Μr. Robot: Ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος της σειράς
#1
[IMG]files/2015/07/08/fsociety0.jpg[/IMG]

Τον Ιούνιο 2015, το τηλεοπτικό δίκτυο USA Network, ξεκινήσε μια νέα σειρά, με τον τίτλο: Mr. Robot. Σε σκηνοθεσία του Niels Arden Oplev και στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Rami Malek, η σειρά ακολουθεί τον Eliot, έναν νεαρό προγραμματιστή ο οποίος εργάζεται σε μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας λογισμικού σε μεγάλες εταιρείες.
Μάλιστα, κάποιες από αυτές είναι τόσο μεγάλες, που καθορίζουν την δραστηριότητα του χρήματος και εμμέσως πλην σαφώς τις ζωές των ανθρώπων. Είναι αυτές οι εταιρείες που θα τις γνωρίζετε με την προσφώνηση: "πολυεθνικοί κολοσσοί".

Αφού υποφέρει διαρκώς από κοινωνική αγχώδη διαταραχή και κατάθλιψη, οι σκέψεις του Έλλιοτ φαίνονται να επηρεάζονται από την παράνοια και τις παραισθήσεις. Συνδέεται με τους ανθρώπους χακάροντάς τους που συνήθως τον οδηγεί σε μια συμπεριφορά ίντερνετικού- εθελοντή φρουρού. Στρατολογείται από έναν μυστήριο εξεγερσιακό αναρχικό γνωστό σαν "Mr. Robot" και συμμετέχει στη ομάδα του από hacktivists γνωστή με το όνομα "fsociety".
Μία από τις αποστολές τους είναι να ακυρώσουν όλα τα χρέη καταστρέφοντας μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, την E Corp ("Evil Corp" [=Κακή Εταιρία] όπως την αποκαλεί ο Έλλιοτ), η οποία τυγχάνει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Allsafe.

Αν και οι πρώτες κριτικές, όταν κυκλοφορήσαν τα promo της σειράς, μιλούσαν για περιεχόμενο που θα είναι σύμφωνο με την pop culture, διαψευστήκαν με το ξεκίνημα της σειράς. Ο Elliot αλλάζει όταν τον προσεγγίζει μια αναρχική ομάδα χάκερ με αρχηγό τον Mr. Robot – τον υποδύεται ο Κρίστιαν Σλέιτερ – που σκοπό έχει να χτυπήσει μια τεράστια πολυεθνική εταιρεία την οποία ο Elliot πληρώνεται για να προστατέψει.

Το μήνυμα λοιπόν ήταν σαφές, πως η σειρά θα έχει πολλούς υπολογιστές και σύγχρονη τεχνολογία. Και εδώ ήταν το σημείο που όλοι περιμέναμε να δούμε τις συνήθεις υπερβολές και κλισέ των ταινιών του είδους, με πολύχρωμες "hacking" οθόνες, "Πρόσβαση Επιτυχής" και άλλα τέτοια.
Η σειρά από το πρώτο επεισόδιο είναι ειλικρινής με τους θεατές και απολύτως ρεαλιστική με την καθημερινότητά μας, τεχνολογική και μη.

Μια έντονη γεύση από Anonymous, ο δημιουργός της Sam Esmail δημιουργεί ένα ψυχρό αλλά απόλυτα ρεαλιστικό και πολύπλοκο σύμπαν με συναρπαστικούς και αινιγματικούς χαρακτήρες. H σταδιακή διαδικασία με την οποία η σειρά αποκαλύπτει αυτήν την προσωπική και wannabe-κοινωνική επανάσταση είναι σίγουρα όχι επαναστατική η ίδια, μα εκτελεσμένη με τέτοια αποτελεσματικότητα και φροντίδα, που μοιάζει σαν να μην υπάρχει ούτε 5λεπτο αυτόματου πιλότου.
Η τύπου-Anonymous εικονογραφία ενός “V for Vendetta”, oι άγριες εσωτερικές σκηνές στο μυαλό του ήρωα που παραπέμπουν σε Αρονόφσκι και οι πανέμορφα, στατικά οπερατικοί τίτλοι αρχής που καταλαμβάνουν όλη την οθόνη σα να δραπέτευσαν από τα ‘60s.

