Ανοιχτή Εκπαίδευση [ηλεκτρονικό περιοδικό]
#1
[IMG]oprneducationmagaz.png[/IMG]
Το περιοδικό ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ εκδίδεται από το Ελληνικό Δίκτυο Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (ΕΔΑΕ). Αρχικά το περιοδικό εκδιδόταν σε έντυπη μορφή (τεύχη 1-6). Με το έβδομο τεύχος του έτους 2008, ξεκινά μια νέα πορεία ψηφιακής μορφής όλων των δεδομένων του περιοδικού. Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ από δω και στο εξής θα είναι κυριολεκτικά ανοικτή σε όλους και προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο χωρίς περιορισμούς.

Σκοπός
Σκοπός του περιοδικού "Ανοικτή Εκπαίδευση" είναι να αναδείξει και να διαδώσει την επιστημονική γνώση, την έρευνα και την πληροφορία της Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας σε επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γιατί ένα περιοδικό για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση;
Η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια δημιούργησε την ανάγκη για μεγαλύτερη εμβάθυνση του σχεδιασμού και των εφαρμογών τους με βάση ερευνητικές και επιστημονικές προσεγγίσεις σε πληθώρα επιστημονικών πεδίων. Οι ραγδαίες εξελίξεις και οι ταχύτητες ανάπτυξης της Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, καθώς και των εφαρμογών της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, δημιούργησαν μια δυναμική στην εκπαιδευτική χάρτα, που με τη σειρά της αναζητά μια ταυτότητα και ένα ανεξάρτητο ερευνητικό πεδίο.
Το περιοδικό "Ανοικτή Εκπαίδευση" έρχεται να προβάλει τη δυναμική αυτή και να χαρτογραφήσει τη διάσταση των ερευνητικών πεδίων και εφαρμογών, τη σχέση που δημιουργείται μεταξύ τους, τους θεωρητικούς προβληματισμούς που αναπτύσσονται και τέλος να συνεισφέρει με το δικό της λιθάρι στον επιστημονικό διάλογο.

Τα επιστημονικά και ερευνητικά πεδία του περιοδικού
Η Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση ως παιδαγωγική θεώρηση πραγμάτων και εφαρμοσμένη εκπαιδευτική πρακτική, για να λειτουργεί αποτελεσματικά, συνυπάρχει και αλληλοσυμπληρώνεται με την εκπαιδευτική τεχνολογία. Ταυτόχρονα, και οι δύο μαζί, εναρμονίζονται με μια σειρά από επιστημονικά πεδία, τα οποία ενδυναμώνουν και ολοκληρώνουν τη θεωρητική τους ανάπτυξη και την πρακτική τους εφαρμογή. Τα πεδία αυτά αποτυπώνονται και εκφράζονται στα αντικείμενα και ενδιαφέροντα των μελών της Επιστημονικής και Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού.
Η Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, η Εκπαιδευτική Τεχνολογία, η Εκπαίδευση Ενηλίκων, η συγκριτική παιδαγωγική και εκπαίδευση, οι εφαρμογές των τεχνολογιών των πληροφοριών και της επικοινωνίας στην εκπαίδευση, η εκπαιδευτική πολιτική και δια βίου μάθηση και η πληροφορική, είναι οι εφαρμογές και τα βασικά θεωρητικά εργαλεία, τα οποία συνθέτουν τα επιστημονικά και ερευνητικά πεδία του περιοδικού.

Τι περιλαμβάνει το περιοδικό
Η «Ανοικτή Εκπαίδευση» δημοσιεύει θεωρητικά κείμενα, πρωτότυπες έρευνες και επιστημονικά κείμενα στα αντικείμενα της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και της εκπαιδευτικής τεχνολογίας. Επίσης δημοσιοποιεί κριτικές και παρουσιάσεις βιβλίων, μεταφράσεις κειμένων, παρουσιάσεις συνεδρίων, συμποσίων, ημερίδων, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ταυτόχρονα παρουσιάζει εκπαιδευτικές και επιστημονικές δραστηριότητες για την ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την εκπαιδευτική τεχνολογία της Ελληνικής και ξένης επιστημονικής κοινότητας.

>>> η ιστοσελίδα του που μπορείτε να κατεβάσετε τα τεύχη: https://ejournals.epublishing.ekt.gr/ind...rnal/index
Η ζωή μας είναι άσκοπα λαχανητά σε κανονισμένες απεργίες ρουφιάνους και περιπολικά.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Υπολογιστική Φυσική· βιβλίο με άδεια CC/GPL [Ανοιχτή Γνώση, Ελεύθερο Maria Afentouli 0 1.430 14.06.2016 00:53
Τελευταία Ανάρτηση: Maria Afentouli
  Λίστα επιστημονικών περιοδικών με ανοιχτή άδεια Hellena 0 1.051 12.08.2015 15:37
Τελευταία Ανάρτηση: Hellena
  Απαγορευμένη Εκπαίδευση [video] constantinos 0 2.032 11.05.2013 21:10
Τελευταία Ανάρτηση: constantinos
  Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Βιντεο-Tips constantinos 2 1.143 15.02.2012 02:20
Τελευταία Ανάρτηση: constantinos

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)