H Microsoft εξαγοράζει και το LinkedIn
#1
[IMG]msftnews.jpg[/IMG]

Η φαινομενική αφασία της ψευδαίσθησης ενός ανώνυμου και ελεύθερου διαδικτύου που γαλουχήθηκε για πολλές δεκαετίες, έχει οδηγήσει σε μια εντελώς λαθεμένη αντίληψη που τις επιπτώσεις της, τις αντιλαμβανόμαστε τώρα, μα δυστυχώς όχι όλοι.

>>> δείτε: Τα Τεχνολογικά Μονοπώλια.

Αυτό που δε μπορούν να καταλάβουν οι περισσότεροι άνθρωποι - ειδικά όσον αφορά την τεχνολογία - είναι το πόσο πιο μπροστά και πιο ελεύθερη θα ήταν αυτή, αν δεν την είχαν καρπωθεί παρασιτικά, πολυεθνικές σαν την Microsoft, Apple και άλλες.
Σε έναν νέο και καθόλου γενναίο κόσμο που αναδύεται η ηλεκτρονικοποίηση είναι γεγονός. Τα πάντα είναι δυαδικός κώδικας και αρχεία. Ο κάθε άνθρωπος στο κοντινό μέλλον, θα έχει ένα πλήρες προφίλ με όλες τις λεπτομέρειες της ζωής του.
Σκεφτείτε τώρα, πως όλα αυτά θα είναι διαθέσιμα σε servers ελάχιστων πολυεθνικών και φυσικά διαθέσιμες σε κάθε κρατική εξουσία.
Ασχέτως του πόσες ιστοσελίδες και υπηρεσίες υπάρχουν στο διαδίκτυο, αυτό είναι απόλυτα συγκεντρωτικό και το ξέρουμε από την καθημερινή μας ενασχόληση.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο οι εξαγορές που γίνονται από τους τεχνολογικούς γίγαντες, μόλις κάτι ξεχωρίσει και συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό χρηστών και ενδιαφέροντος.
Η καταβόθρα των πολυεθνικών που διακινεί το χρήμα, τις καταπίνει και με αποτελέσματα σίγουρα οδυνηρά για την ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Και έτσι, δεν εκπλήσσει η ανακοίνωση της εξαγοράς του LinkedIn από την Microsoft.

info: Το LinkedIn είναι ένας ιστοχώρος επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης. Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2002 από τον Ρέιντ Χόφμαν, αλλά ξεκίνησε επίσημα στις 5 Μαΐου του 2003. H έδρα της εταιρίας είναι στη Σίλικον Βάλεϊ και έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο. Τα εγγεγραμμένα μέλη του έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το προσωπικό επαγγελματικό τους προφίλ, να συνδεθούν με άλλους χρήστες, να αναζητήσουν εργασία, αλλά και να δημιουργήσουν πελατολόγιο.
Η χρήση του LinkedIn έχει να κάνει κυρίως με την ενημέρωση γύρω από τις επαφές του χρήστη, τον κλάδο εργασίας του κλπ, όλα τα προηγούμενα σε πιο σοβαρό ύφος σε σχέση με τα υπόλοιπα Κοινωνικά Δίκτυα. Επίσης, το επαγγελματικό Κοινωνικό Δίκτυο χρησιμοποιείται από τις εταιρίες και ως ένα online βιογραφικό, με το οποίο οι χρήστες μπορούν να βρουν εργασία απαντώντας σε αγγελίες εργασίας μέσα σε αυτό.

- Πιο συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της Microsoft αναφέρεται το εξής (απόδοση από insomnia.gr):

Μια πολύ μεγάλη εξαγορά ανακοίνωσε πριν λίγο η Microsoft, η οποία είναι ο νέος ιδιοκτήτης του LinkedIn, μιας από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης που απευθύνεται σε επαγγελματίες όλων των κλάδων.

