Νέα εποχή για το περιβάλλον εργασίας MATE
#11
asinoro, post: 25003, member: 1760 είπε κι ελάλησε:π.χ το Gnome 3 λειτουργεί μόνο με systemd
Αν και δεν είμαι καθόλου fan του GNOME, αυτό που λες είναι μακροχρόνια παρεξήγηση. Η μοναδική εξάρτηση που έχει το GNOME είναι το logind, όχι ολόκληρο το systemd. Για πολύ καιρό, υπήρχε η δυνατότητα να γράψει κάποιος ένα πρόγραμμα που θα προσφέρει τις ίδιες λειτουργίες ή ακόμα ακόμα και να αντικαταστήσει το logind. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να αναλάβει κάποιος να συντηρήσει το ConsoleKit (το παλιό αντίστοιχο του logind). Και πάλι όμως, δεν υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον. Έτσι, το logind απέκτησε ως εξάρτηση ολόκληρο το systemd (λογικότατο, αφού οι ίδιοι άνθρωποι το φτιάχνουν) και έφτασε ο κόσμος να πιστεύει λανθασμένα ότι δε γίνεται να έχεις GNOME χωρίς systemd. Γίνεται κανονικότατα όμως, το κάνει το Gentoo. Γιατί δεν το κάνουν άλλες διανομές; Πολύ απλά γιατί κρίνουν ότι δεν αξίζει τον κόπο.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#12
debianass, post: 25004, member: 1803 είπε κι ελάλησε:Αλλωστε η πληροφόρησή μας από το web πολύ συχνά αναπαράγει σφάλματα κι αν δε διορθωθούν έγκαιρα παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις.
Συμφωνώ κι επαυξάνω. Εντάξει, εδώ δεν είναι κάτι σημαντικό αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που αναπαράγεται κάτι λανθασμένο και ο κόσμος καταλήγει ακόμα και να «δοξάζει» ή να ψέγει προγραμματιστές, διανομές κτλ. Προσωπικά, σκέφτομαι πώς θα ένιωθα εγώ αν ο κόσμος πίστευε για εμένα κάτι που δεν ισχύει κι έτσι, όπου μπορώ, προσπαθώ να αποκαθιστώ την αλήθεια. Εννοείται ότι ούτε παντογνώστης είμαι, ούτε και επίδειξη θέλω να κάνω. Η γνώση είναι για να τη μοιραζόμαστε και να μαθαίνουν κι άλλοι, αλλιώς την κάνουμε μπιμπελό και τη φυλάμε στη βιτρίνα.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#13
Soulrain Falls, post: 25006, member: 1313 είπε κι ελάλησε:Συμφωνώ κι επαυξάνω. Εντάξει, εδώ δεν είναι κάτι σημαντικό αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που αναπαράγεται κάτι λανθασμένο και ο κόσμος καταλήγει ακόμα και να «δοξάζει» ή να ψέγει προγραμματιστές, διανομές κτλ. Προσωπικά, σκέφτομαι πώς θα ένιωθα εγώ αν ο κόσμος πίστευε για εμένα κάτι που δεν ισχύει κι έτσι, όπου μπορώ, προσπαθώ να αποκαθιστώ την αλήθεια. Εννοείται ότι ούτε παντογνώστης είμαι, ούτε και επίδειξη θέλω να κάνω. Η γνώση είναι για να τη μοιραζόμαστε και να μαθαίνουν κι άλλοι, αλλιώς την κάνουμε μπιμπελό και τη φυλάμε στη βιτρίνα.

