Με Linux τα νέα ακυρωτικά των λεωφορείων;
#1
[IMG]akyroyiko2.jpg[/IMG]
Δεν ξέρω αν το αντιλήφθηκε κάποιος από εσάς, εγώ σήμερα το ανακάλυψα τυχαία, παρατηρώντας ένα από τα νέα ηλεκτρονικά ακυρωτικά του ΟΑΣΑ μέσα στο λεωφορείο. Αυτά τα μπλε μηχανηματάκια με το wireless αναγνώστη ηλεκτρονικής κάρτας.

Προφανώς το μηχάνημα είχε κάποιο ελάττωμα, και έκανε reboot ανά διαστήματα. Κατά την διάρκεια του boot, τι είδα; Στην οθόνη τον πιγκουίνο του Linux, και στη συνέχεια ορισμένες γραμμές (μηνύματα) από αυτά που βγάζει το linux στην επόμενη μαύρη οθόνη της φόρτωσης. Μετά, άναβε το κόκκινο φωτάκι (σφάλματος μάλλον), και στη συνέχεια η συσκευή επανεκκινούσε πάλι.

Για να πω την αλήθεια, είναι από τις περιπτώσεις που ναι μεν "χαίρεσαι", αλλά λες πως τη στιγμή που οι συγκοινωνίες είναι λαϊκές, δεν θα έπρεπε να είναι δωρεάν για τους εργαζόμενους; (λέω τώρα).
  Απάντηση
#2
Ευχάριστο αν και όχι απρόσμενο (είναι νομίζω το πιο λογικό). Το θέμα είναι πως αυτό δεν αποτελεί μέρος μιας συντονισμένης κίνησης παρά τυχαίου γεγονότος, λογικά ο ανάδοχος του έργου (νομιζω η lg) το έκρινε κατάλληλο και αυτό έβαλε, εξάλλου κάθε τι στο δίκτυο συγκινωνιών την αθήνας τρέχει τα δικά του. Το τραμ windows 2000!!!, το μέτρο xp, κτλ. Μόνο αν αποφασίσουν να κάνουν ,μια ολοκληρωτική μετάβαση νομίζω θα αξίζει να χαιρόμαστε.
  Απάντηση
#3
Mε ή χωρίς Linux, η επιλογή είναι μονόδρομος:

[IMG]akyrotiko1.jpg[/IMG]
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#4
constantinos, post: 26965, member: 6 είπε κι ελάλησε:Mε ή χωρίς Linux, η επιλογή είναι μονόδρομος:

[IMG]akyrotiko1.jpg[/IMG]

δεν θα το ελεγα λυση αυτο. ενταξει, δηλωνεις την αντιδραση σου, και σπας ενα τετοιο μηχανακι (γιατι προφανως για να τα σπασεις ολα ειναι μαλλον ακατορθωτο):...

1ον, σιγουρα καποιος θα σε δει (το σπασιμο laminate γυαλιου δεν ειναι και οτι πιο αθορυβο και ευκολο), θα σε πανε μεσα, για να καταστροφη δημοσιας περιουσιας.

2ον, το μηχανακι σε μιση ωρα θα το εχουν αντικαταστησει με καινουριο, οταν μπει το λεωφορειο στο αμαξοστασιο για ελεγχο και συντηρηση, στο τελος της βαρδιας.

3ον, το καινουριο που θα το αντικαταστησει, ποιος θα το πληρωσει; θα το πληρωσουμε εμεις σαν πολιτες μεσω της κρατικης φορολογιας, και με ακριβοτερα εισιτηρια.

