Πραξικόπημα στο linuxmint.gr
1. Το Linuxmint.gr υπάρχει και μπορεί να βοηθάει τους χρήστες όποιος θέλει. Αλλά δυστυχώς για τους χρήστες είναι παρατημένο. Ο ιδιοκτήτης του δεν κάνει καν τον κόπο να συνδεθεί για να δει αν υπάρχουν νέοι χρήστες που έχουν κάνει αίτηση εγγραφής. Τελικά ουδέν χειρότερο από ημιμαθείς ανασφαλείς κομπλεξικούς ανθρώπους. Εκεί είναι εφόσον το θέλει τόσο πολύ (my precious) ας το δουλέψει και λιγάκι. Καλό είναι όμως να μην έχουμε εκεί κωδικό που χρησιμοποιούμε αλλού οι κωδικοί εκεί είναι ανάλατοι (πιθανά, ουδείς ξέρει στα σίγουρα).

2Α. Είναι εξαιρετικά εύκολο να σαμποτάρεις μια προσπάθεια, και να βγάλεις τον εαυτό σου απέξω κάνοντας τον τιμητή των πάντων. Για αρχή την κοπανάς χωρίς να καταλάβει κανείς τον λόγο. Στην συνέχεια δεν αφήνεις κανένα χρήστη να μιλήσει, μιας και ουδείς γουστάρει να περνάει από κάποιο αναρχόμετρο τα όσα λέει. Άσχετα αν δεν είναι αναρχικός αλλά κάποιος απλός χρήστης του mint. Στην συνέχεια αποθαρρύνεις ακόμα περισσότερο την κουβέντα σε τυπολατρικές ανοησίες και καβγάδες χωρίς νόημα αποθαρρύνοντας ακόμα περισσότερο την συμμετοχή. Και κατεβάζεις και μια πρόταση που δεν θέλεις να σε ψηφίσει κανένας, μόνο και μόνο για να μιλάνε κάποιοι για διάσπαση. Μετά τα βρίζεις τον κόσμο που δεν συμμετέχει. Well executed plan. Congrats!

2B. Αντί να σεβαστείς ένα αποτέλεσμα και να αφήσεις αυτούς που θέλουν να κάνουν μια προσπάθεια να την κάνουν και να σεβαστείς την απόφαση της ψηφοφορίας την σαμποτάρεις. Είναι εύκολο να δίνεις εντολές, κάντε αυτό, κάντε εκείνο. Δημοκρατία: δεν με στήριξε κανένας στην πρόταση μου (και φτύνομε μπροστά στον καθρέπτη μη με ματιάσω για αυτό), αλλά εγώ και μόνον εγώ είμαι άξιος να κρίνω τι πρέπει να γίνει (από τους άλλους) καθώς και το πότε. Αυτό το λέμε εναλλακτικά και σεβασμό στην απόφαση που πήρε η κοινότητα. Και μετά μιλάμε για Βάρκιζες και Παπαδόπουλους και Τσίπρες. Well executed plan. Congrats!

2Γ. Να θυμίσω ότι η απόφαση έλεγε ότι περαιτέρω ενημέρωση θα γίνει από την ομάδα και μέσα από τα εργαλεία της κοινότητας. Αντί να σεβαστείς αυτό, κάνει μόνος σου μια δημοσίευση, με αποτέλεσμα να πάμε σε πανεπιστήμιο για φιλοξενία και να μας δείξουν τον καυγά εδώ. Ήθελες να μάθεις τι κινήσεις κάνουμε; Μπορούσες να μας βρεις και να ρωτήσεις. Μας ρώτησες αν ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε δημόσιες κινήσεις; Η γιατί κρίναμε πως το καλό της κοινότητας ήταν να πέσουν οι τόνοι, να πάμε μπροστά και να κλείσουν οι πληγές; Η τι κινήσεις έχουμε κάνει; Σεβάστηκες τις επανειλημμένες εκκλήσεις εδώ για ηρεμία; Και τελικά εμείς δεν σεβαστήκαμε αποφάσεις. Ε ναι λοιπόν. Ουδέν κρυπτόν υπό το Ήλιο της διαλεκτικής. Ο Σώρας μας πλήρωνε τον ΕΜΦΙΑ. Μας κατάλαβες με ένα Well executed plan. Congrats!

2Δ. Αν ήθελες να σεβαστείς ένα αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας ας έδειχνες λίγη εμπιστοσύνη και υπομονή. Παρότι ήταν μια δύσκολη περίοδος στα προσωπικά μας μιλάγαμε σχεδιάζαμε και κάναμε πράγματα. Α ναι και χαλιόμασταν και χάναμε ενέργεια με το κάθε τρολ εδώ μέσα. Μέχρι που χάσαμε. Το είπα εδώ στο προηγούμενο μου post. Κύριοι κερδίσατε. Το θυμόσαστε; Αλλά όχι, έπρεπε να ξεσκίσουμε και το πτώμα. Well executed plan. Congrats!

3. Στα υπόλοιπα με έχει καλύψει επαρκέστατα ο ashurbanipal.

4. Ζητώ συγνώμη από τους χρήστες του Mint, αλλά εγώ τόσα μπόρεσα, τόσα πάλεψα, μέχρι εδώ έφτασα. Αλλά ουδείς αντικαταστατός. Ειλικρινά ελπίζω και εύχομαι να βρεθούν άτομα με όρεξη και μεράκι (όχι γνώσεις από την μια το mint δεν έχει προχωρημένους χρήστες ενώ φέρνουν και ανασφάλειες) ώστε να μπορούν οι χρήστες του Mint να βρίσκουν εύκολα λύσεις στα προβλήματα τους στα ελληνικά.


ΥΓ1. Με το linuxmint.gr μπλεχτήκαμε για να βοηθήσουμε τους χρήστες στον ελεύθερο μας χρόνο. Όχι για να χάνουμε τον χρόνο μας σε καβγάδες με τρολ ούτε να καλύπτουμε τις ψυχολογικές ανάγκες του οποιουδήποτε. Ούτε για να μπλέκουμε με δικηγόρους μια εξέλιξη που νομοτελειακά θα ερχόταν αν τράβαγε η κουβέντα. Α ναι. Και ούτε σάκοι του μποξ για να δώσουμε ραντεβού.

ΥΓ2. Τα παραπάνω είναι προσωπικές θέσεις. Μιλώντας για λογαριασμό και των υπολοίπων το ελεύθερο λογισμικό το αγαπάμε και δεν έχουμε παρατήσει τα όπλα. Το κανάλι στο IRC υπάρχει μιας και το αφεντικό δεν το έχει ζητήσει ακόμα. Στο facebook υπάρχει κάποια κίνηση[*]. Όσο για μας θα μας βρείτε κάποια στιγμή σε κάποιο δικό μας χώρο μας στο διαδίκτυο. Θα φτιάξουμε κάτι δικό μας, μόνο για ένα λόγο. Γιατί γουστάρουμε και αγαπάμε το ελεύθερο λογισμικό. Αλλά δεν θα είναι κοινότητα (όποιος καεί στον χυλό) ούτε θα διεκδικήσει κάποιον τίτλο, ούτε θα είναι συνέχεια ή διάδοχος κάποιου άλλου πράγματος. Δεν επιθυμούμε καμία απολύτως σχέση με καταστάσεις του παρελθόντος. Αυτό ας γίνει αυτό από τώρα ξεκάθαρο και κατανοητό.

ΥΓ3. Ας λεχθεί το οτιδήποτε που να με αφορά. Δεν θα επανέλθω.


Ευχαριστώ για την φιλοξενία

[*] Ζω για την μέρα που θα καταλάβει πως δεν είναι διαχειριστής εκεί. Δεν είναι πριν ξεκινήσει η όλη ιστορία και ακόμα να το πάρει χαμπάρι ;-) Δικιά του είναι αν την ζητήσει όπως και το IRC που δεν το έκανε ακόμα (για το IRC θα μπλεχτεί ο Clem αναγκαστικά οπότε που να του εξηγείς τα ανεξήγητα). Τότε παιδιά καλή και άξια διανομή το mint, αλλά αν υπάρχει πρόβλημα και θέλετε βοήθεια, τότε να φύγετε να πάτε άλλου. Αλήθεια και κρίμα και δυστυχώς, τουλάχιστον όσο η ηλιθιότητα μας κυβερνά. Τουλάχιστον όμως θα έχει πάλι ωραίες διαφημίσεις για μπαράκια η σελίδα. Κάτι είναι και αυτό. Άλλο ένα κρίμα είναι που τελικά δεν έμαθα πόσα ευρά θα ήταν η ποινική ρήτρα που θα υπέγραφα ασκαρδαμυκτί, για να το βάλω στο βιογραφικό μου.
  Απάντηση
Πίστευα ότι περνώντας ο καιρός θα έκανες τον κόπο να επανεκτιμήσεις τη στάση σου, πέρα από εγωκεντρικές εμμονές, να κρίνεις εκ του αποτελέσματος και να βγάλεις κάποια λογικά συμπεράσματα. Εκεί προφανώς θα υπήρχε μια κοινή βάση συζήτησης, γιατί όχι και συμφωνίας. Αλλά όχι. Σε γενικές γραμμές παραμένεις προσκολλημένος στο ίδιο μοτίβο που απαιτεί από την πραγματικότητα να προσαρμοστεί στα συμφέροντά σου.
Ολα τα παρακάτω έχουν απαντηθεί τόσο από μένα όσο κι από την ίδια την πραγματικότητα όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο καθένας, αρκεί να μην εγκλωβίζεται στην υποκειμενική του αφήγηση.
Θα μπορούσα λοιπόν να αφήσω τα παραπάνω στην κρίση των αναγνωστών. Παρόλα αυτά, θα επαναλάβω για ακόμα μια φορά τις απαντήσεις με την ελπίδα ότι στο μέλλον, με πιο αντικειμενική πρόθεση, θα σε οδηγήσουν εκεί οι δικές σου εκτιμήσεις κι ίσως θυμηθείς ότι κάπου τα έχεις ξανακούσει.

ashurbanipal, post: 24068, member: 1806 είπε κι ελάλησε:Από την άλλη, συνεχίζω να μη μπορώ να καταλάβω το ύφος και τις επιδιώξεις του debianass. Μιλάει για φούμαρα και κοροϊδία. Δηλαδή υπονοεί πως κατά κάποιο τρόπο ήταν προαποφασισμένα τα πράγματα... Όταν έγραφα για αυτοκριτική, δεν απευθυνόμουν σε κανέναν άλλον περισσότερο από ότι σε εσένα debianass και στην συνεχή τυφλή επιθετικότητά σου. Και αυτό όμως το πήρες σαν αφορμή για να αρχίσεις πάλι το τροπάρι...

