Διάδωσε αυτό το μήνυμα γιατί αφορά εσένα !!!!
#21
Hellena, post: 23087, member: 58 είπε κι ελάλησε:@Πράε, εχεις αναρωτηθεί αν το δεύτερο (η φώτο που έβαλες), είναι συνέπεια του πρώτου; (των φώτο που έβαλα).

Εσύ τι λες; Λες να το θεωρώ φαινόμενο εξωπραγματικό που διαταράσσει την αυτιστική μου τάξη; Δεν έχω αναρωτηθεί για το είναι βία από που ξεκινάει τι εξυπηρετεί κλπ;
Ούτε γω είμαι κατά δράσεων τύπου τα παίρνουμε από τους πλούσιους και τα δίνουμε στους καταπιεσμένους και φτωχούς.
Λέω για την εικόνα που βγαίνει συνολικά και δεν συγκινείται κάποιος. Κι αν συγκινηθεί κωλώνει να βάλει θέμα γιατί ακριβώς υπάρχουν νταήδες στο χώρο και πολλοί κάνουν πίσω. Αυτό ως φαινόμενο βέβαια δεν προσφέρεται για μεγαλόσχημες αναλύσεις και δεν αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού. Το περνάμε στο "Έλα μωρέ κι αν γίνονται τέτοια είναι αντιμετωπίσημα" και το αφήνουν στην τύχη του. Γιατί όπως και στο τρόλεϊ έτσι και στο σούπερ μάρκετ έγινε το σκηνικό με τρόπο που οι κοπέλες έπρεπε να γαμηθού για να τα μαζέψουν. Να ένας άλλος συνειρμός που κάνω είναι πριν κάποια χρόνια στη Νέα Σμύρνη όπου κάτι άτομα δίνανε φυλλάδια που αναδείκνυαν ότι ο Μιχαλολιάκος είχε σχέση με την ΚΥΠ. Μου έπιασε κουβέντα μία κοπέλα και έβγαζε ένα φόβο ότι οι φασίστες είναι 400.000 αφού τόσοι τους ψήφισαν. Προσπάθησα ν α της εξηγήσω ότι άλλο είναι ψηφοφόροι κι ότι οι συνειδήσεις δεν φαίνονται από μία στιγμή που πας και ψηφίζεις και μπλα μπλα και άρχισε ένας μαλάκας να φωνάζει "Έλα πάμε πάμε!". Μιλάμε για εντελώς ούγκανο και από φωνή και από γλώσσα του σώματος. Όταν του την είπα ότι "σιγά ρε! Δεν θα αργήσεις"
τσαμπουκαλεύτηκε κιολας το μαλακιστήρι. Η ομάδα τελικά ήθελε να συνεχίσει στο ρυθμό που ξεκίνησε και ξέρεις πως γίνονται αυτά
"Έλα μωρέ, εντάξει κλπ". Το θέμα είναι ότι τελικά δικαίωσαν τον μαλάκα και απλά μία συζήτηση δεν έγινε.
Αυτό μπορεί να είναι σταγόνα στον ωκεανό και να σου φαίνεται άνευ σημασίας αλλά στην τελική ο ωκεανός από σταγόνες αποτελείται. Αν ήταν η δική μου αισθητική μόνο που αντιδρά στο όλο σκηνικό δεν θα με ενδιέφερε και δεν θα ασχολιόμουν.
Όμως είναι μπόλικοι που σήμερα έχουν μια ηλικία και περάσανε αυτές τις φάσεις και όλοι σχεδόν συμφωνούν μαζί μου . Απλά αποφεύγουν να το εξετάσουν πιο πολύ και το αφήνουν έτσι. Αλλά θυμούνται πολλές αηδιαστικές καταστάσεις που λίγο πολύ τους έδιωξαν από τη δράση. Απλά κάθε φορά και προκειμένου να μην δικαιώσουν δεξιούς και φασίστες μπαίνου σε κόντρα και από τα λεγόμενά τους δικαιώνουν καφρίλες. Μόνο και μόνο για να υποστηρίξουν έναν χώρο, μία κοινωνική στάση (ιδεολογικά) και μία ιστορία που υπάρχει πίσω τους.
Πως καταφέρνουν κάποιοι να καπελώνουν και αισθητικές και συμπεριφορές και να μην κρίνονται ποτέ;

Ακόμα και τη φωτό που σχολιάζεις. Με ρωτάς αν κάποιες μορφές πάλης που δεν προσφέρουν πολλά κάνουν κάποιους να αγανακτούν και περνάνε σε κάτι άλλο. Και σου λέω, αυτό το κάτι άλλο είναι μία βλακοφωτογραφία που θα ανεβάσουμε στο ίντερνετ; Δες λίγο τη σημειολογία. Εσύ μιλάς για κινηματική δράση και μάχες όμως το αντικερίμενο είναι μία στημένη φωτογραφία.
Πως και αναφερεσαι στο άλλο εσύ; Απλά αγνοείς τη μαλακία γιατί σε σπρώχνει μόνο η πεποίθησή σου.
  Απάντηση
#22
@ Hellena

Ας δώσουμε βάση στα λόγια του Sun Tzu: "Η στρατηγική σου ακολουθεί τον αντίπαλο όπως το νερό τ'αυλάκι".
Οταν ο αντίπαλος παρατάσσει τοξότες ή πελταστές κι εσύ τους αντιμετωπίζεις με δορυφόρους ή με ξιφομάχους, τότε απλά στέλνεις το στρατό σου στη σφαγή. Ο τοξότης ή ο πελταστής έχει την ευκαιρία να κάνει πολλά λάθη μέχρι να τον πλησιάζει ο ξιφομάχος, πρακτικά δεν έχεις καμιά ελπίδα. Ακόμα κι αν η εκπαίδευση του ξιφομάχου παίρνει χρόνια ενώ του τοξότη λίγους μήνες, ελάχιστα θα επηρρεάσει την έκβαση της μάχης.
Θα είναι καλύτερα λοιπόν να επωφεληθείς του πλεονεκτήματος που σου δίνουν οι βολές του αντιπάλου (που διατηρούν ένα αδιαπέραστο χώρο) και να οργανώσεις την άμυνα στο χώρο σου παριστάνοντας τον αδύναμο, περιμένοντας τον εχθρό να προελάσει και τότε να παίξεις τα καλύτερα χαρτιά σου.
Αναλόγως κινείται κι ένα απελευθερωτικό κίνημα σε συνθήκες κοινωνικού πολέμου.