Αυτό που λες είναι όλη η ουσία της προπαγάνδας. Αυτός που κάνει προπαγάνδα σφάλλει εσκεμμένα προκειμένου να αντικαταστήσει την πραγματικότητα με τη δική του αφήγηση στη συνείδηση των άλλων.
Άποψή μου είναι ότι δεν υπάρχει "καλή" προπαγάνδα. Από τη στιγμή που κάποιος εξαπατά τους άλλους εσκεμμένα δε μπορεί να έχει καλές προθέσεις, μόνο συμφέροντα.
Κι επειδή η γνώση είναι δύναμη, η προπαγάνδα αφαιρεί γνώση από τους πολλούς και την κρατάει για τους λίγους.
Κι αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από την ενδεχόμενη προσωπική πικρία του να πιστεύουν οι άλλοι για σένα κάτι που δεν ισχύει (ο Αριστοτέλης έλεγε "απόντα με και μαστιγούτω").
Από τη στιγμή όμως που δεν υπάρχει πρόθεση προπαγάνδας ή εξαπάτησης, κάθε διόρθωση είναι ευκταία και καλοδεχούμενη.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#14
Soulrain Falls, post: 25005, member: 1313 είπε κι ελάλησε:Αν και δεν είμαι καθόλου fan του GNOME, αυτό που λες είναι μακροχρόνια παρεξήγηση. Η μοναδική εξάρτηση που έχει το GNOME είναι το logind, όχι ολόκληρο το systemd. Για πολύ καιρό, υπήρχε η δυνατότητα να γράψει κάποιος ένα πρόγραμμα που θα προσφέρει τις ίδιες λειτουργίες ή ακόμα ακόμα και να αντικαταστήσει το logind. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να αναλάβει κάποιος να συντηρήσει το ConsoleKit (το παλιό αντίστοιχο του logind). Και πάλι όμως, δεν υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον. Έτσι, το logind απέκτησε ως εξάρτηση ολόκληρο το systemd (λογικότατο, αφού οι ίδιοι άνθρωποι το φτιάχνουν) και έφτασε ο κόσμος να πιστεύει λανθασμένα ότι δε γίνεται να έχεις GNOME χωρίς systemd. Γίνεται κανονικότατα όμως, το κάνει το Gentoo. Γιατί δεν το κάνουν άλλες διανομές; Πολύ απλά γιατί κρίνουν ότι δεν αξίζει τον κόπο.

To install a desktop environment such as GNOME3 requires the use of systemd
Να εγκαταστήσει το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας όπως το GNOME3 απαιτεί τη χρήση systemd
https://wiki.gentoo.org/wiki/Systemd/Ins...om_scratch
  Απάντηση
#15
asinoro, post: 25008, member: 1760 είπε κι ελάλησε:To install a desktop environment such as GNOME3 requires the use of systemd
Να εγκαταστήσει το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας όπως το GNOME3 απαιτεί τη χρήση systemd
https://wiki.gentoo.org/wiki/Systemd/Ins...om_scratch
Ναι, επειδή σε Gentoo ήμουν και ξέρω τι λέω, διάβασε κι αυτό.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#16
Δεν είναι το θέμα μας το systemd, υπάρχει άλλη θεματική σχετικά με το systemd που ο δημιουργός της επέλεξε την επιφανειακή προσέγγιση "εντολή που σπάει το systemd" και δεν αναπτύχθηκε διάλογος σε βάθος.
Το θέμα είναι το MATE και αναπόφευκτα το GTK3.

Οσο για τους προγραμματιστές που επιλέγουν να προσλάβουν "μαραγκούς" (όπως το GTK) ή ακόμα και "εργολάβους" (όπως το systemd) πολύ καλά κάνουν. Γιατί αξιολογούν σαν σημαντικότερο να επικεντρωθούν στον αλγόριθμο της εφαρμογής που δουλεύουν, στο "σχέδιο" και την εργονομία του σπιτιού τους παρά να τρέχουν στο δάσος για ξυλεία.
Οι μεγαλύτερες καινοτομίες στον προγραμματισμό προέρχονται από σχετικά άπειρους προγραμματιστές, πολλές φορές ανήλικους, που αν χρειαζόταν να μάθουν πως να δημιουργούν παράθυρα χωρίς κάποιο toolkit ή να προγραμματίζουν με δικό τους init χωρίς systemd, πιθανότατα θα αναλωνόντουσαν σ'αυτό.

Το GNU/Linux είναι ένα παζλ. Οταν ένα κομμάτι δυσλειτουργεί δε σημαίνει ότι θα πρέπει όλοι οι άλλοι να αφήσουν αυτό που κάνουν και να ασχοληθούν με αυτό. Διαφορετικά δε θα λειτουργούσε ποτέ και τίποτα. Οι ευθύνες κάθε φορά βαραίνουν εκείνους που τις έχουν αναλάβει, στην περίπτωση του ελεύθερου λογισμικού αυτόβουλα.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#17
Οι παλιότεροι χρήστες MATE (και οι ακόμα παλαιότεροι χρήστες gnome) θα έχουν χρησιμοποιήσει σίγουρα τα mate-system-tools. Δηλαδή τα εργαλεία του ΜΑΤΕ για τον έλεγχο των δικτυακών συνδέσεων (Network), το διαχειριστή υπηρεσιών συστήματος (Services), την ημερομηνία/ώρα (Time and Date) και τη διαχείρηση χρηστών και γκρούπ (Users and Groups).
[Εικόνα: mate_tools.png]

