Δυτική κυριαρχία - πολιτισμός game over;
#1
Όλα ξεκίνησαν με την επιτυχημένη εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το σταμάτημα της Περσικής αυτοκρατορίας, που είχε ως στόχο την κατάληψη της Ελλάδας και μετέπειτα της Ευρώπης.
Ακολούθησε η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ενσωματώνοντας τον Ελληνικό πολιτισμό, τον συνέχισε η Βυζαντινή αυτοκρατορία και η αναγέννηση στην Ευρώπη με το ξαναζωντάνεμα του Ελληνικού πολιτισμού
Δημιουργήθηκαν καινούργιες δυτικές αυτοκρατορίες της Αγγλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ρωσίας για να φτάσουμε σήμερα στις Η.Π.Α.

Διαβάζοντας την ιστορία και μελετώντας την, βλέπουμε τα ανεβοκατεβάσματα των πολιτισμών και αυτοκρατοριών.
Σήμερα μια καινούργια δύναμη - αυτοκρατορία αναδεικνύεται η οποία για πρώτη φορά διεκδικεί την παγκόσμια κυριαρχία, εκπροσωπεί την κίτρινη φυλή και αυτή είναι η Κίνα. Δεν είναι η μόνη καινούργια δύναμη είναι όμως η σημαντικότερη αυτή την χρονική στιγμή στην ανθρωπότητα.
Η Κίνα διαθέτει χαρακτηριστικά τα οποία την κάνουν αναμφισβήτητο πρωταγωνιστή των παγκόσμιων εξελίξεων, η ποιότητα αυτών των χαρακτηριστικών την τοποθετούν ως ηγεμόνα των παγκόσμιων δρόμενων.
Ας δούμε μερικά από αυτά.

Είναι ένα έθνος, κράτος αρχαίο με πλούσια ιστορία.

Έχει μια κυβέρνηση. Αυτό την κάνει ευέλικτη στη ανάληψη και υλοποίηση αποφάσεων χωρίς να χρονοτριβούν και να αναλώνονται σε πολιτικές ανώφελες αντιπαραθέσεις.

Εργάζονται με μοναδικό γνώμονα την βελτίωση συνθηκών ζωής των πολιτών της, την οργάνωση του κράτους και των υποδομών του.

Έχουν αυστηρότατη νομοθεσία, όπου διαφθορείς του κράτους και έμποροι ναρκωτικών αντιμετωπίζουν την θανατική ποινή.

Αυτήν την στιγμή διαθέτουν τον τρίτο ισχυρότερο στρατό στον κόσμο μετά της Η.Π.Α και Ρωσία.

Διαθέτουν την ισχυρότερη οικονομία του κόσμου αφού κατά την θεωρία του Μαρξ ελέγχουν τα μέσα παραγωγής.

Έφτιαξαν την δική τους Παγκόσμια τράπεζα.
https://www.aiib.org/
https://www.avgi.gr/article/5442372/kosm...a-trapeza-

Όταν κάνουν οικονομικές συνεργασίες με τις χώρες του τρίτου κόσμου και ιδιαίτερα της Αφρικής τον δικτάτορα τον κάνουν μάγκα.
Όταν του λένε για να πάρουμε τα ορυχεία χρυσού, διαμαντιού, σιδήρου κλπ της χώρας σου, εκτός ότι θα λάβεις μετρητά σε όποια τράπεζα του εξωτερικού θέλεις, θα σου φτιάξουμε νοσοκομεία, δρόμους, σχολεία στην χώρα σου και θα γίνεις αγαπητός.
Γι αυτό δεν ανοίγει ρουθούνι στην Κίνα με τα Panama papers, χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία λαδώματος με μας. Μόνο που εκεί γίνεται με κρατική εποπτεία.

Η προσέγγιση τους με το έξω κόσμο γνωρίζοντας ότι με το πέρασμα του χρόνου όλα θα γίνουν κινέζικα, αφού είναι και η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, προσπαθούν ειρηνικά να κάνουν συνεργασίες σε όλους του τομείς με όλες τις χώρες του κόσμου, για να δείτε πως βλέπουν παγκόσμια τον κόσμο ο παρακάτω ιστοχώρος τα λέει όλα.
https://www.xinhuanet.com/english/world/index.htm

Είναι έτοιμοι για όλα, θέλουν ειρήνη, συνεργασία, αλλά δεν θα επιτρέψουν ποτέ ξανά τα 100 χρόνια ταπείνωσης. Κάτι που ιστορικά δεν το μάθαμε ποτέ, αλλά οι ίδιοι επίσης δεν το ξέχασαν ποτέ!!!!!
https://en.wikipedia.org/wiki/Century_of_humiliation


Εσείς τι λέτε θα συμβιβαστούμε ή ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος εάν ποτέ υπάρξει ανθρωπότητα θα γίνει με ρόπαλα;
  Απάντηση
#2
Δεν ξέρω αν κατα πόσο το κινεζοκράτος ενδιαφέρεται για την ποιότητα ζωής των πολιτών. Βασικά για τους πολίτες μπορεί να ενδιαφέρεται, για τους εργαζόμενους σίγουρα όχι.
Επίσης φέτος είχανε κανα δυο φορές καταστάσεις ελέγχου κεφαλαίου. Μία απο αυτές ήτανε όταν ο supreme μπουμπουκος Kim της βορείου έκανε κατι τεστάκια με υδρογονο σε βόμβα. Και η αγορές τους φάγανε κάτι κοκομπλόκακια φέτος (σορρυ που δε βάζω πηγές, μπορείτε να τα ψάξετε ή να μήν τα πιστέψετε :P )
Προσωπικά βλέπω 3 πράγματα που δίνουν στην κίνα καπιταλοδύναμη (ουτε μέσα παραγωγής ούτε μαρξιστικά περίεργα :P ).

