Λευκορωσία: Ο θάνατος του internet!
#1
[IMG]internet-closed.png[/IMG]
Αν με τα όσα έχετε διαβάσει, θεωρούσατε το διαδικτυακό καθεστώς που ισχύει στην Κίνα και το Ιράν, μάλλον έχετε πέσει πολύ έξω, καθώς στη Λευκορωσία, έχει ψηφιστεί ένας νόμος ο οποίος αγγίζει τα όρια του παραλογισμού.
Πιο συγκεκριμένα, ο νόμος 317-3 που ψηφίστηκε στις 25 Νοεμβρίου 2011 υποχρεώνει επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο εγχώρια sites για τις δραστηριότητές τους.
Ο νόμος είναι πολύ σαφής και απλός, καθώς στη πράξη απαγορεύει στους Λευκορώσους επαγγελματίες να χρησιμοποιούν δημοφιλείς υπηρεσίες και social όπως τα Gmail, το Facebook, Twitter και γενικά όλα τα sites έξω από το domain της χώρας.
Ο άκρατος παραλογισμός όμως, βρίσκεται στη παράγραφο για τα Internet cafe, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των επαγγελματιών και συνεπώς ισχύει και γι' αυτά ο περιορισμός!
Όσο αφορά τις οικιακές συνδέσεις, αν και δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός, εν' τούτοις ο νόμος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση που κάποιος άλλος άνθρωπος πέραν του κατόχου της σύνδεσης αποφασίσει να επισκεφθεί καποια ιστοσελίδα εκτός Λευκορωσίας.
Όπως βλέπετε είναι πραγματικά "απλός" ο νόμος, καθώς στη πράξη, μιλάμε για σχεδόν πλήρη απαγόρευση του παγκόσμιου Internet.
Και δυστυχώς έχουμε βιώσει πια, πως αν κάτι κατασταλτικό και απαγορευτικό συμβαίνει σε καποιο λαό, όσο μακρυά και αν είναι, αυτό θα επεκταθεί στη πορεία...
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)