Στις νέες εκδόσεις του MATE δεν υπάρχουν αυτά τα εργαλεία αφού σταμάτησε η ανάπτυξή τους από το 2010. Οσοι έχουν παλιότερες εκδόσεις του ΜΑΤΕ θα παρατήρησαν ότι δεν λειτουργούν σωστά μετά την αναβάθμισή του.
Ωστόσο τα mate system tools αποτελούν κλώνο των gnome system tools των οποίων η ανάπτυξη συνεχίζεται κανονικά.
Αρκεί λοιπόν να εγκαταστήσουμε το πακέτο gnome-system-tools και τα εργαλεία θα είναι και πάλι στη διάθεσή μας.
Κώδικας:
sudo apt-get install gnome-system-tools
Αν έχουμε αναβαθμίσει παλιότερη έκδοση του MATE, θα πρέπει μετά την εγκατάσταση των gnome-system-tools να διαγράψουμε χειροκίνητα τους συνδέσμους (links) του menu μας και όπου αλλού έχουμε καρφιτσώσει τα εργαλεία του MATE, αντικαθιστώντας τα με τα αντίστοιχα του gnome.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#18
Ο αρχικός σχεδιασμός που είχε κάνει ο Stallman πρόβλεπε πυρήνα με microkernel (hurd), αντικειμενοστραφές περιβάλλον εργασίας (openstep) και τα πάντα ελεγχόμενα με μια γλώσσα σεναρίων (guile). Τελικά το hurd ακόμα το περιμένουμε και αντικαταστάθηκε από ένα ακαδημαϊκά κατώτερο πυρήνα, το openstep το ξεχάσαμε στην προσπάθεια μας να αντιγράψουμε τα λειτουργικά από όπου ήρθαμε (δυστυχώς), και η γλώσσα σεναρίων αντικαταστάθηκε με την Perl (και η guile έδωσε την javascript -- δεν έχουν αναφερθεί αυτοκτονίες προγραμματιστών, ευτυχώς γιατί δεν ξέρουν).

Στο τελευταίο την γλώσσα σεναρίων είναι που λάμπει το Gtk3. Το gobject είναι η τεχνολογία βάσης του gtk (δείτε και την γλώσσα vala). Ουσιαστικά επιτρέπει προγραμματισμό με αντικείμενα τύπου C++ σε καθαρή C. Και η έκδοση 3 περιέχει μια φοβερή τεχνολογία με το όνομα gintropsection. Με την τεχνολογία αυτή κάθε βιβλιοθήκη βασισμένη στο gobject είναι άμεσα χρησιμοποιούμενη σε κάθε γλώσσα σεναρίων (Perl, Ruby, PHP, TCL, ....) χωρίς να γράψεις ούτε μια γραμμή κώδικα. Όλα τα άλλα απαιτούν να γραεις wrappers είται με το χέρι είτε μέσω ειδικών εργαλείων όπως το swig. Ενώ με βιβλιοθήκες C++ όπως είναι το Qt είναι εξαιρετικότατα δύσκολο.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό. Πολλά από τα προγράμματα που τρέχετε είναι γραμμένα σε Python που είναι μια εύκολη και γρήγορη γλώσσα ανάπτυξης αντί για την δύσκολη C/C++. Και είναι ένας ικανός λόγος να το προτιμήσεις απο το Qt.

Αλλά τα προβλήματα του είναι άλλα:

1. Documentation. Σοβαρά το documentation του είναι άθλιο. Συχνά το μόνο που έχεις είναι το όνομα μιας συνάρτησης. Θα πρέπει να ξέρεις ακόμα και xlib για κάποια πράγματα και να δουλέψει πολύ ack-grep για να βρείς ενα παράδειγμα κάπου, να το μελετήσεις για να δεις τι κάνει. Προσωπική ιστορία τι σκατά είναι το GApplication και ποια ή σχέση του με το GtkApplication; Πώς θα συνδέσω το event loop του gobject με ένα άλλο event system μιας game input βιβλιοθήκης; αν έχω πολλά threads; Ακόμα και ένα απλούστατο signal trapping είναι challenge. Τους έχει σκυλοβρίσει ο Linux (και πέρασε σε Qt) για αυτό.