Όλες οι σκηνές με "hacking / cracking στην σειρά είναι ρεαλιστικές και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι υπαρκτά [ΤΑ HACKING ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ MR. ROBOT], ενώ τα ζητήματα που θίγει παραπέμπουν σε μια υπάρχουσα κατάσταση. Η "Evil Corp" κάλλιστα θα μπορούσε να είναι η Microsoft με την Oracle, ενώ το Linux είναι πανταχού παρόν στους υπολογιστές της σειράς.

[INDENT]Ας hackάρουμε το σύστημα, ας γ@μήσουμε τον καπιταλισμό. Μεθοδευμένα και σταδιακά, καθώς όπως αναφέρει ο Mr. Robot:
Παράθεση:Τους κολοσσούς δεν μπορείς να τους σκοτώσεις με την μια, χτυπώντας τους στην καρδιά, επειδή αυτοί δεν έχουν καρδιά. Τους γκρεμίζεις κομμάτι-κομμάτι, μέχρι να τους φύγει η αλαζονεία και να καταλάβουν πως πλέον έχουν ξεγυμνωθεί.
Η σειρά ολοκληρώθηκε σε 10 επεισόδια, κλείνοντας τον πρώτο της κύκλο.
Στο 10ο και τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της σειράς, μας άφησε με τον Έλλιοτ να ξυπνάει μόνος του μέσα στο τζιπ του Ταιρέλ, τρεις μέρες μετά την εφαρμογή του σχεδίου, χωρίς να θυμάται τι συνέβη εκείνες τις τρεις μέρες. Το χακάρισμα της fsociety έχει πετύχει, κάνοντας τον κόσμο να πανηγυρίζει ενθουσιασμένος σε όλη τη πόλη. Η fsociety διαγράφει τα αρχεία της.
Η E Corp ετοιμάζει μια επείγουσα τηλεοπτική συνέντευξη. Ο διευθυντής Τεχνολογίας της E Corp αυτοκτονεί στον αέρα αφού λέει πως η κατάσταση είναι απελπιστική. Ο Έλλιοτ μιλάει στον Mr. Robot ξανά και τον ρωτάει για την τοποθεσία του Ταιρέλ.
Το επεισόδιο τελειώνει με τον Έλλιοτ να ανοίγει την πόρτα του διαμερίσματος του χωρίς όμως να φαίνεται ποιος είναι ο επισκέπτης.
Μετά τους τίτλους τέλους, η Whiterose, ντυμένη σαν άντρας, και ο Φίλιπ Πράις, Πρόεδρος της E Corp, φαίνονται να συζητάνε σε μια επίσημη δεξίωση όπου ο Πράις υποδεικνύει "ποιος είναι υπεύθυνος" [δείτε σχετικά: Φινάλε για το Mr. Robot με εξελίξεις και προβληματισμούς].

Μάλιστα, το φινάλε του πρώτου κύκλου είχε αναβληθεί για μία εβδομάδα μετά από την προγραμματισμένη του ημερομηνία στις 26 Αυγούστου 2015, εξαιτίας του επεισοδίου που περιείχε μια σκηνή που έφερε ομοιότητες με τη δολοφονία δύο δημοσιογράφων, που συνέβη νωρίτερα την ίδια μέρα.

>>> Δείτε περισσότερα για την σειρά και όλα τα επεισόδιά του πρώτου κύκλου με ελληνικούς υπότιτλους: [MR. ROBOT]: Γ@ΜΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, HACKΑΡΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Ο 2ος κύκλος της σειράς

Όπως ήταν αναμενόμενο, ανακοινώθηκε ο δεύτερος κύκλος της σειράς που θα κάνει πρεμιέρα την 21η Ιουνίου (2016), με ένα επεισόδιο πιλότο, ενώ το πρώτο επεισόδιο θα μεταδοθεί την 13η Ιουλίου.
Επί του παρόντος, υπάρχουν μόνο δυο τρέιλερ που κατά κάποιον τρόπο προλογίζουν τη νέα σεζόν.

