εξομοιωτης και ψευτικη bios
#1
οπως εχετε καταλαβει κανω διαφορες καφριλες με δαυτον. μια απο αυτες ειναι να κανω χαβαλε με σκουπιδια (ιους και μαλακιες). μερικα απο αυτα τα σκουπιδια ομως ειναι «ακαταδεχτα», και αρνουνται να τρεξουν σε εξομοιωτη. ο λογος ειναι οτι «βλεπουν» διαφορα "virtual" στο hardware και «καταλαβαινουν» οτι το συστημα ειναι σε εξομοιωτη. αν αλλαξω ομως τις πληροφοριες της «bios» ξεγελιουνται. το μονο που δεν εχω βρει πως αλλαζει ειναι η «καρτα γραφικων» που την βγαζει σαν "virtualbox graphics adapter" και η οθονη που εμφανιζεται σαν "vbox generic pnp monitor". εχω χρησιμοποιησει το παρακατω σκριπτακι της πλακας, για να αλλαξω τη «bios» και να φαινεται σαν κανονικο μηχανημα (και αλλαζουν κανονικοτατα). αλλα δεν βρισκω πουθενα να προσθεσω σε δαυτο, τις αντιστοιχες εντολες για αλλαγη πληροφοριων καρτας γραφικων και οθονης. υπαρχουν αντιστοιχες εντολες? αν ναι, ποιες ειναι? επισης υπαρχει καμια πληρης λιστα με ΟΛΕΣ τις εντολες για τα virtual devices? γιατι βρηκα μονο αυτες παρακατω, και τις βρηκα και διασπαρτες.
Κώδικας:
#!/bin/bash
## Virtuelle Fakebios Pantzouria
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiBIOSVendor"        "American Megatrends Inc"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiBIOSVersion"        "string:1501"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiBIOSReleaseDate"    "10/09/2012"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiBIOSReleaseMajor"    "15"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiBIOSReleaseMinor"    "01"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiBIOSFirmwareMajor"    "8"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiBIOSFirmwareMinor"    "15"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiSystemVendor"        "Asus"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiSystemProduct"        "R.O.G. AMD240X2"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiSystemVersion"        "AM2II"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiSystemSerial"        "To Be Filled By O.E.M."
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiSystemSKU"        "To Be Filled By O.E.M."
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiSystemFamily"        "X64-based-PC"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiSystemUuid"        "40F43128-D273-DE11-AFDF-0026187A48E9"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiBoardVendor"        "ASUSTeK Computer INC"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiBoardProduct"        "Asus M4N78 SE"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiBoardVersion"        "Rev X.0x"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiBoardSerial"        "string:100888160000609"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiBoardAssetTag"        "To Be Filled By O.E.M."
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiBoardLocInChass"    "To Be Filled By O.E.M."
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiBoardBoardType"    "10"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiChassisVendor"        "To Be Filled By O.E.M."
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiChassisType"        "3"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiChassisVersion"    "To Be Filled By O.E.M."
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiChassisSerial"        "To Be Filled By O.E.M."
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiChassisAssetTag"    "Asset-1234567890"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiProcManufacturer"    "AMD"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiProcVersion"        "AMD Athlon(tm) II X2 240 Processor"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiOEMVBoxVer"        "OEMVer_4.2.36"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/DmiOEMVBoxRev"        "OEMRev_104064"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/piix3ide/0/Config/PrimaryMaster/SerialNumber"    "ST2458972"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/piix3ide/0/Config/PrimaryMaster/FirmwareRevision"    "REV10ST"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/piix3ide/0/Config/PrimaryMaster/ModelNumber"    "Seagate ST2458972"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/piix3ide/0/Config/PrimarySlave/SerialNumber"    "VRT873487"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/piix3ide/0/Config/PrimarySlave/FirmwareRevision"    "REV01"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/piix3ide/0/Config/PrimarySlave/ModelNumber"    "LoopVirtualDrive"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/piix3ide/0/Config/SecondaryMaster/ATAPIProductId"    "OEM278347"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/piix3ide/0/Config/SecondaryMaster/ATAPIRevision"    "REV2"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/piix3ide/0/Config/SecondaryMaster/ATAPIVendorId"    "OEM"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/piix3ide/0/Config/SecondarySlave/ATAPIProductId"    "OEM278347"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/piix3ide/0/Config/SecondarySlave/ATAPIRevision"    "REV2"
VBoxManage setextradata    "Pantzouria8"    "VBoxInternal/Devices/piix3ide/0/Config/SecondarySlave/ATAPIVendorId"    "OEM"
exit    0
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#2
φίλε δώσε μου τα φώτα σου σε παρακαλώ εσύ που σκαμπάζεις από τέτοια.Τρέχω win7 32bit σε 64 bit linuxmint και θέλω να μου εξηγήσεις τι το στανιό του έχει πάθει το virtbox και δεν μου αναγνωρίζει τα usb και το κινητό μου στα win7 και όλα αυτά ενώ στην αρχή κάτι πήγαινε να κάνει (να διαβάσει).Τώρα δεν διαβάζει τίποτα απολύτως .Ίσως θα πρέπει να πω ότι ο υπολογιστής μου δεν υποστηρίζει την λειτουργία virtualmashine από το bios. Δεν ξέρω αν έχει σημασία αυτό αλλά καλύτερα να περισσέυουν πληροφορίες παρά να λείπουν.Δεν θέλω να τρέχω σε internet cafe για να κάμω τις δουλειές μου στα windows.Είναι λίγο βαρετό.Κάμει και ζέστη,αφόρητη βαρεμάρα
Manjaro xfce 64
  Απάντηση
#3
32bit? γιατι αυτο? δεν σηκωνει τα 64bit? τεσπα. για το usb θελεις ενα προσθετο extension pack. μπες στη σελιδα του virtualbox, βρες στα downloads την εκδοση που εχεις (αν ειναι λιγο πιο παλια, θα πας καπου στη μεση της σελιδας που λεει older builds και θα μπεις εκει), και οταν βρεις την εκδοση σου, καπου θα σε λεει download extension pack ταδε (ο αριθμος της εκδοσης). το πατας και κατεβαζει ενα αρχειακι.