Αν δε μπορούσες να καταλάβεις τις επιδιώξεις μου που έχουν διατυπωθεί σαφέστατα σε ότι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα πέραν του δέοντος, τότε δε θα μπορούσες να βγάλεις τα συμπεράσματα που διατυπώνεις παρακάτω, προφανώς αυθαίρετα. Αρα λοιπόν, η λογική σου δε χρειάζεται αντικειμενικά στοιχεία για να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. Εχεις αποδεχτεί ως δόγμα κάτι κι απλά προσδπαθείς να το στηρίξεις να φανεί λογικό. Κι αν δεν τα καταφέρεις δεν πειράζει, θα το παρουσιάσεις σαν αξίωμα.
Πουθενά δεν είπα ότι ήταν προαποφασισμένα τα πράγματα.
Αυτό είναι άλλο ένα δείγμα δημιουργικής ασάφειας από πλευράς σου. Προβάλλεις την υποκειμενική σου άποψη σαν αντικειμενική εικόνα του άλλου και πάνω σ'αυτό το αυθαίρετο άλμα χτίζεις μια ολόκληρη οπτική.
Εκείνο που είπα είναι ότι δε θα ήταν δυνατό να εφαρμοστούν οι προτάσεις σας χωρίς τη συμμετοχή μιας βάσης χρηστών. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι είχατε προαποφασίσει να μην τις εφαρμόσετε. Μπορεί να κάνατε ένα λάθος εκτίμισης, να πιστεύατε ότι μέσα από τη διαδικασία θα συσπειρωνόταν η αναγκαία βάση χρηστών και θα προχωρούσαν κανονικά. Σ'αυτή την περίπτωση όμως, και μετά τα διδάγματα της ίδιας της πραγματικότητας που δε σας έκανε τη χάρη, θα έπρεπε να κάνετε την αυτοκριτική σας, έστω για τη λάθος εκτίμηση, κι όχι να ζητάτε το λόγο από όσους σας είχαν προσειδοποιήσει για όσα συνέβησαν.
Αντίθετα, αντί να αναγνωρίσετε την ευθύνη που σας αναλογεί, να προχωρήσετε στην αυτοκριτική σας, αναζητάτε εξιλαστήρια θύματα να προσάψετε "επιθετικότητα" για να δικαιολογήσετε την ασυνέπειά σας.
Με λίγα λόγια: "Εμείς είμαστε ασυνεπείς και δεν κάναμε αυτό που δεσμευτήκαμε αλλά δε φταίμε εμείς, φταίει εκείνος που μας έλεγε εξαρχής ότι δε θα το εφαρμόσουμε".
Λαμπρά!

ashurbanipal, post: 24068, member: 1806 είπε κι ελάλησε:Φυσικά ο καθένας βλέπει και ερμηνεύει τα πράγματα όπως νομίζει.

Αυτό ακριβώς. Συμφωνούμε απόλυτα.

ashurbanipal, post: 24068, member: 1806 είπε κι ελάλησε:Σχετικά με αυτές τις κατηγορίες και τους χαρακτηρισμούς σου όμως:

Με κάθε ειλικρίνεια, από εμένα δεν ήταν ποτέ έτσι όπως ισχυρίζεσαι ή υπονοείς. Επίσης όσο μπορώ να είμαι σίγουρος για κάποιον άλλον, μπορώ να πω πως ούτε από τους άλλους ήταν. Διαφώνησα και διαφωνώ πολύ έντονα μαζί τους για την απόφασή τους. Ούτε εγώ, και αισθάνομαι σίγουρος πως ούτε αυτοί έλεγαν ψέματα ή κορόιδευαν κάποιον.

Εαν δεν υπήρχε η πρόθεση της ασυνέπειας τότε εδώ είμαστε να κάνετε την αυτοκριτική σας. Ομως αυτό θα σήμαινε σε μεγάλο βαθμό να έρθετε στα λόγια μου, πράγμα που θα γκρέμιζε αυτόματα το χάρτινο πύργο της υποκειμενικής σας αφήγησης. Οπότε, αντί για μια γενναία αυτοκριτική επιστρέφουμε στον ατέρμονο κύκλο του εξιλαστρήριου θύματος. "Δε φταίμε εμείς που δεν εφαρμόσαμε όσα λέγαμε, δε φταίει ότι λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο (όπου "ξενοδόχος" είναι η βάση των ενεργών χρηστών) αλλά φταίει εκείνος που το επεσήμανε". Πολύ βολικό και χαρακτηριστικό της νεοελληνικής πολιτικής γραμμής.

ashurbanipal, post: 24068, member: 1806 είπε κι ελάλησε:Όπως βλέπουν όλοι, ξεκινάς νέο γύρο με κατηγορίες και υπονοούμενα αφήνοντας στους άλλους εμπλεκόμενους τις εξής επιλογές:


α) Να σε ακολουθούν στην αποδεδειγμένα ανεξάντλητη όρεξη σου για ανούσιες διαμάχες,

β) να γυρίσουν σελίδα και να μην ασχοληθούν άλλο, γιατί τραβάς πολύ ενέργεια και μετατρέπεις την όποια θετική ενέργεια και όρεξη σε κάτι το αρνητικό.


Οι άλλοι επέλεξαν να κάνουν το β. Όπως είπα, διαφώνησα με αυτό. Δεν ξέρω αν θα αλλάξουν γνώμη ή τι θα σκεφτούν ή αποφασίσουν στο μέλλον. Τους λόγους πάντως τους καταλαβαίνω κι εγώ και νομίζω όλοι όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα.

Οπως όλα τα παραπάνω, ούτε αυτό ισχύει. Ακόμα και σήμερα ασχολούνται και με το παραπάνω. Αν σταμάτησε ο "διάλογος" για ένα διάστημα, αυτό συνέβη επειδή βαρέθηκα να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια, αφήνοντας την πραγματικότητα να μιλήσει από μόνη της. Η πραγματικότητα μίλησε, την είδαμε όλοι, τυχαίνει να μη σας βολεύει, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

ashurbanipal, post: 24068, member: 1806 είπε κι ελάλησε:Το κλίμα χάλασε και έπεσε πολύ ντουφεκίδι και κατα-δίκες προθέσεων (γιατί τίποτα δεν είχε γίνει ακόμα,μόνο προθέσεις εξέφραζαν όλοι...) για διάφορους λόγους:

α) Άλλος το έκανε γιατί υπερασπιζόταν τη μπίζνα του, που κληρονόμησε τσάμπα από το πουθενά εξαπατώντας κόσμο και καπελώνοντας,

β) Άλλος το έκανε γιατί υπήρχαν προηγούμενα και κακές σχέσεις,

γ) Άλλος γιατί ήταν προκατειλημμένος,

δ) Άλλος επειδή τον έχουν πειράξει τα ψεκάσματα,

ε) Άλλος επειδή είναι στα όρια της ψύχωσης και βλέπει παντού εχθρούς και κακοπροαίρετους,

στ) Άλλος επειδή στον καθρέφτη βλέπει τον μόνο γνήσιο υπερασπιστή του δικαίου που δίπλα του δεν αξίζει να σταθεί κανείς.


Φυσικά κάποιοι ανήκουν σε περισσότερες από μια κατηγορίες, αλλά τέλος πάντων..

Οι "καταδικες προθέσεων" αποτελούν κομμάτι της υποκειμενικής σου αφήγησης, μίλησα παραπάνω, δε θα επανέλθω.

Λίγο ελλειπής η λίστα με τους λόγους σου, ας την συμπληρώσω:
ζ) Αλλος επειδή κατάλαβε ότι δεν έχει κανένα νόημα να επιδιώκεις οποιαδήποτε συμφωνία με όσους απέδειξαν ότι δεν τηρούν τις συμφωνίες τους


ashurbanipal, post: 24068, member: 1806 είπε κι ελάλησε:Με τον τρόπο που καταλαβαίνω τους Asterion, Constantine και Talos που άλλαξαν γνώμη, έτσι καταλαβαίνω και όσους φέρθηκαν και φέρονται όπως περιγράφω παραπάνω. Τα καταλαβαίνω όλα. Όλα ανθρώπινα είναι.

