Δοξάστε Με.
#21
itsok, post: 23988, member: 1880 είπε κι ελάλησε:@ debianass

ετσι οπως τα λες ειναι σαν η ψιλοκυβινη να αποκαθιστα την επικοινωνια των νευρωνων . καπως δε μου καθεται καλα... πιο πολυ μου κολλαει για αντιμετωπιση της στεναχωριας. προσωπικη μου αποψη ειναι πως αν εισαι στενοχωρημενος με ψυχοενεργα πραματα δεν ειναι καλο να ασχολεισαι
Αυτό ακριβώς λέω παρακάτω.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#22
@ Χάρης

Θεωρώ σκόπιμο να αναφερθεί ότι οι δολοφονίες αναρχικών από το κράτος έγιναν κυρίως επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και όχι δεξιάς. Και μάλιστα με το "φρέσκο", "αριστερό" ΠΑΣΟΚ (πολύ πιο αριστερό από τη σημερινή κυβέρνηση). Πράγμα καθόλου τυχαίο. Οι "αριστεροί" κυβερνώντες θεωρούσαν ότι μπορούσαν να περάσουν τα εγκλήματά τους πολύ πιο ανώδυνα (για τους ίδιους) από μια δεξιά κυβέρνηση. Απολαμβάνοντας την ανοχή της καθεστωτικής αριστεράς μπορούσαν να εκτελούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους χωρίς τον κίνδυνο μιας εξέγερσης όπως αυτής του Δεκέμβρη του '08.
Για να διαλύονται οι αυταπάτες που συντηρεί η λογική του μικρότερου κακού, σχεδόν πάντοτε τα μεγάλα αφεντικά (Αγγλοι, Αμερικάνοι, Γερμανοί) στην ιστορία επιστράτευαν τα "αριστερά", τα "δημοκρατικά" και τα "ηπιότερα" τσιράκια τους για να διαπράξουν τα πιο ειδεχθή εγκλήματά τους.
Τις εξορίες στα ξερονήσια δεν τις καθιέρωσαν οι χουντικοί αλλά ο "δημοκράτης" Βενιζέλος. Την εργατική εξέγερση του '36 στη Θεσσαλονίκη δεν την πρόδωσαν οι ανένταχτοι και δεξιοί εργάτες αλλά οι "κομμουνιστές". Τη συμφωνία της Βάρκιζας την υπέγραψαν με τον "Γέρο της Δημοκρατίας" Γ.Παπανδρέου που έδινε ψεύτικες υποσχέσεις περί αμνήστευσης των κομμουνιστών ανταρτών. Τους περισσότερους αναρχικούς τους σκότωσε το ΠΑΣΟΚ. Το πρώτο μνημόνιο το υπέγραψε επίσης το ΠΑΣΟΚ και το τελευταίο η "ελπίδα" του ΣΥΡΙΖΑ.
Οχι βέβαια ότι οι δεξιοί κυβερνώντες ήταν καλύτεροι, απλά δε μπορούσαν να περάσουν τα εγκλήματά τους τόσο εύκολα όσο οι λεγόμενοι "αριστεροί".
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#23
respect enot :p
ΜΠΕΕΕΕΕ ΡΕΕΕΕ.:p:finger
  Απάντηση
#24
itsok, post: 23969, member: 1880 είπε κι ελάλησε:Προσφατα ομως που η οικονομια φρεναρε και αρχισε τα πισωγυρισματα, εχουμε μια κατασταση οπου οι παλιοι εχουν πιασει τα ποστα και εχουν και το περισσοτερο χρημα, ενω οι πιο νεοι δεν μπορουν "να πετυχουν" και ας εχουν περισσοτερα τυπικα προσοντα, προσοντα για τα οποια θελουν να αναγνωριζοντε κατι που συχνα θεωρειται απο τους πιο παλιους που δεν τα εχουν υπερμετρος εγωισμος. Επομενως η ιστορικη (οικονομικη) συγκυρια εχει φερει καποιους στο σημειο να εχουν καταθλιψη επειδη δεν "πετυχαινουν", κατι για το οποιο δε θα γινοταν λογος αν η οικονομικη συγκυρια ηταν διαφορετικη, νομιζω.