Όταν η fsociety κατάφερε το τελειωτικό χτύπημα βιβλικών διαστάσεων στην E-corp, o χάκερ που κρύβω μέσα μου (δεν θέλω σχόλια) πανηγύρισε.
Το θέμα είναι που μας βρίσκει η επόμενη μέρα; Τι σημαίνει να καταρρέει ένας κολοσσός και πώς θα αντεπιτεθεί το σύστημα;
Σύμβολο αυτού ο Ομπάμα, που προειδοποιεί για ένα γερό χτύπημα της οικονομίας της Αμερικής, τις συνέπειες του οποίου δεν έχει ακόμα βιώσει σε όλο τους το μέγεθος η κοινωνία.

Και ο Έλιοτ; Πού βρίσκεται τώρα;
Το trailer τον δείχνει κλεισμένο σε ένα δωμάτιο με τον πατέρα του να ψιθυρίζει στο αυτί του με μια αίσθηση παράνοιας που φαίνεται να επανέρχεται ξανά και ξανά σε έναν φαύλο κύκλο, ενώ βλέπουμε όλους τους πρωταγωνιστές του πρώτου κύκλου να επιστρέφουν και να προσπαθούν να βρουν τη θέση τους στο νέο κόσμο που αναδύεται.

H Άτζελα συνεχίζει την πορεία στη σκοτεινή πλευρά του εαυτού της ως στέλεχος της εταιρείας που σιχαινόταν και η Ντάρλιν θα συνεχίσει να είναι το μόνο σταθερό σημείο στο ταραγμένο μυαλό του Έλιοτ ή όχι;Τα 4 νέα πρόσωπα που θα παίξουν σε αυτή την σεζόν είναι οι Dorothi Fox και Luke Robertson, Sandrine Holt (Fear The Walking Dead), Michael Maize (National Treasure: Book of Secrets). Εκεί θα βρουν τις νέες προσθήκες Grace Gummer, Joey Bada$$ και Chris Conroy.
Δημιουργός συνεχίζει να είναι ο Sam Esmail, σε αυτή τη δεύτερη σεζόν θα επιστρέψουν οι Rami Malek, Christian Slater, Portia Doubleday και Carly Chaikin, Ben Rappaport, Tom Riis Farrell, Michael Cristofer και Stephanie Corneliussen.


Την 2η σεζόν θα την προβάλει και συνδρομητικό κανάλι (στην ελλάδα) και προφανώς αυτό θα σημαίνει πως θα υπάρξει ξανά κυνήγι σε ιστοσελίδες με streaming περιεχόμενο.

Εμείς, θα ενημερώνουμε σχετικά για την εξέλιξη και τα όσα συμβαίνουν σε κάθε επεισόδιο, τουλάχιστον σε θέματα που αφορούν εργαλεία λογισμικού.
Καλά, τα λεφτά το καταλαβαίνω. Την αγάπη ρε σεις, πως την πήραν;
  Απάντηση
#2
respect enotCoolbarmy:welc
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Στιγμιότυπα με hacking και Linux από το Mr. Robot Maria Afentouli 6 1.711 08.10.2016 18:15
Τελευταία Ανάρτηση: Maria Afentouli
  Άρχισε ο νέος κύκλος του Halt and Catch Fire Gianna 0 1.745 31.08.2016 19:48
Τελευταία Ανάρτηση: Gianna
  Φινάλε για το Mr. Robot με εξελίξεις και προβληματισμούς Pareisaktos 0 1.450 05.09.2015 02:48
Τελευταία Ανάρτηση: Pareisaktos
  Μπόλικο Gnome desktop και η εντολή ls στο 8ο επεισόδιο του Mr. Robot Pareisaktos 0 1.930 15.08.2015 14:03
Τελευταία Ανάρτηση: Pareisaktos
  [Mr. Robot -επεισόδιο 7] Αν μπορούσαμε να δούμε το source code των ανθρώπων; Pareisaktos 0 1.004 09.08.2015 11:39
Τελευταία Ανάρτηση: Pareisaktos

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)