Όμως επειδή:

α) ούτε έχω όρεξη να δέχομαι πυρά και υπονοούμενα χωρίς να κάνω τίποτα παίζοντας το ψύχραιμος,

β) ούτε έχω όρεξη και χρόνο να απαντάω κάνοντας τον δικηγόρο των υπολοίπων που επέλεξαν να γυρίσουν σελίδα,

γ) ούτε θέλω να γυρίσω κι εγώ σελίδα και να πω "σας γράφω όλους εκεί που δεν πιάνει μελάνι, πάμε γι άλλα",


παρακαλώ να "μαζευτούμε" όλοι λίγο. Αν δεν έχουμε κάτι παραγωγικό να πούμε, απλά να μην πούμε τίποτα περισσότερο. Δεν πειράζει. Δεν είναι κακό να το κλείνει κανείς που και που, όταν μόνο κακό κάνει μιλώντας.

Με λίγα λόγια "εγώ είμαι ένας καλός ανθρωπάκος με καλές προθέσεις που δέχομαι πυρά επειδή πασχίζω για το κοινό καλό, γυρίζω και το άλλο μάγουλο στα χαστούκια και κάνω το κορόιδο για χάρη της... "εθνικής ενότητας" και της "παγκόσμιας ειρήνης"".
Πάρα πολύ όμορφα, με τις καλύτερες των προθέσεων θα μπορούσε να γίνει πιστευτό.
Ομως ότι ακολουθεί δε μου επιτρέπει να πιστέψω ότι πράγματι πιστεύεις όσα λές.

ashurbanipal, post: 24068, member: 1806 είπε κι ελάλησε:Δεν θα κάτσω να αφιερώσω την ζωή μου παλεύοντας τον καθένα που νομίζει πως κάνει τη σταυροφορία του εδώ μέσα ή σε άλλα φόρα.

Μάλλον γνωρίζεις κάτι που δεν γνωρίζει κανένας άλλος. Πιθανότατα κάποιος σου ζήτησε να γίνεις "μάρτυρας" για την κοινότητα linux mint επιχειρώντας να σε εντάξει στο στρατό σταυροφόρων του. Πες μας ποιός είναι αυτός, μπορεί να υπάρχουν άλλοι που θέλουν να γίνουν... "μάρτυρες". Μήπως απευθύνθηκε μόνο σε σένα γνωρίζοντας πόσο καλός ανθρωπάκος είσαι; Ή μήπως ελλείψη λογικής και επιχειρημάτων καταφεύγεις στην αυτο-θυματοποίηση εκλιπαρώντας για συμπάθεια;
Προσωπικά ποτέ δε μου ήσουν αντιπαθής. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι στο όνομα της όποιας συμπάθειας θα ανεχτώ συμπεριφορές που, αν μη τι άλλο, υποτιμούν τη νοημοσύνη, τόσο τη δική μου όσο και των αναγνωστών που απευθύνεσαι.

ashurbanipal, post: 24068, member: 1806 είπε κι ελάλησε:Υπάρχουν πραγματικά προβλήματα, πραγματικοί αγώνες και πραγματικές σταυροφορίες που μπορούν να εξυπηρετηθούν αφιερώνοντας χρόνο, όρεξη και ενέργεια. Το flaming στα φόρα δεν είναι κάτι τέτοιο.


Οι πραγματικές σταυροφορίες, οι αγώνες και τα προβλήματα είναι κάπου εκεί έξω. Βγάλτε την ενέργειά σας εκεί αν σας περισσεύει τόση.
[.....]
Μέχρι και ραντεβού για να τις μετρήσουν έκλειναν κάποιοι εδώ πέρα...

Εδώ έρχεται η αντίφαση με το "συνεχίζω να μη μπορώ να καταλάβω το ύφος και τις επιδιώξεις του debianass". Δε μπορείς να καταλάβεις αλλά καταλαβαίνεις και βγάζεις συμπεράσματα. Συμπεράσματα εντελώς αυθαίρετα αφού δε με γνωρίζεις, δεν ξέρεις που αφιερώνω χρόνο και ενέργεια. Απλά προβάλλεις την αφήγησή σου στον άλλον.
Αν ενδιαφέρεσαι λοιπόν τόσο πολύ με το που αφιερώνω χρόνο και ενέργεια, τουλάχιστον έλα να με γνωρίσεις από κοντά, να κατέβεις μαζί μου σε κάποια κινητοποίηση, να συμμετέχεις μαζί μου στα σχήματα αλληλεγγύης, στις μονάδες περιφρούρησης, σε όσα συμμετέχω τελοσπάντων αφιερώνοντας χρόνο και ενέργεια ώστε να κρίνεις βάσει στοιχείων.
Αυτό εννοώ όταν σε καλώ να έρθεις να τα πούμε από κοντά κι όχι φυσικά να "τις παίξουμε". Η πρόσκληση δεν είναι ρητορική, πραγματικά σε καλώ όποτε βρεθείς στα μέρη μου με όλη την καλή διάθεση να με γνωρίσεις και να με κρίνεις σύμφωνα με αυτό που είμαι και κάνω, όχι σύμφωνα με όσα μου προβάλλεις. Αν "δεν έχεις χρόνο" ούτε διάθεση να ασχοληθείς μαζί μου (πράγμα που ίσως ισχυριστείς κι είναι το πιθανότερο να ισχύει), τότε ποιός ο λόγος να μου υποδεικνύεις όλα τα παραπάνω;


Για πολλοστή φορά θα απαντήσω και στο μεταμεσονύκτιο yolo του talos παραπάνω. Απλά επειδή υπάρχουν αρκετά πράγματα που απαιτούν το χρόνο και την ενέργειά μου, θα το κάνω λίγο αργότερα.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
Λίγοι άνθρωποι το έχουν μέσα τους να βοηθούν με το αζημίωτο άλλους ανθρώπους, ειδικά στην σημερινή εποχή του ατομικισμού ή εγωκεντρισμού.
Εάν θέλει κάποιος να βοηθήσει τους χρήστες Linux μπορεί να το κάνει και από το osarena παραβλέποντας όποια άλλα εμπόδια βλέπει ίσως λόγο ιδεολογικών αντιρρήσεων.
Μπορεί και να επηρεάσει τους συντελεστές του osarena προς μια κατεύθυνση συνεργασίας ή να δημιουργήσει το ρεύμα για κάτι άλλο. Κατά την γνώμη μου ο καταγγελτικός λόγος είναι δείγμα αδράνειας χωρίς κατεύθυνση και ουσία.
Αντιθέτως οι προτάσεις και ιδίως το έργο είναι η ουσία της ζωής μας ως δημιουργικά όντα.
Από την πλευρά μου αυτό το γράφω ως πρόσκληση για κάθε χρήστη Linux στην Ελλάδα που επιθυμεί ότι καλύτερο στον χώρο της ευρύτερης κοινότητας του Linux και να ξέρετε το osarena έχει ανοιχτούς τους δέκτες όπου αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις, τουλάχιστον αυτό έχω αντιληφθεί όσο καιρό βρίσκομαι εδώ.
  Απάντηση
talos2, post: 24069, member: 1804 είπε κι ελάλησε:1. Το Linuxmint.gr υπάρχει και μπορεί να βοηθάει τους χρήστες όποιος θέλει. Αλλά δυστυχώς για τους χρήστες είναι παρατημένο. Ο ιδιοκτήτης του δεν κάνει καν τον κόπο να συνδεθεί για να δει αν υπάρχουν νέοι χρήστες που έχουν κάνει αίτηση εγγραφής. Τελικά ουδέν χειρότερο από ημιμαθείς ανασφαλείς κομπλεξικούς ανθρώπους. Εκεί είναι εφόσον το θέλει τόσο πολύ (my precious) ας το δουλέψει και λιγάκι. Καλό είναι όμως να μην έχουμε εκεί κωδικό που χρησιμοποιούμε αλλού οι κωδικοί εκεί είναι ανάλατοι (πιθανά, ουδείς ξέρει στα σίγουρα).

To linuxmint.gr υπάρχει σαν παραμάγαζο ενός idiot-κτήτη, σαν case study για το πορτοφόλιο του, για όσο δεν του δεσμεύει bandwidth από ιστοσελίδες πελατών του. Με 5-10 ευρώ ανα έτος/διετία κρατάει το domain name είτε με το SMF που έχει σηκώσει και τρέχει κουτσά-στραβά, είτε παρκαρισμένο μεθαύριο αν δεν του περισσεύει bandwidth, και ενδεχομένως κάποια στιγμή να το πουλήσει και να πάρει πίσω όσα έχει δώσει μέχρι σήμερα.
Ο idiot-κτήτης του κάνει αυτό που έκανε την τελευταία 5ετία, το απολύτως αναμενόμενο. Το παρατάει κι αν βρεθούν κορόιδα να δουλέψουν τσάμπα στο μαγαζί του έχει καλώς. Μόνο που τα κορόιδα λιγοστεύουν κι έχει μείνει μόνος του. Αλλά και πάλι μικρό το κακό. Το κόστος του είναι ένα ποτάκι το χρόνο.
Εκείνος όμως που θέλει να βοηθήσει χρήστες ελεύθερου λογισμικού να κατανοήσουν λίγο καλύτερα το εργαλείο που έχουν στα χέρια τους και το σκεπτικό πίσω από αυτό, δε θα έβλεπε το site ούτε καν χρηστικά. Θα το έβλεπε σαν αυτό που είναι, μια ύβρη και απονοηματοδότηση της έννοιας του ελεύθερου λογισμικού και των κοινοτήτων που το στηρίζουν.


talos2, post: 24069, member: 1804 είπε κι ελάλησε:2Α. Είναι εξαιρετικά εύκολο να σαμποτάρεις μια προσπάθεια, και να βγάλεις τον εαυτό σου απέξω κάνοντας τον τιμητή των πάντων. Για αρχή την κοπανάς χωρίς να καταλάβει κανείς τον λόγο.