Θα έλεγα πως ούτε διαφωνώ ούτε συμφωνώ. Οι παλιοί, μπορεί να μην έχουν τα πτυχία που έχουν οι νεότεροι η τις ξένες γλώσσες. Όμως έχουν την εμπειρία, την κριτική σκέψη και μια εγκράτεια που χρειάζεται σε ορισμένες περιπτώσεις. Ένα μείον τους είναι άρνηση των αλλαγών, και ίσως δυσκολότερη προσαρμογή.

Οι νέοι διαθέτουν προσόντα, αυτά τα προσόντα δεν σημαίνουν απαραίτητα και το καλό του χαρακτήρα, σημαίνουν πιο πολύ την δυνατότητα να περνάς τις εξετάσεις. Το ταλέντο υπάρχει; Αλλά και η γενική τους παιδεία πόσο καλή είναι; Παρόλο που η ύλη διδασκαλίας είναι πιο αυξημένη, δεν βλέπω την γενική παιδεία, την καλλιέργεια, την ωριμότητα.

Ο παλιός έχει φάει τα στραπάτσα της ζωής και έχει πάρει το μάθημα του. Εμπειρία και κρίση χωρίς γεγονότα, δεν αποκτάται. Συμφωνώ φυσικά πως είναι πολύ γενικευμένο τώρα να το πάμε "όλοι οι παλιοί", η "όλοι οι νέοι". Σίγουρα θα υπάρχουν σκάρτοι παλιοί, και σκάρτοι νέοι. Πάρε παράδειγμα παλιός που πήρε λάδωμα, η νέος που σου έτυχε πωλητής σε αλυσίδα κομπιουτερικού μαγαζιού (μην μου πεις πως δεν στα κάνουν τσουρέκια). Κι' αυτοί είναι των προσόντων, αλλά εσένα σε σκάνε.

Δεν θα υπερασπιστώ ούτε τους μεν ούτε τους δε. Έχουν αμφότεροι υπέρ και κατά.
  Απάντηση
#25
Έτσι, μπορεί ο καπιταλιστής να πιστεύει ότι κερδίζει δίνοντας χαμηλά μεροκάματα, χάνει όμως από την κατανάλωση των προϊόντων που πουλάει. Κι εκεί φτηναίνει τα προϊόντα σε βάρος της γενικότερης ποιότητάς τους.

Ακριβώς. Στην αρχή προσπαθούνε να τα ρίξουνε σε αγορές του εξωτερικού, μετά σιγά σιγά και εκείνες μικραίνουν. Ψάχνουν μετά για νέες αγορές, η αλλάζουν προϊόν. Η φτήνεια επίσης εξαρτάται από το που απευθύνεται. Αν το προϊόν είναι για μικρότερη αγορά, είναι και ακριβότερο (πχ. εξαρτήματα server).

Δεν χρειάζεται πια νέες ιδέες που θα κάνουν ένα προϊόν καλύτερο ώστε να πουλάει περισσότερο. Αυτός που έχει την καλή ιδέα δε θα βρει πλέον μια καλή δουλειά όπως συνέβαινε κάποτε.

Ναι, είτε κλέβουν ιδέες με κόλπα, όπως με κάτι διαγωνισμούς καινοτομίας που κάνανε πρόσφατα και εδώ, η με κάτι τράπεζες που είπανε, έχεις μια ιδέα, στείλτην μας και αν την κρίνουμε υλοποιήσιμη, θα σε δανείσουμε να την πραγματοποιήσεις. Εδώ δεν υπάρχει εγγύηση πως οι ιδέες και προτάσεις δεν αρπάζονται, ενώ ταυτόχρονα δεν απαντάνε η απορρίπτουν. Άλλη πηγή ιδεών είναι από αντιγραφές ιδεών άλλων.

Έτσι, δεν είναι δυνατό να μεταπηδήσει κανείς ταξικά.