1- Είναι ένας σκασμός νοματαίοι (τόσοι πολλοί, που παίζει δουλειά "Γονιμοποιητής δέντρων με μπατονέτα και γύρη σε κυπελάκι, γιατι ψεκάσαμε όλες τις μέλισσες και τα κάναμε ρόιδο"
2- Έχει κάποια μονοπώλια. (ξέρω σίγουρα για τον φώσφορο που χρησιμοποιείται στα LED, αλλα και σε άλλα ορυκτά που χρησιμοποιούνται γενικότερα στην κατασκευη solid state electronics)
3- Τρώνε πολύ ρύζι (1 δίς άτομα κάτι θα ξέρουν, στατιστικά και μόνο)

Για τον τρίτο μπαγκόσμιο: Ασ σκεφτούμε το εξής. Κάποιο πρωτοφτίαξανε πυρινικά όπλα. Τα δοκιμάσανε εκει στην Άπω Ανατολή, νταξ, πήραν όλοι χαμπάρι τι μπορεί να γίνει με δαυτα. Παρόλα αυτά τα συνεχίσανε να έξελίσσουν τα όπλα αυτά. Η ξεπερασμένη πυρινική τεχνολογία πουλήθηκε σε άλλα κράτη (και παρα-κράτη). Πλέον λιγο πολύ όλοι έχουνε κατι πυρινικό σε οπλισμό (μιλάμε για τους αρχηγούς συμμαχιών συμμοριών, και άλλους που είναι πιό αυτόνομοι (πρόσφατα είχα μια συζήτηση με έναν σαουδάραβα, ο οποίος μου είπε οτι η Σαουδική Αραβία εχει αρχίσει και φτιάχνει δικά της εργοστάσια παραγωγής όπλισμού. Κανας καλός σκακιστής? Εγω το Σουν Τζου δεν τον τέλιωσα). Άρα έχουμε φτάσει σε μία κατάσταση, όπου άν κάποιος ρίξει τη ρουκέτα του, αλυσιδωτά τον ήπιανε όλοι (εκτός απο τις κατσαρίδες). Άρα? (μέχρι εκεί έχω φτάσει). Μήπως είναι λίγο ψυχροπολεμική η φάση? Σα να λύνουμε τις διαφορές μας μέσα σε ένα αμάξι κλειδωμένο και απο μία χειροβομβιδα ο καθένας. Ένας στρατιωτικός μου είπε κάποτε οτι πόλεμος μόνο για έλεγχο του υπερπληθισμού θα γίνει.
love one n all
  Απάντηση
#3
EDIT:remove double post
love one n all
  Απάντηση
#4
Αντλώντας την ευκαιρία από ένα άλλο θέμα ως προς την οργάνωση της κοινωνίας των μελισσών να πω ότι οι Κινέζοι ανταποκρίνονται επαρκώς σε αυτόν τον ρόλο, βλέποντας την κομμουνιστική κοινωνία τους να μεταμορφώνεται σε άκρως καπιταλιστική και να απειλεί τον δυτικό στάτους κβο.
Με επιλεγμένους ηγέτες από τα 10.000 μέλη τους έχουν καταφέρει να κυριαρχήσουν και να επικρατήσουν στους περισσότερους τομείς του άλλοτε ηγεμονικού δυτικού κόσμου. Με ταχύτατες διαδικασίες, αποφάσεις και χωρίς την προσποίηση του δημοκρατικού κάνουν εμπορικές και άλλες συμφωνίες σε επίπεδα υποδομών με χώρες κυρίως του τρίτου κόσμου ώστε να διασφαλίσουν τις πρώτες ύλες των βιομηχανιών τους. Έχοντας ως εργαλεία τα μέσα παραγωγής και την καινούργια πανίσχυρη παγκόσμια τράπεζά τους και με την ταχύτητα που διεκπεραιώνουν και υλοποιούν τις συμφωνίες τους, έχουν αφήσει άναυδο των δυτικό κόσμο που είναι κωλημένος στις «δημοκρατικές» διαδικασίες και την κυριαρχία των τραπεζών.
Νομίζω ότι οι «ηγέτες» του δυτικού κόσμου έχουν δει τα λάθει στο να δώσουν τόση δύναμη στις τράπεζες, όπου με την ασύδοτη συμπεριφορά τους διαλύουν τον κοινωνικό, οργανωτικό και πολιτισμικό ιστό των κοινωνιών τους.
Έτσι τα Panama papers και άλλα που θα ακολουθήσουν θα καταστρέψουν αυτό το νοσηρό οικοδόμημα αλληλοεξάρτησης πολιτικών, τραπεζών, ΜΜΕ κλπ, πριν είναι αργά ώστε η κυριαρχία των Κινέζων είναι ολοκληρωτική.
Το ξαναλέω εάν δεν υπάρξει συμβιβαστική διάθεση με την Κίνα και την ξανά προκαλέσουμε τότε ο πόλεμος θα είναι καταστροφικός μιας και είναι η δεύτερη δύναμη σε βιολογική τεχνολογία μετά της Η.Π.Α., έτσι για να μην επαληθευτεί ο Frank Fenner.
https://plirophoria.blogspot.com/2016/01/frank-fenner
  Απάντηση
#5
Ένας καταγγελτικός λόγος από τον ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΥΠΑΙΟ, Διεθνολόγος/Αναλυτής Γεωπολιτικής/Αρθρογράφος ΜΜΕ, με ένα άρθρο καταπέλτης που δείχνει την αποσάθρωση του δυτικού κόσμου. Το θέμα δείχνει ακριβώς στην κατάσταση που έχει περιέλθει ο δυτικός κόσμος και ιδιαίτερα η Ελλάδα.

