Άτυπο κάλεσμα ακτιβισμού για το μεταναστευτικό στις 18/6
#1
[IMG]matanst.jpg[/IMG]

Πρόκειται για ένα κάλεσμα άτυπου συντονισμού (στο πνεύμα του "Μαύρου Δεκέμβρη") προερχόμενο από αναρχικές συλλογικοποιήσεις που κυκλοφορεί μέσω e-mail με σκοπό να διαδοθεί ευρύτερα.
Το σκεπτικό του καλέσματος αφορά στην πολύμορφη δράση επιμέρους τμημάτων του κινήματος μια συγκεκριμένη ημερομηνία, στις 18 Ιουνίου πάνω στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Το κάλεσμα περιλαμβάνει από τοπικές κινηματικές δράσεις που αναδεικνύουν το ζήτημα, απαλλοτριώσεις προιόντων που χρειάζονται μετανάστες μέχρι και επιθέσεις διαδικτυακού ακτιβισμού από ανάλογα hacking crews που προσανατολίζονται σ'αυτή την κατεύθυνση.
Δεν υπάρχουν περιορισμοί και φόρμουλες, ο καθένας/μια σαν άτομο ή συλλογικά μπορεί να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει ακτιβιστικές ενέργειες με τη συγκεκριμένη θεματική και στη συγκεκριμένη ημερομηνία της 18 Ιουνίου.

Το γενικότερο πνεύμα είναι αυτό της ταξικής αλληλεγγύης σε πρόσφυγες/μετανάστες και της κατάργησης των εθνικών συνόρων, μακριά από ΜΚΟ που εκμεταλεύονται τις περιστάσεις και νοοτροπίες φιλανθρωπίας που υποβιβάζουν την αξιοπρέπεια των καταπιεσμένων υποκειμένων τους..
Τα στοιχεία των ακτιβισμών που θα πραγματοποιηθούν θα συγκεντρωθούν, θα αξιολογηθούν και θα απολογιστούν από τις συλλογικοποιήσεις που καλούν και όποιον άλλο επιθυμεί προκειμένου να βγούν συμπεράσματα για το κίνημα συνολικά.

Πρόκειται για μια νέα πρακτική, αυτή του άτυπου συντονισμού, η οποία δεν έρχεται να υποσκελίσει ή να ανταγωνιστεί τις υπάρχουσες μορφές κινηματικού συντονισμού, αλλά να συμβάλλει με τον τρόπο της σε κοινούς στόχους του κινήματος και στην περαιτέρω όξυνση των κοινωνικών αντιστάσεων.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#2
Πολύ ωραία πρωτοβουλία ας βοηθήσουμε όλοι μαζί να ανοίξουν τα σύνορα να πάνε στην Ευρώπη αφού αυτός είναι και ο πόθος και ο στόχος τους, έτσι κάνουν οι πραγματικοί ανθρωπιστές βοηθάνε τους υπόλοιπους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.
  Απάντηση
#3
Έβαλα μια εικόνα για να το βγάλουμε και στα ειδησεογραφικά μας μέσα στα socials, μα δεν κατάλαβα, που ακριβώς θα γίνει, πως θα υλοποιηθεί, πως θα κατατεθούν οι προτάσεις;
  Απάντηση
#4
Το κάλεσμα βασίζεται στον πολύμορφο χαρακτήρα των δράσεων. Το θέμα είναι το μεταναστευτικό/προσφυγικό, τα κλειστά σύνορα και η γενικότερη φοβική στάση της Ευρώπης απέναντι στους μετανάστες/πρόσφυγες.
Κάθε συλλογικότητα ή άτομο μπορεί να έχει τη δική της ανάλυση και διαφορετικές προτεραιότητες χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέσα. Το άτυπο κάλεσμα απευθύνεται σε όλες αυτές τις διαφορετικότητες με σκοπό να δράσουν ταυτόχρονα και να δημιουργήσουν γεγονότα την ίδια χρονική στιγμή.
Ενδεικτικά, κάποιοι μπορεί να διοργανώσουν πορείες, μικροφωνικές, συλλογή προιόντων για βοήθεια, επιθέσεις σε στόχους που σχετίζονται με το μεταναστευτικό κλπ.
Ισως δηλαδή κάποιος δει ότι στη γειτονιά του γίνεται κάποια κινητοποίηση για το μεταναστευτικό και να συμμετάσχει. Κάποιος άλλος να δει κάτι διαφορετικό κλπ.
Το κάλεσμα έχει ανακοινωθεί σε συλλογικότητες που τρέχουν θέματα γύρω από το μεταναστευτικό αλλά δεν είναι δυνατό να ανακοινωθεί σε όλες. Πόσο μάλλον σε όσους/ες επιλέγουν να δρούν ατομικά και δεν είναι καν σε κινηματικές λίστες. Αυτό δε σημαίνει ότι αποκλείεται κανείς ή οποιαδήποτε δράση σ'αυτό το πλαίσιο.
Ο συντονισμός είναι άτυπος που σημαίνει ότι απευθύνεται το κάλεσμα σε όλους/ες και απαντά κανείς μέσα από τη δράση του με τη συγκεκριμένη στόχευση, τη συγκεκριμένη μέρα.
Το "άτυπο" δεν είναι ανταγωνιστικό απέναντι σε υπάρχοντες συντονισμούς δράσης του κινήματος. Είναι πιθανό κι ευκταίο να ανταποκριθούν σχήματα ευρύτερου συντονισμού σ'αυτό.
Φυσικά τα αποτελέσματα αφήνουν την πρακαταθήκη τους στην περαιτέρω πορεία ανάλογων άτυπων καλεσμάτων.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#5
Να καθισουν στις πατριδες τους και να μην γεννοβολανε σαν τα ζωα. Αυτη ειναι η λυση για τα προβληματα τους. Το ιδιο εκανε και η Κινα με την πολιτικη του ενος παιδιου και τωρα σημειωνει προοδο.
  Απάντηση
#6
[Εικόνα: ksebromisei6.gif]
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#7
orthologistis, post: 22367, member: 1751 είπε κι ελάλησε:Να καθισουν στις πατριδες τους και να μην γεννοβολανε σαν τα ζωα. Αυτη ειναι η λυση για τα προβληματα τους. Το ιδιο εκανε και η Κινα με την πολιτικη του ενος παιδιου και τωρα σημειωνει προοδο.

