Ο άνθρωπος και ο ρόλος του στην Γη
#31
Έχω ένα γάτο που δεν πιστεύει στα θαύματα παρά μόνο στις νυχάρες του για να πιάνει κυρίως ποντίκια, σαύρες και πουλιά, βέβαια εάν στον δρόμο του πέσει καμιά τσιπούρα δεν νομίζω να της χαριστεί.
Από μεριάς μου του δίνω φαγητό και νερό, έτσι όποτε πεινάει και διψάει πάει στο μέρος που του τα έχω αφήσει. Συνήθως κοιμάται όλη μέρα και όταν ξυπνάει κάνει καμιά βόλτα για να πιάσει τους αγαπημένους του μεζέδες. Φαίνεται μια χαρά και ευχαριστημένος από την ζωή του.
Δεν θέλει ούτε μπουζούκια, ούτε τσίπουρα, ούτε από την βαρεμάρα του παίζει τάβλι, έτσι από ψηλά τον κοιτάω ως ανώτερο θηλαστικό και αναρωτιέμαι ποιος είναι ανώτερος, όταν ξαφνικά ακούω το αετογέρακο από πάνω μου να σφυρίζει πίουου................
  Απάντηση
#32
Pragma_linux, post: 27502, member: 1793 είπε κι ελάλησε:Αν κάποιος στο φόρουμ νομίζει ότι σκέφτομαι λάθος να επιχειρηματολογήσει επιστημονικά ή φιλοσοφικά ώστε να μην αρχίσω τη μετατροπή των ανθρώπων σε τσιπούρες!


Το μήνυμα του Ασύνορου περιλαμβάνει τα ερωτήματα για τον ρόλο του ανθρώπου στη Γη και τον προορισμό του.

Αν το πάρουμε από την πλευρά της Ορθοδοξίας, αν ρωτήσεις τους παπάδες θα σου πουν πως προορισμός του ανθρώπου είναι να προσεγγίσει τον Θεό, και να εφαρμόζει όσα έχει πει ο Χριστός. Ενώ στον ρόλο θα σου πουν όσα λέει η Βίβλος, το αυξάνεστε και πληθύνεστε και κυριεύσατε την Γη, αγάπα τον πλησίον, να ζεις εν Χριστώ ζωή, και είτε πορεύεσαι με τον γάμο, η με την αγαμία και τον μοναχισμό. Να έχεις κοινωνία με την εκκλησία, και να συμμετέχεις στα μυστήρια.
Από όλα αυτά μην περιμένεις να αποκλίνουν οι παπάδες. Αυτά είναι για την Ορθοδοξία, τελεία και παύλα.

Από επιστημονικής πλευράς, πρόσφατα παρακολούθησα το ντοκιμαντέρ “Η ιστορία της Γης και της ζωής”. Για μια ακόμα φορά, το έχω δει αρκετές φορές. Σύμφωνα με αυτό, πρόκειται για γεγονότα που συνέβησαν με τυχαιότητα, και οι συνθήκες επέτρεψαν την έναρξη της ζωής και στη συνέχεια oι κανόνες της Χημείας προέβησαν στην εξέλιξη (αποφεύγω την λέξη δημιουργία, μιας και εδώ προϋποθέτει το νοήμον Ον ως δημιουργό).

Αν πάρουμε τη λέξη ρόλος, και προορισμός, αυτές αναφέρονται σε κάτι οργανωμένο. Αν δηλαδή μιλήσουμε για την θεατρική παράσταση του Άμλετ, παίρνει ο σκηνοθέτης έναν ηθοποιό και του λέει, εσύ θα έχεις τον ρόλο του Άμλετ, εσύ της Οφηλίας, εσύ του Φαντάσματος. Υπάρχει μια καθοδήγηση όπως βλέπεις.

Ανάλογα, στον υπολογιστή μας, το τροφοδοτικό παίζει το ρόλο της αδιάλειπτης τροφοδοσίας, σταθερών τάσεων 12, 5, 3 V θα πρέπει να έχει ασφάλεια βραχυκυκλώματος, θερμική, φορτίου, και λοιπά. Προορισμός του τροφοδοτικού είναι να παίζει αυτό τον ρόλο καθ' όλη την διάρκεια ζωής του υπολογιστή.