2. Ωραίο το Introsplection αλλά δεν το βλέπουν τα εργαλεία ανάπτυξης. Οπότε θα πρέπει να κοιτάξεις το documentation που δεν υπάρχει στην C για να βγάλεις άκρη. Καταλήγεις να γράψεις πρώτα σε Gtk2 και μετά να το γυρίσεις σε gtk3.

3. Σταθερότητα: Το Qt ανήκε σε μια εταιρεία, αλλά τώρα έχει περάσει σε ένα ίδρυμα που μετέχει πολύς κόσμος. Το αναπτύσσει εκεί κουβεντιάζει με τους προγραμματιστές και κάποια στιγμή βγάζει μια καινούργια έκδοση. Η έκδοση αυτή είναι καλής ποιότητας γιατί έχουν λεφτά και κόσμο να πληρώνουν κόσμο να κάνει και τις χαμαλοδουλειές όπως να ενημερώνει το documentation. Εκεί δεν φταίει το gtk αλλά εμείς που δεν έχουμε βρει τρόπους χρηματοδότησης αλλά...

Μόλις βγει η καινούργια έκδοση του Qt αρχίζει η ανάπτυξη του επόμενου KDE. Οι προγραμματιστές έχουν ζητήσει πράγματα που θέλουν για την επόμενη έκδοση και ξεκινάνε δουλεία. Το gtk όμως ανήκει στην ομάδα ανάπτυξης του Gnome3 όσο φτιάχνουν το Gnome3 αλλάζουν το gtk3 όπως τους βολεύει χωρίς να συνεννοηθούν κανένα. Κάθε προγραμματιστής του το αλλάζει κατά πως τον βολεύει και σβήνει(!!!!) πράγματα που δεν του χρειάζονται. Δεν μετέχουν σε αυτή την διαδικασία αυτοί που φτιάχνουν το mate το cinnamon η εφαρμογές που το χρησιμοποιούν. Ξυπνάς μια μέρα και θα πρέπει να μυρίσεις τα νύχια σου γιατί σήμερα κρασάρει αυτό που εχθές δούλευε. Δεν υπάρχει roadmap η συνενόηση. Και αυτό το τελευταίο είναι που κάνει τα προβλήματα. Έτσι κάθε περιβάλλον έχει το δικό διαχειριστή συμπιεσμένων αρχείων. Όσο για τον αρχικό nautilus έχουμε κοντά 10 κλώνους, Πάει να το μαζέψει η ομάδα του mint με τα XApps, οπότε έχουμε άλλο ένα κλώνο :)

ΥΓ1: Tο gtk είναι απο την πλευρά του μεταγλωτιστή μεν μια βιβλιοθήκη(library) αλλά τεχνικά το λέμε framework. Η διαφορά ενός framework απο μια βιβλιοθήκη είναι ότι ένα framework είναι μεγάλο και επιβάλει ενα τρόπο εργασίας και δομής του κώδικά. Είναι εύκολο πχ να αλλάξεις μια βιβλιοθήκη που κάνει εξαγωγή μιας εικόνας σε png σε ένα πρόγραμμα, δουλεία από λίγων ωρών έως λίγων ημερών, άλλα για να αλλάξεις framweork θα πρέπει να το γράψεις όλο από την αρχή. Αν ξεκινήσεις πχ με fltk δεν περνάς σε Qt

ΥΓ2: Είναι μύθος ότι το Gnome3 απαιτεί systemd για να τρέξει. Το έχει στα building depedencies μόνο.

Λίγο(!) τεχνικό, αλλά ελπίζω να ξεκαθάρισε κάποια πράγματα
  Απάντηση
#19
talos2, post: 26054, member: 1804 είπε κι ελάλησε:Ο αρχικός σχεδιασμός που είχε κάνει ο Stallman πρόβλεπε πυρήνα με microkernel (hurd), αντικειμενοστραφές περιβάλλον εργασίας (openstep) και τα πάντα ελεγχόμενα με μια γλώσσα σεναρίων (guile). Τελικά το hurd ακόμα το περιμένουμε και αντικαταστάθηκε από ένα ακαδημαϊκά κατώτερο πυρήνα, το openstep το ξεχάσαμε στην προσπάθεια μας να αντιγράψουμε τα λειτουργικά από όπου ήρθαμε (δυστυχώς), και η γλώσσα σεναρίων αντικαταστάθηκε με την Perl (και η guile έδωσε την javascript -- δεν έχουν αναφερθεί αυτοκτονίες προγραμματιστών, ευτυχώς γιατί δεν ξέρουν).

