Asinoro – Κοινωνικά Θέματα
#1
Θα ήθελα να αναφέρω τον λόγο που επέλεξα να γράψω αυτά τα θέματα.
Πριν δέκα χρόνια πήραμε την απόφαση εγώ και η σύζυγός μου προερχόμενη από το εξωτερικό να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας και να πάμε να ζήσουμε σε ένα μέρος κοντά στην φύση και κοντά σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη.
Την Αθήνα την βαρεθήκαμε και μας κούραζε σε όλα τα επίπεδα, κάνοντας μια συνετή ζωή μετά από χρόνια αποταμιεύσεων, πήραμε την μεγάλη απόφαση να αλλάξουμε την ζωή μας και να συνεχίσουμε να ζούμε σε ένα περιβάλλον της επιλογής μας, με προοπτική να βρούμε και κάποια απασχόληση, εργασία για να ολοκληρώσουμε τον εργασιακό μας βίο.

Το αποτέλεσμα στην κατάσταση που έφτασε αυτή η χώρα το γνωρίζουμε όλοι και όλες μιας και ζούμε σήμερα σε ένα κράτος το οποίο έχει καταστρέψει, όνειρα και κυρίως ζωές. Αυτή η επιλογή μας οδήγησε πριν 10 χρόνια με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής να εγκατασταθούμε σε ένα ορεινό χωριό. Τρία στοιχεία ποιοτικής ζωής εκπληρώθηκαν.
Α. Καθαρός αέρας.
Β. Ησυχία, ηρεμία.
Γ. Καθαρό νερό.
Και ασφάλεια δεν κινδυνεύει η ζωή σου. Αυτό το τελευταίο στοιχείο το αναφέρω ενώ δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει.
Έτσι λοιπόν έχοντας φτάσει στο σημείο της τέλειας απραξίας λόγο της οικονομικής κρίσης, ως άνθρωποι της πόλης ψάχνεις να βρεις πως θα γεμίσεις την ζωή σου με ενδιαφέροντα εκτός της επιβίωσης, διότι στην επαρχία δεν χρειάζεσαι και ειδικά σε χωριό πολλά χρήματα.
Η φύση καλύπτει αυτό το κενό της απραξίας αφού αρχίζει το εκπαιδευτικό της έργο πάνω σου χωρίς καν να το καταλάβεις, η αλληλοπροσέγγιση με τα φυτά, τα δένδρα, τα έντομα, τα πτηνά, τα ζώα, τους ανθρώπους του χωριού, σου δίνουν μια άλλη διάσταση στον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης της καθημερινής ζωής. Το ίδιο το περιβάλλον ανοίγει του ορίζοντες όταν πχ στη πόλη ανοίγεις το παράθυρο και βλέπεις απέναντι την πολυκατοικία και όταν βγεις στο μπαλκόνι βλέπεις στα 100 μέτρα αριστερά και δεξιά μια άλλη πολυκατοικία, ενώ εδώ αντικρίζεις στα 20 χιλιόμετρα τα δένδρα στις κορυφές του βουνού. Αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο από μακριά τελείως διαφορετικά από ότι όταν βρίσκεσαι μέσα και ειδικά στην ανακύκλωση της πόλης, φασαρία, κίνηση, μαγαζιά, καυσαέριο και ότι η πόλη έχει να προσφέρει.
Αναρωτιόμουν γιατί δεν είχα τολμήσει αυτήν την κίνηση αλλαγής ζωής νωρίτερα. Η απάντηση είναι ο φόβος του αγνώστου, η δύναμη της συνήθειας ίσως και οι «φίλοι» του που πας ρε τρελαμένε!
Εφόσον διαθέτεις χρόνο σου δίνει το περιθώριο να σκέφτεσαι πάνω σε διάφορα θέματα και να αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι σε πολλές περιπτώσεις πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό, αλλά και να αρχίζεις να αμφισβητείς αξίες, αρχές, πιστεύω που είχες μάθει ως δεδομένα μια ολόκληρη ζωή. Σε αυτό βοήθησε πολύ το διαδίκτυο αφού είναι η αστείρευτη εγκυκλοπαίδεια, φυσικά εάν γνωρίζεις τι ψάχνεις, αλλιώς χάθηκες τελείως.

Γνωρίζω ότι δεν μπορώ να έχω προσδοκίες ανταπόκρισης σε αυτά που γράφω όταν σε μένα τον ίδιο η συναισθηματική και αντιληπτική ωρίμανση ήρθε με την πάροδο των χρόνων και των εμπειριών. Έτσι δεν περιμένω από τους νέους ανθρώπους αυτά που γράφω να γίνουν αντιληπτά τώρα, ίσως μετά από κάποια χρόνια όταν και εφόσον έρθει εκείνη η στιγμή.
Απλά τα γράφω μήπως και σε κάτι βοηθήσω γιατί η πληροφορία είναι το νήμα όπου ξετυλίγεται το κουβάρι κάθε ιστορίας και ανάλογα με την αντιληπτική ικανότητα του κάθε ατόμου την κατανοεί ή όχι την κάθε μικρή ή μεγάλη ιστορία. Και όπως καταλαβαίνετε δεν έχει κανένα νόημα να τα γράφω για τον εαυτό μου, όπως υποθέτω και για κάθε άνθρωπο που θέλει να μοιραστεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες του.

Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τα κοινωνικού τύπου θέματα που έγραψα στο osarena ώστε να τα έχετε συγκεντρωτικά για όσους ή όσες ενδιαφέρονται.

Αυτή είναι η κοινωνία μας και συνένοχοι είμαστε όλοι μας
Βία και φασισμός δύο έννοιες αλληλένδετες
Δεν είναι η στιγμή να αναρωτηθούμε που πάει αυτός ο κόσμος;
Δεν υπάρχει θρησκεία, Δημοκρατία, Αναρχία, Κομουνισμός, απλά ένα μόνο, ΧΡΗΜΑ!!!!
Διάδωσε αυτό το μήνυμα γιατί αφορά εσένα !!!!
Δυτική κυριαρχία - πολιτισμός game over;
Εκπαιδευτικό σύστημα και εκπαιδευτικοί ο καθρέφτης μιας κοινωνίας
Η Δημιουργία και η Καταστροφή
Ίντερνετ ο λυτρωτής της ανθρωπότητας
Και όμως στην δύση ο κομουνισμός δείχνει να υπερισχύει του καπιταλισμού
Κομφουκισμός μια άγνωστη φιλοσοφία διακυβέρνησης στον δυτικό κόσμο!
Ο άνθρωπος ήταν πάντα καπιταλιστής απλώς δεν το γνώριζε!
Οι ηγεσίες των κοινωνιών-κρατών και η σημασία τους
Ο πολίτης θέλει, Ελευθερία, Ευημερία, Ασφάλεια, Δικαιοσύνη
Πως θα γίνει η ανάταξη της Ελλάδας
Τι είναι πλύση εγκεφάλου;
Συναίσθημα και λογική ποιο μας εξουσιάζει;
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Δικηγόρος για θέματα αλλοδαπών constantinos 3 1.407 29.12.2016 00:12
Τελευταία Ανάρτηση: asinoro

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)