Συνελήφθη ο καπιτάλας αντιπρόεδρος της Samsung Jay Y. Lee
#1
[IMG]samsung_lee_jae-yong.jpg[/IMG]
Κρατείται για δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων της Νότιας Κορέας, ο Λι Τζάε-Γιονγκ (Lee Jae-Yong), ο Αντιπρόεδρος της Samsung. Το νέο ένταλμα σύλληψης του Lee Jae-Yong ενεκρίθη από το Κεντρικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Σεούλ (πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας).
Και λέμε το νέο ένταλμα γιατί και τον Ιανουάριο είχε εκδοθεί ένταλμα για την σύλληψή του. Τότε όμως ο Lee Jae-Yong κατάφερε να απορριφθεί εκείνο το ένταλμα σύλληψης.
Η υπόθεση όμως δεν έκλεισε. Συγκεντρώθηκαν και νέα στοιχεία που ενοχοποιούν τον επικεφαλής της εταιρείας, με αποτέλεσμα να βγει και δεύτερο ένταλμα.
Μόνο που αυτήν την φορά, δεν την γλύτωσε. Βρέθηκε στην φυλακή και (λογικά) θα παραμείνει εκεί γα 18 μήνες, μέχρι και την έναρξη δηλαδή της δίκης.
Ο πανίσχυρος άντρας του κορεατικού κολοσσού κατηγορείται για συμμετοχή σε σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο συμμετείχαν η πρώην πρόεδρος της Ν. Κορέας Παρκ Γκουν-χιέ (Park Geun-hye) όπως και η στενή της φίλη Choi Soon-sil. Ο Lee Jae-Yong, γιος του Προέδρου της Samsung Λι Κουν-Χι (Lee Kun-hee), φέρεται να προχώρησε σε δωροδοκίες ύψους 36 εκατομμυρίων δολαρίων (43 δισεκατομμύρια κορεατικά γουόν) σε διάφορα άτομα τα οποία σχετίζονται με την Choi Soon-sil.
Ο στόχος του Lee ήταν να πεισθεί η τότε πρόεδρος της χώρας να εγκρίνει την συγχώνευση δύο μεγάλων θυγατρικών επιχειρήσεων της Samsung το 2015, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα την εδραίωση της δύναμης και της επιρροής του στην εταιρεία.
Και μην νομίσετε πως η λίστα με τις κατηγορίες μένει σ' αυτό μόνο. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι άκρως σοβαρές· από υπεξαίρεση, δωροδοκία, ψευδορκία, και απόκρυψη εσόδων εγκληματικών δραστηριοτήτων, μέχρι και παράνομη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό.
Τόσο η Samsung, όσο και ο ίδιος ο Lee, αρνούνται βέβαια τις κατηγορίες. Υπάρχει, βέβαια, η παραδοχή από τον Lee ότι η Samsung έκανε δώρο στην κόρη της Choi ένα άλογο αξίας 800.000 (!) δολαρίων.
Σε δηλώσεις δικαστικού εκπροσώπου για την υπόθεση, αναφέρεται ότι η ενέργεια σύλληψης του Lee κρίθηκε αναγκαία από την στιγμή που υπήρχε η πιθανότητα καταστροφής αποδεικτικού υλικού ή αποφυγή της σύλληψής του.
Σημειωτέον πως οι εισαγγελείς ζήτησαν ένταλμα σύλληψης και για τον πρόεδρο της Samsung. Το δικαστήριο όμως δεν αποδέχθηκε το αίτημα.
Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ιστορικό φοροδιαφυγής και εύνοιας σε ανώτατα στελέχη της Samsung, και ειδικά στην οικογένεια του συλληφθέντος.
Ο δε Όμιλος Samsung προέβη σε δήλωση πως θα κάνουν τα πάντα για να λάμψει η αλήθεια, καθώς είναι υπέρμαχοι της... αλήθειας:
We will do our best to ensure that the truth is revealed in future court proceedings.
δηλαδή:
Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσουμε πως θα αποκαλυφθεί η αλήθεια στο μέλλον, στις δικαστικές διαδικασίες που θα κινηθούν.Υπάρχει άσχημο κλίμα στην κοινή γνώμη της Ιαπωνίας για την διαπλοκή εταιρειών με την κυβέρνηση και έτσι η σύλληψη παρουσιάζει ενδιαφέρον αν και μάλλον θα είναι εικονική λόγω του κακού κλίματος.
 Σοβαρότητα (λέμε τώρα…), διαφάνεια (ΤΩΡΑ!) και Ελεύθερη πρόσβαση σε όλα.
  Απάντηση
#2
Το λινκ που έδωσες δεν περιέχει το θέμα. Είναι δικό σου άρθρο με πληροφορίες που έχεις ή είναι κάπου εκεί στο μπλούμπεργκ;
  Απάντηση
#3
Πράος, post: 27374, member: 1459 είπε κι ελάλησε:Το λινκ που έδωσες δεν περιέχει το θέμα. Είναι δικό σου άρθρο με πληροφορίες που έχεις ή είναι κάπου εκεί στο μπλούμπεργκ;
Πράος, εδώ:
https://www.bloomberg.com/news/videos/20...e-s-arrest
 Σοβαρότητα (λέμε τώρα…), διαφάνεια (ΤΩΡΑ!) και Ελεύθερη πρόσβαση σε όλα.
  Απάντηση
#4
Πράος, το γεγονός είναι πραγματικό, απλά αυτά τα πράγματα δεν γίνονται εάν δεν πέσει Κινέζικός δάκτυλος! Οι Κινέζοι καθαρίζουν το κάθε γειτονικό περιβάλλον από ξένες επιρροές. Φίλοι, φίλοι.......
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Έκλεισε το Gamato και συνελήφθη ο διαχειριστής της ιστοσελίδας georgezaf 1 1.769 22.10.2015 04:40
Τελευταία Ανάρτηση: georgezaf

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)