Πώς τα πάει η σύνδεσή σου? Τι γίνεται στη περιοχή σου?
#1
[IMG]broadband-test.jpeg[/IMG]
Το ΣΑΠΕΣ (Σύστημα Αποτίμησης Ποιότητας Ευρυζωνικών Συνδέσεων), είναι μια υπηρεσία που μπορουμε να μετρήσουμε την απόδοση της σύνδεσης μας και παράλληλα να δούμε τι αντιστοιχία υπάρχει με άλλες συνδέσεις.
Παράθεση:Η εφαρμογή ΣΑΠΕΣ/SPEBS χρησιμοποιεί το συστήμα μετρήσεων M-Lab, το οποίο αναθέτει αυτόματα κάθε μέτρηση στον πλησιέστερο διαθέσιμο εξυπηρετητή μετρήσεων (server). Όταν όλοι οι εξυπηρετητές της χώρας μας είναι απασχολημένοι με μετρήσεις συνδέσεων άλλων χρηστών, ενδέχεται η μέτρηση σας να πραγματοποιηθεί από εξυπηρετητή άλλης χώρας. Σε αυτή την περίπτωση, εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, τα αποτελέσματα της μέτρησης δεν προσμετρώνται στα στατιστικά που παράγει η εφαρμογή ΣΑΠΕΣ/SPEBS.τόσο στη περιοχή μας, όσο και αλλού.

-Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο μετρήσεων NDT ενδέχεται να χρειαστεί:
    1. να έχετε τη Java (JDK) στο σύστημα σας
    2. να αποδεχτείτε την πηγή του εργαλείου ως αξιόπιστη, σε ερώτηση του πλοηγού (web browser) ή του λειτουργικού συστήματος,
    3. να αποδεχτείτε την επικοινωνία του εργαλείου μετρήσεων με το Διαδίκτυο, σε ερώτηση του λογισμικού ασφάλειας του υπολογιστή σας (firewall).
-Για την έναρξη της μέτρησης, απλά πατήστε το κουμπακι: Έναρξη νέας μέτρησης επανω δεξιά, ωστε να ξεκινήσει:
[IMG]sapes.png[/IMG]
-Θα περιμένετε λίγο, ωστε να ολοκληρωθεί η μέτρηση και στη συνεχεια, θα σας δώσει αναλυτικά το αποτέλεσμα της σύνδεσης σας και πιο συγκεκριμένα τις εξής μετρήσεις:
[IMG]Eset.png[/IMG]
-Ακομα από τον χάρτη, μπορειτε να επιλεξετε να δείτε τα στατιστικά, όποιας περιοχής θέλετε, τόσο σε σύνολο, όσο και φιλτραρισμένες ημερες και ώρες:
[IMG]eset.png[/IMG]

-Οι θέσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ευρυζωνικών συνδέσεων έχουν δοθεί από τους ίδιους τους χρήστες της υπηρεσίας, οι οποίοι φέρουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την ορθότητά τους.

>>>Η σελιδα του ΣΑΠΕΣ.
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#2
Εδώ στην Πάτρα (στην περιοχή μου) πρέπει να δείτε ποιότητα internet απο την Forthnet :

[attachment=30]

Να προσθέσω ότι πληρώνω για 24Mbps και δεν πιάνω ούτε το 50% της ονομαστικής σύνδεσης έστω....

Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία πρώτα απ' όλα για να ονειρευόμαστε κράτη σωστά δομημένα που λειτουργούν όλα και οι πολίτες τους είναι ευτυχισμένοι που ζουν εκεί....!!!!
  Απάντηση
#3
πολύ ενδιαφέρον....
  Απάντηση
#4
Τελικά αυτοί που έχουν τις πιο γρήγορες ταχύτητες ίντερνετ είναι αυτοί που μένουν σε μικρές πόλεις...
  Απάντηση
#5
Χρήστος, post: 2811, member: 223 είπε κι ελάλησε:Τελικά αυτοί που έχουν τις πιο γρήγορες ταχύτητες ίντερνετ είναι αυτοί που μένουν σε μικρές πόλεις...
Αυτό συμβαίνει γιατί είναι λίγοι συνδεδεμένοι σε ένα βρόχο. Αυτό που κάνουν οι εταιρίες στις πόλεις είναι να φορτώνουν τους βρόχους με χρήστες, πάνω από το νόμιμο γιατί η ενοικίαση νέων πορτών από τον ΟΤΕ κοστίζει.
  Απάντηση
#6
Καλησπέρα σας....
Ανεβάστε και τα δικά σας αποτελέσματα με τις βασικές πληροφορίες (Πόλη,Mbps,ISP) να έχουμε και μια γενικότερη ιδέα,δεν πρέπει να είναι πάνω από 1min η διαδικασία.....
  Απάντηση
#7
Στην επαρχία πιάνουν τρέλες ταχύτητες οι άνθρωποι λέμε !
  Απάντηση
#8
Χρήστος, post: 2887, member: 223 είπε κι ελάλησε:Στην επαρχία πιάνουν τρέλες ταχύτητες οι άνθρωποι λέμε !
E, καλά δεν είναι και πανάκεια αυτό.
Σήμερα μόλις τα ξαναπηρα στο κρανίο και αντί για 20ΜΒ που είχα (πληρώνω για 24 υποτιθεται), είχα μόλις 10ΜΒ και τους ζήτησα να με ανεβάσουν.
Βέβαια αν το δούμε πιο καλά, ακολουθούν και λαμογιστικη πολιτική χρέωσης. Η 2MB (για να έχει 1ΜΒ) η τα σκας για υποτιθεται 24αρα και έχει στη καλύτερη 12ΜΒ.
Μετά έχει να κάνει πως το δίκτυο στην Ελλάδα είναι ξεπερασμένο και από την αλλη οι παροχοι βασίζονται πως η μάζα των πελατών τους, είναι της γενιάς του Facebook (και χρήστες Windows, πάνω απ' όλα), άρα ότι και να γίνει χαμπάρι δε θα πάρουν...
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#9
Καλά εγώ πληρώνω και καλά για 24 και πιάνω από 7 έως 8 το πολύ, ένας φίλος μου πιάνει 2 με 3 το πολύ mbps τι να πεις ??
αν έπιανα 2 mps εγώ πιθανότατα να το είχα κόψει κιόλας τελειώς
  Απάντηση
#10
Γι' αυτό στη διαφήμιση λένε ΕΩΣ 24. 24 πιάνει αν το σπίτι σου είναι πάνω στο βρόχο. Όσο μακραίνει το καλώδιο, τόσο εξασθενεί η γραμμή. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι, η φύση φταίει.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Σύνδεση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας [Λύθηκε] redpower1989 5 1.492 18.04.2012 19:58
Τελευταία Ανάρτηση: Επισκέπτης

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)