ΔΗΕ: Στο εξής ο μη φασιστικός λόγος θα διώκεται
#1
[IMG]1.jpeg[/IMG]

Όλοι γνωρίζουμε πως με την έλευση του διαδικτύου και, ιδιαίτερα, των εργαλείων έκφρασης του web 2.0 (λ.χ. ιστολόγια), οι δυνατότητες για την ελεύθερη έκφραση και διάδοση των ιδεών διευρύνθηκαν σε απόλυτο βαθμό και οδήγησαν σε μία ενδυνάμωση του πλουραλισμού των πηγών πληροφόρησης και του δημοσίου διαλόγου.
Εντούτοις, η διεύρυνση της ελεύθερης έκφρασης μέσω του διαδικτύου γίνεται αντιληπτή από πολλούς όχι ως ενίσχυση της δημοκρατίας, αλλά ως απειλή για την δημόσια τάξη εξαιτίας του τύποις ανώνυμου χαρακτήρα της.
Η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί βασικό θεμέλιο μίας δημοκρατικής κοινωνίας (βλ. και ΕΔΔΑ, απόφαση της 7.12.1976, Handyside v. UK, A – 24, παρ. 49).
[Δείτε περισσότερα: Η ελευθερία έκφρασης του μίσους της αστικής δημοκρατίας]

ΔΗΕ: Προσβολή μνήμης των νεκρών αξιωματικών στην Κίναρο; Αυτό σηκώνει δικογραφία

Διάφορα καθεστωτικές ιστοσελίδες αναφέρουν:
Παράθεση:Αυτεπάγγελτη ποινική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος χρήστη του διαδικτύου, για προσβολή της μνήμης των πρόσφατα πεσόντων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνουν μάλιστα ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης,
Παράθεση:είχε προηγηθεί ανάρτηση σε προφίλ ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο σε βάρος των πεσόντων Αξιωματικών.

Μα τι ήταν αυτό το τόσο υβριστικό, που έγραψε ο εν λόγω χρήστης, ώστε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να κινήσει τις διαδικασίες για τον σχηματισμό αυτεπάγγελτης ποινικής δικογραφίας;

Ας δούμε:

[IMG]2.png[/IMG]

Το τόσο προσβλητικό, ήταν ο χαρακτηρισμός των νεκρών πιλότων ως «δολοφόνων» βάσει της επαγγελματικής τους ιδιότητας.

Όμως τι συνέβη και η Δίωξη ξάφνου άσκησε δίωξη; Χμ, μάλλον έχει βάλει το χέρι του ο ρατσιστής, σεξιστής, ομοφοβικός και ακροδεξιός Στέφανος Χίος και η ιστοσελίδα του makeleio.gr.

Το κοκορεύεται μάλιστα:

[IMG]3.png[/IMG]

Ενώ πριν 2 μέρες καλούσε τα χάπατα, που διαβάζουν τον οχετό τον οποίον διατηρεί στο διαδίκτυο, να βάλουν τα τατουάζ του χρήστη…

[IMG]4.png[/IMG]
Φυσικά, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν ενοχλήθηκε από την δημόσια προτροπή σε βία επειδή κάποιος χρήστης του διαδικτύου δεν αναγνωρίζει καμία αξία στην ιδιότητα του επαγγελματία στρατιωτικού.

[IMG]5.png[/IMG]

Προσωπικό σχόλιο:

Όταν ο Τζήμερος προσβάλλει την μνήμη του Παύλου Φύσσα, η ΔΗΕ βγάζει τον σκασμό.

[IMG]6.jpg[/IMG]
Όταν η Σιδέρη προσβάλλει την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η ΔΗΕ βγάζει τον σκασμό.

[IMG]7.jpg[/IMG]
Όταν ένας χρήστης γράψει πως οι πιλότοι που έχασαν την ζωή τους δεν είναι ήρωες ή πως είναι εκπαιδευμένοι δολοφόνοι, τότε η ΔΗΕ κάνει ό,τι μπορεί για να τον φιμώσει και να τον σύρει στα δικαστήρια.

Πρώτη φορά αριστερή λογοκρισία λέμε.
[Πηγή: kollectnews.org]
 Σοβαρότητα (λέμε τώρα…), διαφάνεια (ΤΩΡΑ!) και Ελεύθερη πρόσβαση σε όλα.
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)