Η κρατική βία δεσπόζει παντού. Το κράτος με τη μάσκα του μνημονίου ληστεύει γέρους και γριές που ζούσαν από τις συντάξεις τους, αρπάζει σπίτια από οικογένειες με παιδιά, εξεφτελίζει την εργασία κι όλα αυτά με την απειλή της βίας.
Ποιός θα μας προστατέψει; Να πάρουμε το 100 και να τους πούμε ότι μας εκβιάζει η κρατική συμμορία να την συλλάβει;
Ο Malcolm X είχε πει "Μας λένε ότι είναι εγκληματικό να οπλοφορούμε. Εγκλημα είναι να απαγορεύεις σε έναν άνθρωπο να υπερασπίζεται τον εαυτό του".
Μόνοι μας προστατεύουμε τους εαυτούς μας. Κι επειδή προτείνουμε πάντα αυτό που είμαστε, το ίδιο προτείνουμε να κάνουν και οι μετανάστες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι εκμεταλλευόμενοι, οι κρατούμενοι, οι πάντες. Πρώτα και κύρια ενάντια στην κυρίαρχη συμμορία, το κράτος, κι έπειτα στις παραφυάδες του, παρακράτος, κράτος εν κράτη των αφεντικών και της μαφίας κι όπου αλλού ασκείται εξουσία ανθρώπου σε άνθρωπο.

Η αναρχία, ο αναρχισμός, όπως θέλεις πες το, είναι μια σαφέστατα πολιτική και επιπλέον πολιτειακή θεώρηση. Αλλά ο αναρχικός, σε όποια τάση κι αν γέρνει, δε μπορεί να δίνει πολιτικές μάχες. Θα δίνει κοινωνικές και ταξικές μάχες μαζί με τα ανάλογα κοινωνικά/ταξικά υποκείμενα, αποτελώντας ισότιμο κομμάτι τους.
Πολιτικές μάχες δίνουν όσοι θέλουν να επικρατήσει η πολιτική τους θεώρηση. Οι αναρχικοί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΗΣΗ. Θέλουν να επικρατήσει η ΚΟΙΝΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ελεύθερων ανθρώπων που αποφασίζουν μέσα από ισότιμες διαδικασίες.

Για να το πω πιό σωστά πολιτικά:
Δεν υπάρχει κανένα επαναστατικό υποκείμενο που να λέγεται "αναρχικοί". Κι όχι μόνο αυτό αλλά οι αναρχικοί θεωρούν χουντικούς όσους θεωρούν τους ιδεολογικούς εαυτούς τους επαναστατικό υποκείμενο. Την εξέγερση ή και την επανάσταση την κάνουν οι καταπιεσμένοι, είτε ταξικά καταπιεσμένοι είτε φυλετικά είτε σεξουαλικά είτε οτιδήποτε, με κυρίαρχη λόγω συγκυρίας την ταξική καταπίεση.
Αρα λοιπόν, σε αντίθεση με τα κόμματα οι αναρχικοί δεν έχουν να πείσουν τον κόσμο ότι είναι καλά παιδιά. Οπως έλεγε ο Ν.Μαζιώτης στην απολογία του προ εικοσαετίας "δε φαινόμαστε καλά παιδιά γιατί δεν είμαστε καλά παιδιά".
Στην πραγματικότητα δεν έχουν να πείσουν κανέναν αφού "όταν ο άλλος σκαλίζει τη μύτη του μπροστά στην αστυνομική βαρβαρότητα που διαδραματίζεται μπρος στα μάτια του, δεν υπάρχει καμιά ρητορία που θα τον πείσει να αντισταθεί όταν θα πέσει θύμα της ο ίδιος" (Β.Ι.Λένιν).
Η πραγματικότητα πείθει, όχι οι πολιτικάντηδες. Κι αν το κάνουν, το κάνουν για το συμφέρον τους.

Οι αναρχικοί έχουν να αποκαλύψουν την πραγματικότητα, να ξεσκεπάσουν την απάτη και να πούν τα πράγματα με τ'όνομά τους. Αυτό ονομάζεται "αντιπληροφόρηση". Εχουν επίσης να δημιουργήσουν τα κοινωνικά οχυρά των καταπιεσμένων ενάντια στην υπάρχουσα και κάθε μελλοντική εξουσία προτείνοντας αντι-δομές οργάνωσης όπου κανείς δεν έχει περισσότερη ευθύνη και δικαιώματα από οποιονδήποτε άλλο. Και τελικά έχουν να δώσουν τη μάχη ενάντια στο Λεβιάθαν της εξουσίας, την πρωτογενή βία που γεννά κάθε επιμέρους βία. Δηλαδή να ασκήσουν αντιβία.
Κανένα επαναστατικό κίνημα στην ιστορία δεν κατάφερε νίκες χωρίς τη χρήση βίας. Πολλοί θα πουν για την "αναίμακτη επανάσταση" του Γκάντι. Θα ήθελα τη γνώμη των παρείων της ινδικής κοινωνίας, των "slamdogs", αν κατάλαβαν καμιά "επανάσταση" στη ζωή τους για να εκτιμήσω την επιτυχία της επανάστασης του Γκάντι. Απλά άλλαξε μεθόδους η αποικιοκρατία.

