Ξεχωριστή εγκατάσταση launchpad και Amazon από το κέντρο λογισμικού Ubuntu
#1
Καλησπέρα σε όλους και Καλή Χρονιά!!! Το Ubuntu παίρνει πρωτοβουλίες και μου "επιβάλλει" με πλάγιους τρόπους κάποια πράγματα τα οποία δεν χρειάζομαι.Εγώ δεν φτάνει που θέλω να συνεισφέρω στην μετάφραση (για το κοινό καλό) εκουσίως και να κατεβάσω από το κέντρο λογισμικού Ubuntu την εφαρμογή Launchpad για να κάμω την δουλειά μου γρήγορα, πρέπει και υποχρεωτικά να εγκαταστήσω μαζί και το Amazon το οποίο ουσιαστικά μου είναι αχρείαστο. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι και το Amazon και το Launchpad δεν είναι ξεχωριστά πακέτα,επομένως αν απεγκαταστήσω το ένα θα γίνει το ίδιο και στο άλλο.Help!
Manjaro xfce 64
  Απάντηση
#2
Χρόνια πολλά Μά'ι'κ!
Ένας τρόπος να προσφέρεις στο λίνουξ χωρίς να καταπιαστείς με τεράστια πρότζεκτ είναι ο εξής (κατά τη δική μου πάντα άποψη):
Χρησιμοποιείς ας πούμε ένα σετ εφαρμογών και μέσα σε αυτές έχει κανά δυο μικρές που δεν έχουν ελληνικά. Ψάχνεις στα αντίστοιχα φόρουμ ρωτώντας ή κάνοντας εγγραφή και βλέποντας τις αντίστοιχες σελίδες που αφορούν τους μεταφραστές τι δυνατότητες μετάφρασης υπάρχουν. Οπότε θα ασχοληθείς με εφαρμογές για τις οποίες έχεις μια άποψη και είναι σχετικά μικρές σε όγκο μετάφρασης. Προγραμματάκια συνήθη που κάνουν την μετάφραση εύκολη είναι τα poedit, Qt linguist, Translate (Kde). Για μεταφράσεις με κατάληξη .po, πχ, είναι το poedit. Πολλές φορές με ένα απλό κειμενογράφο, μέσα σε ένα αργό απόγευμα στη δουλειά, ξεπετάς μια μετάφραση που αποτελείται από λίγα strings και κάνεις μια εφαρμογή με ελληνικό μενού! Οι περισσότεροι δημιουργοί προγραμμάτων που έχουν τύχει σε μένα χαίρονται να βλέπουν άτομα να συμμετέχουν αλλά ωστόσο έχω γνωρίσει, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, κάποιους που ρατσιστικά με αγνόησαν ή με πρόσβαλλαν, ίσως επειδή είμαι έλληνας ή για δικούς τους λόγους που δεν με ενδιαφέρουν ή ασχολήθηκα να κατανοήσω. Απλά δε θέλαν ελληνικά και οποιαδήποτε συμμετοχή μου στο πρόγραμμά τους είτε μεταφραστικά είτε με άλλο τρόπο... Αλλά αυτό επαναλαμβάνω μου έχει τύχει πολύ λίγες φορές.
Αν σου αρέσει να παίζεις με γραφικά ίσως θα μπορούσες να κάνεις σετάκια εικονιδίων ή να προτείνεις, καλοπροαίρετα πάντα, όμορφες προσθήκες στα γραφικά των προγραμμάτων αλλά αυτό ίσως είναι πιο πολύπλοκο.
Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι τα προγράμματα και οι γνώσεις που θα βοηθήσουν στο να συνεισφέρεις αλλά η θέληση. Αν έχεις θέληση και αγάπη μέσα σου γι'αυτό μπορείς να το κάνεις. Μπορείς να έχεις μεταφραστικά και άλλα προγράμματα στο κομπιούτερ σου αλλά να μην συμμετέχεις.
Καλή επιτυχία!