Μοναχοπαίδι κι εσύ;
  Απάντηση
#8
Θα προσθέσω μια άλλη οπτική στο ζήτημα του προσφυγικού. Πρώτων οι ίδιοι οι άνθρωποι σε ένα βαθμό είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας, αυτό σημαίνει ότι κύριε πρόσφυγα μην βάζεις σε κίνδυνο το παιδί σου με το να το στείλεις μόνο σου στον υγρό τάφο, επέλεξε την πιο αργή και σίγουρη διαδρομή της στεριάς και μην παρασύρεσαι από το γρήγορο και εύκολο.
Δεύτερον ότι γίνεται με το προσφυγικό έναν και μόνο έναν έχει μακροπρόθεσμα ωφελούμενο, την Κίνα. Βλέποντας διάφορα ντοκιμαντέρ που αφορούν την Κίνα και την σχέση της με την δύση, η Κίνα προσπαθεί να βρει τα αδύνατα σημεία του δυτικού κόσμου και να τον χτυπήσει στοχευμένα, έτσι ώστε να τον αποδυναμώσει και να τον ελέγξει. Ο Ντενγκ Σιάο Πινγκ σε μια συνάντησή του με Αμερικανό πρόεδρο του είπε δεν μπορούν να υπάρχουν δύο τίγρης σε ένα λόφο και όπως έχω πει οι Κινέζοι είναι μελετητές του Τάο δηλαδή της φύσης.
Το αδύνατο σημείο των Η.Π.Α είναι η κατανάλωση. Σου λένε οι Κινέζοι εάν τους πλημμυρίσουμε με δικά μας προϊόντα που εμείς τα κατασκευάζουμε, τότε οι Αμερικάνοι εθισμένοι καταναλωτές εμάς θα παρακαλάνε για την δόση τους και οι κυβερνήτες τους θα τους την παρέχουν.
Η Ευρώπη έχει αδυναμία στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά εντός της Ευρώπης, τα δικαιώματα του τρίτου κόσμου είναι άλλου είδους δικαιώματα. Σου λένε οι Κινέζοι, τα έχουν που τα έχουν κάνει μπάχαλο στην μέση ανατολή βόρεια Αφρική και γενικά Αφρική, Αφγανιστάν, κεντρική Ευρώπη Ουκρανία. Εάν βοηθήσω και εγώ αυτοί οι άνθρωποι να μπορέσουν να φτάσουν στην γη της επαγγελίας τότε θα γίνουν μακροπρόθεσμα σαν τις Η.Π.Α ένας αναμεικτήρας θρησκευτικών, φυλετικών και εθνικών ιδιοτήτων, όπου μακροπρόθεσμα θα καταλήξουν στην αγκαλιά μας όπως οι Αμερικάνοι.
Για αυτό ΜΚΟ, διακινητές, άνθρωποι με αγνές προθέσεις ας συμβάλουν σε αυτήν την πορεία.

Μα θα μου πείτε οι Κινέζοι δεν γνωρίζουν ότι οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι γνωρίζουν τι συμβαίνει; Φυσικά και γνωρίζουν αλλά δεν κάνουν τίποτα, γιατί αυτό έχει διδάξει κυρίως η ιστορία του δυτικού κόσμου. Δηλαδή δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει στο μέλλον στις χώρες τους αρκεί αυτοί που βρίσκονται αυτή την στιγμή στη εξουσία τα παιδιά και οι απόγονοί τους να περνάνε καλά. Αυτό δεν έγινε με την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία το Βυζάντιο κλπ; Και ο υπόλοιπος κόσμος τι κάνει για αυτό; Εσείς τι κάνετε;
  Απάντηση
#9
Nαι σωστά. Ας μη βάζουν σε κίνδυνο τα παιδιά. Ας καθίσουν στην πατρίδα τους να πολεμήσουν. εεε;;;

[IMG]syria-top.jpg[/IMG]

Ψόφο σε κάθε έμμεσο και άμεσο φασισμό, ψόφο σε κάθε κριτική από τον καναπέ, ψόφο σε κάθε τι που μετράει υλικά την ζωή. Ψόφο.
Η ζωή μας είναι άσκοπα λαχανητά σε κανονισμένες απεργίες ρουφιάνους και περιπολικά.
  Απάντηση
#10
Αυτοί που καταστρέφουν σήμερα αύριο θα φέρουν τις κατασκευαστικές τους και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Για το χρήμα δεν γίνονται όλα;
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Νέα μορφή ακτιβισμού από την Ελλάδα! 0 984 Λιγότερο από 1 λεπτό πριν
Τελευταία Ανάρτηση:

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)