αναβαθμιση kernel
#71
blackm76, post: 27569, member: 912 είπε κι ελάλησε:1)Φίλε μου Λες ότι zypper dup θα κάνω μόνο όταν αλλάζει η έκδοση της διανομής.
Δηλαδή με αυτή την εντολή απλά δεν θα ξανακάνω φορματ για να περάσω την καινούργια έκδοση; καλό μου ακούγεται. Με μία εντολή για παράδειγμα από 42.2 θα πάει κατευθείαν 42.3 παράδειγμα;
Ναι, αλλά έχε υπόψη σου ότι σε καμία από τις διανομές που έχουν τέτοια δυνατότητα δε δουλεύει πάντα απροβλημάτιστα αυτός ο τρόπος αναβάθμισης.

blackm76, post: 27569, member: 912 είπε κι ελάλησε:2)γιατί όμως όταν έχει update kai τα κάνω με zypper up δεν εμφανίζονται στην εφαρμογή αναβάθμισης του plasma 5 που έχει κάτω δεξιά;
Γιατί η εφαρμογή αναβάθμισης που σου βγάζει την ένδειξη χρησιμοποιεί άλλο εργαλείο, το PackageKit.

blackm76, post: 27569, member: 912 είπε κι ελάλησε:3)για το snapper κατάλαβα αλλά πως μπορώ να επαναφέρω σε παλιότερη κατάσταση το λειτουργικό αν χρειαστεί που να μην χρειαστεί ποτέ;
Μπορείς από τερματικό αλλά νομίζω στο openSUSE μπορείς και να μπεις σε snapshot (το αντίστοιχο του Σημείου Επαναφοράς) από το grub και να επαναφέρεις το σύστημα από εκεί. Αυτή τη στιγμή όμως δε θυμάμαι ακριβώς τη διαδικασία.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#72
1)Για την αναβάθμιση κατάλαβα. Δοκιμάζεις και αν κάτι πάει στραβά κάνεις φορματ.... Χαχαχα

2)Η εφαρμογή αναβάθμισης μπορεί να αλλάξει εργαλείο; και αν όχι, μπορεί να αφαιρεθεί η εφαρμογή;

3)ναι αν θύμαμαι καλά έχει μια επιλογή snapshot στον grub.
  Απάντηση
#73
blackm76, post: 27572, member: 912 είπε κι ελάλησε:1)Για την αναβάθμιση κατάλαβα. Δοκιμάζεις και αν κάτι πάει στραβά κάνεις φορματ.... Χαχαχα

2)Η εφαρμογή αναβάθμισης μπορεί να αλλάξει εργαλείο; και αν όχι, μπορεί να αφαιρεθεί η εφαρμογή;

3)ναι αν θύμαμαι καλά έχει μια επιλογή snapshot στον grub.

1, εννοειται οτι παντα προσεχεις με τις αναβαθμισεις (upgrade), ακομα και οταν δεν ειναι να αλλαξεις εκδοση (dist upgrade). δεν θα χρειαζοταν να προσεχεις τοσο, μονο αν ειχες κανα debian stable, που ειναι τοσο παναρχαιο, (απο οταν στη γη κυριαρχουσαν μονο οι αμοιβαδες και οι σκουληκαντερες), που σιγα μην σπασει τιποτα σε δαυτο.

2, οτι διανομη και αν εχεις, κανονικα η εφαρμογη για updates πρεπει να αφαιρειται. δεν ειναι ζωτικο τμημα του λειτουργικου, αφου εχεις τον package manager και το terminal. ειναι απλα ενα frontend για να εμφανιζει τα notifications. και το debian εχει, και το ουμπουντου εχει. εγω παντα την ξηλωνα στα δικα μου συστηματα.

