Τι είναι πλύση εγκεφάλου;
#1
Πλύση εγκεφάλου έχει επιτευχθεί όταν το άτομο μένει ικανοποιημένο από τις αιτιολογήσεις, εξηγήσεις που του δίνουν τα ΜΜΕ συμπεριλαμβάνονται και τα ιντερνετικά μέσα, για λεχθέντα, συμβάντα, χωρίς το ίδιο το άτομο να εξετάζει εάν οι αιτιολογήσεις, εξηγήσεις είναι σωστές.
Αυτό έχει επιτευχθεί κυρίως, διότι το άτομο έχει γαλουχηθεί από μικρή ηλικία να δέχεται ιδέες, αξίες, πιστεύω, ως δεδομένα, όπου οι γονείς, εκπαιδευτικό σύστημα, θεσμοί, τα στοιχειοθετούν.
Είναι λογικό το άτομο που έχει μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον να αποδέχεται, αυτά που το περιβάλλον του αποδέχεται ως δεδομένα, όμως ο άνθρωπος και ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι προικισμένοι με ιδιότητες εξελικτικές. Η εξελικτική ιδιότητα του εγκεφάλου είναι αυτή που κάνει την υπέρβαση, έτσι ώστε όταν π.χ παρατηρεί τη φύση ο ανθρώπινος εγκέφαλος κάνει την υπέρβαση. Τρανταχτό παράδειγμα η παρατήρηση από τον Νεύτωνα της πτώσης του μήλου και ανακάλυψη της βαρύτητας, ή την ανακάλυψη του εναλλασσόμενου ηλεκτρικού ρεύματος από τον Τέσλα, όπως και τις ασύρματες συχνότητες.
Ένας άλλος παράγωντας που συνηγορεί στην πλύση εγκεφάλου είναι η έλλειψη χρόνου. Ιδιαίτερα στις σύγχρονες κοινωνίες, το κάθε άτομο έχει λόγο του τρόπου ζωής του πολύ ελάχιστο χρόνο να ασχοληθεί με νέα, ειδήσεις και κάθε είδους πληροφορίες. Ο χρόνος εργασίας του, οι μετακινήσεις, η απασχόλησή του με την οικογένεια του, αφήνουν μηδαμινό χρόνο για τον εαυτό του.
Έτσι το άτομο το οποίο έχει υποστεί την πλύση εγκεφάλου μη έχοντας χρόνο να σκεφτεί την κατάστασή του και να την συνειδητοποίηση, παραμένει στην ίδια κατάσταση. Γι αυτό η εξέλιξη των κοινωνιών αργεί πάντα με τα δικά μας μέτρα. Ευτυχώς στην ανθρώπινη ιστορία υπάρχουν στιγμές, όπου παρουσιάζονται κάποιες μεγάλες προσωπικότητες που βοηθάνε να ξεπλυθεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Εάν εστιάζεις την κύρια προσοχή σου στην ανορθόγραφη λέξη παράγωντας κάνοντας σχόλια για την ανορθογραφία, την έγραψα για να δείξω στο άτομο που εκεί επέστησε την προσοχή του χωρίς να αναρωτηθεί γιατί την έγραψα με έντονα γράμματα, ότι έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου χάνοντας την ουσία του θέματος, επιβεβαιώνοντας το ρητό βλέπει το δένδρο και όχι το δάσος.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Αυτός είναι ο λόγος που η Ισλανδία δεν είναι στις ειδήσεις antonio 0 826 13.01.2012 21:00
Τελευταία Ανάρτηση: antonio

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)