Κανά fifa μπορούμε να παίξουμε στο Linux;
#1
Με είχε ρωτήσει ένας φίλος μου που του έβαλα Λίνουξ «αν αγοράσω ένα fifa καινούργιο θα το παίζει;» και δεν ήξερα τι να του απαντήσω και του απάντησα αρνητικά επειδή δεν γνωρίζω αν παίζει τέτοια απλά παιχνίδια και μάλιστα με τους ανοικτούς οδηγούς.Το μόνο που είπα είναι ότι στο άμεσο μέλλον θα αρχίσουν να βγάζουν videogames με το Vulcan.
Manjaro xfce 64
  Απάντηση
#2
Δεν ξέρω ποιό είναι το καινούργιο fifa, νομίζω το 16; Με μια αναζήτηση στο https://www.winehq.org/ μπορείς να δείς τι έχουν καταφέρει να τρέξουν άλλοι χρήστες στο wine.
Εδώ μπορείς να δείς το 13 να τρέχει σε ubuntu

Οσες εφαρμογές δοκίμασα να τρέξω στο wine του debian με free drivers και με playonlinux ή μη, έτρεξαν και μάλιστα ταχύτερα από τα windows. Αυτό δε σημαίνει ότι τρέχουν τα πάντα ή ότι δε θα τρέχουν αν δεν τα δεις στο https://www.winehq.org/. Με τις νέες εκδόσεις του wine τρέχουν ακόμα περισσότερα. Πρόσφατα μάλιστα άρχισε η διανομή της έκδοσης 2.0 (επιτέλους) σε rc (δοκιμαστική) που υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη συμβατότητα. Δοκιμάζεις, προσθέτεις drivers αν ζητηθούν, γραμματοσειρές κλπ και συνήθως τρέχουν :)

Εξαίρεση αποτελούν κάποια παιχνίδια που, για κάποιο λόγο, εμφάνιζαν μαύρη οθόνη ενώ όλα τα υπόλοιπα έτρεχαν κανονικά. Εντελώς τυχαία ανακάλυψα ότι εμφανίστηκαν κανονικά με τον παρακάτω τρόπο:
1. Ανοίγεις μια ταινία στο vlc και αρχίζει να παίζει.
2. Πατάς το pause και κάνεις το vlc minimize χωρίς να το κλείσεις.
3. Τρέχεις το παιχνίδι από το wine.
Δεν ξέρω γιατί και πως, απλά τρέχει. Ισως το vlc ενεργοποιεί κάποια κωδικοποίηση της gpu μέσω της οποίας τρέχουν τα παιχνίδια στο wine.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#3
Μπορείς να μου πεις για ποιο λόγο χαλάει η ανάλυση οθόνης όταν τρέχει κάποιο παιχνίδι; τι εννοώ, καθώς μπαίνω η οθόνη μεγεθύνεται και όταν βγω από το παιχνίδι παραμένει έτσι και μόνο με επανεκκίνηση ή αποσύνδεση επανέρχεται στην κανονική κατάσταση.Πολύ σπαστικό:mad:
Manjaro xfce 64
  Απάντηση
#4
Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που τρέχει το παιχνίδι στο dos, συνηθέστερα σε full screen. Μπορείς πάντα να δημιουργήσεις μέσα στο wine (του wineprefix που τρέχεις το παιχνίδι) ένα virtual desktop κι έτσι το full screen θα το βλέπεις "παραθυροποιημένο" στο linux. Για να βγείς, συνήθως αρκεί να πατήσεις το Esc.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)