Νέα εγκατάσταση Arch με plasma. Όχι Ίντερνετ
#11
Το yakuake έχει θέματα να βάλεις. Κάνεις κλικ στο μεσαίο κουμπί κάτω δεξιά (το μενού) -> Ρύθμιση Yakuake -> Εμφάνιση και στο κάτω μέρος έχει ένα κουμπί που σε πάει στα θέματα που μπορείς να εγκαταστήσεις.

Μην κάνεις χασαπική μωρέ. Απλά επανεκκίνησε τον kwin με Alt-Shift-F12 ή πήγαινε στις ρυθμίσεις οθόνης (κάπως έτσι πρέπει να το λέει, δεν έχω Ελληνικά) κι εκεί που λέει OpenGL 2.0 επίλεξε το OpenGL 3.1. Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, ανάλογα με την κάρτα γραφικών (αυτή η μάστιγα) αλλά τα δουλεύουν γρήγορα οι ιθύνοντες.

Ο υπερντόλφιν δεν ανοίγει πια με σκέτο kdesu (σε Arch). Δίνεις
Κώδικας:
kdesu /usr/sbin/dbus-run-session dolphin
Επειδή όμως δε θα το θυμάσαι, σε ξέρω εγώ, άνοιξε το αρχείο .bashrc στο φάσκελο /home σου και βάλε μέσα αυτό
Κώδικας:
alias kdesu='kdesu /usr/sbin/dbus-run-session'
Έτσι, θα γράφεις εσύ στο τερματικό kdesu dolphin π.χ. αλλά θα εκτελείται το kdesu μπλα μπλα dolphin. Επίσης, για να μην τερματικώνεις κάθε φορά, βάλε και αυτό, που σου βγάζει επιλογές στο δεξί κλικ. Αν δεν ξέρεις πώς, σφύρα.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#12
Ευχαριστώ και πάλι. Βασικά δεν είμαι ο τύπος που κάιεται και πληκτρολογεί για να ανόξει ο δελφίνης. Συντόμευση στην μπάρα φτιάχνω πάντα. Έβαλα την εντολή όπως μου είπες κατευθείαν στη συντόμευση. Συχνά πειράζω πραγματάκια του root.

Να σου πω όμως κάτι; Το γιαούρτ οκτόπι τζίφος. Έβγαλε καμιά 20 αριθμούς κι εγώ πληκτρολόγησα το 2. Μόνο τον αριθμό 2. Ήταν και ο μόνος που έγραφε τη λέξη οκτόπι και τον αριθμο έκδοσης δίπλα. Όλοι οι άλλοι αριθμοί ήταν του τύπου octopi_and_the_louri_tou_papa_25.0.2. Αυτό δεν το κατάλαβα και τόσο. Δεν αφιέρωσα χρόνο και απλά προχώρησα με την επιλογή 2. Στο τέλος μου είπε "Τζίφος. Το οκτόπι-τάδε συγκρούται με το οτόπι-qt5 (Το qt5 το θυμάμαι καλά, τα υπόλοιπα είναι: που λέι ο λόγος) Κοίταξα στον αρχικό πίνακα (όταν του λες yaourt octopi) με τους αριθμούς και είδα ότι το qt5 ήταν στον αριθμό 12 ξέρω γω και το οκτόπι-τάδε στο 7. Όμως δεν τα είχα επιλέξει! Τι παίζει;

Θες και ακριβώς το μύνημα πως είναι; Να ξανακάνω άμα είναι

Μου κολλάει λίγο επίσης αλλά του κάνω ιστορίες με το android και το kdeconnect και ταυτόχρονα με το bluetooth δοκιμάζω πράγματα. Ενώ προσπαθώ να κάνω κάτι άλλο με τον ρουτ δελφίνη και ταυτόχρονα με τον pacman, ε είναι και ένα παλιό και φτηνιάρικο το μηχανάκι μου που τα παίζει σιγά σιγά διπύρηνος AMD o φτηνότερος στο πλαίσιο πριν 7-8 χρόνια και μια NVIDIA Corporation GT218 [GeForce 8400 GS Rev. 3] (rev a2) και 2 γίγα μνήμη. Τι να πω; καθαρό το έχω μέχρι τώρα από σκουπίδια.
Εντάξει ψέμματα! Του έβαλα το screenlets αλλά το έβγαλα την άλλη μέρα (ή την παράλη). Παίζει να αφήνει κάτι gnomικό μέσα που μετά όταν διώχνω το screenlet ας πούμε, αυτό το gnomικό να μένει; Να μη θεωρείται ότι πρέπει να βγεί μαζί και μένοντας πολλά τέτοια βάζουνε χέρι στις ρυθμίσεις όπως τις θέλει και τις μπορεί το plasma;
Πάντως με την επανεκκίνηση μπαίνει καθαρό το σύστημα και είναι ικανοποιητικό. Να γράφω εδώ ας πούμε και όλα καλά με το πληκτρολόγιο την ανταπίκριση του ποντικοού κλπ. Σε λίγη ώρα που θα έχω πειράξει πράγματα θα κάνει το παράθυρο 30 δευτερόλεπτα να κλείσει και τέτοια.
Γενικά υπάρχει κάποια ρύθμιση αποκανιβαλισμού από τον κανιβαλισμό που του κάνει κάποιος; Κάτι που τα ρυθμίζει από την αρχή, κάτι σαν σέρβις που κάνεις στο αυτοκίνητο;
  Απάντηση
#13
Ακριβώς το μήνυμα είναι
Κώδικας:
:: octopi-notifier-frameworks and octopi-notifier-qt5 are in conflict
Θα το ξαναπώ εγώ, ως οφείλω, κι εσύ μπορείς να με αγνοήσεις κανονικά, δε θα παρεξηγηθώ: μη χρησιμοποιείς το yaourt. Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση προέρχεται από το yaourt, γι' αυτό και το πιο πρόσφατο σχόλιο (γι' αυτό τα διαβάζουμε τα σχόλια) για το octopi στο AUR λέει είτε να χρησιμοποιήσεις άλλο helper, είτε να το εγκαταστήσεις χειροκίνητα.