Πράγματι, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς το λόγο. Ας δούμε λίγο τα γεγονότα:

Μετά από ισότιμη συζήτηση και συνδιαμόρφωση, αποφασίζεται από κοινού και ομόφωνα από τους ενεργούς διαχειριστές ότι το καλύτερο θα είναι να γίνει μια προσπάθεια δημιουργίας μιας γνήσιας κοινότητας με δημοκρατικές διαδικασίες και γενικότερα χαρακτηριστικά που συνάδουν με τη φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού. Επίσης θεωρούν ότι το καλύτερο θα είναι να περάσουν από το υπάρχον idiot-κτησιακό καθεστώς στο κοινοτικό, μέσα από ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες.
Πιο συγκεκριμένα, αποφασίζουν να διεξαχθεί μια διαδικασία στην οποία να παρουσιαστεί η κατάσταση όπως ακριβώς είναι, να πει ο καθένας ελεύθερα τη γνώμη του με ίσους όρους, να κατατεθούν προτάσεις από όποιον θέλει και να ψηφίσουν οι χρήστες την πρόταση που προκρίνουν. Αποφασίζεται συγκεκριμένα ΟΛΗ η συζήτηση να διεξαχθεί ανοιχτά, στις ανακοινώσεις του φόρουμ.
Ο jidan (οι άλλοι διαχειριστές είχαν καθαιρεθεί/παραιτηθεί σε ένα επεισοδειακό meeting από το οποίο έλειπε ο jidan) μεταφέρει την πρόταση στον idiot-κτήτη ενώ ο talos "κρατάει μούτρα" και αρνείται πεισματικά να συζητήσει οτιδήποτε με τον idiot-κτήτη, ακόμα και διαδικαστικά. O idiot-κτήτης συμφωνεί στη διαδικασία.
Ο jidan σαν ο τελευταίος των ενεργών διαχειριστών ανοίγει το νήμα της συζήτησης, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά το ρόλο του συντονιστή της διαδικασίας. Αμέσως δημοσιεύεται το κείμενο των ενεργών διαχειριστών και ξεκινά η συζήτηση. https://linuxmint.gr/index.php/topic,4012.0

Οπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας, άνοιξε μια μάλλον χαλαρή κουβέντα για ένα ζήτημα που ήταν καθοριστικό για την κοινότητα.
Μετά από 2 βδομάδες κι ενώ είχε μιλήσει κάποιος κόσμος, μεταξύ των οποίων ο talos, o jidan, οι άλλοι διαχειριστές, ο idiot-κτήτης και κάποιοι σχετικά άγνωστοι χρήστες, εκφράστηκε η άποψη ότι είχε ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος και καλό θα ήταν να περάσουμε στην ψηφοφορία. Την πρόταση αυτή την έκανε συγκεκριμένα ο assurbanipal και ο jidan τη βρήκε σωστή.
Ετσι, απευθύνθηκε ανοιχτά και δημόσια τους χρήστες περί της διαδικασίας, για το αν θα έπρεπε να προχωρήσουν στην ψηφοφορία, στις 9 Απριλίου.
Παράθεση:Σχετικά με τη διαδικασία:
Πιστεύετε ότι πρέπει να ξεκινήσει η ψηφοφορία με τις υπάρχουσες προτάσεις ή να περιμένουμε κι άλλες;
https://linuxmint.gr/index.php/topic,401...9#msg33529

Μετά από 3 μέρες, στις 12 απρίλη κι αφού ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ στο να ξεκινήσει η ψηφοφορία με τις υπάρχουσες προτάσεις, ο jidan θίγει ξανά το θέμα της ψηφοφορίας συγκεκριμενοποιώντας την πρότασή του και περιμένοντας απαντήσεις:
Παράθεση:Για τη διαδικασία:

Αν δε διατυπωθεί κάποια αντίρρηση, το ερχόμενο Σάββατο θα ξεκινήσει η ψηφοφορία επί των προτάσεων. Ηδη έχει καθυστερήσει για να δωθεί η ευκαιρία σε περισσότερους χρήστες να τοποθετηθούν.
Οσοι χρήστες έχουν να διατυπώσουν κάποια νέα πρόταση, να δώσουν διευκρινήσεις ή να συνδιαμορφώσουν κάποια πρόταση από τις υπάρχουσες, θα πρέπει να το κάνουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 15/4.
Είναι βέβαια εφικτό να προστεθεί κάποια νέα πρόταση και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, όμως ενδέχεται αυτή η πρόταση να αδικηθεί δεδομένου ότι μπορεί μέχρι τότε αρκετοί χρήστες να έχουν ήδη ψηφίσει.
https://linuxmint.gr/index.php/topic,401...0#msg33550

Στη δημόσια συζήτηση δεν εκφράζεται καμιά διαφωνία περί της διαδικασίας. Στο παρασκήνιο, ο talos έχι "παρεξηγηθεί" γιατι θεωρεί ότι ο jidan βιάζεται να γίνει η ψηφοφορία.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο jidan ανέλαβε αναγκαστικά το ρόλο του συντονιστή της διαδικασίας κι όπως φαίνεται από τη διεξαγωγή της, για οτιδήποτε ζητούσε τη γνώμη όλων των άλλων, ΑΝΟΙΧΤΑ.
Είχε έρθει η στιγμή τουλάχιστον να οριστεί ο χρόνος διεξαγωγής της ψηφοφορίας δεδομένου ότι πλησίαζαν οι αργίες του πάσχα με αρκετούς χρήστες AFK (μακριά από το πληκτρολόγιο), πράγμα που θα μείωνε τη συμμετοχή.
Ο jidan φυσικά δεν είχε καμιά αντίρρηση να γίνει αργότερα η ψηφοφορία εφόσον συνέτρεχαν λόγοι, αρκεί πάντα να εκφραζόταν αυτό δημόσια, κι όχι να προσπαθεί να μαντέψει γιατί "κρατάει μούτρα" ο talos.

Παρόλο που δεν είχε εκφράσει καμιά αντίρρηση δημόσια, ο jidan έλαβε υπόψη τη μη-συναίνεσή του και μετά από 3 μέρες επανήλθε επί της διαδικασίας, προσπαθώντας να συγκεκριμενοποιήσει το χρόνο διεξαγωγής της (πράγμα που αποτελεί ευθύνη του συντονιστή):
Παράθεση:Για την παρούσα διαδικασία και την ψηφοφορία:

Οπως βλέπω, διατυπώθηκαν ορισμένες επιφυλάξεις σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Είναι γεγονός ότι κατα το σαββατοκύριακο έχουμε περισσότερο χρόνο και αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών που επισκέπτονται το forum. Γι αυτό και η αρχική μου πρόταση ήταν να ξεκινήσει η ψηφοφορία με τις υπάρχουσες προτάσεις από αύριο Σάββατο.
Ωστόσο είναι κατανοητή και η άποψη που υποστηρίζει ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος.
Θεωρώ ότι θα πρέπει να αφεθεί λοιπόν και αυτό το σαββατοκύριακο στη συζήτηση και η ψηφοφορία να ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα. Αν δεν υπάρχει αντίρρηση, οι τοποθετήσεις-προτάσεις μπορούν να κατατεθούν μέχρι και την Κυριακή ενώ από Δευτέρα να ξεκινήσει η ψηφοφορία η οποία να διαρκέσει τουλάχιστον για μια επιπλέον εβδομάδα.
https://linuxmint.gr/index.php/topic,401...8#msg33568

Με τα πολλά, εδέησε ο "κρατάω μούτρα" να ξεπεράσει τα "μούτρα" του και να εφράσει δημόσια τη διαφωνία του:
Παράθεση:Πιστεύω πως έπεσαν πολλές πληροφορίες μαζεμένες και αυτές απαιτούν χρόνο να αναλυθούν και να γίνουν κατανοητές. Μια διαδικασία βεβιασμένη και χωρίς ενημέρωση δεν είναι δημοκρατική. Ας δοθεί χρόνος για να υπάρξει συμμετοχή.
https://linuxmint.gr/index.php/topic,401...1#msg33571

Με το οποίο ο jidan ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ζητώντας του να γίνει πιο συγκεκριμένος σε ότι αφορά το χρόνο διεξαγωγής:
Παράθεση:Δε διαφωνώ, κάνε όμως συγκεκριμένες προτάσεις (με ημερομηνίες) για τη διαδικασία. Δε θέλουμε να είναι ούτε βεβιασμένη ούτε και κουραστική.

Στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ο talos ξεσάλωσε! Με τα παραπάνω δεδομένα ΘΕΩΡΗΣΕ ότι ο jidan (για κάποιο μεταφυσικό λόγο) ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΣΕ τη διαδικασία. Επειδή του ζήτησε να γίνει συγκεκριμένος στην άποψή του περί του χρόνου διεξαγωγής; Αγνωστο πραγματικά. Θα επιχειρήσω παρακάτω να το ερμηνεύσω βαθύτερα*.
Το ξαναλέω ότι όλα αυτά διαδραματίζονταν στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ενώ η συμφωνία μας ήταν ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ.