Στη μικρή μου ζωή έμαθα ότι όταν ο βιαστής εξορκίζει τη βία "απ'όπου κι αν προέρχεται" εννοεί να μην προβάλλεις αντίσταση όταν σε βιάζει. Οτι διεκδικεί το μονοπώλιο της βίας για τον εαυτό του.
Οι αξιοπρεπείς άνθρωποι, αναρχικοί και μη, δε θα του κάτσουν αμαχητί ούτε θα δώσουν μια μάχη χωρίς προοπτικές νίκης για την τιμή των όπλων. Καλή η Βαλχάλα, η ελεύθερη ζωή όμως καλύτερη.

Να θυμίσω εδώ την πρωτοπορία της ταξικής οργάνωσης CNT (Εθνική Συνομοσπονδία Εργατών) με εκατομμύρια μέλη στην Ισπανική Επανάσταση με την πολιτική οργάνωση FAI (Ομοσπονδία Αναρχικών Ιβιρικής) να ακολουθεί και να στηρίζει τη CNT χωρίς να της επιβάλλει τίποτα.
Παρόμοια στάση κρατά και το Ζαπατιστικό EZLN παρόλο που οι λενινιστικές του αναφορές θα δικαιολογούσαν την καθοδήγηση των "συμβουλίων καλής διακυβέρνησης" της Τσιάπας, δεν το έχει κάνει.
Ανάλογη είναι και η στροφή του Κουρδικού PKK που στηρίζει και επανδρώνει τις αποφάσεις των συμβουλίων της Ροζάβα όπου συμμετέχουν κοινωνικές οργανώσεις οικολογικού ή έμφυλου προσανατολισμού.

Δεν περιλαμβάνεται λοιπόν ανάμεσα στις μάχες που έχω να δώσω καμιά αντιπαράθεση με ιδιώτες και πσεκαζμένους στα φόρα.
Ιδιαίτερα την περίπτωση της ιδιωτείας, δεν έχω τον κατάλληλο "στρατό" να την αντιμετωπίσω. :D

Η τακτική τους είναι γνωστή. Την είδαμε, γελάσαμε, την ξανάδαμε, χασκογελάσαμε, τώρα έχουν αρχίσει τα χασμουρητά όποτε τη βλέπουμε...
Ερχεται π.χ. ο ιδιώτης και σου λέει "είδες ο κλασιδιάρης; τους τάχωσε μες στη βουλή". Του λες που να πάει κι αυτός κι ο κλασιδιάρης του αλλά συνεχίζει "ναι αλλά πρέπει να παραδεχτείς ότι έχει δίκιο που λέει για το μνημόνιο".
Και περιμένει να του πεις "ναί, εκεί έχει δίκιο". Κι εκεί χαίρεται ότι πέτυχε μια νίκη.

Εχουμε λοιπόν τον ιδιώτη που κοπροσκυλιάζει άνεργος και δεν έχει να πιεί έναν καφέ ή δουλεύει 24ωρος για 438 ευρώ το μήνα και δεν έχει να πάει 2 μέρες στη Σαλαμίνα για μπάνιο, να τον απασχολούν κάποια "φλέγοντα εθνικά ζητήματα", οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια, τα καμμένα τρόλευ, η φημολογούμενη ισλαμοποίηση κλπ.
Ο ιδιώτης δε θα αναρωτηθεί καν τι κάνουμε τώρα. Απλά θα γκρινιάζει για όσα κάνουν οι άλλοι. Χωρίς πραγματικό ενδιαφέρον καθώς θεωρεί ότι η ζωή είναι απλά μια μεγάλη οθόνη που κάποιοι άλλοι προβάλλουν το έργο κι αυτός κάθεται και παρακολουθεί.

Αν είχε πραγματικό ενδιαφέρον π.χ. ο ιδιώτης που ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα καμμένα τρόλλευ θα μπορούσε να οργανώσει μια ομάδα πολιτοφυλακής που να κάνει την επικίνδυνη διαδρομή και να εντοπίσει τους δράστες, να μας φωνάξει κι εμάς να τους δείρουμε μαζί. Ούτως ή άλλως για ασφαλίτες πρόκειται, το ενδεχόμενο να φάνε ξύλο το πληρώνονται στο μισθό τους.
Ο ιδιώτης δεν ενδιαφέρεται για τα τρόλευ, αμφιβάλλω αν έχει μπεί ποτέ σε τέτοιο. Κι αν μπεί θα του βρωμάνε τα πόδια των μεταναστών που γυρίζουν από τις δουλειές τους και θα γκρινιάζει πλέον για άλλο λόγο. Ο ιδιώτης ενδιαφέρεται απλά να βάλει το λιθαράκι του στην αναρχοφοβική καμπάνια αφεντικών-κράτους-παρακράτους-φασιστών-πσεκαζμένων-μαφιόζων. Θεωρεί ότι είναι καλύτερα να είσαι κακός από το να μην είσαι τίποτα.

Εσύ τι ακριβώς θα ήθελες να κάνει το κίνημα;
-Να παρατήσει τις περιφρουρήσεις των καταλήψεων προσφύγων/μεταναστών που τον τελευταίο καιρό έχουν δεχτεί φασιστικές εμπρηστικές επιθέσεις,
-Να παρατήσει τη μάχη ενάντια σε μαφίες που εμπορεύονται μικρά παιδιά για εμπόριο οργάνων και πορνεία ή διακινούν εξαρτησιογόνες ουσίες,
-Να παρατήσει τον αγώνα ενάντια στο κράτος και τα κλειστά σύνορα που έχουν εγκλωβίσει τόσο κόσμο εδώ,
-Να παρατήσει τον αντιφασιστικό αγώνα τώρα που η απάτη της "αριστεράς" στέλνει στους ναζί έτοιμη πελατεία,
και να ασχοληθεί με το ζήτημα μείζοντος επικαιρότητας του κυρίου Πρέου, τον εμπρησμό των τρόλευ;
Πόσοι λογικοί άνθρωποι, δεδομένης της συγκοιρίας θα είχαν τέτοιες προτεραιότητες στη ζωή τους;
Να μην προκαταβάλλω τίποτα. Καλέστε μια ανοιχτή συνέλευση π.χ. στο Σύνταγμα ή ακόμα και στα Εξάρχεια για την διοργάνωση ομάδων άμυνας των τρόλευ να δούμε πόσοι θα έρθουν χωρίς να είναι φασίστες.

