Αναφορά του Unix στην βαμπιρό-σειρά The Strain
#1
Το The Strain είναι μια αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά που ξεκίνησε το 2014 και αυτή την στιγμή (Οκτώβριος 2016), βρίσκεται στον 3ο της κύκλο.
Είναι βασισμένο στην ομώνυμη τριλογία βιβλίων του Del-Toro με τον συγγραφέα Chuck Hogan. Οι ίδιοι είναι οι παραγωγοί της σειράς, άλλα και έγραψαν και σκηνοθέτησαν τον πιλότο. Είναι μια εξαιρετικά καλογυρισμένη σειρά, η δεύτερη, μεγάλου βεληνεκούς, horror/sci-fi σειρά για το 2014 μετά τα σχετικά επιτυχημένα «Helix» και «Dracula» (2013).

ΙΝFO: Ένα αεροπλάνο προσγειώνεται με κλειστά τα φώτα και σφραγισμένες τις πόρτες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Τζον Κένεντι. Ο επιδημιολόγος Εφραίμ Γκουντγουέδερ και η ομάδα του καλούνται να εξερευνήσουν ένα μυστηριώδες ξέσπασμα ιού, χαρακτηριστικό γνώρισμα του οποίου είναι ένα αρχαίο στέλεχος του βαμπιρισμού. Καθώς η επιδημία εξαπλώνεται, ο Εφραίμ, η ομάδα του και κάποιοι Νεοϋορκέζοι ρίχνονται στη μάχη για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Κάποια στιγμή, στο 8ο επεισόδιο του 3ου κύκλου. γίνεται μια αναφορά στο UNIX, προσπαθώντας η μια εκ' των πρωταγωνιστών, να πειράξει τον άλλον, λέγοντάς του πως είναι τόσο μεγάλος που στα νιάτα του υπήρχε μόνο το UNIX σαν λειτουργικό σύστημα:

[IMG]unix-strain.gif[/IMG]

ΙΝFO: Tο Unix ή UNIX είναι λειτουργικό σύστημα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, το οποίο αναπτύχθηκε κατά τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 από ομάδα εργαζομένων των εργαστηρίων Μπελ (Bell Labs) της εταιρείας AT&T, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Κεν Τόμσον (Ken Thompson), Ντένις Ρίτσι (Dennis Ritchie) και Ντάγκλας Μακιλρόι (Douglas McIlroy). Σήμερα τα συστήματα Unix έχουν χωριστεί σε πολλούς κλάδους και αναπτύσσονται τόσο από την AT&T όσο και από άλλους εμπορικούς παράγοντες, όπως και από αρκετούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όπως το πρόγραμμα GNU.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων της δεκαετίας του 1970 και των αρχών της δεκαετίας του 1980 η επιρροή του Unix στους ακαδημαϊκούς κύκλους οδήγησε στην μαζική αποδοχή του (ειδικά από την παραλλαγή του BSD, προερχόμενη από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ) από εμπορικά προγράμματα Unix, με πιο αξιοσημείωτο αυτό της εταιρείας Sun Microsystems.

>>> δείτε σχετικά: H Ιστορία του UNIX [περισσότερα: #unix].

- Αν δεν ξέρετε την σειρά, μπορείτε να την δείτε με ελληνικούς υποτίτλους:
εδώ: gamato ή εδώ: moviestar.
Η ζωή μας είναι άσκοπα λαχανητά σε κανονισμένες απεργίες ρουφιάνους και περιπολικά.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Linux terminal στη σειρά «Salvation» constantinos 0 596 29.08.2018 22:09
Τελευταία Ανάρτηση: constantinos
  Αναφορά σε Google να κατεβάσει το ομοφοβικο, ρατσιστικό και με κήρυγ Pareisaktos 5 2.789 27.12.2015 23:01
Τελευταία Ανάρτηση: Πράος
  Σειρά άρθρων για Νευρωνικά Δίκτυα giwrg98 3 867 22.07.2013 23:40
Τελευταία Ανάρτηση: constantinos

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)