Επανερχόμενος στο ντοκιμαντέρ για την έναρξη και την εξέλιξη της Γης και της Ζωής, χωρίς νοήμονα οντότητα από πίσω, αλλά με τυχαιότητα και ακολουθώντας τους νόμους της φυσικής και της χημείας, δεν υπάρχει συγκεκριμένος ρόλος και προορισμός είτε για την Γη, είτε για τα πλάσματα της. Ούτε και για τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος ήταν εξέλιξη ενός θηλαστικού. Η εξέλιξη έφερε τον τρόπο σκέψης, και τις λειτουργίες μας.

Η ζωή, και αυτό που είχαν πει οι Μόντι Πάιθον, το νόημα της ζωής. Εδώ, δεν υπάρχει κάποιο νόημα. Η ζωή είναι εδώ απλώς για να ζει. Χημικά, και ξεκινώντας από το πρώτο μόριο, ήταν η αντιγραφή. Πρόκειται για ένα φωτοτυπικό που βγάζει φωτοτυπίες. Εγώ, εσύ, είμαστε μία από αυτές. Άλλοτε οι φωτοτυπία βγαίνει καλή, άλλοτε χαλασμένη. Άλλοτε με μαυρίσματα, μουντζούρες, μελανιές, και τόνερ.

Είναι εκεί οι φωτοτυπίες, μέχρι να φθαρούν και να ξεσκιστούν σιγά σιγά με την πάροδο του χρόνου.

Οι λειτουργίες του μυαλού μας που έφτασαν σε ένα επίπεδο, και η περιέργεια μας, βάζουν ερωτήματα για το περιβάλλον, το σύμπαν, την έναρξη, την λήξη, άλλα από αυτά μπορούμε να απαντήσουμε άλλα όχι, ίσως μερικά απαντήσουμε στο μέλλον.

Το DNA, τι με το DNA, ναι είναι μηχανισμός της φωτοτύπησης, της κόπιας, οτιδήποτε επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας, διακόπτες, πρωτεΐνες η άλλο. Τι με αυτό; Επειδή το κατανοήσαμε, κατανοήσαμε τον μηχανισμό αντιγραφής. Η εξέλιξη βασίζεται σε δύο παράγοντες τη μετάλλαξη και την φυσική επιλογή.

Το αν ο άνθρωπος προσέξει το περιβάλλον του, αυτό σίγουρα θα είναι υπέρ του, πιο πολύ στο επίπεδο του υπερπληθυσμού της κατανάλωσης των φυσικών πόρων, των βιομηχανικών αποβλήτων. Αν δεν προσέξει, θα είναι χειρότερα γι' αυτόν. Αν προσέξει, θα έχει. Η έννοια Φύση, αυτήν θα πρέπει να την δούμε όχι σαν νοήμονα οντότητα το σύνολο της, γιατί δεν είναι. Τα βουνά, τα ποτάμια, οι θάλασσες, δεν έχουν νοημοσύνη, τα ζώα έχουν, τα φυτά, ναι και όχι. Αλλά συνολικά όταν λέμε “θα μας εκδικηθεί η Φύση”, δεν το εννοούμε πως συνολικά η Φύση έχει μια νοημοσύνη και θα προχωρήσει στην εκδίκηση. Αν με τις ενέργειες μας καταστρέψουμε το Όζον, τότε θα μας φάει η ακτινοβολία. Δεν πρόκειται για εκδίκηση κάποιας οντότητας.

Το θέμα που θίγει ο Ασύνορος είναι ένα από τα συμβατικά θέματα, και όπως είπα πριν έμπαινε σε εκθέσεις. Σαν συμβατικό, εννοώ πως τυγχάνει της ευρείας κοινωνικής αποδοχής, σαν θέμα “ρόλος του ανθρώπου, προορισμός”. Συμβατικό, επειδή ο ρόλος και ο προορισμός, είναι έννοιες κοινωνικά φιλικές, όπως η έννοια Αποταμίευση, που επίσης μας την έβαζαν συχνά για ανάπτυξη και ανάλυση.
  Απάντηση
#33
asinoro, post: 27521, member: 1760 είπε κι ελάλησε:Έχω ένα γάτο που δεν πιστεύει στα θαύματα παρά μόνο στις νυχάρες του για να πιάνει κυρίως ποντίκια, σαύρες και πουλιά, βέβαια εάν στον δρόμο του πέσει καμιά τσιπούρα δεν νομίζω να της χαριστεί.
Από μεριάς μου του δίνω φαγητό και νερό, έτσι όποτε πεινάει και διψάει πάει στο μέρος που του τα έχω αφήσει. Συνήθως κοιμάται όλη μέρα και όταν ξυπνάει κάνει καμιά βόλτα για να πιάσει τους αγαπημένους του μεζέδες. Φαίνεται μια χαρά και ευχαριστημένος από την ζωή του.