https://www.triklopodia.gr/250000-2/
  Απάντηση
#6
Το παρακάτω εξηγεί σε ένα βαθμό με μια μικρή ανάλυση γιατί ο κόσμος μας βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Για να γίνει κατανοητό λόγο των πολλών πληροφοριών που έχει θέλει προσεχτική ανάγνωση.
Ο δυτικός κόσμος
Ο δυτικός πολιτισμός άρχισε να βρίσκει την ταυτότητά του με την αναγέννηση και την επανάκτηση του Ελληνικού ξεχασμένου πολιτισμού με τους φιλοσόφους και τα επιτεύγματά του. Επικεντρώθηκε στο ατομικισμό και την ατομικότητα μη έχοντας δική του ταυτότητα παρά μόνο την Ελληνιστική, ρωμαϊκή και την ταραγμένη με υπερβολές χριστιανική περίοδο, αναζητώντας την με τον Καρτέσιο και την ιστορική φράση “σκέφτομαι άρα υπάρχω”.

Η συνειδητοποίηση του εαυτού κατά Καρτέσιο δίνει τις βάσεις στον ατομικισμό, όπου εδραιώθηκε με δύο τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις της ατομικότητας, του φιλελευθερισμού και του αναρχισμού. Επικράτησε ο φιλελευθερισμός μιας και εμπεριέχει την πηγαία φυσική ιδιότητα του ανθρώπου της απόκτησης αγαθών και της ιδιοκτησίας. Αντιθέτως ο αναρχισμός δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος γιατί η ατομικότητα συγκρούεται με την ιδιότυπη δυσδιάκριτη συλλογικότητα των ατόμων.
Όσο όμως εξελίσσονταν οι δυτικές κοινωνίες και γίνονταν πιο σύνθετες στις δομές τους, άρχισε να γίνεται ορατό ότι η ιδιωτικότητα του φιλελευθερισμού δεν συμβαδίζει με την συλλογική εξέλιξη της κοινωνίας, όπου τα ατομικά συμφέροντα έρχονται σε σύγκρουση με τα συλλογικά. Αυτό το είδαμε με την άνοδο του κομουνισμού στην ανατολική-Ευρώπη του δυτικού κόσμου όπου ο φιλελευθερισμός είχε γίνει δικτατορία του τσάρου και των λίγων.
Η άνοδο του κομουνισμού τρομοκράτησε τον δυτικό κόσμο και αυτομάτως άρχισαν να εφαρμόζουν οι δυτικές βόρειες βιομηχανικές κοινωνίες κομουνιστικές πολιτικές που τις ονόμασαν σοσιαλιστικές για να ακούγεται και πιο όμορφα στα αφτιά τους. Όμως η φιλελεύθερη πολιτική ιδιαίτερα της οικονομίας στην Ευρώπη η οποία ελέγχει και τις Η.Π.Α, αφού οι Αμερικάνοι Ευρωπαίοι είναι, αποφάσισαν κάποια στιγμή μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο βλέποντας το αντίπαλο δέος που λέγεται Κίνα να κάνουν την μεγάλη στροφή.
Χαρακτηριστικό αυτής της στροφής είναι να δημιουργήσουν μια πλασματική οικονομία με μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταναλωτές όπου θα καταναλώνουν τα προϊόντα που οι ίδιοι κατασκεύαζαν χτίζοντας μια υπολογίσιμη καταναλωτική αγορά. Παράλληλα στόχος αυτής της στροφής ήταν να ενσωματώσουν αυτή την αγορά στις νέες πολυεθνικές εταιρίες που δημιούργησαν για αυτό τον λόγο, με το σκεπτικό εφόσον ελέγχουμε τις αγορές ελέγχουμε τον κόσμο.
Κάνοντας αυτήν την στροφή δημιουργήθηκε το παράδοξο στον δυτικό κόσμο, η φιλελεύθερη οικονομία της δύσης έγινε ανελεύθερη και ελεγχόμενη των πολυεθνικών και των τραπεζών που τις ενισχύουν. Ο παραγωγικός ιστός συνθλίβεται σιγά σιγά στον βωμό των πολυεθνικών και οι δυτικές κοινωνίες αποσαθρώνονται. Σημαντικό βέβαια ρόλο στην αποδόμηση των οικονομικών δραστηριοτήτων του δυτικού κόσμου έπαιξε και η προσέλκυση εταιριών και κεφαλαίων στην Κίνα, αφού με αυτόν τον τρόπο θα μεγιστοποιούσαν και μεγιστοποίησαν τα κέρδη τους.
Έτσι φτάνουμε στο σήμερα να βλέπουμε έναν δυτικό κόσμο που χτίστηκε στην φιλελεύθερη ατομική οικονομία και υγιεί ανταγωνισμό να ελέγχεται πλήρως από τις αγορές των πολυεθνικών. Δηλαδή έχει κλονιστεί και καταρρέει το στάτους κβο του δυτικού πολιτισμού, θυμίζοντάς μας και μια λίγο παλαιότερη ιστορία με το τσάρο της Ρωσίας! Την συνέχεια της ιστορίας θα την ζήσουμε.
Η Κίνα
Για να καταλάβουμε τι σημαίνει Κίνα ένα μόνο παράδειγμα. Πληθυσμιακά είναι όσο οι Η.Π.Α, Ευρώπη, Ρωσία, Καναδάς, Αυστραλία, δηλαδή όσο όλος ο δυτικός κόσμος και επειδή είναι μια ενιαία χώρα καταλαβαίνουμε και το μέγεθος της σύγκρισης σε όλους του τομείς.