ανοιγεις τον εξομοιωτη (το βασικο γραφικο του, οχι το λειτουργικο που εχεις εκειμεσα), πας στις ρυθμισεις του (preferences), και καπου στα αριστερα σε λεει για extension pack. μπαινεις εκει, και στα δεξια που εχει 2-3 εικονιδια, επιλεγεις να εγκαταστησεις ενα extension pack. σε βγαζει ενα παραθυρακι που εκει βρισκεις και επιλεγεις το extension pack που κατεβασες, και το πατας για εγκατασταση.

θα σε ζητησει τον κωδικο χρηστη σου. τον δινεις και κανει την εγκατασταση. μετα πας στις ρυθμισεις (settings) του συστηματος που εχεις εκειμεσα (το παντζουρι 7 στην περιπτωση σου), πας στις επιλογες του usb και ενεργοποιεις το usb controller και το usb2/usb3 (αν εχεις usb3), και πατας το οκ. μετα απλα συνδεεις οτι θελεις, και κατω στη statusbar που εχει ενα εικονιδιακι σαν βυσματακι, κανεις πανω του δεξι κλικ, και απο τη λιστουλα, επιλεγεις τη συσκευη που θελεις, και τη συνδεει κανονικα.

Υ.Γ:... αν υπαρχει αλλο extension pack ηδη, πετα το, πριν περασεις αυτο. και καθε φορα που τυχαινει να κανει κανα update ο εξομοιωτης, θα πετας το παλιο extension pack, θα περνας το καινουριο, και θα κανεις και update τα addons μεσα στο παντζουρι (αν τα εχεις εγκατεστημενα σε δαυτο). αν το κανεις αυτο θα φτιαξει. γιατι ειμαι σχεδον απολυτα σιγουρος, οτι εκανε καποιο update, αλλα το extension pack του εξομοιωτη και τα addons μεσα στο παντζουρι, εχουν μεινει σε προηγουμενη εκδοση, γι'αυτο κανει διαφορα χαζα.
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#4
Ευχαριστώ μεγάλε!
Manjaro xfce 64
  Απάντηση
#5
εσυ, μπας και εχεις καμια ιδεα, πως να αλλαξω τις πληροφοριες της «καρτας γραφικων» εκειμεσα? δεν εχω βρει πουθενα device settings για καρτα γραφικων. και αν σε βρισκεται και καμια λιστα με ολες τις εντολες που εχει ο εξομοιωτης για device settings (οχι μονο αυτα που εχω βαλει στο χαζοσκριπτακι), ακομα καλυτερα.

Υ.Γ:... για τη βαρεμαρα που λες, δεν ξερω να σε πω. εγω, καμια φορα που βαριεμαι, ταβανιζω. εχω βαψει και το ταβανι γκρι, και εχει μια τσαχπινια, απο το να ηταν ασπρο :lolx:rolfx . οσο για τη ζεστη, ευτυχως το σκατοκαλοκαιρο ξεκουμπιζεται σιγα-σιγα, οποτε δεν θα εχουμε θεματα.
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#6
χαχαχα ωραίος.Παίζει να είσαι Θεσσαλονικιός από τον τρόπο που γράφεις.Είμαι σίγουρος
Manjaro xfce 64
  Απάντηση
#7
DarkGoth, post: 24020, member: 1051 είπε κι ελάλησε:εσυ, μπας και εχεις καμια ιδεα, πως να αλλαξω τις πληροφοριες της «καρτας γραφικων» εκειμεσα? δεν εχω βρει πουθενα device settings για καρτα γραφικων. και αν σε βρισκεται και καμια λιστα με ολες τις εντολες που εχει ο εξομοιωτης για device settings (οχι μονο αυτα που εχω βαλει στο χαζοσκριπτακι), ακομα καλυτερα.

