πλήρης απενεργοποίηση του ipv6 Manjaro
#1
Το ίντερνετ μου έχει γίνει αφόρητα αργό σε ασύρματη σύνδεση και μου φαίνεται ότι χρειάζεται αντικατάσταση το router. Δεν ξέρω αλλά διαβάσα ότι τα σημερινά ρούτερ δεν υποστηρίζουν ipv6 παρά μόνο ipv4 ακόμη. Επομένως θα πρέπει να απενεργοποιήσω το ipv6 έτσι ώστε να μη φορτώνη στον kernel κατά την διαδικασία της εκκίνησης του grub. Τουλάχιστον έτσι είχα διαβάσει σε παλαιότερο άρθρο του osarena.
Ταχύτητες με σκαμπανεβάσματα. Λήψεις, πιο αργές κι από βραδύποδα. Λειτουργικότητα, πολλές φορές ανοιγοκλείνει το ρούτερ από μόνο του και πολύ πιθανό να κάμει και ένα μισάωρο για να ανάψει το λαμπάκι που λέει «internet»
Θυμάμαι μια φορά που είχα κάψει το ρούτερ καταλάθος με λάθος καλώδιο και μας έδωσαν καινούργιο.Σκέφτομαι αυτή την φορά να το κάμω επίτηδες ή να μάθω να κλέβω από τον γείτονα. Δεν ήταν έτσι αργό όταν άρχισα να το χρησιμοποιώ. Όποιος έχει κάποια ιδέα ας μου πει τι μπορεί να είναι το πρόβλημα.
Manjaro xfce 64
  Απάντηση
#2
Οι τελευταίες ενημερώσεις του Manjaro είναι λιγάκι προβληματικές. Δε νομίζω ότι θα βοηθήσει η απενεργοποίηση της ipv6 αλλά δοκίμασέ το και πες μας.
Το wifi από την άλλη είναι επικοινωνία μέσω ραδιοσυχνοτήτων. Αν δίπλα σου εκπέμπει και κάποιος άλλος στην ίδια ραδιοσυχνότητα θα παρεμβάλλονται πολλά παράσιτα και θα μειώνεται ραγδαία η ταχύτητά σου.
Στην περίπτωση του router, αν κάποιος γείτονας εκπέμπει στο ίδιο κανάλι κοντά σου θα σου μειώνει την ταχύτητα της wifi σύνδεσης.

Στα αποθετήρια του manjaro θα βρείς το wifi-radar, μια εφαρμογή που ανιχνεύει τα γειτονικά routers και σου δίνει πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά της εκπομπής τους. Εκεί θα δεις επίσης και τα "κρυφά" routers (που δε θα δεις στο network manager), φυσικά χωρίς όνομα SSID (εμφανίζονται με όνομα "/x00/x00/x00...") αλλά θα φαίνονται τα κανάλια που εκπέμπουν.
Κατα κανόνα οι χρήστες δεν πειράζουν το κανάλι εκπομπής του router τους κι έτσι πέφτουν ό ένας πάνω στον άλλο με τις κοινές προεπιλογές του router.
Τα κανάλια είναι από 1 μέχρι 11. Εσύ θα βρείς κάποιο κανάλι που δεν εκπέμπει κάποιος γείτονας, τουλάχιστον κοντά σου (αν έχει χαμηλό σήμα δεν πειράζει), και θα το ορίσεις στο router σου.
Απλά θα συνδεθείς και η ταχύτητα του wifi σου θα αυξηθεί.
Μπορείς να συνδεθείς και από το wifi-radar αντί του network manager, αφού δώσεις ξανά το password σου κι αποσυνδεθείς από την κανονική σου σύνδεση.Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η σύνδεση μέσω του wifi-radar αυξάνει ακόμα περισσότερο την ταχύτητά τους.

Δες κι εδώ: https://old.osarena.net/vrite-ena-kalite...indesi-sas
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#3
Συμφωνώ με τον debianass με τις οδηγίες. Από τη πλευρά του χρήστη και όχι του ρούτερ σημαντική βελτίωση - σταθερότητα και ταχύτητα - είδα στα xubuntu σβήνωντας τον Power manager στην ασύρματη κάρτα. Δεν έχω arch ή manjaro στο λαπτοπάκι, μόνο σε ethernet, οπότε δε θα δώσω εντολές εδώ. Πιθανώς να ισχύει και για τα Manjaro. Ξοδεύει λίγο περισσότερο ρεύμα η ασύρματη κάρτα αλλά είναι συνέχεια αναμμένη, χωρίς να πέφτει σε αδράνεια. Για ελαχιστοποίηση της ακτινοβολίας, επειδή το έχω κοντά στα πόδια μου έχω πειράξει το Tx-Power. Το πήγα από 20 σε 5 χωρίς κανένα πρόβλημα.
  Απάντηση
#4
Γιατί; δεν έχει την επιλογή ο network-manager;
Και ετσι γινεται, με εντολη:
Κώδικας:
sudo sh -c 'echo 1 > /proc/sys/net/ipv6/conf/eth0/disable_ipv6'
όπου: eth0, βάζεις το Interface σου (μπορεί να είναι eth1, πχ).
Για να την βγάλεις από την εκκίνηση:
Κώδικας:
sudo vi /etc/default/grub
και πρόσθεσε την γραμμή:
Παράθεση:"ipv6.disable=1"
στο πεδίο: GRUB_CMDLINE_LINUX variable.

Ή, απενεργοποίησε το από το inteface του router σου.

Για να ελέγξεις αν είναι ενεργή, δίνεις:
Κώδικας:
ip a | grep inet
Σε περίπτωση που δεν εμφανίζει κανένα αποτέλεσμα το IPv6 έχει απενεργοποιηθεί.

Φυσικά, θέλει επανεκκίνηση πριν για να πιάσει τις αλλαγές.

Με δική σου ευθύνη βέβαια, τα γιατί τα εξηγεί πιο πριν ο debianass.
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)