Για τα 7 χρόνια osarena
#1
[IMG]image/2015/03/18/osar-nanf.jpg[/IMG]

7 χρόνια osarena σε μια εποχή κρίσης αξίων, ανθρωπισμού και ιδεών. Σε μια εποχή που η τεχνολογία γίνεται όπλο στα χέρια των εξουσιαστών.
Σε μια εποχή που ο κόσμος ισοπεδώνεται για το χρήμα.
Που σύντροφοί μας και συνεργάτες μας βρίσκονται μέσα στα σκοτεινά κελιά των φυλακών.

Σε αυτή την εποχή λοιπόν, προσπαθούμε να γίνουμε το bug στο σύστημα. Η εξέλιξη που είναι η εν δυνάμει επανάσταση και η οποία απειλεί τα άκαμπτα συστήματα.
Προγραμματιστές, ουτοπιστές ονειροπόλοι, καλλιτέχνες, δάσκαλοι ή υπάλληλοι γραφείου, είμαστε εμείς αυτοί που αντιστεκόμαστε, που ζούμε στο διαδίκτυο των πληροφοριών, όπου δεν υπάρχει το εφαρμοστέο δίκαιο, παρακάμπτοντας όλα τα σύνορα.

Ανήκουμε στον Κυβερνοχώρο. Είμαστε τα παιδιά του κυβερνοχώρου, μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, κοιτάμε προς το μέλλον, προσπαθώντας να οραματιστούμε τις νέες τεχνολογίες, την διάδοση των ιδεών μας στον απέραντο ωκεανό των πληροφοριών.

Σε αυτή την εποχή, τώρα και για πάντα, είμαστε με τους αδικημένους. Αυτούς που έχουν ραμμένα τα χείλη και τα βλέφαρα και είναι ανίκανοι πλέον να δείξουν τι νιώθουν.
Είμαστε με τους απελπισμένους. Με τους φλεγόμενους ανθρώπους που ονειρεύονται μέσα σε λευκά κελιά και αγαπούν πέρα από αυτή την ζωή.

Είμαστε με τον εξεγερμένο κόσμο που ακολουθεί μόνο τον εαυτό του και τους συντρόφους του. Που δεν αποδέχεται τις ιεραρχίες, προσδιορίζει την δράση του και επιτίθεται.
Ελεύθεροι άνθρωποι είναι αυτοί που ρισκάρουν για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης, είναι αναμμένα φιτίλια που, ανά πάσα στιγμή, προκαλούν εκρήξεις παρασέρνοντας στην καταστροφή τον κόσμο της εξουσίας.

Βρισκόμαστε πλέον σε πόλεμο και σε σημείο που πρέπει να διαλέξουμε πλευρά. Αμέτοχος πια δεν μπορεί να είναι κανένας. Οι αυταπάτες έχουν χαθεί, τα προσωπεία έχουν ξεφτίσει.

Άρνηση, εξέγερση και αλληλεγγύη.
Καλά, τα λεφτά το καταλαβαίνω. Την αγάπη ρε σεις, πως την πήραν;
  Απάντηση
#2
Eπειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ας ελπίζουμε για ένα καλύτερο κόσμο. Βέβαια η πλειοψηφία του ανεπτυγμένου κόσμου ενδιαφέρετε πως θα διατηρήσει την ευημερία του και το υπόλοιπο τμήμα του, όπως και ο υπανάπτυκτος ψάχνουν να βρούν τρόπους επίτευξής της.
  Απάντηση
#3
Είναι ένας από τους λίγους πόλους αντίστασης που έχουν απομείνει.

Πρόσφατα είδα μετά λύπης μου πως το vmedia σιωπηλά αποσύρθηκε. Ο Μενέλαος επικαλέσθηκε λόγους έλλειψης χρόνου, αλλά οι ακροατές καταλαβαίνουν πως υπήρξε η κόπωση, η εξάντληση, η οικονομική δυσπραγία, και σίγουρα θα τους έκαναν πόλεμο με μηνύσεις και διάφορα. Ήταν ένας τόπος όπου συγκέντρωνε αρκετές φωνές anti, όπως το Κίνημα δεν Πληρώνω, το ζεύγος Γεριτσίδου, τον Αναρχικό Τραπεζίτη, τη Συντροφιά του Περιβάλλοντος που αποκάλυπτε το παρασκήνιο της ιστορία των ΑΠΕ / ΒΑΠΕ.