Υ.Γ:... για τη βαρεμαρα που λες, δεν ξερω να σε πω. εγω, καμια φορα που βαριεμαι, ταβανιζω. εχω βαψει και το ταβανι γκρι, και εχει μια τσαχπινια, απο το να ηταν ασπρο :lolx:rolfx . οσο για τη ζεστη, ευτυχως το σκατοκαλοκαιρο ξεκουμπιζεται σιγα-σιγα, οποτε δεν θα εχουμε θεματα.

Ρε φίλε έχω και γω καφρίλα μέσα μου - με τέτοια θέματα - αλλά εσύ είσαι αρχηγός.
Θα το ψάξω το θέμα αλλά σε καμιά βδομάδα, παντρεύεται η ανιψιά μου και γω πρέπει να βγάλω φροντιστήριο για καμιά βδομάδα για το πως φέρονται σε τέτοιες περιστάσεις.
θα την βρούμε την άκρη...
Body Mind Spirit
  Απάντηση
#8
mikeius666p, post: 24022, member: 1753 είπε κι ελάλησε:χαχαχα ωραίος.Παίζει να είσαι Θεσσαλονικιός από τον τρόπο που γράφεις.Είμαι σίγουρος

οχι, ειμαι κατου απο το αυλακι. αλλα επειδη θεωρω τα «με», «σε», κλπ σωστοτερα συντακτικα, γι'αυτο και τα λεω.

troikas, post: 24027, member: 66 είπε κι ελάλησε:Ρε φίλε έχω και γω καφρίλα μέσα μου - με τέτοια θέματα - αλλά εσύ είσαι αρχηγός.
Θα το ψάξω το θέμα αλλά σε καμιά βδομάδα, παντρεύεται η ανιψιά μου και γω πρέπει να βγάλω φροντιστήριο για καμιά βδομάδα για το πως φέρονται σε τέτοιες περιστάσεις.
θα την βρούμε την άκρη...

ασε, και εγω ολες αυτες τις τυπικουρες τις βαριεμαι. ματσα-μουτσα, αγκαλιες, αηδιες. ποτε δεν ημανε, και ακομα δεν ειμαι, διαχυτικος. οσο για τον εξομοιωτη, τον κανω συνεχεια μοντες. τωρα εψαχνα να βρω πως θα στησω το παντζουρι και το debian εκειμεσα, σε raid0. αλλα θελω και 4ον σκληρο :D:lolx για να φτιαξω σωστα τη διαταξη των αρχειων. το τελευταιο που εκανα σημερα για πλακα, ηταν αυτο:...
[IMG]virtuelle-ception.gif[/IMG]
**το εν λογω παντζουρι εδω αποπανω τρεχει απο κανονικο partition (loop device για την ακριβεια. που αν το κανω mount, βλεπω κανονικα το filesystem και τα αρχεια του παντζουριου). εχω κανει ΠΑΛΙ μοντα και το εχω συνδεσει στον εξομοιωτη, με ψευτικο vmdk αρχειο :lolx:rolfx . για παντζουρι παει του σκοτωμου παντως.

Υ.Γ:... τα σουβλακια λεγονται σουβλακια. ΟΧΙ καλαμακια. το καλαμακι ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΙΟ και ειναι για τον φραπε. το «οχι σουβλακι» λεγεται πιτογυρο, η, πιτα μπιφτεκι, η, πιτα πουστη (κοτοπουλο :lolx:D ), η, οτι αλλο. επισης η μπουγατσα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το εν λογω τροφιμο, αλλα το φυλλο απο το οποιο φτιαχνεται (οπως λεμε το φυλλο σφολιατας ας πουμε). οποτε η μπουγατσα με τυρι ειναι μπουγατσα με τυρι, ΟΧΙ τυροπιτα :lolx:rolfx

παει ΚΑΙ ΑΥΤΟ το θεμα... το βιασαμε... παλι... :lolx:D:lolx:D
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#9
Ρε μεγάλε το steam os έχεις εγκατεστημένο στο pc σου;
Manjaro xfce 64
  Απάντηση
#10
yo man
Manjaro xfce 64
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)