Αναρχό-Linuxάδες από τα Lidl
#61
Κάποτε, σε μια συζήτηση με θεολόγους (μάλλον "αριστερούς") άκουσα ότι "δεν χρειαζόμαστε απόδειξη για να πιστέψουμε. Έχουμε μια ανάγκη που καλύπτεται από την πίστη". Κι αυτό ήταν για μένα απόλυτα κατανοητό.
Πολύ απλά λοιπόν, σε ότι με αφορά, ποτέ δεν ανακάλυψα κάποια ανάγκη να πιστέψω σε ανόργανα πνεύματα που δημιούργησαν τον κόσμο. Οπως αποδείχτηκε πρόσφατα, αρκεί η εφαρμογή των φυσικών νόμων στο κενό για να δημιουργηθεί το σύμπαν. Κι αρκεί ένας ευθύγραμμος επιταχυντής σωματιδίων για να δημιουργηθεί το βασικό σωματίδιο ύλης/αντιύλης προκειμένου να ισχύσουν οι φυσικοί νόμοι και να αναλυθεί το κενό σε ύλη και αντιύλη όπως ένας μαθηματικός αναλύει το μηδέν σε +R και -R ταυτόχρονα. Το "ταυτόχρονο" του Big Bang αναμένεται να αποδειχτεί σύντομα μέσα από τη θεωρία της υπερ-συμμετρίας.
Οπως θάλεγε κι ο Χώκινγκ "το σύμπαν δεν έχει ανάγκη το θεό για να δημιουργηθεί".

Αυτό βέβαια από μόνο του δεν αποδεικνύει τη μη-ύπαρξη κάποιου (ή κάποιων) θεών. Το ότι δεν είναι αναγκαίοι για τη δημιουργία δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπάρχουν. Όσοι πιστεύουν στη μη-ύπαρξη του θεού (οι άθεοι) θεσπίζουν ένα δόγμα το οποίο δεν αποδεικνύεται επιστημονικά, όπως ακριβώς δεν αποδεικνύεται η ύπαρξη του.
Σαφέστατα οι άθεοι είναι πιστοί (αξιωματικά αφού δεν αποδεικνύεται) του δόγματος της αθεΐας κι αν κρίνουμε από τα πρώτα χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης, και οι άθεοι μπορεί να γίνουν τζιχαντιστές.

Οι αγνωστικιστές από την άλλη δεν υιοθετούμε κανένα δόγμα. Οταν διατυπωθεί το ερώτημα περί της ύπαρξης ανώτερης δύναμης με επιστημονικούς όρους, τότε θα απαντήσουμε. Ως τότε, δε μπορούμε να γνωρίζουμε.

Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει ανώτερο είδος από τον άνθρωπο. Εννοώ φυσικά το Δελφίνι. Ο εγκέφαλός του μπορεί να εκτελεί πολλαπλές επεξεργασίες ταυτόχρονα, είναι φύσει μονογαμικό (πράγμα που εξασφαλίζει προβλεπόμενη αναπαραγωγή), στις κοινωνίες του δεν ασκείται καμιάς μορφής εξουσία από δελφίνι σε δελφίνι, κανενός είδους ιδιοκτησία, ποτέ δεν σκοτώνει το είδος του και ενσωματώνει όλες τις τεχνολογίες που χρειάζεται στο κορμί του.

Οι Κάρες προγονοί μου λάτρευαν το δελφίνι μέχρι πρόσφατα (ο τελευταίος πιστός, ο μπαρμπα-Νικήτας, πέθανε πριν 20 περίπου χρόνια αφού συμπλήρωσε γύρω στα 140 χρόνια ζωής), έχτιζαν λευκούς ναούς όπου φύλαγαν μέσα οστά διαπρεπών δελφινιών (που τα έφερνε το κοπάδι τους) και ζητούσαν τη βοήθειά τους για ασθένειες όπως ο καρκίνος, τους οποίους όπως είναι πλέον γνωστό, τα δελφίνια μπορούν να καταπολεμήσουν με υπέρηχους (εξαιρείται ο καρκίνος στον εγκέφαλο).
[Εικόνα: 94.jpg]

[Εικόνα: Pirates-Dolphins-4.jpg]

Πέρα από τη δελφική μυθολογία που ξεκίνησε από αυτή ακριβώς τη δοξασία, μιλάμε για μια συνεργασία απόλυτα γήινων και απτών ειδών που διεξάγεται αρμονικά μεταξύ τους. Μάλιστα οι πιστοί των δελφινιών συνεργάζονταν και με άλλα είδη άγριων ζώων όπως τα κοράκια, οι κουκουβάγιες, τα αγριοκάτσικα, ακόμα και με φίδια. Ισως ακούγονται λίγο παράξενα σε όσους δεν τα έχουν ζήσει. Για τους παππούδες μου π.χ. ήταν συνηθισμένη πρακτική να στέλνουν κοράκια για να καθαρίζουν τα κοπάδια τους από τους μαντάκους (τσιμπούρια) αντί να χρησιμοποιούν εντομοκτόνα ή να αφήνουν κάποιο λαφιάτη (μη-δηλητηριώδες φίδι) μέσα στα καίκια τους για να τα καθαρίζουν από τα ποντίκια (δεδομένου ότι στις γάτες δεν αρέσουν καθόλου τα πλεούμενα) και μετά να καλούν το φίδι να βγαίνει έξω.