Εδώ, με την λέξη ευ-τυχισμένος, βλέπεις καθαρά τον παράγοντα τύχη.

Το γατί είναι μέχρι τώρα ευ-τυχισμένο, γιατί δεν του έτυχε ρινοτραχιείτιδα, εξωπαράσιτα, ασθένειες, επιθέσεις από ανθρώπους η αυτοκίνητα, χάσιμο ματιού, απόστημα, η γδάρσιμο σε γατοκαυγά, και άλλα.

Αντίθετα αν του τύχαινε ιός, της ρινοτραχιείτιδας, η ο καλυκοιός η της λοιμώδους περιτονίτιδας, η ψύλλοι, η επίθεση το γατί θα ήταν δυσ-τυχισμένο η νεκρό. Ανάλογα το πουλί στον ουρανό είναι ευ-τυχισμένο επειδή δεν του έτυχαν ψείρες, ασθένεια, η πυροβολισμός η να φαγωθεί η άλλο.

Παίζει πολύ ο παράγοντας τύχη.

Έχουν επίσης τουλάχιστον ορισμένα ζώα ανεπτυγμένες λειτουργίες. Μία από τις δικές μου γάτες, ενώ έχει στο πιατάκι και κροκέτες, και τροφή, τη θερμοφόρα του, νεράκι, ξαπλωτούρες, όλα, μόλις κλείσω την πόρτα και την αφήσω απ' έξω, ξεκινάει ανείπωτος θρήνος.

Δηλαδή, “δεν αρκούν αυτά, εγώ θέλω την αγάπη σου, και τη συντροφιά σου”. Άμα ανοίξω, μού ρχεται, και ξεκινάνε τα γουργουρίσματα και τα τριψίματα, αρκεί να είμαι δίπλα και εγώ.

Βλέπεις δηλαδή, πως είναι και η αγάπη. Που είναι ένα ανώτερο συναίσθημα.

Το ανώτερα και κατώτερα είναι σαν λέξεις δικές μας έννοιες και εφευρέσεις. Σίγουρα εμπειρικά ξέρουμε το νόημα τους. Ξέρουμε όμως πως αν τύχει φυσική καταστροφή, τα μικρόβια που ζουν κάποια χιλιόμετρα κάτω από το έδαφος, η στον βυθό της θάλασσας, θα επιβιώσουν, ενώ εμείς όχι.
  Απάντηση
#34
DarkGoth, post: 27509, member: 1051 είπε κι ελάλησε:εχεις βγαλει παιχνιδι "ταβλι του φυλακισμενου";... :smok:resp υπαρχει τοσο μικρη πιθανοτητα, να κερδισεις ενα τετοιο παιχνιδι, που στατιστικα αγγιζει ορια του απιθανου. μονο με δεηση στον τιτανοτεραστιο, (ΚΘΟΥΛΟΥ), μπορεις να καταφερεις κατι τετοιο.


Καλά, βάλε εσύ να παίξεις το DOOM 4 που δεν έχει βγει για Linux, να μου πεις πως είναι.
  Απάντηση
#35
Pragma_linux, post: 27502, member: 1793 είπε κι ελάλησε:ενώ ο Χριστούλης με έχει αφήσει ελεύθερο να επιλέγω ότι θέλω αρκεί να είναι σε απόλυτη αρμονία με τη φύση.

Κοίτα, δεν λέω καλός ο αναρχισμός, συμφωνώ, αλλά κράτα και την πισινή γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Προσωπικά, έχω καλύτερα να είμαι αναρχοχριστιανός, όπως τον Αυτεξούσιο, διότι και η Ορθοδοξία εμπεριέχει (στα καρούλια και τις σκήτες του Αγίου Όρους), την αναρχική ζωή.