Το ποσό της εξαγοράς φτάνει τα 26.2 δισ. δολάρια σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Microsoft, με το ποσό να μην περιλαμβάνει καθόλου την ανταλλαγή μετοχών και να παρέχεται ολόκληρο σε μετρητά. Με βάση τη συμφωνία, το LinkedIn θα διατηρήσει την ανεξαρτησία του ως αυτόνομη εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου της ονομασίας και του σήματός του.

Με βάση τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα, το LinkedIn παρουσιάζει αύξηση στη βάση χρηστών του κατά 19% σε ετήσια βάση, έχοντας φτάσει τα 433 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως. Μηνιαίως η ιστοσελίδα δέχεται 105 εκατομμύρια μοναδικές επισκέψεις, με τις συνδέσεις από φορητές συσκευές να σημειώνουν σημαντική αύξηση 49% σε ετήσια βάση. Οι αγγελίες για θέσεις εργασίας αποτελούν πάντα ένα από τα δυνατότερα χαρτιά του LinkedIn, με περισσότερες από 7 εκατομμύρια αγγελίες να είναι ενεργές αυτή την εποχή, μια αύξηση που σε ετήσια βάση κυμαίνεται στο 100%.


Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, αναφέρει ότι «η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το LinkedIn έχει δημιουργήσει μια φανταστική επιχείρηση που ως επίκεντρο της έχει τη διασύνδεση των επαγγελματιών σ' ολόκληρο τον κόσμο. Μαζί μπορούμε να επιταγχύνουμε την ανάπτυξη του LinkedIn παράλληλα με το Office 365 και το Dynamics της Microsoft, όσο επιδιώκουμε να παρέχουμε περισσότερα εργαλεία σε κάθε άτομο και οργάνωση στον πλανήτη».

Από την πλευρά του ο Jeff Weiner, θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος του LinkedIn, και σε δηλώσεις του αναφέρει ότι «όπως αλλάξαμε τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος συνδέεται με την ευκαιρία, η σχέση αυτή με τη Microsoft και ο συνδυασμός των υπηρεσιών cloud που παρέχει σε συνδυασμό με το δίκτυο του LinkedIn, μας δίνει την ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος εργάζεται». Ο Weiner προσθέτει ακόμα ότι «τα τελευταία 13 χρόνια έχουμε τη μοναδική θέση να συνδέουμε επαγγελματίες προκειμένου να γίνουν πιο παραγωγικοί και επιτυχημένοι, και ανυπομονώ να οδηγήσω την ομάδα μας στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας μας».

Η συμφωνία των δύο εταιρειών αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του έτους.

Το διαδίκτυο δεν πρέπει να είναι συγκεντρωτικό, η τεχνολογία δεν πρέπει να είναι ελεγχόμενη. Το θέμα είναι το πότε θα το καταλάβουν και οι πολλοί ώστε να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Αυτό θα έφερνε και μια ακόμα μεγαλύτερη σειρά κοινωνικών ανακατατάξεων αναμφίβολα.
Καλά, τα λεφτά το καταλαβαίνω. Την αγάπη ρε σεις, πως την πήραν;
  Απάντηση
#2
Παράθεση:
Evi, post: 22810, member: 1371 είπε κι ελάλησε:Το θέμα είναι το πότε θα το καταλάβουν και οι πολλοί ώστε να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Αυτό θα έφερνε και μια ακόμα μεγαλύτερη σειρά κοινωνικών ανακατατάξεων αναμφίβολα.

Οι πολλοί όσο τους ποτίζεις και τους ταΐζεις δεν θα κάνουν τίποτα! Για αυτό η εταιρίες συνεχώς θα γιγαντώνονται μέχρι να βρουν το αντίπαλο δέος ή μέχρι να σκάσουν από το βάρος τους.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Χαρακτηριστικά του LinkedIn και στο Facebook? constantinos 0 621 10.01.2012 00:35
Τελευταία Ανάρτηση: constantinos

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)