Η Κίνα σε αντίθεση με τον δυτικό κόσμο δεν χρειάστηκε ποτέ να βρει την ταυτότητά της γιατί πάντα την είχε. Από το 3000 π.Χ έχει μια ιστορική διαδρομή ενιαία και ταυτόχρονα εμπλουτισμένη από τις εμπειρίες της. Για 2.500 χρόνια πριν τον Κομφούκιο υπάρχει η θρησκεία, φιλοσοφία του Τάο, όπου η εξωτερική φύση και εσωτερική είναι το κύριο σημείο της ζωής των Κινέζων σε αρμονία με την ηθική, όπου με την εμφάνιση του Κομφούκιου το 551 π.Χ, η ηθική παίρνει μια άλλη διάσταση στη κοινωνία των Κινέζων. Ο Κομφούκιος με τις διδασκαλίες του προσπαθεί να βάλει την ηθική στις δομές του κράτους και των λειτουργών του, από υπουργούς μέχρι και τον αυτοκράτορα, όπου ως συνήθως η φύση του ανθρώπου δεν θέλει να υπακούσει σε ανθρώπινους νόμους, αλλά μόνο στους δικούς του τους φυσικούς. Ο Κομφούκιος δεν υπήρξε απλά ένας φιλόσοφος, στις μέρες του θήτευσε επιτυχημένα ως δικαστής και υπουργός δικαιοσύνης σε ένα κρατίδιο της αυτοκρατορίας. Πάντως η παρακαταθήκη που άφησε για τις επόμενες γενεές είναι χαρακτηριστική, αφού ακολουθεί την Κίνα μέχρι και σήμερα. Επίσης στην Κίνα δεν υπήρχε μόνο το εγώ αλλά και το εμείς εφόσον ηθική, οικογένεια και κοινωνικές σχέσεις είχαν ιδιαίτερη σημασία.
Στην ιστορία της Κίνας ακολουθώντας τους φυσικούς νόμους του Τάο, δεν είναι περίεργο την διακυβέρνηση της χώρας να την είχε ο ηγέτης, αρχηγός ο αυτοκράτορας που δεν ήταν απαραίτητο να προέρχεται από κάποια λαμπρή οικογένεια αλλά χαρακτηριστικό του η ισχυρή και αρχηγική προσωπικότητα. Έτσι στην ιστορία της Κίνας εναλλάσσονταν οι αυτοκράτορες μέσα από σκληρές μάχες επικράτησης, φέρνοντας την ειρήνη και την ευημερία μέχρι την επόμενη σύγκρουση για την απόκτηση της αυτοκρατορίας. Στην μακρόχρονη ιστορία της Κίνας υπήρξαν καλοί και κακοί αυτοκράτορες, χρήσιμοι και επιβλαβείς όπως σε όλη την ανθρώπινη ιστορία.
Χαρακτηριστικό του επιτυχημένου αυτοκράτορα ήταν να ενώνει τους νικητές και τους ηττημένους κάτω από την προστασία του ώστε στην αυτοκρατορία να υπήρχε ειρήνη και ευημερία. Κατά την γνώμη μου ο τελευταίος αυτοκράτορας ήταν ο Μάο Τσε Τουνγκ, φυσικά τίτλος που δεν θα τον αποδεχθεί κανένας Κινέζος, αλλά αυτός ήταν όμως που ένωσε και πάλι την αυτοκρατορία της Κίνας που σήμερα ονομάζεται “Λαϊκή δημοκρατία της Κίνας”.
Μερικές φορές στην ιστορία κάποια πράγματα είναι περίεργα για παράδειγμα ενώ ο κομουνισμός ξεκίνησε στην Ρωσία ως αντίδραση στην εκμετάλλευση των ανθρώπων από την ολιγαρχία του τσάρου και των υποστηρικτών του και την συνέχειά του την γνωρίζουμε μέχρι την πτώση της σοβιετικής ένωσης, στην Κίνα λειτούργησε τελείως διαφορετικά.
Ο κομουνισμός στην Κίνα ήταν το απρόσμενο θείο δώρο, ήρθε την κατάλληλη στιγμή όπου η χώρα ταλανιζόταν από την δυτική κατοχή των (Η.Π.Α, Ρωσίας, Βρετανικής αυτοκρατορίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Αυστροουγγαρίας, Ιαπωνίας) και με την συνεργασία των τοπικών συνεργατών τους. Για μια ακόμη φορά στη ιστορία της Κίνας ο αυτοκράτορας κήρυξε πόλεμο για την επανάκτηση της αυτοκρατορίας, αλλά πρώτη φορά με ξένους στο έδαφός της και ο αυτοκράτορας Μάο τον κέρδισε.
Ο κομουνισμός υπήρξε καταλύτης στις εξελίξεις της Κίνας. Ως αναμφισβήτητος πλέον ηγέτης ο Μάο ξεκίνησε την εκβιομηχάνιση της χώρας με τις δυστυχώς αρνητικές συνέπειές του, αλλά άκρως απαραίτητες για να ορθοποδήσει η οικονομία της χώρας και να ανταγωνιστεί τον δυτικό κόσμο, που μέχρι χθες ήταν και κατακτητής του. Το 1966-1976 ο Μάο ξεκινά την “πολιτισμική επανάσταση” όπου στην κυριολεξία διέλυσε όλες τις κρατικές δομές με την βοήθεια της νεολαίας που τον ακολούθησε σε αυτήν του την ενέργεια, εγκαθιστώντας τον κόκκινο στρατό ως νοοτροπία και το κόκκινο βιβλίο σε όλες τις δομές του κράτους, από τις κρατικές υπηρεσίες μέχρι το στρατό. Η πολιτισμική επανάσταση διήρκεσε δέκα χρόνια σε αυτά τα χρόνια έσπασε ότι παλιό κατεστημένο υπήρξε στην νοοτροπία της αριστοκρατίας, την γραφειοκρατία, παλιό και συντηρητικό, όλα πλέον ήταν κομουνιστικά ή εάν το πούμε διαφορετικά όλα ήταν κομουνιστικά Κινέζικα και το εγώ των Κινέζων μετατράπηκε στο εμείς.