Μετά από αυτά όπως ήταν επόμενο, ο jidan παραιτήθηκε από το ρόλο του συντονιστή της διαδικασίας:
Παράθεση:Σε ότι με αφορά περί της διαδικασίας της παρούσας συζήτησης:

Τη συζήτηση έτυχε να την ξεκινήσω εγώ για λογαριασμό της διαχειριστικής ομάδας η οποία όπως έξηγήθηκε υπολειτουργεί. Αυτό δε σημαίνει ότι μου αναλογεί να πάρω μόνος μου αποφάσεις επί της διαδικασίας, περί του πόσο θα διαρκέσει η συζήτηση. του πως θα διατυπωθούν οι προτάσεις και πότε θα ξεκινήσει η ψηφοφορία. Γι αυτό το λόγο πήρα την πρωτοβουλία να απευθύνω τις προτάσεις μου ζητώντας τη συναίνεση ή τις διαφωνίες/τοποθετήσεις όλων πάνω στο θέμα των διαδικασιών. Δεν είδα όμως να υπάρχει συμμετοχή πάνω στο διαδικαστικό, ακόμα και όσες διαφωνίες εκφράστηκαν δε συνοδεύονται από συγκεκριμένες προτάσεις αφήνοντας την πρωτοβουλία μου μετέωρη.

Επειδή δεν έχω καμία πρόθεση ούτε να χειραγωγήσω ούτε να επιβάλλω προσωπικές μου απόψεις επί της διαδικασίας, παραιτούμαι από το ρόλο του συντονιστή.
Εξακολουθώ να συμμετέχω στη συζήτηση όπως οποιοσδήποτε άλλος χρήστης έχοντας καταθέσει και συγκεκριμενοποιήσει την πρότασή μου μέχρι την ψηφοφορία.
Ας αναλάβει κάποιος άλλος διαχειριστής το συντονισμό από αυτή τη στιγμή και πέρα.
https://linuxmint.gr/index.php/topic,401...8#msg33578

Μετά από αυτό πέρασε ένα διάστημα όπου κανείς δεν αναλάμβανε το ρόλο του συντονιστή, o jidan μίλησε προσωπικά με τον assurbanipal, που σημειωτέον, τους ένωναν περισσότερες συμφωνίες πάνω στο επίμαχο, ο οποίος λίγο ως πολύ ήθελε να τον πείσει να συμμετάσχει σε μια ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΗ διαδικασία μεταξύ των διαχειριστών, ενώ είχε συμφωνηθεί όλα να διεξαχθούν ΙΣΟΤΙΜΑ, ΑΝΟΙΧΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΑ. Ο jidan επέλεξε να παραμείνει συνεπής στην αρχική συμφωνία, καθώς πλέον δεν ήταν μια συμφωνία μεταξύ των διαχειριστών για να την παραβιάζουν όποτε θελήσουν με κάποια παρασκηνιακή μεταξύ τους συναίνεση, αλλά μια συμφωνία ανάμεσα σ'αυτούς, τον idiot-κτήτη αλλά και όλους τους υπόλοιπους χρήστες. Μάλλον αυτη η στάση του jidan του προσάπτει το χαρακτηρισμό του "τιμητή των πάντων".

Ετσι, λίγες μέρες μετά, τρείς εκ των πέντε αρχικών διαχειριστών δημοσίευσαν ένα κείμενο που είχαν συνδιαμορφώσει μεταξύ τους: https://linuxmint.gr/index.php/topic,401...1#msg33611

Ο jidan εξέφρασε την απογοήτευσή του με σαφήνεια αλλά σε χαμηλούς τόνους:
Παράθεση:Στα περισσότερα σημεία συμφωνώ με το κείμενο, σε άλλα θεωρώ ότι ότι τηρεί λάθος προτεραιότητες. Σαν σύνολο μπορώ να πω σίγουρα ότι μένει στο δέντρο, ευτυχώς όμως χωρίς να χάνει το δάσος.
Θα επανέλθω αύντομα αναλυτικότερα και επί των σημείων, ωστόσο θα ήθελα να εκφράσω μια... περισσότερο απογοήτευση παρά κριτική, σχετικά με τη διαδικασία που καλούμε τους χρήστες να συμμετάσχουν.
Οταν εμείς οι διαχειριστές που ανακινήσαμε το ζήτημα και το θέσαμε σε δημόσια διαβούλευση επιλέγουμε να εκφράζουμε τις απόψεις μας ομαδικά, εκτός του ότι δείχνει μια περιφρόνηση προς τη διαδικασία, αποθαρρύνει και το χρήστη που είναι μόνος του να τοποθετηθεί. "Ποιός είμαι εγώ που θα μιλήσω; Αστο σ'αυτούς που ξέρουν".
Δε θα ήταν καλύτερα "εκείνοι που ξέρουν" να εκφράσουν τις προτάσεις τους ατομικά όπως όλοι; Δε θα ήταν πιο ενθαρρυντικό για τις ατομικότητες που διστάζουν να συμβάλλουν με τη γνώμη τους στην κοινότητα;

Δεν περνάει καν από το μυαλό μου ότι υπάρχει δόλος και προσπάθεια χειραγώγησης γιατί ξέρω πως δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από πλευράς σας παρα μόνο διάθεση για προσφορά στην κοινότητα. Και επειδή όταν λέμε "κοινότητα" δεν εννοούμε ούτε τα 50MB της βάσης δεδομένων ενός φόρουμ, ούτε τις εργατοώρες που ξοδεύτηκαν για να καταγραφεί, ούτε καν τις ατομικότητες που την απαρτίζουν αλλά τις μεταξύ τους σχέσεις αλληλοβοήθειας και συνδημιουργίας, αυτό που καλείται να πάρει σάρκα και οστά στις ανοιχτές της διαδικασίες, ο σεβασμός στην κοινότητα είναι πρώτα και κύρια σεβασμός στις διαδικασίες της.
https://linuxmint.gr/index.php/topic,401...5#msg33615

Το πως κλιμακώθηκε η συζήτηση μπορεί όποιος θέλει να το διαπιστώσει μόνος του.

*Από τις αρχές συμμετοχής του jidan στη διαχειριστική ομάδα, είχε θέσει την πρόταση για καταγραφή των (υπαρχόντων) δομών λειτουργίας, ενός καταστατικού ή memo που θα διάβαζαν οι υποψήφιοι διαχειριστές πριν αποδεχτούν να αναλάβουν το ρόλο τους. Ο talos διαφώνησε έντονα και οι υπόλοιποι, περισσότερο επειδή βαριόντουσαν τη διαδικασία καταγραφής παρά επειδή διαφωνούσαν, δεν το έκριναν αναγκαίο. Ο jidan όπως ήταν αναμενόμενο επανέφερε την πρόταση στη δημόσια διαδικασία, βρήκε απήχηση στους χρήστες και ο talos έγινε έξω φρενών, λέγοντας κατ'ιδίαν: "βγάλτε καταστατικό, βγάλτε ότι θέλετε, εγώ δεν πρόκειται να το ακολουθήσω". Αυτό πράγματι, είναι Δημοκρατία.

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι πράγματι, σε μια χώρα όπου εκείνοι που αθετούν τις συμφωνίες τους γίνονται κυβερνήτες, κανείς δε θα καταλάβαινε το λόγο του να την κοπανήσει κάποιος από μια παρέα που δεν τηρεί ότι έχει συμφωνήσει. Ετερον εκάτερον, ο talos εδώ έχει απόλυτο δίκιο.



talos2, post: 24069, member: 1804 είπε κι ελάλησε:Στην συνέχεια δεν αφήνεις κανένα χρήστη να μιλήσει, μιας και ουδείς γουστάρει να περνάει από κάποιο αναρχόμετρο τα όσα λέει. Άσχετα αν δεν είναι αναρχικός αλλά κάποιος απλός χρήστης του mint.
Πράγμα που σημαίνει ότι πέρασες και δεν άγγιξες σ'ότι αφορά την αναρχία. Πως να περάσει κανείς από το "αναρχόμετρο" τους άλλους μέσα σε μια διαδικασία που δεν περνάει ούτε η ίδια από το "αναρχόμετρο". Από πότε οι αναρχικοί διεξάγουν ψηφοφορίες και γενικότερα πλειοψηφικές διαδικασίες; Αν είχαμε να κάνουμε με κάποιον "φανατικό" που περνάει τους άλλους από "αναρχόμετρο", αν μη τι άλλο, θα είχε εκφράσει την αναρχική κριτική στη διαδικασία εξαρχής και δε θα δεχόταν να συμμετάσχει.
Πάμε πάλι: Οι αναρχικοί ΔΕΝ ψηφίζουν ούτε συμμετέχουν ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ σε πλειοψηφικές διαδικασίες. Οταν συμμετέχει π.χ. ένας αναρχικός σε ένα εργατικό σωματείο, το κάνει σαν ΕΡΓΑΤΗΣ. Οταν συμμετέχει σε μια κοινότητα το κάνει σαν χρήστης, όπως όλοι οι άλλοι.
Και τελικά, όποιος θέλει να κουνήσει το δάχτυλο περί καπελώματος, ας είχε προνσήσει να βγάλει πρώτα το δικό του σομπρέρο που πέρασε στους χρήστες, συμμετέχοντας σαν ΟΜΑΔΑ σε μια διαδικασία ΑΤΟΜΩΝ.