Απλά έχουμε μια ετοιμοθάνατη εξουσία που καταρρέει κάθε οχυρό της, πρόσφατα και ο γλυκομίλητος ροζ ρεφορμισμός και πιάνεται από τα μαλλιά της. Αξιοποίησε τα ταπεινότερα ένστικτα του ζωικού βασιλείου επιστρατεύοντας φασίστες, ένστολους και μη, αξιοποίησε την απάτη, την προπαγάνδα, όλα κατέρρευσαν. Τώρα μόνο ιδιώτες τους πιστεύουν.
Ακόμα κι αν έστηναν μια δεύτερη μαρφιν ελάχιστοι θα τους έδιναν σημασία.

Edit: Θυμήθηκα τώρα μια στιχομυθία στα οδοφράγματα της Κερατέας. Με πλησιάζει ένας... παπάς και με ρωτάει:
-Είσαστε αντιεξουσιαστές;
-Μπορείς να μας πεις κι έτσι (του απαντάω).
-Θα ήθελα να σας ζητήσω συγνώμη (λέει ο παπάς). Τόσο καιρό έβλεπα στις ειδήσεις να σας ρίχνουν δακρυγόνα, ξύλο και συλλήψεις κι έλεγα "δε μπορεί, για να τους τα κάνουν αυτά θα φταίνε". Τώρα είδα ότι έκανα λάθος.

Και ανέλαβε για όλη την υπόλοιπη νύχτα τον ανεφοδιασμό της ομάδας μου με νερό και βενζίνη. Νάναι καλά...
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#23
asinoro, post: 23088, member: 1760 είπε κι ελάλησε:Ρε σεις, πάρτε τις κατσαρόλες και ότι άλλο έχετε, βρεθείτε με τους γείτονές σας να τους γνωρίσετε να πείτε μια καλησπέρα να ξεκινήσετε τον φραμπαλά να δείτε τα κανάλια μετά με τι θα ασχολούνται. Με εσάς θα ασχολούνται κάθε οχτώ το απόγευμα την ώρα που ξεκινάνε τα δελτία, τι τρέπεστε, ντροπή είναι να πληρώνετε άδικους φόρους και να ζείτε με την απειλή του κράτους!!!!

Γιατί σε ενδιαφέρει με το ποιους θα ασχολούνται τα κανάλια; Τα κανάλια είναι των διαπλεκόμενων ιδιωτικών συμφερόντων.
Και γιατί τα παρακολουθείς; Να σου πω πως εδώ και πολλά χρόνια όχι μόνο δεν παρακολουθώ τηλεόραση, αλλά ούτε καν έχω στο σπίτι τηλεόραση.

Αν επιθυμείς τα κανάλια αυτά να κλείσουν, να μην φορολογείται ο πολίτης όπως φορολογείται να έχει πάντοτε σπίτι και δουλειά, να είναι εντάξει οι μισθοί και η ασφάλιση, η περίθαλψη, τότε την απάντηση την έχει δώσει εδώ και δεκαετίες το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που είχε πει την αλήθεια για ΕΕ (ΕΟΚ), κεφαλαιοκρατική κρίση, ολυμπιακούς αγώνες, τράπεζες.

Όποιος έχει την εσωτερική θέληση να κάνει μια υπέρβαση και να το δυναμώσει στις εκλογές, το κάνει. Και έχει κάνει το πολιτικό του καθήκον σε ένα μεγάλο μέρος. Η συνειδητοποίηση η ταξική. Αυτό.

Όσο δεν ενισχύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο κόσμος θα υποφέρει και θα παλινδρομεί.

Όλα τα άλλα τώρα είναι παραμύθια, κατσαρόλες, υδρογονάνθρακες, πράσινη ανάπτυξη, πράσινα άλογα, και ότι άλλο φανταστεί κανείς.

Επιπλέον, όλα αυτά τα μυθεύματα που προωθούνται, όπως περί μασόνων, Εβραίων, Ιλλουμινάτι, εξωγήινων, συνωμοσιών, ψεκασμών, κρυστάλλων, γερόντων, σκοπό έχουν να θολώνουν τα νερά και τις συνειδήσεις, έτσι ώστε να μην εστιάζουν στο πραγματικό πρόβλημα, που είναι η επιλογή ανάμεσα σε δύο πόλους, τον κεφαλαιοκρατικό και τον εργατικό, και να κάνουν μία συνειδητή επιλογή σύμφωνα με το ταξικό τους συμφέρον. Ίδιο σκοπό εξυπηρετεί φυσικά και ο ακροδεξιός χώρος.
  Απάντηση
#24
Εχουμε λοιπόν τον ιδιώτη που κοπροσκυλιάζει άνεργος και δεν έχει να πιεί έναν καφέ ή δουλεύει 24ωρος για 438 ευρώ το μήνα και δεν έχει να πάει 2 μέρες στη Σαλαμίνα για μπάνιο, να τον απασχολούν κάποια "φλέγοντα εθνικά ζητήματα", οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια, τα καμμένα τρόλευ

Ποιος νοιάζεται για τα τρόλεϊ μούφες;

Τα καλά Τρόλεϊ αγόρι μου έφυγαν. Ποια ήταν αυτά; Ήταν τα κίτρινα τα σοβιετικά, που είχαν το ταμπελάκι:

"ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΗΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΝ ΤΡΟΛΛΕΥ ΟΥΡΙΤΣΚΥ ΠΟΛΗΣ ΕΓΓΕΛΣ". :rolleyes:

(Καλά εγώ στην κοσμάρα μου) :rolleyes:

περιμένοντας τον εχθρό να προελάσει και τότε να παίξεις τα καλύτερα χαρτιά σου. Αναλόγως κινείται κι ένα απελευθερωτικό κίνημα σε συνθήκες κοινωνικού πολέμου.