3, αυτο δεν το ξερω
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#74
blackm76, post: 27572, member: 912 είπε κι ελάλησε:1)Για την αναβάθμιση κατάλαβα. Δοκιμάζεις και αν κάτι πάει στραβά κάνεις φορματ.... Χαχαχα
Όταν κάνουμε αναβάθμιση ολόκληρου του συστήματος σε point release διανομή, ανάλογα με τις ενημερώσεις που υπάρχουν διαθέσιμες και το χρόνο που πέρασε από την προηγούμενη αναβάθμιση, μπορεί να γίνουν από μικρές αλλαγές μέχρι να εγκατασταθεί ένα σχεδόν ολοκαίνουργιο σύστημα. Άσχετα με το τι λένε (ή δε λένε) οι διανομές, είναι πρακτικά αδύνατο να προβλέψουν οι προγραμματιστές όλες τις πιθανές και απίθανες ρυθμίσεις που μπορεί να έχουμε κάνει εμείς. Αν η διανομή είναι κακή και παρεμβαίνει πολύ, η αναβάθμιση θα επιστρέψει στις προεπιλογές όσες περισσότερες ρυθμίσεις μπορεί, για να διασφαλίσει ότι όλα θα δουλεύουν ακριβώς όπως τα έφτιαξαν οι προγραμματιστές. Αυτό σημαίνει ότι κάποια πράγματα δε θα δουλεύουν όπως τα ρυθμίσαμε εμείς και θα πρέπει να τα ρυθμίσουμε πάλι. Κι από την άλλη, αν η διανομή δεν παρεμβαίνει πολύ, ενδέχεται μια ρύθμιση που κάναμε στην έκδοση 1 να μη δουλεύει στην 1.1 κι αυτό μπορεί να οδηγήσει από το να μην ανοίγει απλά μια εφαρμογή μέχρι το να μη μπουτάρει το σύστημα. Γενικά, όσο λιγότερες αλλαγές έχουμε κάνει, τόσο πιθανότερο είναι να δουλέψει σωστά η ολική αναβάθμιση.

blackm76, post: 27572, member: 912 είπε κι ελάλησε:2)Η εφαρμογή αναβάθμισης μπορεί να αλλάξει εργαλείο; και αν όχι, μπορεί να αφαιρεθεί η εφαρμογή;
Δε μπορεί να αλλάξει το εργαλείο αλλά μπορεί να αφαιρεθεί. Δεν ξέρω όμως αν συμπεριλαμβάνεται σε pattern και σου ζητήσει να το εγκαταστήσεις πάλι.

blackm76, post: 27572, member: 912 είπε κι ελάλησε:3)ναι αν θύμαμαι καλά έχει μια επιλογή snapshot στον grub.
Για να κάνεις επαναφορά συστήματος με το snapper (rollback), υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, αλλιώς είναι λίγο μπέρδεμα. Στην περίπτωση του Leap, οι προϋποθέσεις είναι να μην έχεις αλλάξει την προτεινόμενη διαμόρφωση του συστήματος αρχείων που δίνει ο εγκαταστάτης. Μπουτάρεις από το grub σε ένα snapshot (όποιο θέλεις) και, αν όλα φαίνονται να δουλεύουν σωστά, δίνεις
Κώδικας:
sudo snapper rollback
και κάνεις επανεκκίνηση. Αυτό ουσιαστικά διαγράφει την κανονική εγκατάσταση (ό,τι υπάρχει στο / δηλαδή) και μεταφέρει το snapshot εκεί, μετατρέποντας αυτό σε κανονική εγκατάσταση. Από το εργαλείο του snapper που υπάρχει μέσα στο YaST μπορείς να δεις τις αλλαγές μεμονωμένων αρχείων και να επαναφέρεις όποιο θέλεις σε προηγούμενη κατάσταση.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#75
Όταν λες να μην έχω αλλάξει την προτεινόμενη διαμόρφωση του συστήματος... Εννοείς παράδειγμα το ext4 του συστήματος να μην το έχω κάνει κάτι άλλο;

Αν εννοείς αυτό, όχι δεν το έχω αλλάξει.