Ομως, η απεύθυνση στα συντηρητικά αντανακλαστικά του αναγνώστη, με το χαρακτηρισμό του "αναρχικού" και μόνο, θεωρείται αποτελεσματική. Εχει γίνει κοινή πρακτική που εκτός των δεξιών τελευταία ενστερνίζονται και πολλοί αριστεροί. Σιγά μην έμεναν πίσω. Α ρε μουστάκια Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς, πούσαι να τους στείλεις όλους στη Βουρκούτα της Σιβηρίας να σπάνε πάγο!

talos2, post: 24069, member: 1804 είπε κι ελάλησε:Στην συνέχεια αποθαρρύνεις ακόμα περισσότερο την κουβέντα σε τυπολατρικές ανοησίες και καβγάδες χωρίς νόημα αποθαρρύνοντας ακόμα περισσότερο την συμμετοχή. Και κατεβάζεις και μια πρόταση που δεν θέλεις να σε ψηφίσει κανένας, μόνο και μόνο για να μιλάνε κάποιοι για διάσπαση. Μετά τα βρίζεις τον κόσμο που δεν συμμετέχει. Well executed plan. Congrats!

Η κουβέντα βρίσκεται εδώ: https://linuxmint.gr/index.php/topic,4012.0 Οποιος θέλει μπορεί να κρίνει μόνος του ποιος την αποθαρρύνει, ποιός κλιμακώνει αντιπαραθέσεις, ποιός αθετεί συμφωνίες, ποιά ήταν η συμμετοχή κλπ. Μπορεί επίσης να δει ότι ξεκίνησε 3 του Απρίλη κι έληξε 11 Μάη, με το κλείσιμο της ψηφοφορίας. Οτι συζητήθηκε επί της ουσίας ήταν τις πρώτες μέρες όπου ο συντονιστής προσπάθησε να βγάλει μια συναινετική πρόταση από την ΑΝΟΙΧΤΗ διαδικασία κι όχι μέσα από υποομάδες. Αλλά όχι, έπρεπε να περάσει ένας μήνας, με ημέρες όπου δεν έγραφε κανείς εκτός των πρώην διαχειριστών και με παραβιάσεις της αρχικής συμφωνίας που ενθάρρυναν τον idiot-κτήτη να καταφύγει στον αυταρχισμό. Ενας μήνας επειδή ο talos ήθελε κι άλλο τετ-α-τετ με τον idiot-κτήτη ενώ ο δεύτερος ως συνήθως ήταν άφαντος.

talos2, post: 24069, member: 1804 είπε κι ελάλησε:2B. Αντί να σεβαστείς ένα αποτέλεσμα και να αφήσεις αυτούς που θέλουν να κάνουν μια προσπάθεια να την κάνουν και να σεβαστείς την απόφαση της ψηφοφορίας την σαμποτάρεις. Είναι εύκολο να δίνεις εντολές, κάντε αυτό, κάντε εκείνο. Δημοκρατία: δεν με στήριξε κανένας στην πρόταση μου (και φτύνομε μπροστά στον καθρέπτη μη με ματιάσω για αυτό), αλλά εγώ και μόνον εγώ είμαι άξιος να κρίνω τι πρέπει να γίνει (από τους άλλους) καθώς και το πότε. Αυτό το λέμε εναλλακτικά και σεβασμό στην απόφαση που πήρε η κοινότητα. Και μετά μιλάμε για Βάρκιζες και Παπαδόπουλους και Τσίπρες. Well executed plan. Congrats!
Οπως μπορούσε να μιλάει ο Παπαδόπουλος για δημοκρατία, ο Τσίπρας για συνέπεια κι αυτός με το σομπρέρο για καπέλωμα, έτσι μπορεί να μιλάει για σεβασμό στο αποτέλεσμα εκείνος που ανέλαβε να το εφαρμόσει και δεν το έκανε.
Το κακόμοιρο το αποτέλεσμα είναι ευαισθητούλι, άμα δεν το κάνεις αγγαλίτσα δεν εφαρμόζεται.
Τώρα, πως γίνεται όλες οι αποφάσεις να παίρνονται σε "κλειστές" διαδικασίες αλλά να τους λέει τι να κάνουν κάποιος που επιλέγει να μη συμμετέχει είναι ένα ερώτημα που θάπρεπε νάχεις απαντήσει στον εαυτό σου ώστε να γλυτώσει τουλάχιστον ο δικός σου καθρέφτης από τις ροχάλες της συνείδησής σου(υπόθεση εργασίας η ύπαρξή της). Εκείνος που θέλει να επιβάλλει το δικό του κοιτάζει να ΧΩΝΕΤΑΙ σε στοές και κλίκες, όχι να τις απορρίπτει. Εκείνος που θέλει να εξουσιάσει επιδιώκει να κερδίσει ψηφοφορίες, όχι να τις χάσει.

talos2, post: 24069, member: 1804 είπε κι ελάλησε:2Γ. Να θυμίσω ότι η απόφαση έλεγε ότι περαιτέρω ενημέρωση θα γίνει από την ομάδα και μέσα από τα εργαλεία της κοινότητας. Αντί να σεβαστείς αυτό, κάνει μόνος σου μια δημοσίευση, με αποτέλεσμα να πάμε σε πανεπιστήμιο για φιλοξενία και να μας δείξουν τον καυγά εδώ. Ήθελες να μάθεις τι κινήσεις κάνουμε; Μπορούσες να μας βρεις και να ρωτήσεις. Μας ρώτησες αν ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε δημόσιες κινήσεις; Η γιατί κρίναμε πως το καλό της κοινότητας ήταν να πέσουν οι τόνοι, να πάμε μπροστά και να κλείσουν οι πληγές; Η τι κινήσεις έχουμε κάνει; Σεβάστηκες τις επανειλημμένες εκκλήσεις εδώ για ηρεμία; Και τελικά εμείς δεν σεβαστήκαμε αποφάσεις. Ε ναι λοιπόν. Ουδέν κρυπτόν υπό το Ήλιο της διαλεκτικής. Ο Σώρας μας πλήρωνε τον ΕΜΦΙΑ. Μας κατάλαβες με ένα Well executed plan. Congrats!
Ναι, δηλαδή; H "κοινότητα" linux mint μπορεί να απεχθάνεται τα καταστατικά και τους κανόνες λειτουργίας αλλά παρόλα αυτά λειτουργεί αυστηρά με δημοκρατικό συγκεντρωτισμό; Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την πλειοψηφία και αφορά στην παρέα που πρότεινε την πρόταση που πλειοψήφισε. Η αρχική συμφωνία μιλούσε για ΑΝΟΙΧΤΗ-ΔΗΜΟΣΙΑ διαδικασία (συνακόλουθη με το ελεύθερο λογισμικό) την οποία όποιος θέλει αναδημοσιεύει, σχολιάζει, στην τελική κοροιδεύει. Γιατί όχι; Το απαγορεύει η Σταζι;
Αν δηλαδή είχε ψηφιστεί η πρόταση του idiot-κτήτη θα παρέμενες διαχειριστής και θα έκανες "κόκκινα μεροκάματα" για τον κάθε τυρομπουγάτσα "σεβόμενος το αποτέλεσμα";

Συζήτηση θα συνεχιζόταν στο linuxmint.gr, προφανώς χωρίς τη συμμετοχή jidan που είχε πεί ότι θα έφευγε, αν δεν κλείδωνε το νήμα κι αν δεν έκανε όλα αυτα τα καραγκιοζιλίκια το "αφεντικό".

Χαχαχαχαχαχα!! το "Μπορούσες να μας βρεις και να ρωτήσεις" είναι πράγματι αστείο. Πάω στοίχημα πως αν σε ρωτήσει κανείς το ίδιο πράγμα 3 φορές μέσα σε μια μέρα, θα πάρει 3 διαφορετικές απαντήσεις. Δεν ξέρω αν είσαι έτσι γενικότερα κι ούτε με νοιάζει. Από τη συμπεριφορά σου όμως αυτό το συμπέρασμα βγάζω.

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!! Εκείνος που έλεγε "βγάλτε καταστατικό, βγάλτε ότι θέλετε, εγώ δεν πρόκειται να το ακολουθήσω" ζητάει σεβασμό των αποφάσεων της ψηφοφορίας μιας "κοινότητας" από κάποιον που έχει αποχωρήσει από αυτήν!

Καλά τα γέλια, όμως τελικά αν ο talos κι ο οποιοσδήποτε είχε το δίκιο με το μέρος του, θα επεδίωκε να διαβάσουν την αλήθεια όλοι. Κι αν "κάποιο troll" έλεγε ψέμματα, να το ξεσκεπάσει και να φανεί το δίκιο που έχει με το μέρος του.

Ανάλογες επαφές είχε και ο jidan με κάποια σχολή που ήταν θετική στη φιλοξενία. Ομως μια .. άστεγη "κοινότητα" χωρίς καταστατικό και αρχές λειτουργίας δεν είναι παρά παρεάκι.
Αν υπήρχαν αυτά τα στοιχεία ταυτότητας, θα μπορούσε η "επίσημη κοινότητα" να είναι έστω ένα ιδεατό. Τώρα είναι απλά ένα domain. Κι επειδή έτσι θέλει ο idiot-κτήτης του, δε είναι ούτε αυτό.
Δεν ξέρω πολλά πανεπιστήμια που να δίνουν χώρο στον "talos & sia" χωρίς κανένα εχέγγυο κοινότητας.