Ο παραλληλισμός σου με την στρατηγική και τους πολεμιστές μου άρεσε πολύ. Άρα καταλήγεις πως όταν πιέσει περισσότερο η κατάσταση, για παράδειγμα με αύξηση του ΦΠΑ, κατασχέσεις, κόκκινα δάνεια, αύξηση της ανεργίας, πάγωμα της αγοράς, τότε ο λαός θα ξεκινήσει να συνειδητοποιείται και να αντιδρά περισσότερο. Θα έδινα βάρος πρώτα στον παράγοντα συνειδητοποίηση, δηλαδή το να ξέρεις το που θέλεις να πας, και πως αυτό που νόμιζες πως μέχρι τώρα θα σου έδινε τη λύση, στην προκειμένη περίπτωση η σοσιαλδημοκρατία, είναι εκτός συζήτησης. Είναι λοιπόν καιρός να πας πιο αριστερά.

Ο ιδιώτης ενδιαφέρεται απλά να βάλει το λιθαράκι του στην αναρχοφοβική καμπάνια αφεντικών-κράτους-παρακράτους-φασιστών-πσεκαζμένων-μαφιόζων. Θεωρεί ότι είναι καλύτερα να είσαι κακός από το να μην είσαι τίποτα.

Νομίζω debianass πως αυτό που έχει στο μυαλό του ο ιδιώτης που αναφέρεις, εννοείς δηλαδή ο μικρο ιδιοκτήτης, είναι να μην χάσουν την αξία τους οι μικρο καταθέσεις του (αν του έμειναν), να διατηρήσει τις ιδιοκτησίες του, να μπορεί να εκμεταλλεύεται τα ακίνητα που έχει με εξωπραγματικές τιμές ενοικίων, να αποδίδει η μικρή επιχείρηση που έχει με κέρδη όπως προ κρίσεως.
Λοιπόν, αυτός ο τύπος γιατί να θέλει μια αλλαγή του status quo προς μια φιλοεργατική λύση;

Η επιστροφή στα παλιά επιθυμεί, η όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες, άρα την επιλογή μιας μέσης λύσης, δηλαδή και ευρώ, και διατήρηση προνομίων. Τουλάχιστον μέχρι τώρα ήλπιζε πως αυτή η λύση ήταν εφικτή.Πιστεύεις πως ο άνθρωπος αυτός ενδιαφέρεται για την άλωση των κρατικών δομών όπως νοσοκομεία, αεροδρόμια, μουσεία; Όχι τόσο. Μα θα ενοχληθεί μόλις ο πέλεκυς της κατάσχεσης έρθει στα δικά του ακίνητα.

Να παρατήσει τον αντιφασιστικό αγώνα τώρα που η απάτη της "αριστεράς" στέλνει στους ναζί έτοιμη πελατεία

Ότι χειρότερο. Αυτοί που κάνουν τέτοια σκάντζα, από την αριστερά στην ακροδεξιά, ποτέ τους δεν είχαν μια σταθερή πολιτική συνείδηση και τοποθέτηση, είναι οι μετακινούμενοι αναλόγως του συμφέροντος. Άσε δε που δεν ξέρουν και το τι αληθινά πρεσβεύει ο ακροδεξιός χώρος. Αν ρωτήσεις έναν και του πεις, ξέρεις πως εκείνοι πιστεύουν στην Αρία Φυλή, τον άνθρωπο σαν ξανθό, γαλανομάτη, ψηλό, μυώδη, άτριχο, γυμνασμένο, και όλοι οι υπόλοιποι θεωρούνται μιάσματα;

Απλά έχουμε μια ετοιμοθάνατη εξουσία που καταρρέει κάθε οχυρό της, πρόσφατα και ο γλυκομίλητος ροζ ρεφορμισμός

Μπα, θα προχωρήσουν πιστεύω σε κυβερνήσεις συνασπισμού τύπου Ιταλίας. Και η Τιτσολίνα μέσα, όλοι μέσα, ευρώ να ναι κι' ότι να ναι. :fap Η λύση μάλλον θα έρθει από μόνη της, και εννοώ το πάγωμα της αγοράς, το αδιέξοδο, συν την κοινωνική κατακραυγή. Ίσως και τα ενδεχόμενα exits άλλων χωρών. Φρονώ πάντως πως η βρετανική έξοδος ήταν μια θετική εξέλιξη.
  Απάντηση
#25
Χάρης, post: 23102, member: 1144 είπε κι ελάλησε:Νομίζω debianass πως αυτό που έχει στο μυαλό του ο ιδιώτης που αναφέρεις, εννοείς δηλαδή ο μικρο ιδιοκτήτης....

Ψιτ, Χάρη: https://www.livepedia.gr/index.php/%CE%9...E%AF%CE%B1
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#26
Χάρης, post: 23102, member: 1144 είπε κι ελάλησε:Φρονώ πάντως πως η βρετανική έξοδος ήταν μια θετική εξέλιξη.
Θετική για ποιόν;
Απλά το βρεττανικό κράτος και τα αφεντικά πίσω του ήθελαν να έχουν τα πρωτεία στην Ε.Ε. και να εκμεταλλεύονται το εργατικό δυναμικό τους και τις αποικίες τους απερίσπαστοι.
Γνωρίζω προσωπικά κάποιο λόρδο ("ευγενικής" καταγωγής) που ήταν υπέρ του Brexit για τον εξής λόγο:
Ο λόρδος αυτός βιοπορίζεται ως "εκτιμητής έργων τέχνης". Αυτό μπορεί να ακούγεται καθόλα "νόμιμο", όμως η "δουλειά" αυτού του ανθρώπου είναι να συλλέγει αρχαιότητες και έργα τέχνης από διάφορες χώρες (μεταξύ των οποίων και το ISIS) και να τα πουλάει σε διάφορους μεγιστάνες.
Μη φανταστείς ότι ασχολείται μόνο με δαχτυλίδια, καρφίτσες και αρχαίους αμφορείς. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι πριν από καμιά δεκαετία πούλησε σε ομογενή εφοπλιστή έναν αρχαίο ναό της Βαβυλωνίας συσκευασμένο σε container για να στολίζει τον κήπο του.
Οσο οι τζιχαντιστές κατέστρεφαν την αρχαία Παλμύρα, οι φούστες (αραβικά πολυτελή ιστιοφόρα) πηγαινοέρχονταν καθημερινά στις βίλλες που διατηρεί σε αιγαιοπελαγίτικα νησιά και ξεφόρτωναν τόνους αρχαιοτήτων.

