Friend Request: Θρίλερ με επίκεντρο το Facebook
#1
[IMG]friend_request.png[/IMG]

Οι ταινίες τρόμου έχουν προσφέρει μερικές δυνατές στιγμές στο είδος, το οποίο σίγουρα δεν είναι από τα πιο εύκολα και επίσης έχει και πολλούς fans που δύσκολα ικανοποιούνται και δεδομένης της ηλεκτρονικής εποχής μας αρκετά από τα νέα σενάρια περιστρέφονται γύρω από αυτήν και φυσικά το διαδίκτυο που αποτελεί μια προσφιλή καθημερινότητα παγκοσμίως. Επάνω σε αυτό κινήθηκε και ο γερμανός σκηνοθέτης Σάιμον Φερχόφεν, βάζοντας στο τρομο-μπλέντερ του ό,τι πιο μοδάτο κυκλοφορεί στην ποπ κουλτούρα, από την τεχνοφοβία και την οικειοθελή παραβίαση της ιδιωτικής σφαίρας μέσω του ψηφιακού ριφιφί που λέγεται Facebook, μέχρι την γκοθ αισθητική συνοδεία ασπρόμαυρων σκίτσων.

Όλα τα παραπάνω ενσωματώνονται όπως όπως στο στόρι με πρωταγωνίστρια –τι άλλο;– μια όμορφη και δημοφιλή κοπέλα που μοιράζεται τα κατορθώματα της φοιτητικής της εξαλλοσύνης με τους φίλους της στο Facebook. Ξαφνικά, θα δεχτεί ένα αίτημα φιλίας από μια εκκεντρική συμφοιτήτριά της, με το αυθόρμητο «add» να ανοίγει την πόρτα σε μια πανίσχυρη κατάρα.
Παράθεση:Η Λόρα είναι μια δημοφιλής φοιτήτρια που ζει μια συνηθισμένη φοιτητική ζωή, μοιράζοντας τη με τους φίλους της στο Facebook. Όταν θα αποδεχθεί ένα αίτημα φιλίας από μια μοναχική κοπέλα στην τάξη της, τη Μαρίνα, χωρίς να το θέλει, θα θέσει σε κίνηση μια τρομακτική κατάρα. Η Μαρίνα πεθαίνει ξαφνικά, αλλά η σελίδα της στο Facebook συνεχίζει να παρενοχλεί τη Λόρα και τους φίλους της. Πολύ σύντομα, η online παρενόχληση τους γίνεται πραγματικός κίνδυνος για τις ζωές τους. Όταν, ένας μετά τον άλλο, οι φίλοι της αρχίζουν να παθαίνουν φρικιαστικά ατυχήματα, η Λόρα αποφασίζει να λύσει το μυστήριο της κατάρας, πριν το κακό που την καταδιώκει σκοτώσει εκείνη κι όλους τους αγαπημένους της ανθρώπους.
TRAILER:


Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλές ανατρεπτικές ταινίες, οι οποίες έχουν γερές δόσεις μαύρου χιούμορ και ξέρουν να… παίζουν έξυπνα με το θέμα τους. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να κάνει και το Friend Request, αλλά επιλέγει μια άλλη οδό.
Η ταινία βλέπεται με σχετικό ενδιαφέρον και σε αυτό δεν μπορούμε να πούμε το αντίθετο. Η κεντρική ιδέα πραγματικά θα μπορούσε να αποτελέσει οδηγό για μια εφιαλτική ταινία αλλά και παράλληλα σατιρική ταινία, για την εξάρτηση από τα Social Media.
Ωστόσο, η ταινία κάπου το χάνει. Tα πρώτα λεπτά είναι αρκετά αναγνωριστικά, όπου μαθαίνουμε πράγματα για τους χαρακτήρες και σε πολλά σημεία επαναλαμβάνεται, με αποτέλεσμα ούτε στα μισά της ταινίας, να έχουμε δει σχεδόν τα πάντα.
Οι ευκολίες δίνουν και παίρνουν, και αυτό το περιμένει κάποιος, ωστόσο η ταινία προσπαθεί να προσαρμόσει την πλοκή πάνω στους χαρακτήρες (που είναι κάπως… τσαπατσούλικα γραμμένοι), αλλά το θέμα είναι πως σίγουρα μπορούσε να είναι σίγουρα πολύ καλύτερη.
Ενώ σαν ιδέα δεν είναι και τόσο κακή και είναι δεδομένο ότι έχει τις στιγμές της και σε κάποια σημεία κάτι πάει να κάνει, από τα μισά και μετά δεν γίνεται τόσο μεγάλη προσπάθεια, διότι περιμένεις να περάσεις ανώδυνα την ώρα σου και φυσικά να μην βαρεθείς, κάτι που ισχύει σε μερικά σημεία.

>>> ΔΕΙΤΕ ΤΟ Friend Request με ελληνικούς υπότιτλους.

Παράγωγη 2016
Διάρκεια: 92΄
Ηθοποιοί: Alycia Debnam-Carey, William Moseley, Connor Paolo

Πρόκειται για μια ταινία που θα δείτε με παρέα για χαβαλέ και την επόμενη μέρα θα την έχετε κιόλας ξεχάσει.

[με πληροφορίες από το cineramen.gr]
Η ζωή μας είναι άσκοπα λαχανητά σε κανονισμένες απεργίες ρουφιάνους και περιπολικά.
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)