Παραμετροποίηση του Thunar με προσαρμοσμένες ενέργειες
#1
[IMG]xfce_thunar_filemanager.png[/IMG]

Θα κάνω ένα σύντομο οδηγό για τους χρήστες Xfce που χρησιμοποιούν Thunar File Manager και θα ήθελαν να έχουν περισσότερες δυνατότητες στο δεξί τους κλικ. Ίσως για τεμπέληδες σαν εμένα που βαριούνται να γράφουν και ξεχνούν συνέχεια τις εντολές.
Στο μενού "επεξεργασία" υπάρχουν οι "Ρυθμίσεις προσαρμοσμένων ενεργειών" όπου μπορούμε να προσθέσουμε αρκετές εντολές που θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.
Η παραμετροποίηση γίνεται όταν προσθέτουμε μια ενέργεια και στο "Βασικά" γράφουμε την εντολή, π.χ
Κώδικας:
catfish --path=%f
(αναζήτηση μέσα στον κατάλογο που βρισκόμαστε), όπου %f παράμετρος που αναλύεται στο παράθυρο της παραμετροποίησης. Στο "Συνθήκες εμφάνισης" κατά την προσθήκη της ενέργειας τσεκάρουμε το είδος των αρχείων στα οποία θέλουμε να εκτελείται η εντολή. Στο παράδειγμα είναι "κατάλογοι".
Όσον αφορά την αναζήτηση:
Στα Oυμπούντου υπάρχουν μόνο τα "Άνοιγμα τερματικού εδώ" και "Αναζήτηση σε αυτό το φάκελο". Ενώ σε Arch και FreeBSD μόνο το "Άνοιγμα τερματικού εδώ". Αυτά τα λειτουργικά χρησιμοποιώ συνήθως οπότε μόνο σε αυτά έχω δει το thunar πρόσφατα.
Μπορούμε εύκολα στο Arch να κάνουμε εγκατάσταση του catfish για αναζήτηση και να αντιγράψουμε τον τρόπο του Ουμπούντου δλδ εντολή: catfish --path=%f, συνθήκες εμφάνισης: Κατάλογοι.
Για αυτούς που επιθυμούν αναζήτηση με το Gnome Search Tool ή το catfish δεν έχει μεταφερθεί στη διανομή τους η εντολή είναι:
Κώδικας:
gnome-search-tool –path=%f
Δύο εντολές που προσθέτω αμέσως μετά την εγκατάσταση του xfce είναι οι "shred" και "Άνοιγμα αρχείου κειμένου σαν διαχειριστής".
Shred / Aσφαλή Διαγραφή
Στα Ουμπούντου είναι παρούσα μετά την κάθε εγκατάσταση ενώ σε άλλα λειτουργικά θα τη βρείτε αφού εγκαταστήσετε τα core utilities. Για να εμφανιστεί στο δεξί κλικ:
Εντολή :
Κώδικας:
shred -fuz %F
==== συνθήκες εμφάνισης : τα τσεκάρουμε όλα (F για επιλογή πολλαπλών αρχείων)
'Ανοιγμα αρχείων κειμένου σαν διαχειριστής
Εντολή :
Κώδικας:
gksu leafpad %f
==== συνθήκες εμφάνισης :αρχεία κειμένου.
Θα πρέπει να έχει γίνει η εγκατάσταση του gksu στο λειτουργικό. Στη θέση του leafpad θα μπορούσε να είναι ο προκαθορισμένος κειμενογράφος του xfce, o mousepad ή θα μπορούσε φυσικά να είναι ο gedit και άλλοι.
Μια που μιλήσαμε για ασφαλή διαγραφή θα μπορούσαμε να προσθέσουμε σχετικές ενέργειες για κρυπτογράφηση/αποκρυπτογράφηση με GnuPG.
Εντολές :
Κώδικας:
terminal -e "gpg -e -r [recipient] %f"
Κώδικας:
terminal -e "gpg -o %n.decrypted -d %f"

Ο Thunar αποθηκεύει όλες τις ρυθμίσεις προσαρμοσμένων ενεργειών στο
Κώδικας:
.config/Thunar/uca.xml
Σούπερ!!!. Κρατάμε το αρχείο και το φοράμε σε κάθε εγκατάσταση που κάνουμε ή του κάνουμε κατευθείαν επεξεργασία κάθε φορά, προσθέτοντας όλη τη τεμπελιά που μπορούμε να σκεφτούμε σε εντολές για δεξί κλικ.
Αυτό είναι το σετ εντολών που βάζω σε κάθε εγκατάσταση εγώ. Με τη δημιουργία αυτού του νήματος ελπίζω και άλλοι να προσθέσουν δικές τους εντολές για παραμετροποίηση του δεξιού κλικ.
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)