Για τα Βρεττανικά δεδομένα με τους αποικιοκρατικούς νόμους, αυτό είναι καθ'όλα νόμιμο (π.χ. τα Ελγίνεια μάρμαρα). Για τα ευρωπαικά δεδομένα δεν είναι. Η γνώμη των αρχαιολόγων (και πολύ σωστά) είναι ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να παραμένουν στους χώρους που ανευρέθησαν προκειμένου να συνδιάζονται με τα επόμενα ευρήματα και να βγαίνουν ιστορικά συμπεράσματα. Τα ιστορικά ευρήματα ανήκουν σε όλη την ανθρωπότητα, αποτελούν κομμάτι της πραγματικότητας και δε μπορεί να τα οικειοποιείται κανείς, όσα λεφτά κι αν έχει.
Για τη Βρεττανία δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Από δω και πέρα, αυτός ο λόρδος θα τρώει με χρυσά κουτάλια πληρώνοντας ξεροκόμματα σε όσους του πουλάνε αρχαιότητες.

Σίγουρα, γι αυτόν και αρκετά ακόμα διεθνή λαμόγια είναι θετική εξέλιξη το Brexit.

Για μένα που θέλω την καταστροφή της Ε.Ε. και την αποδυνάμωση κάθε κρατικού μηχανισμού, δεν είναι ούτε θετική ούτε αρνητική εξέλιξη.
Επιπλέον, από οικονομικής άποψης, η "ευρωπαική οικονομική κρίση" δεν είναι τίποτε άλλο από την οικονομική μετακύληση της "χασούρας" που επέφερε στις γερμανικές βιομηχανίες η αύξηση του μισθού των Κινέζων εργατών. Οι άνθρωποι την τελευταία 15ετία κατάφεραν μια αύξηση της τάξης του 400-500% στους μισθούς τους με αιματηρές, άγριες κινητοποιήσεις.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους στις ευρωπαικές βιομηχανίες που μεταφέρθηκαν εκεί για να επωφεληθούν από τα εξεφτελιστικά μεροκάματα κι αυτό πέρασε στην Ευρώπη.

Για μένα αποτελεί μια θετικότατη εξέλιξη, καθώς η "πατρίδα" μου, δηλαδή η εργατική τάξη έχει επωφεληθεί συνολικά. Οι Βρεττανοί έχουν επενδύσει σε άλλες τρίτες χώρες (Ινδία, Ινδονησία, Αφρική, Ν.Αμερική) και στο Hong Kong όπου δεν έχει αλλάξει το καθεστώς και δεν επηρρεάστηκαν από την αύξηση μισθών στην υπόλοιπη Κίνα, οπότε δεν έχουν λόγους να ασχοληθούν με τη γεννοκτονία του ευρωπαικού εργατικού δυναμικού από τη Γερμανία.
Προτιμούν να ξεζουμίζουν το εργατικό τους δυναμικό οι ίδιοι παρά η Γερμανία.
Για τους εργάτες δεν υπάρχει τίποτα θετικό σ'αυτό. "Όταν στο βάλτο μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν πάντα τα βατράχια".
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#27
Καταλάβατε τώρα τι θα πει κομπλεξικό φασιστάκι που μπροστά στο άρρωστο ΕΓΩ του (το πιθανότερο από τον τρόπο που μεγάλωσε αλλά εν δυνάμει ιδιοσυγκρασία) θα βγάλει μαλάκες όλους όσους μοχθούν για τα προς το ζειν. Όταν ο ίδιος έχει λυμένο το πρόβλημα αυτό από τον μπαμπάκα (όπου στον ίδιον μπροστά κάνει την κότα) το μόνο που τον νοιάζει είναι να ακολουθούν οι άλλοι τις αιτιάσεις του. Το παίζει διαβασμένος ξερόλας (ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ των ατόμων με ανασφάλεια για το είναι τους) και ταυτόχρονα πετάει σικές του ασυναρτησίες που δεν ισχύουν. Όλες οι παραθέσεις από λόγια ιστορικών προσώπων είναι μούφες.
Νομίζει ότι έτσι ενισχύει το δίκο του ο κακομοίρης. Από κει και πέρα οι ίδιες εμμονές. Οι ιδιώτες που λέει είναι οι απλοίθ άνθρωποι
που έχουν οικογένειες, παιδιά και τρέχουν διαρκώς για μεροκάματο. Τρε μπανάλ αυτή η κατάσταση. Εμάς μας ενδιαφέρουν τα μερο0κάματα σε επίπεδο θεωρίας και ανάλυσης, κοινωνικής, οικονομικής έτσι για να λέμε λόγια να γουστάρουμε! Όλοι όσοι δεν ακολουθούν τις αιτιάσεις μας είναι ξενέρωτοι και δεν γουστάρουμε. Τους προσάπτουμε ότι προσκυνάνε τα κανάλια, ότι τους καίει
η δημόσια περιουσία ή η περιουσία των μεγαλοεπιχειρηματιών. Δεν κάνουν ανατρεπτικές σκέψεις αυτοί. Μόνο όσοι βγήκαν από ανώτερο μουνί είναι και ανώτεροι ιδεολογικά και γνωστικά.