Να σου πω, πως παρακολουθώ αμέτρητα ντοκιμαντέρ με Χώκιγκ, αλλά πάω και ανάβω και ένα κερί στην Εκκλησία. Και ο μπάρμπας μου ο κομμουνιστής που είχε φάει πόσες φυλακές για πολιτικές πεποιθήσεις, ήτανε Ορθόδοξος. Εμένα να σου πω ούτε με χαλάει, αλλά και πολιτιστικά αν θέλεις, πες η βυζαντινή μουσική η η αγιογραφία, με γεμίζει πολύ καλλιτεχνικά.
  Απάντηση
#36
Χάρης, post: 27526, member: 1144 είπε κι ελάλησε:Καλά, βάλε εσύ να παίξεις το DOOM 4 που δεν έχει βγει για Linux, να μου πεις πως είναι.
αφου δεν εχει βγει για λινουκς, πως θα το βαλω να παιξω; βεβαια θα μπορουσα να χρησιμοποιησω τα παντζουρια στον εξομοιωτη. αλλα doom και εξομοιωτης;... μαλλον δεν θα παει και παρα πολυ καλα. εχω το wolfenstein3D ομως (επισης παντζουρια και εξομοιωτης). να χρησιμοποιησω αυτο για να παιξω;... παλι;... 100 φορες το ειχα τερματισει :p:rolfx
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#37
DarkGoth, post: 27528, member: 1051 είπε κι ελάλησε:αφου δεν εχει βγει για λινουκς, πως θα το βαλω να παιξω; βεβαια θα μπορουσα να χρησιμοποιησω τα παντζουρια στον εξομοιωτη. αλλα doom και εξομοιωτης;... μαλλον δεν θα παει και παρα πολυ καλα. εχω το wolfenstein3D ομως (επισης παντζουρια και εξομοιωτης). να χρησιμοποιησω αυτο για να παιξω;... παλι;... 100 φορες το ειχα τερματισει :p:rolfx

Πρόσφατα κυκλοφορησαν videos με τον νέο επεξεργαστή RYZEN 7 της AMD, που όπως βλέπω πηγαίνει πολύ καλά στο gaming με μια καλή κάρτα γραφικών. Εδώ, ο RYZEN 7 1800 X μαζί με το Randeon RX 480 (δυστυχώς ο επεξεργαστής είναι ακριβός, και δεν βρίσκω και κανέναν λόγο να φτηνίνει, και λόγω κρίσης άρα χαμηλών πωλήσεων, και ελλείψει άμεσου διαδόχου η ανταγωνισμού).

Μια πρόωρη κριτική, επειδή δεν το έχω παίξει, είναι:

Γραφικά:

Εξαιρετικά.

Όπλα:

Πολύ καλά τα Sci Fi. Οι ρετρό καραμπίνες είναι μια παραφωνία, επίσης δεν μου άρεσαν τα υβρίδια Sci Fi και κάννης, όπως το όπλο όπου κοκκινίζει η κάννη, το μυδράλλιο. Το εφέ είναι εξαιρετικό, αλλά σαν όπλο όχι. Προτιμώ το όπλο δημιουργίας μικρής μαύρης τρύπας που είδαμε νομίζω στο DOOM 3.

Τέρατα:

Πολύ καλά, πολύ καλή η ιδέα των τεράτων και όχι των ανθρώπων εχθρών. Τα τέρατα είναι πολλά, δεν χρειαζόταν τόσα, θα προτιμούσα πολύ περισσότερο γρίφους και λίγα τέρατα. Το πολύ μπαμ μπουμ, κάνει "πολύ shoot" το παιχνίδι.

Εφέ:

Δεν χρειαζόταν τόσα αίματα.

Σενάριο: Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, αν δεν το παίξω.

Λ/Σ: Πολύ κακό που δεν βγήκε στο Steam, η ιστορία είναι περίπλοκη, έγινε μια εξαγορά της εταιρίας, και πιθανόν πέσανε η παρασκηνιακά, η έλλειψη χρημάτων. Θα δείξει.