  Απάντηση
#3
ευχαριστώ!!! Δεν θέλω να συμμετάσχω σε τέτοια τεράστια project διότι μου βγαίνει η πίστη καθώς χρησιμοποιούν συγκεκριμένο ομοιόμορφο λεξιλόγιο το οποίο ξέρουν μόνο οι ίδιοι οι προγραμματιστές που ασχολούνται.Βασικά αυτό ήθελα από την αρχή που λες,δηλαδή να μεταφράζω εφαρμογές αλλά δεν το έψαξα.Αρχικά ήθελα να συνεισφέρω χρηματικά (που μου ήταν και το πιο εύκολο) αλλά είναι λίγο περίπλοκη η όλη διαδικασία και σκέφτομαι ότι αν ήταν να το κάμω θα ήταν κυρίως για προγράμματα που αξίζουν πραγματικά ή δωρεά περισσότερο για στήριξη ανθρώπων οι οποίοι κοπιάζουν για να μας αποδεσμεύσουν από γνωστές εφαρμογές κλειστού κώδικα, π.χ. το GNU gnash (εναλλακτικό του σάπιου Flash Player της Adobe) πρόσεξα πρόσφατα ότι η ιστοσελίδα ζητάει να συλλέξει ένα χρηματικό ποσό των περίπου 460 δολλαρίων προκειμένου να συνεχίσει το έργο του. Για αυτό που μου είπες περί ρατσισμού με ψιλονευρίασε.Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοια εμπάθεια από ορισμένους (κυρίως προγραμματιστές) προς εμάς.Τι εθνικότητας ήταν αυτοί; πολύ προκατειλημμένοι άνθρωποι.Μετά θα περιμένουν να εκτιμήσεις και την δουλειά τους. Σκοτίστηκα
Manjaro xfce 64
  Απάντηση
#4
Μην σκοτίζεσαι να ψάξεις τι ήταν και γιατί, άλλωστε εγώ που προσβλήθηκα δεν έδωσα συνέχεια και δεν το έψαξα!
Τελευταία έστειλα κάτι λίγα ευρώ στη wikipedia που έχω χρησιμοποιήσει αμέτρητες φορές. Προτείνω να είσαι πολύ προσεκτικός με τα ποσά. Να μην είναι απατεώνες. Ένας προγραμματιστής διάβαζα τελευταία από μόνος του συντηρεί ένα πρότζεκτ.
https://pinguyos.com/2015/09/pinguy-buil...mix-buntu/
Αλλά τώρα που το έψαξα για να δόσω το δεσμό είδα πάνω δεξιά ότι το "CloudDesktopOnline" έγινε σπόνσορας. Πριν κάποιοι από τη Suse βοηθούσαν για τα έξοδα. Αν δεις κάτω, δεξιά, στα παλιά ποστς, έγραφε για το χρηματικό πρόβλημα.
Σίγουρα θα υπάρχουν και ελληνικά πρότζεκτ, όπως και πρότζεκτ με κοινωνική απήχηση, που να έχουν ανάγκη για χρηματική συνεισφορά. Ακόμα και οι διανομές που χρησιμοποιούμε σίγουρα δέχονται εισφορές. Όταν κάνεις πρότζεκτ και το συντηρείς από αγάπη μόνο για αυτό που κάνεις τότε μόνο καταλαβαίνεις. Σίγουρα το πρότζεκτ είναι μια διαφήμηση από μόνο του αλλά δεν βγάζεις τα έξοδά σου πάντα με το που προτείνεις κάτι στον κόσμο. Ίσως να βγαίνεις πολλές φορές εκτός σχεδιασμού.
  Απάντηση
#5
ευχαριστώ για το poedit.Πολύ εύχρηστο προγραμματάκι.Έχω απορία, μετά τι κάνουμε το μεταφρασμένο αρχείο po.; το στέλνουμε;
Manjaro xfce 64
  Απάντηση
#6
Το poedit επεξεργάζεται αρχεία του τύπου *.po Αυτό σημαίνει ότι κάποιο πρόγραμμα χρησιμοποιεί μεταφράσεις του τύπου π.χ eng.po ru.po fr.po κ.λ.π.
Εκεί παίρνεις το αρχείο της γλώσσας που μιλάς (ας πούμε οτι μιλάς γαλλικά παίρνεις το fr.po ) μετά το μεταφράζεις οπότε σώζεις μετά σαν el.po. Αν το τοποθετήσεις σαν διαχειριστής στο κατάλληλο φάκελο μπορείς να επιλέξεις μετά σαν κύρια γλώσσα στο πρόγραμμα τα ελληνικά.