Αν πάω σε ένα σημείο που θέλω με rollback, τα επόμενα snapshot διαγράφονται και μένουν τα προηγούμενα; κατάλαβα καλά;μπορώ δηλαδή να πάω πίσω όχι μπροστά, έτσι δεν είναι;
  Απάντηση
#76
Ναι, αυτό εννοώ αλλά το openSUSE δεν έχει Ext4 ως προεπιλογή. Έχει Btrfs για το σύστημα και XFS για το /home. Επίσης, το /home δε συμπεριλαμβάνεται στα snapshots.

Δεν το έχω δοκιμάσει για να σου πω σίγουρα αλλά, απ' ό,τι θυμάμαι, τα snapshots είναι ανεξάρτητα απ' το υπόλοιπο σύστημα (τα βλέπεις στο φάκελο /.snapshots) και δε διαγράφονται παρά μόνο με συγκεκριμένη εντολή του snapper ή όταν γίνεται αυτόματος καθαρισμός, για να μη μαζεύονται πολλά. Άρα λογικά μπορείς να πας οπουδήποτε υπάρχει snapshot.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα snapshots δεν είναι ακριβώς backup, οπότε φρόντισε να παίρνεις backup με άλλο τρόπο.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#77
1)γεια σας παιδια.εχω εγκαταστησει opensuse leap και στου πατερα μου το laptop.
λοιπον ηταν με τους ανοιχτους drivers και ολα λειτουργουν καλα.
εβαλα το google earth και οταν μπαινω σε λειτουργια streat view δειχνει κουτακια κουτακια.
ενεργοποιησα το αποθετηριο για την nvidia απο τον yast και κατευθειαν επελεξε μονο τους τον σωστο κλειστω driver για την nvidia geforce 820m που εχει το λαπτοπ.την εγκατεστησα.
εκανα επανεκκινηση και τωρα στις πληροφοριες υλικου δειχνει οτι χρησιμοποιει τους κλειστους driver της nvidia.
αρα ολα πηγαν καλα.
το θεμα ειναι οτι οταν ξανακανω την ιδια λειτουργια streat view με το google earth εξακολουθει να δειχνει κουτακια κουτακια.
χρειαζεται οπωσδηποτε να λειτουργει google earth και ειναι θεμα για αυτον να μην μπορει.υπαρχει λυση;;;τι μπορω να κανω;;;
με λιγα λογια το προβλημα ειναι μονο το google earth .ολα τα αλλα δουλευεουν.

2)επίσης η κάμερα ακόμα δεν του δουλεύει και επειδή είναι μεγάλος σε ηλικία δεν έχει υπομονή. αύριο θα με βάλει να του βάλω Windows 7 πάλι. Αμαρτία για αυτούς τους 2 λόγους. Τόση δουλειά έκανα.

Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω. Στον δικό μου λαπτοπ πως παίζουν όλα και στο δικό του όχι. .. Δεν μπορώ να καταλάβω. Εγώ όμως έχω επεξεργαστή AMD και ενσωματωμένα γραφικά.
Επίσης έχω μια απορία..... Αν ήταν σταθερός υπολογιστής και όχι λαπτοπ θα είχε το ίδιο πρόβλημα;
  Απάντηση
#78
το ηλιθιο το google earth, μην το ψαχνεις. ολο τετοιες μαλακιες κανει. εχω ειχα κανει δοκιμες σε ουμπουντου 7.04, 8.04, 9.04, μιντ (δεν θυμαμαι εκδοση), Τινυ Λινουκς (3-4 διαφορετικες εκδοσεις), debian 7, debian 8 (αυτο που εχω τωρα, αλλα στον κλωνο), και ΣΕ ΚΑΜΙΑ εγκατασταση δεν δουλεψε σωστα (ολες οι εγκαταστασεις, μονο αυτο το προβλημα ειχαν). δουλευε για μια φορα μονο, και μετα δεν ξανανοιγε. για να ξανανοιξει επρεπε να διαγραψω τα αρχεια ρυθμισεων του απο το home. αλλα και παλι ηταν για μια χρηση μονο. τι απο τις πηγες των διανομων το εγκαθιστουσα, τι απο το αρχειο της ρουφιανας, (γουγλ), παλι τα ιδια εκανε. μονο στο 8.04 ανοιγε "φυσιολογικα" καποιες φορες, αλλα και παλι μετα απο μερικα λεπτα εριχνε segfault. ποτε δεν καταφερα να το δουλεψω για πανω απο 5 λεπτα. το google maps μεσα απο το μηρυκαστικο, ειναι το ιδιο σχεδον πραγμα με το free google earth (που δεν εχει επιλογες για gps, και κατι αλλα που εχει το επι πληρωμη "pro"), και εχει και streetview κανονικα.
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#79
1)
Κώδικας:
το ηλιθιο το google earth, μην το ψαχνεις. ολο τετοιες μαλακιες κανει. εχω ειχα κανει δοκιμες σε ουμπουντου 7.04, 8.04, 9.04, μιντ (δεν θυμαμαι εκδοση), Τινυ Λινουκς (3-4 διαφορετικες εκδοσεις), debian 7, debian 8 (αυτο που εχω τωρα, αλλα στον κλωνο), και ΣΕ ΚΑΜΙΑ εγκατασταση δεν δουλεψε σωστα (ολες οι εγκαταστασεις, μονο αυτο το προβλημα ειχαν). δουλευε για μια φορα μονο, και μετα δεν ξανανοιγε. για να ξανανοιξει επρεπε να διαγραψω τα αρχεια ρυθμισεων του απο το home. αλλα και παλι ηταν για μια χρηση μονο. τι απο τις πηγες των διανομων το εγκαθιστουσα, τι απο το αρχειο της ρουφιανας, (γουγλ), παλι τα ιδια εκανε. μονο στο 8.04 ανοιγε "φυσιολογικα" καποιες φορες, αλλα και παλι μετα απο μερικα λεπτα εριχνε segfault. ποτε δεν καταφερα να το δουλεψω για πανω απο 5 λεπτα. το google maps μεσα απο το μηρυκαστικο, ειναι το ιδιο σχεδον πραγμα με το free google earth (που δεν εχει επιλογες για gps, και κατι αλλα που εχει το επι πληρωμη "pro"), και εχει και streetview κανονικα.

ναι το σκεφτηκα και εγω για τους google maps απο browser απλα το google earth εχει και προσθετα απο αριστερα με τρισδιαστατα κτηρια δρομους κτλ. που οι χαρτες της google απο browser δεν εχει.

2)επισεις αυτην την παλιοκαμερα του δεν την ανοιγει ποτε και μολις παει να ανοιξει κολλαει το συστημα ολο.

βρε παιδια ομως στον δικο μου λαπτοπ γιατι δουλευουν ολα;;;και το google earth kai αυτη η παλιοκαμερα usb που δεν δουλευει στον υπολογιστη του πατερα μου.
αυτο δεν μπορω να καταλαβω...πως γινετε αυτο;;;
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  2 Προβλήματα μετά από αναβάθμιση Λουκάς 16 1.535 01.11.2018 20:50
Τελευταία Ανάρτηση: Λουκάς
  Chromium αναβάθμιση nith1717 6 1.352 20.12.2016 19:21
Τελευταία Ανάρτηση: DarkGoth
  Lubuntu πρόβλημα μετα απο αναβαθμιση 14.04 σε 16.04 chrisinux 4 1.240 06.12.2016 17:30
Τελευταία Ανάρτηση: chrisinux
  Αναβάθμιση σε ubuntu 16.04 dirosis 4 1.075 24.04.2016 21:27
Τελευταία Ανάρτηση: dirosis
  Χρειάζομαι αναβάθμιση (ή προσθήκη) hardware ; Λουκάς 3 796 03.09.2014 19:28
Τελευταία Ανάρτηση: Λουκάς

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)