Δε μπορεί να μη βρίσκεις πληροφορίες. Όταν λες «μεταγλώττιση με τη μνήμη» υποθέτω ότι βάζει το build directory σε tmpfs. Αυτό βοηθάει κάπως αλλά δεν κάνει θαύματα. Γενικά στη μεταγλώττιση μπορεί να έχεις 3456GB RAM και 18πύρηνο επεξεργαστή αλλά ένα πρόγραμμα να χρησιμοποιεί μόνο έναν πυρήνα όταν μεταγλωττίζεται. Παίζουν δηλαδή πολλά ρόλο.
Πιο γενικά, σε binary διανομή δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για να κάνεις μεταγλώττιση κι αν το κάνεις συχνά ενδέχεται να έχεις προβλήματα που ξεκινούν από το να μην ξέρεις εσύ και ο package manager τι υπάρχει εγκατεστημένο και φτάνουν μέχρι το να διαλύσεις το σύστημα.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
Δηλαδή μόνο στο Gentoo επιτρέπονται αυτά; θα μου πεις για μία διανομή που ενημερώνεται συνέχεια και διαθέτει τα περισσότερα προγράμματα έτοιμα δεν έχει νόημα.Αλλά και πάλι, ποιος ο σκοπός του άρθρου αν η μεταγλώττιση μπερδεύει τον package manager και καταστρέφει το σύστημα; και για το Ubuntu συγκεκριμένα
Manjaro xfce 64
Παντού επιτρέπονται. Απλά, οι binary διανομές χτίζονται με κάποιες συγκεκριμένες επιλογές κι αν κάνεις compile συνέχεια, αργά ή γρήγορα θα πας κόντρα σε αυτές τις επιλογές (και στον package manager) ενώ με τις source-based διανομές αποφασίζεις εσύ για τα πάντα, από το Α μέχρι το Ω. Είναι εντελώς διαφορετική η λογική δηλαδή.
Compile σε binary διανομή κάνεις για δύο λόγους κυρίως: είτε γιατί θέλεις να μάθεις (οπότε δε σε νοιάζει αν χαλάσουν όλα), είτε γιατί χρειάζεσαι μια επιλογή που ένα έτοιμο πακέτο την έχει απενεργοποιημένη.
Ο σκοπός του άρθρου είναι αυτό το «Για τα ανήσυχα μυαλά» που γράφει. Δε λέει πουθενά ότι είναι καλό να μεταγλωττίσεις το μισό Ubuntu.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
όχι, δεν κάμω τέτοιες ταρζανιές εγώ
Manjaro xfce 64
Η καλύτερη. Και για βασική χρήση, αν θέλεις. Εγώ πάντα κάνω compile τους πυρήνες μου. Δεν είναι δύσκολο, απλά έχει πολλές πολλές λεπτομέρειες και θέλει προσοχή.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;