Πρέπει να έχεις κάποιο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί .po Θα μπορούσες σαν αρχή να κάνεις κωμικές μεταφράσεις σε προγραμματάκια που έχεις ήδη στο pc μέχρι να εξοικιωθείς με τη μετάφραση. Δλδ να κάνεις πχ το "λάθος επιλογή" > "μην το ξανακάνεις" ή ότι άλλο σου κατεβεί. Άλλωστε έχεις πλέον λίνουξ. Άσε ελεύθερο το εαυτό σου να κάνει αλλαγές και να παίζει με το λειτουργικό.
Ακούγεσαι νέος. Σου αρέσει η μουσική ? Είδα ένα άρθρο σήμερα εδώ με προγράμματα επεξεργασίας μουσικής. Θα μπορούσες ας πούμε να κάνεις εγγραφές με το Audacity και μετά με το ίδιο ή με τα Ardour κ.λ.π να το επεξεργάζεσαι. Να αφαιρείς τα φωνητικά, να προσθέτεις άλλους ήχους, να αλλάζεις ρυθμό ή να κάνεις μείξεις με άλλα μπιτάκια. Νιώθω ότι ψάχνεις χόμπυ. Βρίσκοντας ασχολία που να σε καλύπτει σιγά σιγά το υπόστρωμα λειτουργικό - λίνουξ θα το μαθαίνεις και θα σου γίνει συνήθεια. Νομίζω ότι εξ'ολοκλήρου και αποκλειστικά με το λειτουργικό ασχολούνται αυτοί που τους τραβάει ο προγραμματισμός. Αν δε σε τραβάει ο προγραμματισμός και τα παρεμφερή το λίνουξ από μόνο του δεν είναι χόμπυ. Είναι το υπόστρωμα για κάτι άλλο, ας πούμε ασφαλή περιήγηση, επεξεργασία βίντεο, μουσικής, δημιουργία γραφικών και βίντεο, παιχνιδομηχανή γι'αυτούς που καλύπτονται από τις δυνατότητες του λίνουξ και πολλά άλλα. Με τον καιρό θα μάθεις πως να το προσαρμόζεις για ότι δουλειά θέλεις. Χθες είδα έναν τύπο, με arduino είχε κάνει αυτοματισμούς με λίνουξ για το σπίτι και τη βάρκα που είχε να ψαρεύει.
  Απάντηση
#7
Βασικά δεν μου αρέσει η μονομέρεια, ασχολούμαι με πολλά πράγματα.Ο προγραμματισμός μου αρέσει αλλά όχι ενασχόληση εις βάθος,το audacity ξέρω να το χρησιμοποιώ πολύ επιφανειακά και στο παρελθόν το είχα χρησιμοποιήσει για περικοπή μουσικής.Έχεις δίκιο για την ενασχόληση με τα προαναφερθέντα προγράμματα αλλά και η μετάφραση με βοηθά να εξασκήσω λιγάκι τα αγγλικά μου που είναι μέσου επιπέδου.Εμένα βέβαια θα μου άρεσε να αφήσω το στίγμα μου βοηθώντας σε κάτι απλό όπως μου προτείνεις κι εσύ προσφέροντας παράλληλα συνολικά σε ένα κοινωφελές έργο. Έχεις δίκιο, πρέπει να αποκτήσω όλες αυτές τις δεξιότητες (χόμπι) σε κάτι που να μου αρέσει και δεν ακούγεται καθόλου κακή ιδέα για αρχή και ύστερα βλέπουμε.
Manjaro xfce 64
  Απάντηση
#8
αντι για το ουμπουντου, που το εχουν καταντησει παντζουρια10, γιατι δεν βαζεις κανα LMDE (λινουκς μιντ debian edition); η, στη χειροτερη ενα debian ξεγυμνωμενο, που θα βαλεις εσυ οτι γραφικο θελεις, και θα περνας οτι χρειαζεται μετα, τμηματικα, χωρις να σε κατεβαζει ενα σκασμο αχρηστη σαβουρα.
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#9
DarkGoth, post: 26410, member: 1051 είπε κι ελάλησε:αντι για το ουμπουντου, που το εχουν καταντησει παντζουρια10, γιατι δεν βαζεις κανα LMDE (λινουκς μιντ debian edition); η, στη χειροτερη ενα debian ξεγυμνωμενο, που θα βαλεις εσυ οτι γραφικο θελεις, και θα περνας οτι χρειαζεται μετα, τμηματικα, χωρις να σε κατεβαζει ενα σκασμο αχρηστη σαβουρα.