Η πλάκα είναι που κάτι τέτοια μουνόπανα όταν μεγαλώσουν και λογικά θα έχουν κάποιο μαγαζί (όλα έτοιμα) γίνονται τα χειρότερα καθίκια ως προς τους εργαζόμενους και γενικά ως χαρακτήρες.

Μιλάνε στο όνομα των καταπιεσμένων και της εργατικής τάξης ποιοι ρε πούστη μου;

Χαρακτηριστικά:


Παράθεση:Μας λένε ότι είναι εγκληματικό να οπλοφορούμε. Εγκλημα είναι να απαγορεύεις σε έναν άνθρωπο να υπερασπίζεται τον εαυτό του


Παράθεση:Μόνοι μας προστατεύουμε τους εαυτούς μας. Κι επειδή προτείνουμε πάντα αυτό που είμαστε, το ίδιο προτείνουμε να κάνουν και οι μετανάστες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι εκμεταλλευόμενοι, οι κρατούμενοι, οι πάντες. Πρώτα και κύρια ενάντια στην κυρίαρχη συμμορία, το κράτος, κι έπειτα στις παραφυάδες του, παρακράτος, κράτος εν κράτη των αφεντικών και της μαφίας κι όπου αλλού ασκείται εξουσία ανθρώπου σε άνθρωπο.

Δηλαδή δικαιολογούμε την οπλοκατοχή (Άλλη φαλική κομπλεκότητα που καλύπτει τη δειλία σου την ανασφάλεια και τη μικρότητα) και τη χρήση εν τέλει επειδή ένας τύπος είπε μια κουβέντα στα πλαίσια ενός κινήματος που ανήκε. Να σκοτώσουμε όποιον μας καυλώσει και να λέμε ότι πήγε να μας ασκήσει εξουσία.
Προφανώς τέτοια εξουσία μπορεί να ασκήσει ο υπάλληλος μιας τράπεζας που από την ολιγωρία του ή την πιθανή άρνηση κινδυνεύεις να συλληφθείς καθώς κάνεις ληστεία .Αυτή η ληστεία πια! ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΟΣΗ!
Ότι δηλαδή τα δίνουν σε κανέναν που έχει ανάγκη. Όχι ότι είναι μια κεκαλυμένη ηθικά (απαλλοτρίωση λέμε) αντικοινωνική πράξη. Αυτό το πράγμα καλλιεργήθηκε από παλιά. Σε μάζωξη συγκεκριμένου σχ'ήματος
είχε πέσει ως πρόταση για άτομα που πρέπει να βγάλουν κάνα φράγκο και να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Το είπε κάποιος πολύ μεγαλύτερος σε ηλικία σε 23ρηδες δηλαδή μυαλά ... καταλαβαίνεις. Το είπε όταν τον ρωτήθηκε τι θα γίνουν οικονομικά αυτοί που θα χάσουν τη δουλειά τους. Το θ'εμα ήταν το κλείσιμο της ΕΒΟ
(με τα όπλα. Ελληνική βιομηχανία όπλων. Το μπερδευω με το ΕΛΒΟ. Το ένα είναι οχημάτων και το άλλο όπλων.). Είχε πει χαρακτηριστικά "να κλείσει το μπουρδέλο να υσηχάσουμε! Και καλά είμασταν κατά του εργοστασίου αυτού. και οι εργάτες... ε να πάνε να ληστέψουνε τράπεζα.
Αποτέλεσμα ήταν να βγάλει αρκετά χρόνια φυλακή ένα γαμώ τα παιδιά και φίλος τότε. Με σπουδές και προκοπή γενικά. έτρεχε και δούλευε πολύ. Έγινε μέροςε της συνείδησής του ότι ΠΡΕΠΕΙ να την πέσει σε τράπεζα. Φυσικά απέξω του κάνανε και ένα πανώ "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ .......... ..........." και τον μνημονεύανε όταν πίνανε τις μπύρες στα πάρτι του Στρέφη. Καμιά φορά βάζανε και ουίσκι με τον τσαμπουκά τους.

Ε ρε μνήμες! Έκανε πάρτυ ο Φελέκης στο Στρέφη. ήταν η γυναίκα του στα ποτά. Ένας ζήτησε τσάμπα (Αμαλιώτης αυτός και κολλητός με κάποιο συγκρόιτημα που ήταν δημοφιλές τότε στο χώρο. Άσε εκει να δεις!).
Δεν του έδινε η γυναίκα. Και λέει αυτός "Ρε εμείς δεν είμαστε τύποι που ζητάμε! Εμείς είμαστε που τα παίρνουμε". Και έβαλε τσαμπουκαλεμένα να πιει ουίσκι.
Τέτοιες νοοτροπίες. Μια άλλη κότα της παρέας του έβριζε τη γυναίκα. "Είσαι κυρά Κατίνα μωρή".
Όλη αυτή η παρέα των 5-6-7 ατόμων ενδεχομένως να ηαν σύσσωμη σε κάποιο μπαχαλο. Θα φορούσε και κουκούλες. Σαν τη φωτογραφία που σου έδειξα Έλενα και ειπες ότι είναι συνέπεια άλλου πράγματος. ΟΚ.
  Απάντηση
#28
@ Χάρης

Αν δεν κατάλαβες τι εννοώ λέγοντας "ιδιώτης" εννοώ αυτό που βλέπεις παραπάνω. Κρίμα είναι αλλά είναι γεμάτος ο κόσμος τέτοιους, γι αυτό κυριαρχούν τ'αφεντικά.
Σε μια μελλοντική κοινωνία θα ήταν σκόπιμο να τους αφήσουμε ένα "ζωολογικό κήπο" σε ελεγχόμενες συνθήκες καπιταλισμού ώστε να βλέπουν οι επόμενες γενιές για ποιό λόγο πραγματοποιήθηκαν οι κοινωνικές επαναστάσεις.
Αλλωστε αν εξουδετερώσεις την επικίνδυνη δουλοπρέπειά τους το θέαμα είναι μάλλον διασκεδαστικό.

