Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας με αίτημα την χρήση Ελεύθερου λο
#1
[IMG]linux-education.png[/IMG]
Η Παιδεία θα έπρεπε να καινοτομεί, να συνεργάζεται και να ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο. Αν, αντ’ αυτού, εμμένει στο να χρησιμοποιούν οι μαθητές μας το ακριβό, εμπορικό / ιδιοταγές λογισμικό, τότε η καινοτομία πάει περίπατο.
Το εμπορικό λογισμικό έχει αναπτυχθεί για έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό: την δημιουργία κέρδους και την αύξηση των κερδών των μετόχων.

Και το Open Source δεν έχει απλά μέλλον˙ είναι το Μέλλον!

Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας για χρήση του χρήση ανοιχτού λογισμικού στην ελληνική εκπαίδευση
H μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), που έχει ως κύριο στόχο να προωθήσει τα Ανοιχτά Πρότυπα, το Ελεύθερο Λογισμικό, το Ανοιχτό Περιεχόμενο, τα Ανοιχτά Δεδομένα και τις Τεχνολογίες Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στον χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με την πρόσκληση ενδιαφέροντος για ένταξη στο μητρώο «Κεντρων Πιστοποίησης Μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)».

Στον πίνακα των ελάχιστων τεχνικών προδιαγραφών εξοπλισμού των εργαστηρίων πληροφορικής αναγράφεται ρητά ότι θα πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένο μόνο το λογισμικό και λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Με τον τρόπο αυτό αποκλείονται από την ένταξη στο μητρώο τα εργαστήρια που λειτουργούν με Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα https://ts.sch.gr/wiki/Linux/

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ προτείνει την αλλαγή των τεχνικών προδιαγραφών των εργαστηρίων της πρόσκλησης ώστε να συμπεριληφθούν και τα σχολικά εργαστήρια που έχουν υιοθετήσει το ανοιχτό λογισμικό καθώς και να συμπεριληφθούν στις πιστοποιήσεις και τα πιο δημοφιλή λογισμικά ανοιχτού κώδικα.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει δε ότι:
Παράθεση:Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, η δημιουργία φοβικού κλίματος στη χρήση ελεύθερου λογισμικού και η παρεμπόδιση χρήσης του για σημαντικές λειτουργίες της εκπαίδευσης και της Δημόσιας Διοίκησης είναι αντίθετη στο ευρύτερο δημόσιο συμφέρον. Ο αποκλεισμός οποιασδήποτε άλλης τεχνολογίας και η μη ισότιμη αντιμετώπιση του ανοιχτού λογισμικού οδηγεί στη defacto εξυπηρέτηση συμφερόντων της μοναδικής εταιρίας που παρέχει το αναφερθέν στην πρόσκλησή σας κλειστό λογισμικό με ό,τι συνέπειες ηθικές και θεσμικές έχει αυτό.

Και πολύ σωστά αφού αναγράφεται στην επιστολή:
Παράθεση:Αντί τα κονδύλια να καταλήγουν σε ελάχιστες εταιρείες κατασκευής λογισμικού, σχεδόν αποκλειστικά στο εξωτερικό, με την επιλογή υπηρεσιών υποστήριξης και παραμετροποίησης ανοιχτού λογισμικού, διοχετεύονται πόροι σε τοπικές εταιρείες συμβάλλοντας στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην μείωση του εμπορικού ελλείμματος.

>>> Ολόκληρη η επιστολή (pdf)
 Σοβαρότητα (λέμε τώρα…), διαφάνεια (ΤΩΡΑ!) και Ελεύθερη πρόσβαση σε όλα.
  Απάντηση
#2
τωρα σωθηκες... και να χασουν τη μασα απο τις μιζες που τσεπωνουν απο την προωθηση των παντζουριων? τα «δωρακια» επιβραβευσης του καλου προβατακιου, ε, σορυ, κολακα, ε... εργαζομενου, ηθελα να πω, απο το εδω παραρτημα της μικρομαλακιας? τη σπανια αυτη ευκαιρια για οικειοθελες φακελωμα και κατασκοπια μας? μαλλον αστειευεσαι

και ειδικα τωρα με αυτη την κατασταση. στο χωριο μου λενε, οτι «στην αναμπαμπουλα χαιρεται ο λυκος». τωρα ειναι που ξεκοιλιαζονται και σκυλοτρωνε (μιζες, «δωρακια», διαφημιση, πληρωμενες «ερευνες ασφαλειας»), που ειναι ρευστη η κατασταση, και δεν υπαρχουν ελεγχοι και κυρωσεις. ξεκοιλιαζονται να φανε οτι προλαβουν, πριν «χασουν την ευκαιρια»
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Yπουργείο Παιδείας, Αηδίας και Μαγείας [άκα Harry Poter] Maria Afentouli 4 1.334 24.06.2014 00:59
Τελευταία Ανάρτηση: Maria Afentouli

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)