  Απάντηση
#38
Χάρης, αυτό που αποκαλούμε εμείς τύχη για την φύση είναι σωστές ή λάθος επιλογές. Π.χ το γατί θα πάθει ασθένειες εάν συναναστρέφεται με άλλα γατιά που πιθανόν να έχουν ασθένειες, ή εάν του δίνουμε μολυσμένες τροφές. Ο γάτος μου όταν του έδωσα για ένα διάστημα ξηρά τροφή για σκύλους που είχα, έπιασε σκουλήκια. Ο γιατρός μου είπε ότι θα παίρνει χάπια από εδώ και στο εξής για όλη του την ζωή. Του έδωσα ένα χάπι και ποτέ ξανά δεν εμφανίστηκαν τα σκουλήκια πάνω από ενάμιση χρόνο τώρα. Τρώει την ξηρά γατοτροφή του και τα μεζεδάκια που πιάνει μόνος του, ποντίκια, σαύρες, πουλιά, φίδια και ότι άλλο βρίσκει.
Η τύχη και η ατυχία είναι έννοιες για εμάς τους ανθρώπους, στην φύση όλα εξηγούνται από τις σωστές ή λάθος επιλογές καθώς και από τις συνθήκες διαβίωσης του κάθε είδους.
  Απάντηση
#39
asinoro, post: 27533, member: 1760 είπε κι ελάλησε:Π.χ το γατί θα πάθει ασθένειες εάν συναναστρέφεται με άλλα γατιά που πιθανόν να έχουν ασθένειες, ή εάν του δίνουμε μολυσμένες τροφές. Ο γάτος μου όταν του έδωσα για ένα διάστημα ξηρά τροφή για σκύλους που είχα, έπιασε σκουλήκια. Ο γιατρός μου είπε ότι θα παίρνει χάπια από εδώ και στο εξής για όλη του την ζωή. Του έδωσα ένα χάπι και ποτέ ξανά δεν εμφανίστηκαν τα σκουλήκια πάνω από ενάμιση χρόνο τώρα. Τρώει την ξηρά γατοτροφή του και τα μεζεδάκια που πιάνει μόνος του, ποντίκια, σαύρες, πουλιά, φίδια και ότι άλλο βρίσκει.

Τα σκουλήκια του εντέρου (η ενδοπαράσιτα), θα τα πιάσει πολύ εύκολα αν είναι σε εξωτερικό χώρο. Τα πιάνει αν φάει ψύλλους, αν φάει αυγά των παρασίτων που βρίσκονται διάσπαρτα στον κήπο. Τα σκουληκάκια αυτά είναι κυρίως δύο ειδών, η τα λευκά μακρόστενα (που θα τα δεις και στα περιττώματα, και να μπαινοβγαίνουν στο ποπό του), και τα μισοφέγγαρα που είναι μικρά και πιο δυσδιάκριτα, αυτά τα βλέπουμε στα περιττώματα.

Τη στιγμή που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, δεν τα αποφεύγεις, θα ξαναπιάσει. Γι' αυτό, πρέπει ένα χαπάκι αποπαρασίτωσης ανα τρίμηνο. Αν είναι ενήλικο, παίρνει ολόκληρο το χαπάκι (το Drontal γάτας), - όχι το Drontal σκύλου - , γιατί ο σκύλος έχει διαφορετικά σκουλήκια. Αν δεν θέλεις να τον πηγαίνεις και να πληρώνεις κτηνίατρο ανά τρίμηνο, απλώς για να του δίνει το χαπάκι, μπορείς να το κάνεις σκόνη και να του το βάλεις σε μικρή ποσότητα πολύ εύγευστης και τραβηχτικής τροφής για να το φάει. Να φροντίσεις να είσαι εκεί για να σιγουρευτείς πως το έφαγε.

Με ξηρά τροφή δεν έχω ακούσει ποτέ πως πιάνουν σκουλήκια, ΟΜΩΣ αν την είχε γλύψει σκύλος πριν, μπορεί να άφησε αυγά με το σάλιο του, και να τα κατάπιε ο μικρός, οπότε και έπιασε τα σκουλήκια. Την περίοδο που το γατί έχει σκουλήκια, πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας επειδή κάνει "ανακύκλωση", δηλαδή γλείφεται, μετά γλείφει το τρίχωμα και μπορεί να διασπείρει αυγά των παρασίτων που θα τα ξαναφάει. Επίσης, δεν πρέπει να μας πανικοβάλλουν τα εξωπαράσιτα αυτά, αφού με το χαπάκι καθαρίζει το ζώο. Βγαίνουν όλα νεκρά στα περιττώματα μετά το χάπι, ΑΛΛΑ όπως μου είπε η κτηνίατρος μου, τα αυγά παραμένουν, οπότε το ολικό καθάρισμα θα είναι στο επόμενο τρίμηνο με το επόμενο χάπι.

