Μια χαζή πατέντα εναλλαγής δίσκων - λειτουργικών
#1
Αν και χρησιμοποιώ το VirtualBox σχεδόν καθημερινά για τις περισσότερες δουλειές έχω και μια πατεντούλα με καλώδια που χρησιμοποιώ επίσης αρκετά χρόνια. Μπορείτε να τη χαρακτηρίσετε χαζή, άχρηστη, ενδιαφέρουσα αλλά μπορεί να προσφέρει λύση σε κάποιον γι'αυτό θα δεχθώ όλων των ειδών τα σχόλια :)

[Εικόνα: fc8fe99e5a6ddbf9f06605be8a4438f8.jpg]

Πρόκειται για ένα διακόπτη τριών θέσεων. Οι δύο άκρες επιτρέπουν να εναλλάσεται η τροφοδοσία του ρεύματος από το "ΙΝ", που συνδέεται με το τροφοδοτικό, σε ένα άκρο κάθε φορά (Α ή Β ). Στη μέση εμποδίζει την παροχή ρεύματος (Ο).

Ο σκοπός είναι να επιτρέπει να χρησιμοποιεί το κομπιούτερ εναλλάξ δίσκους ή RAID δίσκων ανάλογα με τις συνδέσεις -επεκτάσεις που θα εφαρμόσετε. Στη θέση "Ο" δεν παρέχει ρεύμα σε δίσκους οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκκίνηση από usb ή CD/DVD.

Πλεονεκτήματα:
Το κάθε λειτουργικό είναι εντελώς απομονωμένο από το άλλο/-α. Δεν χρειάζεται κάθε φορά να μπαίνουμε σε bios ή να κάνουμε ειδικές ρυθμίσεις εντός λειτουργικών. Είναι 100% σίγουρο όταν το ένα λειτουργικό / δίσκος/-οι είναι σε άλλο δίκτυο ή δεν χρειάζεται να είναι δικτυωμένο. Φυσικά η εναλλαγή γίνεται αφού έχει τερματιστεί το κομπιούτερ στη προηγούμενη θέση και όχι σε λειτουργία.

Σε μένα ήταν εγκαταστημένο σε ένα παλιό κουτί και έπαιζε κατά σειρά ετών το ρόλο εναλλαγής μεταξύ server1/server2, nat server/ cloud server, λειτουργικό/ server. Ενώ στη θέση "Ο" όταν δοκίμαζα νέα λειτουργικά με usb ή CD.

Μειονεκτήματα:
Ίσως χρειαστεί τρύπα στο κουτί. Εγώ την έκανα με τρυπανάκι ενώ ο διακόπτης μπορεί να έχει γκροβεράκι που τον βιδώνει πάνω στο κουτί. Ίσως θα μπορούσατε να κάνετε μια τρύπα στο κάτω μέρος ενός πιγκου'ί'νου και να κρύβετε το διακόπτη έτσι.
Εναλλακτικά σε καινούργια κουτιά θα μπορούσε να βγάζει καλώδια από τις τρύπες υδρόψυξης ή να βγαίνει άνετα στο πίσω ή άλλο μέρος του κουτιού.

Κατάφερα μετά από καιρό να αγοράσω δύο ωραία κουτιά Zalman για 24/7 και να το αφαιρέσω ως περιττό. Αλλά έχω νέα σχέδια πάλι γι' αυτό σε νέο project :D
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)