Το «κολλάει» μπορεί να είναι εκατό διαφορετικά πράγματα. Πρώτα απ' όλα, με 2 γίγα μνήμη εγκατέστησες το 32μπιτο, έτσι; Ρωτάω γιατί το live του Arch είναι διπλό και ως πρώτη επιλογή έχει τα 64bits. Δώσε
Κώδικας:
uname -m
για να βεβαιωθείς, πρέπει να σου βγάλει i686. Μετά μπορεί να είναι κάτι που καταναλώνει πολλή μνήμη, θέμα γραφικών, κάτι που παραμένει ανοιχτό ενώ δε θα έπρεπε και πολλά άλλα. Για αρχή, προσπάθησε να παρατηρήσεις αν το κόλλημα αρχίζει όταν κάνεις κάτι συγκεκριμένο. Πείραξε όλα αυτά που πειράζεις συνήθως αλλά πρώτα ένα-ένα μόνο του και μετά όλα μαζί, αφήνοντας κάποιο διάστημα ενδιάμεσα. Αν δε βγάλεις άκρη έτσι, θα αρχίσουμε τα μετρητήρια.

Ρύθμιση αποκανιβαλισμού δεν υπάρχει. Είναι σαν το σπίτι που θέλει καθάρισμα. Μπορείς να αποθηκεύεις τα απείραχτα αρχεία ως τάδε.OLD και να τα επαναφέρεις. Μπορείς επίσης να διαγράφεις τα αρχεία ρυθμίσεων στο /home. Τα περισσότερα δημιουργούνται ξανά όταν χρησιμοποιήσεις το τάδε πρόγραμμα. Και προφανώς πετάς ό,τι δε χρησιμοποιείς. Έβγαλες π.χ. τα screenlets αλλά μπορεί να υπάρχει ο κρυφός φάκελος .screenlets.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#14
Δεν τον ξαναχρησιμοποιώ τον AUR ρε φίλε. Ας πάει στον κόρακα. Κατάλαβα απλά ότι πρέπει να διαβάζεις λίγο το PKGB μην έχει μέσα κάτι. Θα το βάλω χειροκίνητα.
Λοιπόν χθες και την ώρα που το έγραφα ήταν όλα καλά. Μετά το ξανάπαθε και το μόνο που είχα ήταν πολλές ανοικτές καρτέλες στον firefox (καμιά δεκαριά)

.

Κάποια στιγμή έβαλα το cups. Εκτυπωτή ωστόσο δεν έχουμε αυτόν τον καιρό. Εγώ έκανα enable και start. Μετά σκέφτηκα
ποιος ο λόγος να είναι ανοιχτά όλα αυτά; Bluetooth κλπ. Μπορώ να φτιάξω σκριπτάκι δυο γραμμών και να το βγάλω με εικονίδιο και με ένα κλικ να ανοίξει η υπηρεσία. Κάπως έτσι λειτουργώ. Κάποια στιγμή λοιπόν μπήκα σε μία άλλη κονσόλα και έκανα κιλ τον firefox, τον dolphin που έκανε ώρα να ανταποκριθεί και στοπ και disable το org.cups.kapos_to_lene.και με ALT+CTRL+F1 mp;hka και ήταν ξεκόλλητο το σύστημα μια χαρά. Μόνο που είχαν χαθεί τα εικονίδια κάτψ αριστερά. Του μρνού και οι συντομεύσεις μου. Λειτουργούσαν όμως στο σημείο που βρίσκονταν. έβλεπα και popup όταν πήγαινα το ποντίκι.

Εννοείται ότι το ακούω αυτό που λες ρε φίλε και το ψάχνω πάντα.