Δυστυχώς, οι πιστοί αυτοί εκδιώχτηκαν, κυρίως από τους Ενετούς και καθολικούς μοναχούς που έχτιζαν τα μοναστήρια τους στα νησιά που κατοικούσαν. Οι ορθόδοξοι μοναχοί κάπου τους αφομοίωσαν (όπως π.χ. στην Αμοργό και στον Κίναρο) και για πολλά χρόνια συνδύαζαν την πίστη των δελφινιών με το χριστιανισμό, μια ιδιότυπη "Σαντερία" των αιγαιοπελαγίτικων νησιών.

[Εικόνα: 140722114506-science-museum-miracle-hori...allery.jpg]
Ορισμένες πρακτικές της πίστης των δελφινιών αποδόθηκαν στον/στην Γιαχβέ
προκειμένου να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα σ'αυτήν και το χριστιανισμό.

Η "Αγία Άννα" κάτω από το μοναστήρι της Χοζοβιότισσας Αμοργού ήταν ένα είδος μαντείου των πιστών των δελφινιών.

[Εικόνα: amorgos1.jpg]
Ο ναίσκος της Αγ.Άννας, πρώην μαντείο της πίστης των δελφινιών.
Στο σημείο αυτό χύνεται υπόγεια πηγή μεταλλικού νερού στη θάλασσα.
Θεωρείται ότι οι πιστοί των δελφινιών έδιναν χρησμούς πίνοντας αυτό το νερό
ενώ κοπάδια δελφινιών σύχναζαν εδώ λόγω του μεταλλικού νερού.

Σήμερα πάντως έχουν ξεχαστεί και οι συγγενείς δυσκολεύτηκαν πολύ να βρούν παπά να θάψει το μπαρμπα-Νικήτα τον οποίο θεωρούσαν "μάγο" (επειδή επικοινωνούσε με δελφίνια και άλλα είδη) ή "μουσουλμάνο" (επειδή στο ναίσκο που είχε χτίσει, αντί για σταυρό είχε ένα δελφίνι το οποίο νόμιζαν ότι είναι ημισέληνος).

Σήμερα έχουν διαλυθεί όλες οι κοινότητες πιστών στα δελφίνια, όχι λόγω των διωγμών αλλά επειδή οι ίδιοι οι απόγονοι τους βρήκαμε πιο εύκολο να βαφτίζουμε τα παιδιά μας χριστιανούς για να μη "στιγματίζονται".

Η δε "επίσημη" συνεργασία του κανιβαλικού είδους μας με τα δελφίνια σε πολλές περιπτώσεις διεξάγεται για διασκέδαση (δελφινάρια), για πειραματισμούς (χρησιμοποιούν το ανώτερο είδος σαν πειραματόζωο) ή ακόμα και σε στρατιωτικούς σκοπούς (δελφίνια κινητές βόμβες). Στα ελληνικά νερά τα δελφίνια έχουν επικυρηχθεί από τη δεκαετία του'60 λόγω καταστροφών σε αλιευτικά εργαλεία και η επικύρηξη ισχύει ως σήμερα. Πέρα από αυτά, είναι γνωστές οι παρεμβάσεις μας στο ζωτικό του χώρο, τη θάλασσα, που έχουμε καταστρέψει κι έτσι δεν υπάρχει η διάθεση ούτε από την άλλη πλευρά (από τα δελφίνια) να μας βοηθούν στην περίπτωση που χρειάζεται.

[Εικόνα: Vradyni911963.JPG]
"Βραδυνή" 9-1-1963

[Εικόνα: Akropolis3081966.JPG]
Εφημερίδα "Ακρόπολις" στις 30-8-1966.
Με 600 δρχ. αγόραζες τότε 2 ζευγάρια παπούτσια.
Αν δηλαδή υπήρχε μια απτή και αποδεδειγμένη θρησκεία, την καταστρέψαμε.

Κάτι ξέρει ο/η Γιαχβέ που κρύβεται.

Υ.Γ. Χωρίς παρεξήγηση, αν είναι να μοιάσω στον Πράο μεγαλώνοντας, προτιμώ 1000 φορές να πεθάνω νέος. "Γιατί όταν η ωριμότητα προχωρήσει πολύ καταντά να λέγεται σήψη" (Φιντέλ Κάστρο).
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#62
Παράθεση:Υ.Γ. Χωρίς παρεξήγηση, αν είναι να μοιάσω στον Πράο μεγαλώνοντας, προτιμώ 1000 φορές να πεθάνω νέος. "Γιατί όταν η ωριμότητα προχωρήσει πολύ καταντά να λέγεται σήψη" (Φιντέλ Κάστρο).


Καλή ιδέα.
  Απάντηση
#63
Περί του θέματος:
δεν αξίζει να ασχολείσαι με τους συγκεκριμένους,
Να καπελώσουν καταστάσεις και ιδέες προσπάθησαν και τότε και ακόμα δε ξέρουν που παν τα 5. (ναι 5)
Η σωστή και αντικειμενική ενημέρωση είναι μονόδρομος (όσον αφορά το διαδίκτυο).
Άλλο που στην ελλάδα τα πάντα είναι φαστφούντ.
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 2 Επισκέπτης(ες)