Αν τρώει σαύρες και ερπετά, θα έχει οπωσδήποτε τοξόπλασμα, ένα ενδοκυτταρικό παράσιτο. Γι' αυτό δεν πρέπει να πιάνουμε με τα χέρια τα περιττώματα του. Στο τοξόπλασμα μένει ισόβιος φορέας. Αν το κολλήσουμε, μένουμε φορείς ισόβιοι, όμως αυτό το παράσιτο μπορούμε να το κολλήσουμε και από κρέας που δεν ψήσαμε καλά. Καλό είναι γενικά τα κρέατα που τρώμε να ψήνονται πολύ καλά σε κατσαρόλα η φούρνο. Στο γατί δεν πρέπει να δίνονται ωμά, η ημι-ωμά, γιατί θα ξαναπιάσει ενδοπαράσιτα. Ειδικά τα κρέατα βιολογικής διατροφής, που δεν τα περνάνε από αποστείρωση, θα πρέπει να μαγειρεύονται πολύ καλά και σε υψηλές θερμοκρασίες.

Σε εμένα μου έχουν δώσει δύο φορές κρέας βιολογικής, και το έκανα στη χύτρα ταχύτητος. Στη χύτρα δεν επιζεί τίποτα.
Προσοχή σε ωμούς κιμάδες. Εμένα η πρώτη από κιμά είχε πιάσει σκουλήκια.

Αν τρώει ποντίκια, αυτό δεν είναι καλό. Μπορεί να φάει λυσσασμένο ποντίκι. Και η λύσσα έχει αρχίσει και ξανατραβιέται πάλι σε ζώα εξωτερκού χώρου, ειδικά σε σκύλο που ζει σε επαρχία.

Αν το φροντίζεις, και το πας καμιά φορά σε κτηνίατρο, κάνε του έστω μια φορά το τριπλό εμβόλιο γάτας (ρινοτραχιείτιδα - καλυκοιός - πανλευκοπενία), και μια φορά στο τρίμηνο χαπάκι αποπαρασίτωσης. Στο τρίχωμα κοίταζε το για εξωπαράσιτα (ψύλλους), γιατί μεταδίδουν ασθένειες με τα τσιμπήματα τους. Αν δεις εξωπαράσιτα, ρώτα τον κτηνίατρο για αντιπαρασιτική αμπούλα εξωτερικής χρήσης, και κάθε πότε και πως την εφαρμόζεις.

Αν δεν βαριέσαι, μια στις τόσες, χτένιζε τον με την ψιλή τσατσάρα, στη φορά του τριχώματος, για να φεύγουν οι νεκρές τρίχες. Του κάνει πολύ καλό, και ανάλογα με το ζώο, μπορεί να βγάζει πολλές τούφες, η όχι, αν κάνει καλή διατροφή.

Καλό είναι επίσης να μην τρώει από το ίδιο μπολ με σκυλάκια, γιατί μπορεί να κολλήσει αυγά παρασίτων του σκυλιού.

Στην Ελλάδα έχει έρθει δυστυχώς και το AIDS της γάτας. Πολλές στο καταφύγιο αδέσποτων που φροντίζουμε, έχουν, και κολλάνε από δαγκωνιά ζευγαρώματος η μία την άλλη. Εμείς δεν το κολλάμε αυτό. Αν το ζώο το κολλήσει, έχει πορεία ανάλογη με το δικό μας AIDS, δηλαδή η μένει φορέας, η αν ενεργοποιηθεί το ζώο είναι ευάλωτο σε άλλες ασθένειες λόγω του χαμηλού ανοσοποιητικού συστήματος. Εκεί πρέπει να φροντίζει κάποιος για αντιβίωση αν πιάνει άλλες γρίππες και είναι φιλάσθενο.

Αν δεις ποτέ πράσινη μυξούλα σε μάτι η μύτη και φταρνίσματα, είναι ρινοτραχιείτιδα, και είναι πολύ επικίνδυνη για τύφλωση η θάνατο του ζώου. Θέλει κολλύριο και αντιβίωση στη σωστή δοσολογία, και θα την περάσει. Σε εμάς είχαν πολλές στο καταφύγιο, αλλά και οι δικές μου την πέρασαν όλες όταν ήταν μικρές.

Γενικά, είτε γάτα είτε σκύλος, θέλει την επίβλεψη και τη φροντίδα του, και έτσι θα ζει κανονική ζωή.
  Απάντηση
#40
asinoro, post: 27533, member: 1760 είπε κι ελάλησε:Χάρης, αυτό που αποκαλούμε εμείς τύχη για την φύση είναι σωστές ή λάθος επιλογές. Η τύχη και η ατυχία είναι έννοιες για εμάς τους ανθρώπους, στην φύση όλα εξηγούνται από τις σωστές ή λάθος επιλογές καθώς και από τις συνθήκες διαβίωσης του κάθε είδους.

