Η M$ είναι τελικά ρουφιάνα
#1
Δεν εξηγείται αλλιώς. Κοιτάξτε τελικά τι έγινε και χρειάζομαι τη γνώμη σας για το θέμα αυτό.

Στον σταθερό μου υπολογιστή έχω χωρίσει τον σκληρό δίσκο σε partition και έχω μέσα linux mint, win 7 και ένα μικρό κομμάτι που έχω μέσα διάφορες σειρές και ταινίες για ευκολότερη πρόσβαση και στα 2 λειτουργικά (χωρίς κρυπτογράφηση με κάποιο πρόγραμμα). Εχθές που ασχολήθηκα με τα αρχεία αυτά και τα ξεκαθάρισα είχα ελεύθερο χώρο και σήμερα (μετά την χθεσινή αναβάθμιση των 7 με περίπου 150 mb δεδομένων) με είχε μειωθεί αφάνταστα. Ακόμα και με την εμφάνιση των κρυφών στοιχείων δεν μου έδειχνε τίποτα περίεργο τα 7. Αλλά όμως, από το linux mint μου έδειχνε ότι υπήρχε ένα αρχείο κατάληξης sys μεγέθους 15 gb περίπου. Κατέβασα ένα πρόγραμμα το Resource Hacker και το έτρεξα και από τα 2 λειτουργικά και δεν κατάφερα να βγάλω καμιά άκρη γιατί δεν το έβρισκε καν. Στο τέλος, μετέφερα το αρχείο αυτό σε έναν φάκελο για να το βρω στοχευμένα και το αρχείο δεν υπήρχε υποτίθεται αλλά όμως διαγράφηκε κανονικά μαζί με τον φάκελο. Αν αυτό δεν είναι ρουφιανιά να μην σε αφήνει να δεις τι αρχείο είναι αυτό τότε τι να πω...

1. Τελικά τι αρχείο είναι το sys και ποιος ο σκοπός του ???
2. Επίσης, μπορεί κάποιος να δει τι αρχεία έχω στο partition αυτό αν δεν έχει πάρει τον έλεγχο του υπολογιστή μου αλλά μόνο από το router επειδή δεν έχω κρυπτογράφηση ??? Αν ναι, προτείνεται κάποιο πρόγραμμα !!!
  Απάντηση
#2
Ρουφιάνα είναι η microsoft αλλά δεν έχει καμιά σχέση με το αρχείο σου. Αυτό είναι πιθανότατα το pagefile.sys, το αντίστοιχο του swap για τα windows. Αν το διαγράψεις θα ξαναδημιουργηθεί όταν τα windows θελήσουν να απελευθερώσουν RAM. Αν το απενεργοποιήσεις μπορεί να σκάνε τα windows σε προγράμματα με απαιτήσεις μνήμης.
Αντίστοιχο αρχείο μπορείς να δημιουργήσεις και στο linux, αντί του swap partition να έχεις swap file.

Θα σε συμβούλευα πάντως να μην κατεβάζεις δήθεν διαγνωστικά προγράμματα που λένε ότι καθαρίζουν τα windows και μετατρέπουν τα σκατά σε μουστοκούλουρα. Το πιθανότερο είναι να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό που θα σου κάνει ζημιές ή θα παρακολουθεί τις κινήσεις σου στον υπολογιστή.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#3
Μνήμη ram έχω μπόλικη και σπανίως φτάνει 3-3.5 gb.

Όταν λες για διαγνωστικά προγράμματα ποια ακριβώς εννοείς? Έχω φορτώσει το ccleaner και το iobit cleaner για να πετάει τα περιττά αλλά από εκεί και πέρα δεν έχω βάλει κάποιο άλλο. Χρειάζεται να γίνεις λιγάκι πιο συγκεκριμένος.

Όσο για την δεύτερη μου ερώτηση, ξέρεις καθόλου την απάντηση?
  Απάντηση
#4
Στο web είναι γεμάτο διαφημιστικά που λένε "σέρνονται τα windows; Κατεβάστε το νέο πρόγραμμα τάδε που κάνει παπάδες να σας τα καθαρίσει" και τέτοια. Αν δεν στο προτείνει κάποιο έμπιστο άτομο ή έμπιστη ιστοσελίδα μάλλον είναι μούφα. Καθαρά windows δεν υπάρχουν.
Τα χρησιμοποιείς μέχρι να μάθεις ότι χρειάζεται στο linux για να τα αντικαταστήσεις πλήρως και σταδιακά αποδεσμεύεσαι.
Η δεύτερη ερώτησή σου δεν είναι κατανοητή. Αν ξέρει κάποιος άλλος ας απαντήσει.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)