Στο τελευταίο την γλώσσα σεναρίων είναι που λάμπει το Gtk3. Το gobject είναι η τεχνολογία βάσης του gtk (δείτε και την γλώσσα vala). Ουσιαστικά επιτρέπει προγραμματισμό με αντικείμενα τύπου C++ σε καθαρή C. Και η έκδοση 3 περιέχει μια φοβερή τεχνολογία με το όνομα gintropsection. Με την τεχνολογία αυτή κάθε βιβλιοθήκη βασισμένη στο gobject είναι άμεσα χρησιμοποιούμενη σε κάθε γλώσσα σεναρίων (Perl, Ruby, PHP, TCL, ....) χωρίς να γράψεις ούτε μια γραμμή κώδικα. Όλα τα άλλα απαιτούν να γραεις wrappers είται με το χέρι είτε μέσω ειδικών εργαλείων όπως το swig. Ενώ με βιβλιοθήκες C++ όπως είναι το Qt είναι εξαιρετικότατα δύσκολο.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό. Πολλά από τα προγράμματα που τρέχετε είναι γραμμένα σε Python που είναι μια εύκολη και γρήγορη γλώσσα ανάπτυξης αντί για την δύσκολη C/C++. Και είναι ένας ικανός λόγος να το προτιμήσεις απο το Qt.

Αλλά τα προβλήματα του είναι άλλα:

1. Documentation. Σοβαρά το documentation του είναι άθλιο. Συχνά το μόνο που έχεις είναι το όνομα μιας συνάρτησης. Θα πρέπει να ξέρεις ακόμα και xlib για κάποια πράγματα και να δουλέψει πολύ ack-grep για να βρείς ενα παράδειγμα κάπου, να το μελετήσεις για να δεις τι κάνει. Προσωπική ιστορία τι σκατά είναι το GApplication και ποια ή σχέση του με το GtkApplication; Πώς θα συνδέσω το event loop του gobject με ένα άλλο event system μιας game input βιβλιοθήκης; αν έχω πολλά threads; Ακόμα και ένα απλούστατο signal trapping είναι challenge. Τους έχει σκυλοβρίσει ο Linux (και πέρασε σε Qt) για αυτό.

2. Ωραίο το Introsplection αλλά δεν το βλέπουν τα εργαλεία ανάπτυξης. Οπότε θα πρέπει να κοιτάξεις το documentation που δεν υπάρχει στην C για να βγάλεις άκρη. Καταλήγεις να γράψεις πρώτα σε Gtk2 και μετά να το γυρίσεις σε gtk3.

3. Σταθερότητα: Το Qt ανήκε σε μια εταιρεία, αλλά τώρα έχει περάσει σε ένα ίδρυμα που μετέχει πολύς κόσμος. Το αναπτύσσει εκεί κουβεντιάζει με τους προγραμματιστές και κάποια στιγμή βγάζει μια καινούργια έκδοση. Η έκδοση αυτή είναι καλής ποιότητας γιατί έχουν λεφτά και κόσμο να πληρώνουν κόσμο να κάνει και τις χαμαλοδουλειές όπως να ενημερώνει το documentation. Εκεί δεν φταίει το gtk αλλά εμείς που δεν έχουμε βρει τρόπους χρηματοδότησης αλλά...

Μόλις βγει η καινούργια έκδοση του Qt αρχίζει η ανάπτυξη του επόμενου KDE. Οι προγραμματιστές έχουν ζητήσει πράγματα που θέλουν για την επόμενη έκδοση και ξεκινάνε δουλεία. Το gtk όμως ανήκει στην ομάδα ανάπτυξης του Gnome3 όσο φτιάχνουν το Gnome3 αλλάζουν το gtk3 όπως τους βολεύει χωρίς να συνεννοηθούν κανένα. Κάθε προγραμματιστής του το αλλάζει κατά πως τον βολεύει και σβήνει(!!!!) πράγματα που δεν του χρειάζονται. Δεν μετέχουν σε αυτή την διαδικασία αυτοί που φτιάχνουν το mate το cinnamon η εφαρμογές που το χρησιμοποιούν. Ξυπνάς μια μέρα και θα πρέπει να μυρίσεις τα νύχια σου γιατί σήμερα κρασάρει αυτό που εχθές δούλευε. Δεν υπάρχει roadmap η συνενόηση. Και αυτό το τελευταίο είναι που κάνει τα προβλήματα. Έτσι κάθε περιβάλλον έχει το δικό διαχειριστή συμπιεσμένων αρχείων. Όσο για τον αρχικό nautilus έχουμε κοντά 10 κλώνους, Πάει να το μαζέψει η ομάδα του mint με τα XApps, οπότε έχουμε άλλο ένα κλώνο :)