Το .screenlets και γενικά τέτοιου τύπου πράγματα όταν θέλω να τα καταργήσω τα σβήνω. Γενικά έχω την τάση να κάνω browsing
και να θυμάμαι περίπου τι υπάρχει και που.
Εδώ ρε συ έκανα εγκατάσταση τον burg από μια ubuntu σε ένα mint (διαφορετικά partitions) Αντιγράφοντας μόνο όλα τα αρχεια του στις κατάλληλες θέσεις. Είχα κάνει μία αναζήτηση στον ριζικο για burg. Καλά εκείνο το εργαλειάκι με το μεγεθυντικό φακό που είναι συστατικό που το βάζεις εσύ στο panel σου (στο mate) είναι πολύ αστέρι. Στο kde δεν με ικανοποιούσε ποτέ η αναζήτηση.
Είδα που λες τα αποτελέσματα αναζήτησης και γράφανε και τη θέση του κάθε αρχείου. Έκατσα καμιά ωρίτσα και το έκανα και πέτυχε. Το είχα για τρόπο να ζώζω τον burg που καταργείται και σβήνει στη λήθη. Ώσπου μου είπαν ότι μπορώ να βάλω ένα PPA κι ότι είναι ακόμα πάνω! Που στο διάλο το βρήκαν δεν κατάλαβα, έψαχνα καιρό. Απλά δεν είμαι καλός σε αυτά και για αυτό δρω με τον δικό μου τρόπο, προτιμούσα όλο αυτό το χαμαλίκι από το να κάτσω να κατανοήσω τι είναι τα PPA πως λειτουργούν, να μάθω απέξω το add apt-key κι όλα αυτά.
  Απάντηση
#15
Έκανα κάτι και δεν μου κολλάει πια η Arch! Άνοιξα το μηχάνημα, είχα στα εργαλεία μου ένα τέτοιο που βάζουν ρουζ οι γυναίκες τριχωτό και φουντωτό ότι πρέπει για ξεσκόνισμα και έβγαλα κάνα δυο κιλά σκόνη που είχε κάτσει μέχρι... και τις ρυθμίσεις του BIOS! Φοβήθηκα μη με σταματήσει η αρχαιολογική αλλά ευτυχώς πρόλαβα. Ξανασύνδεσα το μηχάνημα και το λειτουργικό πετάει. :D
  Απάντηση
#16
Ρε σεις, τώρα συνειδητοποίησα ότι σε κάθε νέο λογκίν το ρολόι λέει πάντα δυο ώρες μετά. Πάω και το αλλάζω γραφικά από τα μενού της εφαρνογής αλλά στο επόμενο λογκίν πάλι τα ίδια. Να πω βασικά ότι είναι νέα διανομή με mate. Όχι αυτή με το plasma που αναφέρεται το νήμα. Αυτή είναι σε άλλο partition. Απλά έκανα φορμάτ εκείνη τη διανομη που την είχα κανιβαλίσει και της έβαλα 5 γραφικά περιβάλλοντα. Έβαλα λοιπόν αυτήν με mate και πάει σφαίρα. Η παλιά καλή εντύπωση ου είχε αφήσει το Arch, να τρέχεις ένα κάρ πράγματα και αυτή να ανταποκρίνεται ταχύτατα σε όλα. Μιλάμε και μηχάνημα παλιό και φτηνιάρικο για την εποχή του.

Με το ρολόϊ τι να κάνω; Κάποιο "sys d x t hoc" θυμάμαι που έδινες στην κοσόλα κατά την εγκατάσταση και συγχρονίζεται με το ρολόι του συστήματος; Κάποιον server; δεν ξέρω. Απλά είμαι τώρα αδύναμος για να μπαίνω να ξαναδιαβάζω αγγλικά γι αυτό ρωτάω εδώ. Πάντως αυτό με το zoneinfo και υποφάκελος Athens το έχω κάνει. Έκανα μετά και την εντολή που το εδραιώνει. (Αν θυμάμαι καλά έδινες και κάτι άλλο).
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  architect arch εγκατασταση mikeius666p 2 959 17.04.2016 14:53
Τελευταία Ανάρτηση: mikeius666p
  plasma/kde θεματα εμφανισης blackm76 2 2.046 05.12.2015 02:41
Τελευταία Ανάρτηση: blackm76
  Εγκατάσταση MSoffice σε Arch; blackm76 5 1.234 20.10.2014 01:15
Τελευταία Ανάρτηση: blackm76
  Εγκατάσταση Amd catalyst drivers σε Arch; [Λύθηκε] stoiximan 11 2.313 16.10.2014 12:38
Τελευταία Ανάρτηση: stoiximan
  Πως γίνεται η εγκατάσταση του Packer σε Arch; [Λύθηκε] blackm76 1 1.144 12.05.2014 01:45
Τελευταία Ανάρτηση: blackm76

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)