Τα περί αποκλεισμού φιλοξενίας λόγω συζήτησης στο osar1 λοιπόν είναι φούμαρα.

talos2, post: 24069, member: 1804 είπε κι ελάλησε:2Δ. Αν ήθελες να σεβαστείς ένα αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας ας έδειχνες λίγη εμπιστοσύνη και υπομονή. Παρότι ήταν μια δύσκολη περίοδος στα προσωπικά μας μιλάγαμε σχεδιάζαμε και κάναμε πράγματα. Α ναι και χαλιόμασταν και χάναμε ενέργεια με το κάθε τρολ εδώ μέσα. Μέχρι που χάσαμε. Το είπα εδώ στο προηγούμενο μου post. Κύριοι κερδίσατε. Το θυμόσαστε; Αλλά όχι, έπρεπε να ξεσκίσουμε και το πτώμα. Well executed plan. Congrats!
Ο καταγγελτικός μου λόγος ξεκίνησε για το πραξικόπημα του idiot-κτήτη. Ορισμένοι μπορεί να καταπίνουν πραξικοπήματα, καμήλες, lexotanil κι ότι άλλο θέλουν. Σε ότι με αφορά δεν τα καταπίνω, τα καταγγέλω. Θες να με φιμώσεις; Θα πρέπει πρώτα να βρείς πολλούς ακολουθητές και τα ανάλογα άρματα μάχης, να καταλάβεις την εξουσία, να επιβάλλεις λογοκρισία και τέλος να με συλλάβεις.
Σε διαβεβαιώ πως δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να με κάνεις να το βουλώσω ενώ διαξάγεται μπροστά στα μάτια μου μια πραξικοπηματική ενέργεια.

Συνήθως χάνουν όσοι δίνουν τη μάχη, τώρα με την "αριστερά της ελπίδας" μπορείς να χάσεις και χωρίς μάχη. Για δες η τεχνολογία ρε μαν!

talos2, post: 24069, member: 1804 είπε κι ελάλησε:ΥΓ1. Με το linuxmint.gr μπλεχτήκαμε για να βοηθήσουμε τους χρήστες στον ελεύθερο μας χρόνο. Όχι για να χάνουμε τον χρόνο μας σε καβγάδες με τρολ ούτε να καλύπτουμε τις ψυχολογικές ανάγκες του οποιουδήποτε.

Εδώ είναι το σημείο που θα συμφωνήσω απόλυτα.

talos2, post: 24069, member: 1804 είπε κι ελάλησε:Ούτε για να μπλέκουμε με δικηγόρους μια εξέλιξη που νομοτελειακά θα ερχόταν αν τράβαγε η κουβέντα. Α ναι. Και ούτε σάκοι του μποξ για να δώσουμε ραντεβού.
Αυτό θα μπορούσε να είναι μια καλοστημένη παγίδα για τον idiot-κτήτη. Δυστυχώς δεν τσίμπησε. Δε θα το αναλύσω αλλά θα μπορούσε να μας φέρει και κάποιο εισόδημα μια τέτοια εξέλιξη.


talos2, post: 24069, member: 1804 είπε κι ελάλησε:Α ναι. Και ούτε σάκοι του μποξ για να δώσουμε ραντεβού.
Ε ναι, είπαμε: μαρφίν, καμμένα τρόλλευ, γκαζάκια σε εκκλησίες. Η επίκληση των συντηρητικών αντανακλαστικών αποτελεί πασπαρτού.

talos2, post: 24069, member: 1804 είπε κι ελάλησε:ΥΓ2. Τα παραπάνω είναι προσωπικές θέσεις. Μιλώντας για λογαριασμό και των υπολοίπων το ελεύθερο λογισμικό το αγαπάμε και δεν έχουμε παρατήσει τα όπλα. Το κανάλι στο IRC υπάρχει μιας και το αφεντικό δεν το έχει ζητήσει ακόμα. Στο facebook υπάρχει κάποια κίνηση[*]. Όσο για μας θα μας βρείτε κάποια στιγμή σε κάποιο δικό μας χώρο μας στο διαδίκτυο. Θα φτιάξουμε κάτι δικό μας, μόνο για ένα λόγο. Γιατί γουστάρουμε και αγαπάμε το ελεύθερο λογισμικό. Αλλά δεν θα είναι κοινότητα (όποιος καεί στον χυλό) ούτε θα διεκδικήσει κάποιον τίτλο, ούτε θα είναι συνέχεια ή διάδοχος κάποιου άλλου πράγματος. Δεν επιθυμούμε καμία απολύτως σχέση με καταστάσεις του παρελθόντος. Αυτό ας γίνει αυτό από τώρα ξεκάθαρο και κατανοητό.

Αυτό ακριβώς, "Μέχρι χτές έσκιζα μνημόνια, σήμερα τα υπογράφω. Δεν επιθυμούμε καμία απολύτως σχέση με καταστάσεις του παρελθόντος.".

Πολύ απλά, κάποιοι δεσμεύτηκαν ενώπιον κάποιων άλλων ότι θα κινηθούν με κάποιο τρόπο αν τους ψηφίσουν, οι δεύτεροι το έκαναν και μετά οι πρώτοι δε θέλουν καμιά σχέση με καταστάσεις του παρελθόντος. Ετσι ξερά.
Τι ονομάζουμε "λαμόγιο" είπαμε;

Καλή επιτυχία σε ότι κάνετε, κι άμα ανοίξετε κανένα min(t)y market καλέστε μας στα εγκαίνια να φάμε καναπεδάκια.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
Μερικά πράγματα που μάθαμε σήμερα

1. Οποιοσδήποτε συζητήσεις είναι περιττές. Αρκεί να κατέχεις την απόλυτη αλήθεια. Οι γνώμες των άλλων σου είναι εντελώς αδιάφορες.

2. Αναρχία είναι ένας γραπτός νόμος. Κάθε διαφωνία η συμφωνία θα πρέπει να κρίνετε με τα κόμματα και τις τελείες ενός καταστατικού. Όχι με την αυτεξούσια βούληση των συμμετεχόντων. Εξάλλου ότι το λέει ένα κομμάτι χαρτί είναι ηθικό και σε δεσμεύει. Η μπέσα, η συντροφικότητα και το φιλότιμο δεν έχουν καμία απολύτως θέση. Αστικά κατάλοιπα

3. Αν κατέχεις την απόλυτη αλήθεια δεν είναι απαραίτητο να κάνεις και καμία δουλεία. Οφείλουν να την κάνουν οι άλλοι θέλουν δεν θέλουν.Ας υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει καταστατικό. Του λένε όλοι γράψε εμείς δεν θέλουμε να δαπανήσουμε εκεί ενέργεια αυτή την στιγμή. Αλλά όχι ο σωστός αναρχικός βάζει άλλους να γράψουν τους νόμους, και να κάνουν ότι αυτός θέλει όποτε το θέλει είτε θέλουν είτε δεν θέλουν. Να κάτι κάτι ο ίδιος ούτε λόγος. Είχε λεχθεί άπειρες φορές ότι α) το Linuxmint.gr δεν είναι πολική ομάδα γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος του [1]. β) αν θέλεις καταστατικό γράψε. Ε λοιπόν πάνε 2 χρόνια και ακόμα. Αυτό λέχθηκε και από καπετάνιους και από μούτσους, γιατί δυστυχώς μόνο έτσι βλέπουν τους άλλους κάποιοι, χωρίς να μπορούν να δεχτούν οτι κάποιοι ούτε είναι ούτε θέλουν να είναι. Αλλά τι ξέρουν οι μούτσοι για να έχουν και άποψη; Θα τηρώ το σύνταγμα και του νόμους του κράτους από τώρα και στο εξής.

4. Επίσης είναι σεβασμός σε κάποια άτομα με τα οποία θέλεις να κάνεις μαζί πράγματα. Αλλά επειδή, έτσι κάβλωσες, δεν εξήγησες πότε στην ομάδα γιατί τσακώθηκες με ένα άτομο, και μείναμε όλοι με την απορία. Λαμπρά. Γιατί, άσε με έμενα, δεν εξήγησες στους υπόλοιπους τους λόγους της αποχώρησης σου. Δεν καταδέχεσαι να μιλάς με μούτσους;

5. Άμεσο αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι δεν είναι δυνατή η κατανόηση κάποιων απλών πραγμάτων. Ότι δεν αποφασίζουν για λογαριασμό της ομάδας κάτι, είπαμε αυτά που λες είναι πάντα σωστά, χωρίς να μιλήσεις με τους υπόλοιπους της ομάδας, να το συζητήσεις, να πάρεις ρητή συναίνεση η και ρε αδελφέ - άκου κάτι πράγματα - να αλλάξεις γνώμη. Είτε γιατί άλλαξαν οι συνθήκες, είτε γιατί κάποιος - άκου κάτι πράγματα - είχε μια καλύτερη γνώμη από την δική σου. Είτε γιατί η ομοφωνία είναι να βρίσκεις ενα δρόμο που να ικανοποιεί στο μέτρο του δυνατού τους πάντες και - άκου κάτι πράγματα - μπορεί να μην είναι η δική σου γνώμη. Αν είναι δυνατόν. Τι είμαστε; Ανεμοδούρες να λέμε άλλα την μια μέρα και άλλα την άλλη; Άσε που αυτό θέλει τον χρόνο του με τις υποχρεώσεις και τα ωράρια. Και μας το αίμα μας βράζει. Τα παραπάνω τα λέμε αυταρχισμό.