Ουσιαστικά δεν είναι “επιλογές” στο στυλ του επιλέγω ανάμεσα στο Α και στο Β, θα εξηγήσω τον τρόπο σκέψης μου. Οι μεταλλάξεις είναι τυχαίες, συμφωνούμε; Την μετάλλαξη δεν την επιλέγει κανείς, συμβαίνει μόνη της από παράγοντες, είτε από κακή αντιγραφή, είτε από ακτινοβολία, ραδιενέργεια. Οι φυσικές διασταυρώσεις δεν νομίζω πως είναι μέσα στην μετάλλαξη, δεν το θυμάμαι αυτό.

Στη συνέχεια αναλαμβάνει η φυσική επιλογή, που όμως δεν είναι νοήμων επιλογή. Είναι προσαρμοστική προς το περιβάλλον. Αν ας πούμε μια φυλή σκυλιού είναι πιο ανθεκτική στις συνθήκες, επιζεί και διαδίδεται. Αν δεν είναι εξαφανίζεται.

Οπότε η λάθος επιλογή και η σωστή ποια είναι; Ποιος διαλέγει; Επιζεί και διαδίδεται ο πιο εξοπλισμένος και προσαρμοσμένος. Καλά εξοπλισμένος ας πούμε είναι ο σκαντζόχοιρος. Αν τώρα μια φυλή σκαντζόχοιρου δεν είναι ανθεκτική σε μερικά μικρόβια, δεν θα διαδοθεί η φυλή.

Να πάρε και τους δικούς μας, τους γατόφιλους. Υπάρχουν γάτες που δεν αρρωσταίνουν εύκολα, είναι πρωταθλητές επιβίωσης έξω. Άλλες είναι πολύ πιο φιλάσθενες, και μας παρουσιάζουν πολλά προβλήματα στο καταφύγιο. Αν δεν παρενέβαινε η φιλοζωική ομάδα, να ταΐζουμε, να αντιβιώνουμε και να στειρώνουμε στο σύνολο, οι ασθενικές θα είχαν πεθάνει με την φυσική επιλογή.

Και τώρα τι έγινε; Επειδή ταΐζουμε οι φιλόζωοι και φροντίζουμε, οι φιλάσθενες έχουν ανανήψει, πολλαπλασιάζονται οι αστείρωτες, και υπάρχουν πλέον πολλά γατιά μη ανθεκτικά στα μικρόβια.
Αν αναλάμβανε μόνη η φύση, θα παρέμεναν μόνο οι ανθεκτικές, και πολλές ασθένειες θα είχαν περιοριστεί.

Βασικά στο ντοκιμαντέρ για την εξέλιξη της ζωής και της Γης, έχει ένα πολύ ωραίο σημείο που θα σου αλλάξει την άποψη. Οι δύο χρονολογίες μαζικής εξόντωσης. Η μία από την ηφαιστειακή δραστηριότητα της Γης, και η άλλη από τον μετεωρίτη. Στην πρώτη, τι συμπεραίνουμε; Πως η ίδια η Γη, ο ίδιος ο πλανήτης κόντεψε να αφανίσει την ζωή. Και άνθρωπος δεν υπήρχε τότε. Στην δεύτερη περίπτωση, δεν μπορούμε να πούμε εύκολα πως ο μετεωρίτης δεν ανήκει στην φύση.
Αφού είναι βράχος, ανήκει στην φύση, έστω και αν ήρθε από το διάστημα.

Και ο Ήλιος, δεν είναι εδώ μέσα, έξω στο διάστημα είναι, και όμως λέμε, ναι είναι μέσα στην φύση.

Θα αφήσω το link για το ντοκιμαντέρ να το δεις, και θα σου λύσει πολλές απορίες, είμαι σίγουρος. Και εμένα μου έλυσε απορίες, και με έκανε σκεπτικό σε ορισμένα θέματα, όπως την κλιματική αλλαγή.

Καλή παρακολούθηση.

  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Ο άνθρωπος ήταν πάντα καπιταλιστής απλώς δεν το γνώριζε! asinoro 0 875 28.05.2016 18:43
Τελευταία Ανάρτηση: asinoro

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)