Ο κομουνισμός της Κίνας και του Μάο για πρώτη φορά γίνεται εξωστρεφής με την άφιξη του προέδρου των Η.Π.Α Νίξον στην Κίνα τον Φεβρουάριο του 1972, όπου ξεκινάνε οι πρώτες συνομιλίες για οικονομική συνεργασία των δύο χωρών. Τον Σεπτέμβριο του 1976 πεθαίνει ο μεγάλος ηγέτης της Κίνας αφήνοντας μια τεράστια παρακαταθήκη και ιστορία, ως ο άνθρωπος που ένωσε και ανέστησε την Κίνα ή για εμένα την Κινέζικη αυτοκρατορία. Το 1979 εισέρχεται ή coca cola στην αγορά της Κίνας μαζί και άλλες πολυεθνικές και το 2001 στον παγκόσμιο οργανισμού εμπορίου με τις ευχές των Η.Π.Α. Ένα πράγμα δεν πρόσεξαν οι δυτικοί όταν διάβαζαν οι αναλυτές τους το κόκκινο βιβλίο του Μάο και ειδικά την έκφραση “να σέβεσαι και να μελετάς τον εχθρό σου” Το νόημα αυτής της έκφρασης σήμερα την γνωρίζουμε αλλά είναι πλέον αργά!
Ο δυτικός πολιτισμός τσίμπησε στο δόλωμα που τους έστησε η Κίνα και δεν είναι τίποτα άλλο από την απληστία τους για περισσότερο κέρδος, νομίζανε ότι θα πάνε εκεί και θα κάνουν πάρτι με τους ιθαγενείς συνηθισμένοι βέβαια από τέτοιες συμπεριφορές από το πλούσιο παρελθόν τους. Οι Κινέζοι λαός με πλούσια ιστορία μια φορά την πάτησε όταν με δικές τους εφευρέσεις και κυρίως της πυρίτιδας οι δυτικοί κατάφεραν να τους νικήσουν και να τους υποτάξουν για 100 χρόνια. Ήρθε για τους Κινέζους η ώρα να τους πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα, αφού τυφλωμένοι από την απληστία τους, φέρνουν στην Κίνα εκτός από τα πολύτιμα οικονομικά κεφάλαια και την πολύτιμη τεχνογνωσία, αυτήν την ευκαιρία περίμεναν για να αρχίζουν να αντιγράφουν ότι ήταν για αυτούς αξιόλογο, δηλαδή τα πάντα.
Οι υπερόπτες δυτικοί διαπράττουν ένα ακόμα στρατηγικό λάθος, δέχονται στα πανεπιστήμιά τους αχόρταγους σε γνώση Κινέζους, δίνοντάς τους την πολύτιμη γνώση με αντάλλαγμα κάτι παλιόχαρτα που τα αποκαλούν χρήμα, όπου γυρνώντας στη Κίνα και με τις πολύτιμες γνώσεις που αποκόμισαν βγάζουν πλέον περισσότερα παλιόχαρτα από ότι έδωσαν.
Τι έχουμε σήμερα στην Κίνα, ένα κράτος με όλες τις μεγάλες κρατικές εταιρίες και υπηρεσίες να ανήκουν σε αυτό. Νέους εκατομμυριούχους Κινέζους σε διάφορες οικονομικές δραστηριότητες, όπου απορρόφησαν όλους το μικρούς και μεσαίους δυτικούς επιχειρηματίες με αποτέλεσμα τα μέσα παραγωγής να περάσουν σε αυτούς και στις δυτικές οικονομίες να επέλθει μαρασμός. Όλες οι μεγάλες πολυεθνικές να έχουν εγκατασταθεί στο έδαφος της Κίνας και να μην το κουνάνε γιατί έχουν ακόμα εγγυημένο κέρδος βλέπε Airbus, Boeing, General Electric, κλπ απλά δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα τους. Η Κινέζικες εταιρίες να αγοράζουν όλες τις μεγάλες βιομηχανίες και μονάδες παραγωγής στις χώρες του δυτικού κόσμου. Αποτέλεσμα στις Η.Π.Α να βρίσκεις μόνο κινέζικα προϊόντα για να μην νομίζεται ότι αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.
Συμπέρασμα η Κίνα και η κινέζικη αυτοκρατορία δεν θα σταματήσει εάν δεν κυριαρχήσει σε αυτόν το κόσμο για να φέρει την ειρήνη και ευημερία όπως αυτή γνωρίζει ανά τους αιώνες της ιστορίας της. Ένα καλό της συνέβη υπήρξε για μια απειροελάχιστη στιγμή στην ιστορία της κατακτημένη και υποδουλωμένη έτσι γνώρισε και βίωσε την έννοια του κατακτητή, είναι χώρα που μαθαίνει από τα λάθη της και μας το απέδειξε με την επιτυχημένη αναβίωσή της, ας ελπίσουμε από πλευρά της δεν διαπράξει κάποιο ιστορικό λάθος. Η ιστορία της ανθρωπότητας συνεχίζεται με πολλούς διαφορετικούς πλέον κόσμους και όχι μόνο τον δυτικό.