Υ.Γ. Κάποτε σε μια α/α ομάδα είχαμε ένα τέτοιο μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι πλάκωνε στο ξύλο τη σύντροφό του. Στη συνέλευση που έγινε με ζητούμενο τη υπόθεσή του δεν έκανε τον κόπο να εμφανιστεί καν για να υπερασπιστεί τις πράξεις του. Η απόφαση ήταν φυσικά η απομάκρυνσή του από τη συλλογικότητα.
Δε σταμάτησε εκεί όμως, πήγαινε σε όλες τις ανοιχτές συνελεύσεις και τόπαιζε "βετεράνος αναρχικός" ενώ παράλληλα εξακολουθούσε να παρενοχλεί την (πρώην πλέον) σύντροφό του.
Αναλαμβάνοντας την ευθύνη μας απέναντι στο κίνημα, πηγαίναμε σε όλες τις συνελεύσεις που εμφανιζόταν και πληροφορούσαμε τους συντρόφους για το ιστορικό του. Επιπλέον κάποιοι χρεώθηκαν την περιφρούρηση της πρώην του τις βραδυνές ώρες που την παρενοχλούσε.
Αντί να κάνει την αυτοκριτική του, ένα βράδυ μεθυσμένος επετέθη σε συντρόφους με ένα σπασμένο μπουκάλι. Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξει με σπασμένα γόνατα στο ΚΑΤ για μήνες.
Μετά από αυτό δεν εμφανίστηκε ξανά πουθενά. Πιστεύω ότι σήμερα, όλο και σε κάποιο φόρουμ θα παριστάνει τον εθελοντή ασφαλίτη από απόσταση ασφαλείας. Από κοντά μπουχός...
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#29
debianass, post: 23112, member: 1803 είπε κι ελάλησε:@ Χάρης

Αν δεν κατάλαβες τι εννοώ λέγοντας "ιδιώτης" εννοώ αυτό που βλέπεις παραπάνω. Κρίμα είναι αλλά είναι γεμάτος ο κόσμος τέτοιους, γι αυτό κυριαρχούν τ'αφεντικά.
Σε μια μελλοντική κοινωνία θα ήταν σκόπιμο να τους αφήσουμε ένα "ζωολογικό κήπο" σε ελεγχόμενες συνθήκες καπιταλισμού ώστε να βλέπουν οι επόμενες γενιές για ποιό λόγο πραγματοποιήθηκαν οι κοινωνικές επαναστάσεις.
Αλλωστε αν εξουδετερώσεις την επικίνδυνη δουλοπρέπειά τους το θέαμα είναι μάλλον διασκεδαστικό.

Υ.Γ. Κάποτε σε μια α/α ομάδα είχαμε ένα τέτοιο μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι πλάκωνε στο ξύλο τη σύντροφό του. Στη συνέλευση που έγινε με ζητούμενο τη υπόθεσή του δεν έκανε τον κόπο να εμφανιστεί καν για να υπερασπιστεί τις πράξεις του. Η απόφαση ήταν φυσικά η απομάκρυνσή του από τη συλλογικότητα.
Δε σταμάτησε εκεί όμως, πήγαινε σε όλες τις ανοιχτές συνελεύσεις και τόπαιζε "βετεράνος αναρχικός" ενώ παράλληλα εξακολουθούσε να παρενοχλεί την (πρώην πλέον) σύντροφό του.
Αναλαμβάνοντας την ευθύνη μας απέναντι στο κίνημα, πηγαίναμε σε όλες τις συνελεύσεις που εμφανιζόταν και πληροφορούσαμε τους συντρόφους για το ιστορικό του. Επιπλέον κάποιοι χρεώθηκαν την περιφρούρηση της πρώην του τις βραδυνές ώρες που την παρενοχλούσε.
Αντί να κάνει την αυτοκριτική του, ένα βράδυ μεθυσμένος επετέθη σε συντρόφους με ένα σπασμένο μπουκάλι. Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξει με σπασμένα γόνατα στο ΚΑΤ για μήνες.
Μετά από αυτό δεν εμφανίστηκε ξανά πουθενά. Πιστεύω ότι σήμερα, όλο και σε κάποιο φόρουμ θα παριστάνει τον εθελοντή ασφαλίτη από απόσταση ασφαλείας. Από κοντά μπουχός...

προφανώς η μάνα σου είχε να ασχοληθεί με τα μπότοξ της και σε άφησε να γίνεις μαλάκας. Ο μπαμπάς είχε τα φράγκα και αλώνιζε αλλού. Παιδί διαλυμένης οικογένειας.
  Απάντηση
#30
Εχει υποτροπιάσει :frog
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Άργησα γιατί ένα μποζόνιο φρέναρε μπροστά μου Maria Afentouli 0 1.238 15.11.2015 03:03
Τελευταία Ανάρτηση: Maria Afentouli
  Αυτό είναι το αληθινό μαστούρωμα. Αυτεξούσιος 1 929 13.02.2015 02:26
Τελευταία Ανάρτηση: Αυτεξούσιος
  Αφού δεν το 'χεις, γιατί το γράφεις; Hellena 17 1.902 01.01.2015 23:02
Τελευταία Ανάρτηση: Πράος
  Η ιδιοκτησία και η κλοπή είναι ένα και το αυτό αδίκημα. Αυτεξούσιος 0 310 30.12.2014 10:10
Τελευταία Ανάρτηση: Αυτεξούσιος
  Γιατί χρησιμοποιείτε Linux; 0 2.368 Λιγότερο από 1 λεπτό πριν
Τελευταία Ανάρτηση:

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)