Αλλά τι λέω είμαστε μικροί να σταθούμε ακόμα και στον ίσκιο του ηθικού σου αναστήματος και δυστυχώς ακόμα δεν κατέχουμε καμία αλήθεια. Προσπαθούμε δίνουμε της μάχες μας, συχνότερα χάνουμε παρά κερδίζουμε, αλλά τουλάχιστον προσπαθούμε να μην κάνουμε ποτέ τα ίδια λάθη. Αλλά είναι κάποια λάθη που πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις ξανά και ξανά. Όπως να εμπιστεύεσαι άτομα. Γιατί έτσι μόνο μπορείς να πας μπροστά. Και ας πέφτεις κάποιες φορές σε τοξικά άτομα. Γνωρίζεις άλλα, μαθαίνεις πράγματα, ακούς ιδέες και γίνεσαι καλύτερος και σοφότερος. Έχουν αυτά τα καλά οι παρασκηνιακές διαδικασίες.

Όχι δεν θα έχει καναπεδάκια το καινούργιο μαγαζί και είπαμε δεν θέλει να έχει σχέση με καταστάσεις του παρελθόντος. Και θα γίνει όταν τις θάψουμε βαθιά μέσα μας. Αφού δεν θα το γουστάρεις γιατί θες να έρθεις στα εγκαίνια; Να πάρεις τι από εμάς; Τα χέρια μας είναι άδεια.

ΥΓ1: Είναι θαυμαστό το μένος σου απέναντι στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού και με εμάς. Μακάρι να ήταν εξίσου μεγάλη η έγνοια σου για την κοινότητα, και τους χρήστες που αυτό που θέλουν είναι βοήθεια στα προβλήματα τους. Τα δικά μου συναισθήματα είναι λύπης και ντροπής που δεν μπορώ να βοηθήσω, στο μέγιστο που μπορώ, μετά από αυτό το στραπάτσο.

ΥΓ2: Ενδιαφέρων ορισμός της λέξης "λαμόγιο" Ένας που έχει βγάλει την ουρά του απέξω απαιτεί από τους άλλους να κάνουν πράγματα, στον ελεύθερο τους χρόνο και στην καύλα τους είτε γουστάρουν είτε αντέχουν. Όχι όπως ο triant δεν θα με υποχρεώσει να κάνω κάτι που δεν θέλω, έτσι και σε κανέναν άλλο δεν εκχωρώ το τομάρι μου. Μου επιτρέπει η αναρχία σου αυτό το δικαίωμα;

ΥΓ3. Εγώ ξέρω κύριε πως ο επαναστάτης δεν είναι σε ένα γραφείο να δίνει εντολές. Είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Αλήθεια, ποίος σε εμποδίζει; Γιατί αντί να τα λες εδώ, δεν πας απλά να εφαρμόσεις αυτά που λες; Γιατί αντί να χαλιέσε εδώ μέσα δεν πας απλά να πεις: "οι άλλοι σε πουλήσανε/δεν θέλησαν/δεν μπορούν/είναι μαλάκες/λαμόγια/παραθυρικοί. Ελάτε μαζί να φτιάξουμε μια κοινότητα που να λειτουργεί;" Δεν θα ήταν καλύτερο για την κοινωνία, και τους χρήστες έτσι; Η είμαστε μόνο λόγια του πληκτρολογίου και του καναμπέ; Αλλιώς ορθά θα έχω δίκιο στο ΥΓ1.

Έγινε πλέον σε όλους κατανοητό ότι εμείς ήμασταν σκοτεινοί τύποι τύποι με δόλια συμφέροντα. Τώρα που αυτό έγινε προφανές σε όλους, γιατί θέλεις ντε και καλά αυτοί οι τύποι να το κάνουν; Δεν θα είναι πολύ χειρότερο αυτό; Εξάλου οι αναρχικοί ΔΕΝ ψηφίζουν ούτε συμμετέχουν ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ σε πλειοψηφικές διαδικασίες. Γιατί δεν το έκανες ήδη; που είναι το πρόβλημα; Η ξανακάνε εκλογές αν τα παραπάνω σου το επιτρέπουν. Δεν θα σου δώσω άλλες εντολές, δεν ειναι του στύλ μου. Και αν μπορώ από μακρυά να βοηθήσω. Αλλά κάνε κάτι επιτέλους και εσύ, αντί να απαιτείς από τους άλλους και να κρατάς για σένα τον ρόλο του κουμανταδόρου και του τιμητή των πάντων.

ΥΓ4: Να φοράς αλουμινένιο καπελάκι. Υπάρχει σχέδιο εξόντωσης σου από τα Νεφελίμ. Σε διαβεβαιώ πως αυτός είναι ένας άλλος τρόπος να σε κάνουν να το βουλώσεις ενώ διαξάγεται μπροστά στα μάτια σου μια πραξικοπηματική ενέργεια.

ΥΓ5: Δεν έχει νόημα να διαφωνείς με ένα τοίχο. Και χάνεις την ώρα σου και ενοχλείς και τον τοίχο. Αλλά θα έπρεπε να διορθωθούν κάποιες συκοφαντίες. Νομίζω οι περισσότεροι έχουν ήδη αποκτήσει μια γνώμη, αλλά υπάρχουν κάποιες συκοφαντίες και θα πρέπει να ακουστεί και η άλλη άποψη. Συγνώμη τέλος για τα προσβλητικά περί καπετάνιων και μούτσων.

[1] Και -- μαρφίν, καμμένα τρόλλευ, γκαζάκια σε εκκλησίες -- επίκληση των συντηρητικών αντανακλαστικών -- το linuxmint.gr δεν είναι πολιτική ομάδα γιατί άλλος είναι ό ρόλος του. Να το πας ένα βήμα παραπάιρα και να το κάνεις κοινότητα ναι. Αλλά μέχρι εκει. Δηλαδή ένας που ψηφίζει συριζα/νδ/πασοκ/ποταμι/κκε δεν μπορεί να είναι μέλος; Δεν θα μπορεί να βοηθηθεί; Στο πηγάδι κατούρησε; Πολιτικές ομάδες που να ασχολούνται με το ελεύθερο λογισμικό πρέπει να υπάρχουν. Προφανέστατα αυτά, αλλά τα λέω να μην παρεξηγηθούν τα λεγόμενα.
  Απάντηση
talos2, post: 24069, member: 1804 είπε κι ελάλησε:ΥΓ3. Ας λεχθεί το οτιδήποτε που να με αφορά. Δεν θα επανέλθω

Όπως πάντα συνεπής :lolx
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
Άλλη μια φορά ηττημένος.
  Απάντηση
Μπλα, μπλα, μπλα, εγώ..... εσύ.... αυτός.... μπλα, μπλα, μπλα......
  Απάντηση
Καλα τωρα, λογος για προσωπικα και ειρωνειες δεν υπαρχει, τα καναμε αυτα πριν 4 μηνες, δε λεει να τα συνεχισουμε επειδη τα ιδια λεγονται ξανα.

Ραντεβου για ξυλο κλπ δεν τα ειδα εδω, ουτε στο φορουμ της κοινοτητας. Μηπως διαστρεβλωθηκαν καποια λεγομενα; Ειναι αστεια αυτα σε ηλικιες ανω των 13.

Αν ομως, μιλαμε για ρητρες και δικηγορους, χεσε μεσα. Σημαινει πως κοπηκαν ολες οι γεφυρες.

Νομιζω πως το σωστο ειναι αυτο που ειπε ο talos πριν, πως την παρουσα στιγμη υπαρχει το φορουμ της κοινοτητας στην οποια κατασταση που ειναι και πως οποιος θελει βοηθαει πιο αρχαριους.
Αν τελικα γινει κατι νεο στο μελλον, θα ανακοινωθει και θα βρει τον δρομο του.
  Απάντηση
Αν ρωτήσεις τη Ζαρούλια κατα που πέφτει η Ομόνοια ενδέχεται να σου απαντήσει σωστά. Ακόμα κι όσοι έχουν κάνει την ασυνέπεια σημαία μπορεί μέσα στα πολλά να πουν κι ένα σωστό.

Θα συμφωνήσω πάντως με τον παραπάνω ότι δεν έχει κανένα νόημα να συνεχιστεί μια συζήτηση με κάποιον που χοροπηδάει άσκοπα από το ένα θέμα στο άλλο, που κατηγορεί για "αναρχόμετρα" ενώ αμέσως μετά τα επιστρατεύει, που υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια για να δηλώσει αμέσως μετά ότι "δε θέλει καμιά σχέση με το παρελθόν", που μέσα σε λίγες ώρες αλλάζει 180 μοίρες.

Σε ότι με αφορά δεν περιμένω τίποτα κι οι αναγνώστες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.
Κι όσοι μιλάνε για... "φιλότιμο" και "εμπιστοσύνη" (εκτός του talos που απέδειξε ότι δεν έχει καμιά σημασία αν μιλάει και τι λέει), ας απαντήσουν στην τελευταία ερώτηση της συζήτησης "Σχετικά με την επίσημη κοινότητα υποστήριξης Linux Mint":
[Εικόνα: why.jpg]
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)