Virtualbox και γραφικό περιβάλλον...
#11
Φίλε μου το "Tip3" δεν το καταλαβαίνω... :( :(
Μου λες ότι μπορώ να κάνω εγκατάσταση από κάποιο live cd και μου προτείνεις το ArchBang, σωστά...??
Μπορώ δλδ να κάνω το ίδιο και από το Antergos που είναι ακόμα πιο φιλικό το DE (αν και δεν μας ενδιαφέρει λογικά) που έχει..??
Υποθέτω πως bootαρω από το εκάστοτε live cd και κάνω την εγκατάσταση του Arch μέσα από κονσόλα..??

Θα ψάξω και στο ίντερνετ για να μην σε ζαλίσω με κάποιο κατεβατό ερωτήσεων.
  Απάντηση
#12
Βέβαια γίνεται και από Antergos, απλά, επειδή έχει ένα δικό του αποθετήριο, δεν ξέρω αν ακολουθεί την κανονική διαδικασία ή έχει προσαρμογή σε κάποιο βήμα για να το προσθέσει στο pacman.conf.

Αν σε βοηθάει νοητικά, σκέψου ότι η μαύρη οθόνη με το prompt που βλέπεις στο live του Arch αντικαθίσταται από το τερματικό. Όλα τα άλλα είναι ίδια. Η μόνη διαφορά είναι ότι στο live του Arch είσαι root ενώ στο άλλο live δε θα είσαι, οπότε είτε προσθέτεις password για το root του live και δίνεις
Κώδικας:
su -
πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία, είτε τρέχεις τις ανάλογες εντολές με sudo.

Πιστεύω ότι θα σε βολέψει έτσι, χωρίς να θυσιάσεις την εμπειρία για χάρη της ευκολίας ενός εγκαταστάτη.

Και φυσικά να με ζαλίσεις με κατεβατό ερωτήσεων. Το internet μπορεί να σου δώσει απαντήσεις, δε θα σου κάνει επεξήγηση όμως. Γενικά, λόγω της φύσης του Arch, συνήθως λαμβάνεται ως δεδομένο ότι γνωρίζεις ήδη κάποια πράγματα για το Linux και οι απαντήσεις είναι ανάλογες. Εσένα όμως μπορεί να μη σε καλύπτει αυτό.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#13
Σε ευχαριστώ πολύ Soulrain Falls για τον χρόνο σου και την διάθεση σου,πραγματικά...!!!
Θα μείνω για μερικές ημέρες ακόμη όπως είμαι (λόγω έλλειψης ίντερνετ στο σπίτι που μένω ) και κατόπιν θα αρχίσω τα πειράματα κατευθείαν στον σκληρό δίσκο. :D :D

Να ρωτήσω και κάτι ακόμη εδώ μόνο και μόνο γιατί έχω Arch based distro χωρίς να ξέρω όμως εάν έχει άμεση σχέση.
Βλέπω τον HD (το led του) να δουλεύει στα κόκκινα χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις αλλά στα κόκκινα όλη την ώρα από την στιγμή που ανοίγω μέχρι κλείσιμο.

Πως μπορώ να το επιβεβαιώσω και να βρω ίσως και τι μπορεί να φταίει...???
  Απάντηση
#14
Θα εκκινήσεις το σύστημά σου και θα το αφήσεις να «κάτσει» ένα πεντάλεπτο, χωρίς να κάνεις κάτι άλλο στο μεταξύ. Έπειτα θα εγκαταστήσεις το εργαλείο iotop. Αυτό μας δείχνει ποιες διεργασίες πραγματοποιούν I/O (μεταφέρουν δεδομένα δηλαδή από και προς το δίσκο). Στη συνέχεια θα δώσεις στο τερματικό
Κώδικας:
sudo iotop -o
Αυτό θα σου δείξει μόνο τις διεργασίες που έχουν I/O (όχι δηλαδή και τις υπόλοιπες που τρέχουν μεν αλλά δεν απασχολούν το δίσκο). Παρατήρησέ το για κάποιο διάστημα και δες αν εμφανίζεται συνεχώς κάποια μεγάλη τιμή. Το αποτέλεσμα ανανεώνεται αυτόματα κάθε δευτερόλεπτο και θα είναι κάπως έτσι:
[IMG]iotop.png[/IMG]
Συνήθης ύποπτος σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το jbd2/sdX, που είναι το journal του συστήματος αρχείων αλλά δεν είναι απόλυτο αυτό. Ενδέχεται να υπάρχει κάποια άλλη διεργασία που επηρεάζει το I/O, όπως π.χ. ο baloo όταν κάνει indexing στο Plasma.

Για να κλείσεις το iotop, πατάς απλά το πλήκτρο q.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  virtualbox and usb synama 5 970 27.10.2013 21:37
Τελευταία Ανάρτηση: synama

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)