Backup σε Android με TWRP
#1
όποιος,έχει ρουταρισμένο κινητό θέλω να μου πει πως κάνουμε backup το android αν θέλουμε να επανέλθουμε από άλλη rom με το twrp recovery. Πότε χρειάζεται wipe να κάμω.Κάποιος που να έχει ασχοληθεί.Θέλω να δοκιμάσω κάποια στιγμή το αγαπημένο μου cyanogenmod και να παίξω :pcboy με αυτό.Η επανεγκατάσταση του android μου άνοιξε την όρεξη να μάθω περισσότερα πράγματα τελικά
Manjaro xfce 64
  Απάντηση
#2
EDIT: μετέφερα την ερώτηση σε πιο σχετική υποενότητα, για να τη βρίσκουν πιο εύκολα όσοι τυχόν έχουν την ίδια απορία.

Πριν κάνεις οτιδήποτε με το TWRP, αφού bootάρεις σε αυτό και επιλέξεις «Settings», βρες πρώτα τις ρυθμίσεις οθόνης που έχει πάνω πάνω κι από εκεί αποεπίλεξε το «Enable screen timeout». Αυτό γιατί σε κάποιες εκδόσεις σβήνει η οθόνη στη μέση της διαδικασίας και δεν επανέρχεται. Επίσης, (προαιρετικά) βρες τη ρύθμιση «Enable MD5 Verification of Backup Files» και φρόντισε να είναι αποεπιλεγμένη. Αυτό γιατί, πάλι ανάλογα με την έκδοση του TWRP, βγαίνει λανθασμένο MD5 sum και δε θα μπορείς να επαναφέρεις το backup σου αν ποτέ το χρειαστείς.

Αφού τα κάνεις αυτά, η διαδικασία είναι απλή:
1. Από την αρχική οθόνη του TWRP επιλέγεις «Backup». Στην επόμενη οθόνη, φροντίζεις να είναι τικαρισμένα τα «Boot», «System» και «Data» (κανονικά πρέπει να είναι από μόνα τους). Αν θέλεις, μπορείς να δώσεις μια δική σου ονομασία στο αρχείο που θα δημιουργηθεί, αλλά δεν είναι απαραίτητο.

2. Έπειτα, επιλέγεις την καρτέλα «ΟPTIONS» και εκεί τικάρεις το «Skip MD5 generation during backup» (για τον ίδιο λόγο που ανέφερα παραπάνω).

3. Μετά, πάντα μέσα στο μενού «Backup», επιστρέφεις στην καρτέλα «BACKUP» και επιλέγεις το «Select Storage» κάτω αριστερά. Στο παραθυράκι που θα ανοίξει, επιλέγεις το «sdcard» (το άλλο είναι ο εσωτερικός χώρος της συσκευής, που θα τον κάνεις wipe, οπότε ποτέ δεν αποθηκεύουμε backup εκεί) και πατάς OK.

4. Τέλος, κάνεις το «Swipe to Backup» που γράφει στο κάτω μέρος της οθόνης και περιμένεις να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Wipe κάνεις πάντα πριν βάλεις διαφορετική ROM ή πριν κάνεις επαναφορά από backup (και προαιρετικά αφότου τοποθετήσεις μια καινούργια ROM αλλά όχι αν έχεις κάνει επαναφορά από backup, γιατί έτσι θα χάσεις τα δεδομένα που είχες σώσει). Οι προεπιλογές που έχει είναι εντάξει συνήθως και εσύ απλά επιλέγεις «Wipe» κι έπειτα κάνεις «Swipe to Factory Reset». Αν θέλεις κάτι παραπάνω, μπορείς να επιλέξεις το «Advanced Wipe» κάτω αριστερά μέσα στο μενού «Wipe» κι εκεί να τικάρεις τα πάντα εκτός από την sdcard.

Σημαντική παρατήρηση 1: Βεβαιώσου ότι η συσκευή σου είναι πλήρως φορτισμένη.
Σημαντική παρατήρηση 2: Αν δεν αισθάνεσαι απόλυτα βέβαιος για κάτι, μην το κάνεις. Ακόμα και για τους «γνώστες», υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο αχρήστευσης της συσκευής και είναι κάτι που αποδεχόμαστε ως ρίσκο όταν την πειράζουμε. Αν σου τύχει τέτοια περίπτωση, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνο εσένα. Το μόνο που μπορώ να κάνω εγώ από πλευράς μου είναι να σου πω ότι όλα τα παραπάνω είναι πράγματα που έχω κάνει άπειρες φορές, τα καταλαβαίνω και τα έγραψα όσο πιο αναλυτικά μπορούσα.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#3
έχω την έκδοση twrp 3.0.2.0
Manjaro xfce 64
  Απάντηση
#4
Κι εγώ το ίδιο, οπότε τα βήματα είναι εγγυημένα όπως στα είπα. Τα υπόλοιπα είναι θέμα δικής σου προσοχής και τυχόν ανωμαλίας της συσκευής.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#5
ακολούθησα τα βήματα σου επακριβώς. Σε ευχαριστώ με σώζεις από δύσκολες καταστάσεις.Το καλό είναι ότι το twrp υποστηρίζει και την ελληνική γλώσσα.Πολύ το λατρεύω.
Manjaro xfce 64
  Απάντηση
#6
Το restore ή ελληνιστί "επαναφορά" σημαίνει ότι επαναφέρει το backup που είχαμε κρατήσει; κάτι μου λέει πως ναι αλλά σε ρωτάω για σιγουριά.
Manjaro xfce 64
  Απάντηση
#7
Πολύ καλά σου λέει.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#8
Όταν κάνουμε wipe ποιες επιλογές έχουμε ενεργοποιημένες σε περίπτωση εγκατάστασης άλλης rom στο κινητό; ελπίζω να μη διαγραφεί και το twrp
Manjaro xfce 64
  Απάντηση
#9
Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να έχει ήδη προεπιλεγμένα τα «Dalvik», «System» και «Data». Μπορείς να τα αφήσεις όπως είναι ή να επιλέξεις και ό,τι άλλο έχει, εκτός από την κάρτα μνήμης φυσικά.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#10
και διαγράφεται μαζί και το twrp; (εντάξει το ξέρω ότι λέω κοτσάνες:) ) επειδή όταν είχα κάμει επανεγκατάσταση android είχε διαγραφεί με το odin.Είχα όμως κάμει wipe νωρίτερα αυτά τα τρία.
Manjaro xfce 64
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Error μετά την εγκατάσταση του TWRP (Galaxy j3 2016) zer07 5 1.602 28.12.2016 14:34
Τελευταία Ανάρτηση: sudo

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)