Α, να μην ξεχάσουμε ακολουθεί και η Ινδία ένας άλλος μεγάλος πολιτισμός η συνέχεια στην ζωής μας.....

Το παρακάτω το έγραψα σε ένα άλλο θέμα αλλά το βάζω και εδώ γιατί αρμόζει.
Το άλλο θέμα

Όλα τα παραπάνω γραφόμενα οδηγούν αναγκαστικά στον δημοκρατικό σοσιαλισμό. Πως το εξηγώ, ένα μεγάλο όφελος της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας ήταν να δημιουργήσει αντίρροπες δυνάμεις, ήταν οι Η.Π.Α αρχικά αυτές που πρωτοστάτησαν σε αυτή την κατεύθυνση, ακολούθησαν η Ιαπωνία, οι Ευρωπαϊκές χώρες και τώρα η Κίνα. Η Κίνα είναι τόσο πειθαρχημένη και οργανωμένη χώρα ώστε καμία άλλη να μην μπορεί να την ανταγωνιστή καπιταλιστικά. Οι υπόλοιπες κυρίως δυτικές χώρες έχουν δύο επιλογές εκτός της πολεμικής αναμέτρησης, όπου και εκεί θα χάσουν. Πρώτον να κλείσουν τα σύνορά τους στην εμπορική Κίνα δημιουργώντας μια κλειστεί οικονομία τύπου ψυχρού πολέμου, αυτό όμως μακροπρόθεσμα θα προβεί εναντίων τους γιατί η οικονομία έχει τέτοιους νόμους που παρακάμπτει τα πάντα βλέπε πχ ναρκωτικά. Δεύτερη επιλογή και η μοναδική κατά την γνώμη μου να γίνει σοσιαλιστική, όπου πρακτικά σημαίνει φροντίζω τους πολίτες μου και τους εκπαιδεύω και ως αντάλλαγμα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία που τους φροντίζει. Έτσι μειώνει εγκληματικότητα, αυξάνεται το επίπεδο υπηρεσιών του κράτους σε εκπαίδευση, περίθαλψη, υποδομές, περιορίζονται όλων των ειδών ψυχικές ασθένειες, εφόσον οι άνθρωποι πλέον αισθάνονται χρήσιμοι και δημιουργικοί στην κοινωνία τους. Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι η Κίνα σε αυτό τον τομέα ύστερη και δεν μπορεί πλέον να ανταγωνιστεί την δύση γιατί δεν υπάρχει πλέον η καπιταλιστική νοοτροπία, δηλαδή το όπλο της δύσης που την έκανε ισχυρή. Έτσι με μαθηματική ακρίβεια η Κίνα θα γίνει και αυτή σοσιαλιστική από καπιταλιστική που είναι τώρα ειδάλλως θα καταρρεύσει από τις εσωτερικές πιέσεις του κόσμου βλέποντας την σοσιαλιστική δύση.
Εάν δεν γίνει το παραπάνω σενάριο δυστυχώς φίλες και φίλη ανθρωπότητα game over, γιατί θα μιλήσουν τα πυρηνικά, βιολογικά, ρομποτικά όπλα και έτσι πάλι θα επιβεβαιωθεί ο Frank Fenner.
Είμαστε τόσο ηλίθια τελικά πλάσματα και επικίνδυνα οι άνθρωποι ή εξελιγμένα έξυπνα με νοημοσύνη;

Φίλες και φίλοι ότι γράφω δεν είναι αποτέλεσμα μαντικών ικανοτήτων απλά χρήση της λογικής που μας έχει δώσει η φύση, σε συνδυασμό με τις πάρα πολλές πληροφορίες που υπάρχουν πλέον στο διαδίκτυο. Από εκεί και πέρα είναι θέμα ανάλυσης και συζητήσεων ώστε να προκύπτει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα. Όσο συζητάμε χωρίς παρωπίδες και προκαταλήψεις με τους τριγύρω μας, τόσο εξελισσόμαστε ως άτομα και ως κοινωνία.
  Απάντηση
#7
H πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο θεωρείται ακόμα οι Η.Π.Α. Να δούμε κάποια στατιστικά στοιχεία που προσδιορίζουν αυτή τη χώρα. Εκτός τους δείκτες της οικονομίας υπάρχουν και αυτοί που προσδιορίζουν την φυλή, εθνική καταγωγή, όπως φυσικά και την γλώσσα.

Φύλο και εθνικότητα στις Η.Π.Α
https://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_e...ted_States

Γλώσσες στις Η.Π.Α
https://en.wikipedia.org/wiki/Languages_...ted_States

Ισπανόφωνοι και Λατίνοι στις Η.Π.Α
https://en.wikipedia.org/wiki/Hispanic_a..._Americans

Παράθεση: And in the country’s largest cities, English is actually a minority language: A staggering 54 percent of residents in the Los Angeles metropolitan region speak a language other than English at home, as do 51 percent of Miami-area residents, 40 percent of San Francisco, 38 percent of New York, 37 percent of Houston and 36 percent of the Washington, D.C., region.