Ένας άλλος πόλος ήταν μια φωνή αντίστασης ενός τηλεοπτικού σταθμού της Σύρου. Και εκεί παρατήρησα πως αποσύρθηκε ο βασικός δημοσιογράφος. Αλλού, ορισμένα ΜΜΕ της επαρχίας, έχουν ρίξει κάπως τους τόνους, ευτυχώς όμως ακόμα κρατούν μια αντίσταση και παρουσιάζουν διαφορετικές εναλλακτικές φωνές.

Παράλληλα, στο διαδίκτυο επιχειρείται αποπροσανατολισμός διαμέσου της σαχλαμάρας, των συστημικών ειδήσεων, της τακτικής του "πέρα βρέχει", της διασποράς της σύγχυσης. Όλα αυτά αβαντάρονται από τα μεγάλα μέσα όπως ΥΤ, και τις ειδήσεις του γούγλη.
  Απάντηση
#4
asinoro, post: 27257, member: 1760 είπε κι ελάλησε:Eπειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ας ελπίζουμε για ένα καλύτερο κόσμο. Βέβαια η πλειοψηφία του ανεπτυγμένου κόσμου ενδιαφέρετε πως θα διατηρήσει την ευημερία του και το υπόλοιπο τμήμα του, όπως και ο υπανάπτυκτος ψάχνουν να βρουν τρόπους επίτευξης της.


Ήθελα να επικεντρώσουμε περισσότερο στην Ελλάδα, γιατί μπορεί πριν πεθάνει η ελπίδα, ν' αρχίσουμε να πεθαίνουμε εμείς πρώτα. Και εννοώ πως η στέρηση δεν μπορεί να βαστήξει πολύ. Πόσους μήνες να κάνεις κακή διατροφή; Περνώντας ο καιρός σου χαλάνε δόντια, στομάχι, έντερο, πόσο να αντέξει ο κόσμος; Είναι μερικοί γονείς λέει, που δίνουνε στα παιδάκια τους ζαχαρόνερο για να μην έχουνε λιποθυμία στα μαθήματα. Και το πρόβλημα θα λυθεί με τα συσσίτια;

Αν η πολιτεία, το κράτος, είχε τον έλεγχο, θα προχωρούσε σε λύσεις όπως φτηνή ενέργεια για να ανάβει ο κόσμος τη θέρμανση, και όχι να πεθαίνουνε απ' τα μαγκάλια και να παίρνουνε φωτιές τα σπίτια από τις σόμπες καυσίμων. Όμως τον έλεγχο αυτόν τον έχουν παραδώσει στην ιδιωτική. Η οποία βεβαίως θα αποτύχει, όπως απέτυχε όπου και αν εφαρμόστηκε, με τις τιμολογιακές πολιτικές, η την κακή συντήρηση.

Αν το ηλεκτρικό δεν ήταν ληστεία μέσω χρέωσης ΑΠΕ, CO2, ΦΠΑ, Δήμους, τέλη, και ότι άλλο φανταστεί κανείς, κάτι θα έμενε στους πολίτες να ψωνίσουν. Σου λένε τώρα, στο παγώνω λέει για ένα χρόνο, ε και; Και μετά τι, θα έχει γίνει ο άλλος πλούσιος σε ένα χρόνο;

Έχουν περάσει ήδη αρκετά χρόνια στην κατάσταση αυτή, και δεν νομίζω πως ο λαός μας είναι τόσο μαζόχας που να λέει "βαράτε με κι' ας κλαίω". Ένα μεγάλο ποσοστό έχει τους δικούς του λόγους που θέλει να συνεχίσει με τους βερολινέζους. Πιστεύω πως είναι λόγοι ιδιοκτησιών και καταθέσεων.

Έτσι, οι φτωχοί θα υπομένουν την απόφαση και τη στάση αυτή.
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)