ειναι σαν να λες, κατω οι φυλακες, και πας να καψεις μια φυλακη. οχι να σκεφτεσαι τι πρεπει να γινει, για να μην υπαρχει εξαρχης αναγκη υπαρξης αυτης της φυλακης.
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#5
Τα νέα ακυρωτικά είναι ΜΕΣΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ. Είναι συνδεδεμένα σε intranet και ενημερώνουν βάση δεδομένων στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι δυνάμεις κατ(οχής-)αστολής.
Το απλό εισιτήριο προβλέπεται να βγαίνει ονομαστικά ενώ ταυτόχρονα θα ταυτοποιούνται με ειδικές κάρτες όσοι δικαιούνται δωρεάν μετακινήσεις για να μην εξαιρείται κανείς από τον έλεγχο. Σε συνδυασμό με την υποχρεωτικά επώνυμη κινητή τηλεφωνία και τη συστηματική προώθηση του (επίσης επώνυμου) πλαστικού χρήματος, καταλαβαίνετε ότι η ιδιωτικότητα πάει για ποινικοποίηση.
V for VARATE TOYS
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#6
Η εποχή που έγραψε ο Όργουελ το 1984 έφτασε λίγο καθυστερημένα αλλά πλέον είναι εδώ. Το σύστημα δηλαδή εμείς όλοι μας, γιατί το κάθε άτομο είναι ένα κομμάτι αυτού του ανθρώπινου κόσμου, με τον τρόπο του αποδέχεται και συναινεί σε αυτήν την κατεύθυνση, είτε το αντιπαλεύεται είτε όχι, αφού ζει και συμπεριφέρεται μέσα στις οργανωμένες κοινωνίες.
Ως συνήθως η τεχνολογία δεν είναι το πρόβλημα αλλά εμείς στο ποιας χρήσης της κάνουμε. Η ανθρώπινη προϊστορία δεν εγγυάται την σωστή χρήση της τεχνολογίας, όπου αυτό σημαίνει κοινωνικές εντάσεις με άγνωστο αποτέλεσμα.
Από φυσικής απόψεως οι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει τα όρια ισορροπίας σε σχέση με τα υπόλοιπα πλάσματα και υπάρξεις του πλανήτη μας, ζούνε εμφανώς ανισόρροπα εις βάρος τους, το γνωρίζουν αλλά δεν κάνουν κάτι για αυτό.
Έτσι ως συνήθως θα εφαρμοστεί για πολλοστή φορά ο νόμος της παγκόσμιας ισορροπίας, εφόσον δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν υπέρ πληθώρα ακρίδων, τρωκτικών κτλ, έτσι και ανθρώπων.
Σε αυτήν την περίπτωση ο άνθρωπος από μόνος του θα μεσολαβήσει με όλους τους τρόπους για να φέρει εις πέραν αυτήν την φυσική αποστολή.
Τα σημάδια ήδη τα βλέπουμε ζούμε μια εποχή όπου το άδικο, το αφύσικο, το ανισόρροπο επικρατούν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και σε όλες τις κοινωνίες, είναι η εικόνα του σάπιου, του ξερού, που περιμένουν την λύτρωση του κατακλυσμού ή της φωτιάς για να τα ισοπεδώσει.
  Απάντηση
#7
debianass, post: 26978, member: 1803 είπε κι ελάλησε:Τα νέα ακυρωτικά είναι ΜΕΣΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ. Είναι συνδεδεμένα σε intranet και ενημερώνουν βάση δεδομένων στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι δυνάμεις κατ(οχής-)αστολής.
Το απλό εισιτήριο προβλέπεται να βγαίνει ονομαστικά ενώ ταυτόχρονα θα ταυτοποιούνται με ειδικές κάρτες όσοι δικαιούνται δωρεάν μετακινήσεις για να μην εξαιρείται κανείς από τον έλεγχο. Σε συνδυασμό με την υποχρεωτικά επώνυμη κινητή τηλεφωνία και τη συστηματική προώθηση του (επίσης επώνυμου) πλαστικού χρήματος, καταλαβαίνετε ότι η ιδιωτικότητα πάει για ποινικοποίηση. V for VARATE TOYS


Εγώ αυτό που κατάλαβα αρχικά είναι, πως ονομαστικά θα βγαίνει η μηνιαία κάρτα, και πως η απλή δεν θα έβγαινε ονομαστικά. Όμως τα πράγματα πάνε μάλλον εκεί που λέει ο Debianass, γιατί σκεφτείτε το εξής:

Το απλό εισιτήριο έστω θα ήταν μια κάρτα που θα άξιζε 1,40 Ε, και αφού την χρησιμοποιούσες την πέταγες. Όμως, αυτό δεν είναι λύση γιατί θα έπρεπε να παράγονται εκατομμύρια πλαστικές κάρτες με κυκλωματάκι και SIM.

Οπότε, τι θα γίνει; Μάλλον θα παίρνεις ονομαστική μόνιμη κάρτα όπου είτε θα την φορτώνεις μονάδες από τον σταθμό φόρτωσης (δηλαδή τον γκισέ του μετρό, η αυτόματο φορτωτή), είτε θα στην φορτώνουν για μήνα, και σε κάθε διαδρομή η μηνιαία θα θεωρείται pass, και η μονάδων θα αφαιρούνται μονάδες. Η μόνη περίπτωση ανώνυμης θα είναι, μαντεύω έτσι, prepaid περιπτέρου, ανάλογα της καρτοκινητής.