Και στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, τα αγγλικά είναι στην πραγματικότητα μια μειονοτική γλώσσα: Ένα εντυπωσιακό 54 τοις εκατό των κατοίκων στη μητροπολιτική περιοχή του Λος Άντζελες μιλούν μια γλώσσα εκτός από τα αγγλικά στο σπίτι, όπως κάνει το 51 τοις εκατό των κατοίκων του Μαϊάμι-περιοχή, το 40 τοις εκατό του Σαν Φρανσίσκο , το 38 τοις εκατό της Νέας Υόρκης, το 37 τοις εκατό του Χιούστον και 36 τοις εκατό της Washington, DC, την περιοχή.
]https://www.washingtontimes.com/news/2015/nov/3/more-350-languages-spoken-us/?page=all[/QUOTE]

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία προδιαγράφουν το μέλλον των Η.Π.Α.
  Απάντηση
#8
Η πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο θεωρούνται ακόμα οι Η.Π.Α. Να δούμε πώς λίγη λογική καταρρίπτει τις μπαρούφες από πάνω:
  • Η χώρα δημιουργήθηκε όταν Ευρωπαίοι (και όχι μόνο) διαφόρων εθνικοτήτων και εθνοτήτων εποίκησαν την περιοχή, κατέσφαξαν τους ιθαγενείς πληθυσμούς, περιόρισαν όσους επέζησαν, έκαναν εισαγωγή δούλων από την Αφρική και όλοι αναμείχθηκαν μεταξύ τους, δημιουργώντας το «Αμερικανικό Όνειρο» που στη βάση του προσκαλούσε οποιονδήποτε, από οπουδήποτε, να συμβάλει στο στήσιμο της χώρας. Συνεπώς, από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής τους οι Η.Π.Α. ήταν χώρα πολυεθνική, πολυεθνοτική, πολυφυλετική και πολυπολιτισμική. Κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που κατάφεραν να γίνουν υπερδύναμη παρά την ανύπαρκτη ιστορία της χώρας.
  • Η εθνική τους συνείδηση είναι απόλυτα κατασκευασμένη, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον πλανήτη, ακριβώς γιατί δεν υπήρξε ποτέ ομοιόμορφο αμερικανικό έθνος. Και οι μόνοι που την παίρνουν στα σοβαρά είναι οι ίδιοι που δε θα είχαν κανένα πρόβλημα να φορέσουν άσπρες κουκούλες και σεντόνια και να βγουν στους δρόμους.
  • Επίσημη γλώσσα δεν είχαν ποτέ, οπότε είτε Αγγλικά μιλάνε οι περισσότεροι είτε Βιρμανικά, δε σημαίνει απολύτως τίποτα.
Αυτά τα ιστορικά στοιχεία δηλώνουν ότι οι πατριώτες εθνόπληκτοι είναι συνήθως ημιμαθείς.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#9
Η ημιμάθεια και η αμάθεια έχουν ένα συγγενή την άγνοια. Οι ημιμαθείς άνθρωποι έχουν επίσης άποψη για πολλά πράγματα άλλα όχι ολοκληρωμένη για ένα, αυτό τους κάνει σε συνδυασμό με το χαρακτήρα του καθενός αλαζόνες και επιθετικούς, αφού οι δικιά τους είναι η σωστή και των άλλων λάθος.
Οι Η.Π.Α φυσικά και δημιουργήθηκαν από τους Ευρωπαίους κατακτητές, αλλά με ένα κοινό όραμα στην μάσα μαζί αλλά στην πείνα χωριστά, αυτό σημαίνει όσο λεηλατούσαν και καταλάμβαναν των υπόλοιπο κόσμο όλα μια χαρά. Έτσι τις προσωπικές τους εθνικές διαμάχες τις αφήσανε στην άκρη αφού το κοινό όραμα της μάσας τους ένωνε.
Εάν έχετε δει το χαρακτηριστικό ντοκιμαντέρ με το τεράστιο σμήνος ψαριών στα νερά της νότιας Αφρικής όπου μαζεύονται μαζί καρχαρίες, δελφίνια, φάλαινες, ξιφίες, πτηνά, κλπ, κάθε χρόνο για την γιορτή φαγητού από όλα τα πέρατα των ωκεανών και τρώνε όλοι μαζί χωρίς να ενοχλούνται μεταξύ τους γιατί ο σκοπός που τους ενώνει είναι η μάσα. Μόλις τελειώνει το φαγητό ακολουθεί ο καθένας και πάλι τον δρόμο του. Έτσι είναι και οι άνθρωποι μαζεύτηκαν σε αυτήν την τεράστια χώρα με διαφορετικές γλώσσες, εθνότητες, φυλές, με σκοπό την ευημερία και το κέρδος. Βέβαια η μαύροι δεν ήταν στο παιχνίδι στην αρχή, αλλά οι βόρειοι που κέρδισαν τους νότιους, τους βάλανε στο παιχνίδι της βιομηχανικής επανάστασης με τα φθηνά εργατικά χέρια άλλα και του καπιταλισμού.
Τώρα που η γιορτή της μάσας τελειώνει σιγά σιγά γιατί στο παγκόσμιο παιχνίδι μπήκαν οι Κινέζοι και οι Ινδοί, το Αμερικανικό όνειρο, θα γίνει σιγά σιγά εφιάλτης και τότε όλοι θα θυμηθούν τι χρώμα είναι και τι γλώσσα μιλάνε να μαζευτούνε για να μην του φάνε οι άλλοι. Εάν αποκαλούνται ρατσιστές, πατριώτες, εθνικιστές, φασίστες, ποσώς τους ενδιαφέρει γιατί πιο σημαντικό είναι να μην φαγωθούν από τους άλλους. Οι φυσικοί νόμοι και κυρίως της επιβίωσης πάντα υπερισχύουν των άλλων.