θα το κάμω εγώ να με υπακούει θέλει δεν θέλει.Το ενοχλητικό είναι οι επανεκκινήσεις (όχι πάντα) για ψύλλου πήδημα κατόπιν ενημερώσεων.Έχω φτάσει σε σημείο που το LinuxMint το βαριέμαι και δεν μου γεμίζει το μάτι.Από την άλλη είχα ασχοληθεί μια φορά με το Debian και η εγκατάσταση του ήταν κάπως περίεργη και μερικές φορές δεν μου λειτουργούσε το wifi.Υπάρχει Debian roling release που η εγκατάσταση του να μη παιδέψει πολύ; το Debian testing τι ακριβώς είναι; το περιβάλλον βέβαια του Debian δεν μου αρέσει καθόλου.Έχει μια παλιομοδίτικη όψη στο mate και δεν ξέρω ένα καλό θέμα για να διαμορφώσω έτσι ώστε όταν το βλέπω να μη κλείνω τα μάτια μου από την ασχήμια.Κάτι άλλο που με ενοχλεί στο Debian είναι ότι δεν ξέρω πως να αφαιρέσω εικονίδια από την επιφάνεια εργασίας όπως μου είχε συμβεί και στο Fedora πριν πολύ καιρό
Manjaro xfce 64
  Απάντηση
#10
mikeius666p, post: 26412, member: 1753 είπε κι ελάλησε:θα το κάμω εγώ να με υπακούει θέλει δεν θέλει.Το ενοχλητικό είναι οι επανεκκινήσεις (όχι πάντα) για ψύλλου πήδημα κατόπιν ενημερώσεων.Έχω φτάσει σε σημείο που το LinuxMint το βαριέμαι και δεν μου γεμίζει το μάτι.Από την άλλη είχα ασχοληθεί μια φορά με το Debian και η εγκατάσταση του ήταν κάπως περίεργη και μερικές φορές δεν μου λειτουργούσε το wifi.Υπάρχει Debian roling release που η εγκατάσταση του να μη παιδέψει πολύ; το Debian testing τι ακριβώς είναι; το περιβάλλον βέβαια του Debian δεν μου αρέσει καθόλου.Έχει μια παλιομοδίτικη όψη στο mate και δεν ξέρω ένα καλό θέμα για να διαμορφώσω έτσι ώστε όταν το βλέπω να μη κλείνω τα μάτια μου από την ασχήμια.Κάτι άλλο που με ενοχλεί στο Debian είναι ότι δεν ξέρω πως να αφαιρέσω εικονίδια από την επιφάνεια εργασίας όπως μου είχε συμβεί και στο Fedora πριν πολύ καιρό
Μην μπερδεύεις το Debian με τα γραφικά περιβάλλοντα, τα οποία το καθένα έχει διαφορετική χρήση.
Πχ στο ΜΧ που έχει Xfce κάνεις δεξί κλικ και διαγράφεις το εικονίδιο της επιφάνειας εργασίας.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Το Linux Mint/Ubuntu δεν βλέπει τα partitions κατά την εγκατάσταση meymigrou 5 1.375 07.06.2015 15:49
Τελευταία Ανάρτηση: meymigrou
  Πρόβλημα με ppa.launchpad.net στις ενημερώσεις σε 12,04 [Λύθηκε] Λουκάς 4 398 25.06.2014 13:24
Τελευταία Ανάρτηση: Λουκάς
  [Ubuntu]Μαύρη οθόνη στην εγκατάσταση! Dimitris Servetis 4 1.337 19.11.2013 08:14
Τελευταία Ανάρτηση: deepiostech
  Εγκατάσταση οδηγών σε ubuntu 13.10 32bit για Intel Graphics για ένα παλιό netbook πο Χρήστος 2 1.170 11.11.2013 02:04
Τελευταία Ανάρτηση: cpfotiadis
  σερνεται το ιντερνετ μετα απο εγκατασταση ubuntu 12.04 antonio 1 491 06.01.2013 21:17
Τελευταία Ανάρτηση: antonio

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 2 Επισκέπτης(ες)