Εκτός, αν ΚΑΙ στην prepaid, θα πηγαίνεις στο σταθμό ενεργοποίησης και θα βάζεις στοιχεία, ανάλογα με την SIM του κινητού σου που πρέπει να έχει στοιχεία σου.

Ξέρεις τώρα πως εγώ είμαι του "κλασσικού", και όλα αυτά δεν μου αρέσουν, ναι μεν λόγω της παρακολούθησης, αλλά δεν νομίζω πως θα κόψουν και τους "τζαμπατζήδες" στο λεωφορείο, μόνο στο μετρό θα τους κόψουν όπου θα μπουν γυριστές μπάρες εισόδου, και χωρίς να χτυπάς κάρτα δεν θα μπαίνεις.

Προβλέπω σκηνές απείρου κάλλους, όπου οι "λαθρεπιβάτες" θα καβαλάνε σαν ροντέο την πύλη εισόδου στο μετρό, η θα περνάνε σαν τον ποντικό κάτω από την μπάρα. Confused Λόγω κρίσης και αφραγκιάς, θα γίνονται οι ανάλογοι καυγάδες με άπορους η άνεργους.
  Απάντηση
#8
DarkGoth, post: 26977, member: 1051 είπε κι ελάλησε:δεν θα το ελεγα λυση αυτο. ενταξει, δηλωνεις την αντιδραση σου, και σπας ενα τετοιο μηχανακι (γιατι προφανως για να τα σπασεις ολα ειναι μαλλον ακατορθωτο):....

Τη στιγμή που είναι Linux το σύστημα θα είναι σκληρό καρύδι Confused

Μάλλον Ubuntu IoT είναι η διανομή. Παρατήρησε πάντως πως στο επάνω μέρος της οθόνης σαν να μου φαίνεται η οριζόντια μπάρα του ΜΑΤΕ.

Η δική μου απορία είναι, τη στιγμή που είναι με wireless, πως θα γίνεται, διότι αν η κάρτα είναι μια απλή κάρτα με SIM σαν την τραπεζική ρε παιδί μου, τότε θα έπρεπε να την βάζεις μέσα. Όμως για να είναι wireless, τότε η κάρτα πρέπει να είναι πομποδέκτης σωστά; Πως θα επικοινωνεί; Αν είναι πομποδέκτης, τότε μπορεί και να παρακολουθείται στο στύλ GPS. Η όχι;

Εν πάσει περιπτώσει περίπου με δυο λόγια τι τεχνολογία είναι;
  Απάντηση
#9
asinoro, post: 26979, member: 1760 είπε κι ελάλησε:Η εποχή που έγραψε ο Όργουελ το 1984 έφτασε λίγο καθυστερημένα αλλά πλέον είναι εδώ. Το σύστημα δηλαδή εμείς όλοι μας, γιατί το κάθε άτομο είναι ένα κομμάτι αυτού του ανθρώπινου κόσμου, με τον τρόπο του αποδέχεται και συναινεί σε αυτήν την κατεύθυνση, είτε το αντιπαλεύεται είτε όχι, αφού ζει και συμπεριφέρεται μέσα στις οργανωμένες κοινωνίες.

ΙοΤ δεν μου θέλατε; Confused Λέω τώρα για τους υπέρμαχους της αυτοματοποιημένης τεχνολογίας. Οι αυτοματισμοί αγαπητoί μου, το διαδί κτυο και τα τοιαύτα, φέρνουν την παρακολούθηση, και την καταγραφή.

Πλαστικό χρήμα, φακέλωμα από την εφορία. IoT ψυγείο, ίσον το τι τρως πάει data στα Σ/Μ, καλά αργότερα στη Μονσάντο, για να στα κάνει και γενετικά τροποποιημένα. Confused
  Απάντηση
#10
Βία , μόνο βία . Βία στην βία και περισσότερη βία σε όσους «την καταδικάζουν απ' όπου και αν προέρχεται.».
Δεν θα είναι το μέλλον μόνο ζοφερό. Είναι το παρόν. Και στις «βελούδινες δικτατορίες» μόνη απάντηση είναι η φωτιά.
Τα κινήματα απέτυχαν, η «αραβική άνοιξη» και τα τοιαύτα ισοπεδώθηκαν και καπηλευτήκαν.

Δεν υπάρχουν αυταπάτες πως η ζοφερότητα που έρχεται θα είναι πιο βίαιη ακόμα και από κάθε πόλεμο του παρελθόντος. Έτσι, η βία που θα ξεσπάσει - επειδή θα γίνει - ενάντια σε αυτό, θα έχει ένα πραγματικό όμορφο πρόσωπο.
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)