Τώρα εάν κάποιοι επιμένουν να παραμείνουν ανθρωπιστές σε αυτό το φυσικό περιβάλλον κανένα πρόβλημα για αυτούς εφόσον εάν είναι γυναίκες δεν τους ενδιαφέρει εάν φοράνε μπούργκα το κατακαλόκαιρο, τους άνδρες να έχουν γένια μέχρι το πάτωμα, γιατί αυτό επιβάλει το λουκ των καιρών, να μιλάνε μια γλώσσα που δεν την καταλαβαίνουν και δεν τους αρέσει και μια θρησκεία που την γυναίκα την βλέπει με τα κιάλια. Λοιπόν φροντίστε πρώτα την οικογένειά σας και τους εαυτού σας και όταν βάλετε τάξη και οργάνωση στο σπίτι σας, τότε έχετε δικαίωμα να δίνεται συμβουλές στους άλλους αλλά και να τους φροντίζεται. Μέχρι τότε συνέτιση και μην ξεχνάτε όταν θα μπουκέρνουν οι άλλοι στα σπίτια σας για να σας σκοτώσουν, βιάσουν, κλέψουν, οι μπάτσοι και ο στρατός θα σας προστατεύσουν εάν δεν τους έχουν διαλύσει μέχρι τότε.
  Απάντηση
#10
Είναι από τα τελευταία που γράφω στο osarena και το αναφέρω για να γνωρίζετε τι έρχεται.

Ο γραμματέας της Λαϊκής δημοκρατίας της Κίνας Deng Xiaoping-Ντεγκ Ξιάο-πινγκ που διαδέχτηκε τον Μάο μετά τον θάνατό του ανέφερε συχνά το μνημειώδες ρητό “δεν μπορούν να υπάρχουν δυο τίγρης στον ίδιο λόφο”. Για την Κίνα που υπήρξε κατακτημένη για 100 χρόνια από όλες τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου εκείνη την εποχή την περίοδο 1839-1949, μετά την απελευθέρωσή της έχει πλέον ένα στόχο την παγκόσμια κυριαρχία και επικράτηση της Αυτοκρατορίας της.

Γνωρίζει από τις διδασκαλίες του Κομφούκιου ότι αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο φέρνοντας ευημερία σε όλο τον κόσμο και γίνει αγαπητή στου λαούς. Σε αντίθεση με την δυτική φιλοσοφία της κατάκτησης και λεηλασίας. Η Κίνα δεν φοβάται να φέρει ευημερία και ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο γιατί μόνο με το πληθυσμιακό μέγεθός της και την ομοιογένεια στην γλώσσα και στην φυλή τους, περισσότερο μπορούν να επηρεάσουν άλλα έθνη - κράτη παρά να επηρεαστούν, παράδειγμα η Ιαπωνία που πήρε το κοινωνικό σύστημα του Κομφούκιου και τον Βουδισμό ως θρησκεία.

Ξέρουν ότι οι δυτικοί αργά ή γρήγορα θα συνασπιστούν και πάλι εναντίων της για να την σταματήσουν.

Και αυτό που θα πω τώρα είναι το τρομακτικό για την ανθρωπότητα.

Εάν ξεκινήσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος υπάρχουν ίσως αντιπυραυλικά συστήματα να σταματήσουν τα πυρηνικά που θα εξαπολύσει η Κίνα εναντίων των πχ ΗΠΑ, αλλά δεν μπορούν να σταματήσουν τα βιολογικά αυτά που θα αφανίσουν την ανθρωπότητα. Γιατί θα προτιμήσουν να μην μείνει κανένας τίγρης στον λόφο παρά να υποστούν και πάλι χρόνια κατοχικής ταπείνωσης. Για αυτόν τον λόγο ο κατά την γνώμη μου βραβευμένος με Νόμπελ βιολόγος Frank Fenner που εξάλειψε τον ιό της ευλογιάς είπε το:


Παράθεση:"Homo sapiens will become extinct, perhaps within 100 years," he says. "A lot of other animals will, too. It's an irreversible situation. I think it's too late. I try not to express that because people are trying to do something, but they keep putting it off.
"Mitigation would slow things down a bit, but there are too many people here already."

' Ο Homo sapiens θα εξαφανιστεί, ίσως μέσα σε 100 χρόνια», λέει. 'Αλλά επίσης και πολλά άλλα ζώα. Είναι μια μη αναστρέψιμη κατάσταση. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ αργά. Προσπαθώ να μην τους απογοητεύσω επειδή οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν κάτι, αλλά απλώς το αναβάλλουν.
'Ο Μετριασμός(του πληθυσμού) θα επιβραδύνει τα πράγματα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εδώ ήδη.'
Και για να σας το πω με δικά μου λόγια ο Frank Fenner ήταν ειδικός σε ζητήματα βιολογίας και βιοτεχνολογίας και όχι σε ζητήματα κοινωνιολογίας και επισιτισμού, όπως τα ελάχιστα επαναλαμβανόμενα ίδια δημοσιεύματα στο διαδίκτυο λένε. Αφού όλη η συνέντευξη και οπτικοακουστικό υλικό δεν υπάρχει πουθενά, παρά μόνο αυτά τα ελάχιστα δημοσιεύματα.

Γνώριζε περίπου η πολεμική βιοτεχνολογία των ισχυρών κρατών τι έχει και τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Γιατί από πείνα και υπερπληθυσμό ή έστω από έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας ένα είδος δεν εξαφανίζεται, με βιολογικό πόλεμο όμως σίγουρα.

Για αυτό εσείς που διαβάζετε αυτό το άρθρο δηλαδή οι λίγοι και λίγες επισκέπτες/τριες αυτού του φόρουμ χαρείτε την ζωή σας μαζί με τα παιδιά σας και τους αγαπημένους σας ανθρώπους γιατί η ζωή έτσι και αλλιώς είναι σύντομη.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Ηλεκτρονικό χρήμα, ολοκληρωτικός έλεγχος και κυριαρχία Gianna 0 1.591 04.01.2016 18:13
Τελευταία Ανάρτηση: Gianna
  Game Of Codes: Μια... Java παρωδία του Game Of Thrones constantinos 0 669 29.08.2014 19:16
Τελευταία Ανάρτηση: constantinos

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)