ΥΓ1: Tο gtk είναι απο την πλευρά του μεταγλωτιστή μεν μια βιβλιοθήκη(library) αλλά τεχνικά το λέμε framework. Η διαφορά ενός framework απο μια βιβλιοθήκη είναι ότι ένα framework είναι μεγάλο και επιβάλει ενα τρόπο εργασίας και δομής του κώδικά. Είναι εύκολο πχ να αλλάξεις μια βιβλιοθήκη που κάνει εξαγωγή μιας εικόνας σε png σε ένα πρόγραμμα, δουλεία από λίγων ωρών έως λίγων ημερών, άλλα για να αλλάξεις framweork θα πρέπει να το γράψεις όλο από την αρχή. Αν ξεκινήσεις πχ με fltk δεν περνάς σε Qt

ΥΓ2: Είναι μύθος ότι το Gnome3 δεν απαιτεί systemd για να τρέξει. Το έχει στα building depedencies μόνο.

Λίγο(!) τεχνικό, αλλά ελπίζω να ξεκαθάρισε κάποια πράγματα
  Απάντηση
#20
Talos, επειδή όλα unix είναι και τα μασκαρεμένα Windows, ζούμε τώρα την αλλαγή εποχής στα λειτουργικά συστήματα. Όλες οι λίνουξ διανομές κατά την γνώμη μου τέστινκ είναι για να λειτουργούν άψογα όλες οι συσκευές με ψηφιακή τεχνολογία. Το λίνουξ πάει πακέτο με τα γουίντοους, η μοίρα τους είναι κοινή. Η νέα τεχνολογία android και αυτή που έρχεται, για αυτό δοκιμάζουν το systemd, flatpak, snappy, κτλ, πάμε για αυτόνομα συστήματα τα οποία θα ελέγχονται εξολοκλήρου από τα άλλα υπολογιστικά συστήματα ή όπως τα λέμε ρομπότ.

Η τεχνολογία cloud όλο και πιο προχωράει, όπου κάποια στιγμή από το κινητό θα μπορείς να έχεις libreoffice ή κάτι αντίστοιχο κτλ, με λίγα λόγια τα πάντα θα είναι στο σύννεφο και θα τα κάνεις χρήση συνήθως από το κινητό. Ουσιαστικά θα είναι ο kernel, o grub, το systemd που θα τα διαχειρίζεται αυτόματα όλα και το σύννεφο με flatpak κλπ.

Όλα τα εμπορικά υπολογιστικά συστήματα θα επικοινωνούν μεταξύ τους, εκτός το κακόμοιρο λίνουξ που όλα τα τροφοδοτεί και όλο στην απέξω είναι από συμβατότητα με τις συσκευές. Αυτά που θα μείνουν θα είναι οι ρομαντικές αναμνήσεις μιας άλλης εποχής.

Τώρα αναρωτιέσαι γιατί δεν συνεργάζονται για εκείνο το άλλο κλπ, απλά όταν αποφασίζουν το κάνουν όπως με το android.

Ο μεγάλος αδελφός θα μας προσέχει και θα μας φροντίζει όλους. Αυτή είναι η άποψή μου σωστή, λάθος θα δούμε.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Εξαφανίστηκε το panel καθώς πάτησα το ημερολόγιο στο Linux Mint 18.1 σε mate mikeius666p 69 6.015 22.09.2017 18:06
Τελευταία Ανάρτηση: debianass
  Μια επιφάνεια εργασίας, δύο οθόνες cpfotiadis 19 5.494 29.09.2014 00:04
Τελευταία Ανάρτηση: Πράος
  χάθηκε το γραφικό περιβάλλον ubuntu 14.04 Agriogatos 8 1.581 26.08.2014 07:06
Τελευταία Ανάρτηση: psyxroskianapodos
  Mate αλλαγη χρωματων εισοδου... georgezaf 8 1.450 11.08.2013 00:43
Τελευταία Ανάρτηση: georgezaf
  Πρόβλημα με γραφικό περιβάλλον [Λύθηκε] vaggter 3 799 14.11.2012 02:11
Τελευταία Ανάρτηση: constantinos

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)