Εντάξει, εκτός αν κάνεις ταξικό γάμο, σπανιότατο αυτό βέβαια, η πετύχεις μια καλή ευκαιρία στο εξωτερικό, αλλά και αυτό αρχίζει να σπανίζει. Μωρέ εντάξει πρέπει νάσαι και ψώνιο για να θες να μεταπηδήσεις ταξικά, ξέρω γω τώρα...

Οι μόνοι που μπορούν να δώσουν διέξοδο από την εντροπία της κοινωνικής αδικίας είναι οι από κάτω, οι αδικημένοι, με βίαια και μόνο μέσα και με μια προοπτική εξάλειψης όχι της συγκεκριμένης ελίτ που εξουσιάζει αλλά ΚΑΘΕ ελίτ που υπάρχει ή θα εμφανιστεί στο μέλλον, ακόμα και μέσα από τις τάξεις τους.

Εδώ όμως θα σου αρχίσουνε τα γνωστά "η δημοκρατία είναι θωρακισμένη, μπλα μπλα μπλα, δεν φοβάται τέτοια, μπλα μπλα μπλα, και στη συνέχεια τι θα κάνει η πολιτεία; Μάλλον καταστολή του κινήματος βρίσκοντας περισσότερο πάτημα.
Νομίζω πως καλύτερα θα ήταν ο λαός να εφάρμοζε γενικό μποικοτάζ καταναλωτικών αγαθών, και άλλα μέτρα όπως γενική απεργία διαρκείας για να πιέσει.

Δεν είναι βέβαιο ότι θα το κάνουν. Μπορεί κάλλιστα η εξουσία να συνεχίσει ως έχει και να εξαφανίσει τη ζωή όπως την ξέρουμε στον πλανήτη. Δεν είναι βέβαιο ότι θα επέλθει κάποτε σωτηρία. Είναι όμως βέβαιο ότι έχουμε ακόμα τη δύσκολη επιλογή να την επιδιώξουμε.

Έχω μια εντύπωση, μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, πως τελικά οι δυνάστες μας θα ηττηθούν. Σίγουρα επιδιώκουν την μισθολογική ισοπέδωση και την φτωχοποίηση μας, σαν λαός όμως πιστεύω πως θα αποδειχτούμε σκληρό καρύδι. Αιτία θα είναι ένα πείσμα που έχουμε, και ένα σιχτιρλίκι που θα τους ρίξουμε στην τελική. Δηλαδή, αν πάνε οι μισθοί 300 Ε, και να ζεις χωρίς τηλέφωνο, ρεύμα, θα πει ο άλλος "ρε α στο διάολο, δεν πάω γω να δουλέψω με τα 300 κώλο ευρώ τους, προτιμώ να κάτσω να πεθάνω. Δεν πάω".

Και τότε ποιους θα πάρουν υπαλλήλους για τα σκλαβο-εργοστάσια τους; Τους εδώ μετανάστες; Δεν τους βλέπω όμως ούτε και αυτούς να τους κάθονται. Θα τους λένε "εγκώ ντεν ξέρω αυτό εξάρτημα, αντε φύγκε μαλάκα" και θα τους πέφτουν τα μαλλιά των αποικιοκρατών.

"Φωτιά να καθαρίσει η γης, αλλιώς δε σωζόμαστε" Ν.Καζαντζάκης[/quote]
  Απάντηση
#26
Τους μετανάστες, πρόσφυγες δεν τους θέλουν για εργάτες γιατί σε λίγο καιρό η πλειονότητα των εργασιών θα γίνεται με ρομπότ. Όμως χρειάζονται καταναλωτές για να καταναλώνουν τα προϊόντα τους. Οξύμωρο θα τους πληρώνουν να γεννούν να κάθονται και να καταναλώνουν. Η τεχνολογία πέρασε και τον Μαρξ, όπου όποιος έχει τους περισσότερους καταναλωτές ελέγχει τα μέσα παραγωγής δυστυχώς και σε αυτό μας ρίχνουν οι Κινέζοι. Τι να κάνουμε Πράος όλο μπροστά μας τους βρίσκουμε και θα τους βρίσκουμε.
Βέβαια δεν αποκλείεται τους μετανάστες, πρόσφυγες να τους χρειαστούν για στρατιώτες σε «ειρηνευτικές αποστολές».
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)