Η επαναλειτουργία του site και η επιστροφή των χρηστών
#61
debianass, post: 27925, member: 1803 είπε κι ελάλησε:Θα ήθελα μόνο να υπάρχει ένα array (πίναξ) με τις τελευταίες δημοσιεύσεις στο φόρουμ, άρθρα ή σχόλια. Δε θα ήθελα να φαίνεται στο blog (καλώς έφυγε η στήλη του φορουμ) αλλά κάπου αλλού, έτσι ώστε να παρακολουθεί όποιος θέλει τις συζητήσεις. Τεχνικά δεν είναι παρά ένα query που να εμφανίζει τα ν τελευταία article IDs (ή timestamps αν θέλει κανείς να εμβαθύνει). 1' δουλειά.
Χοντρικά αυτή η λειτουργία υπάρχει σπασμένη στα μενού Forum -> Τι Νέο Υπάρχει; (για τα πρόσφατα νήματα) και Μέλη -> Πρόσφατη Δραστηριότητα (για τα σχόλια). Δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το να τα βλέπεις μαζεμένα αλλά θα ήταν duplication λειτουργίας αν τα είχαμε και τα δύο. Ίσως να βολεύει καλύτερα να μπει αυτό που λες και να φύγουν τα μενού.

Το θέμα όμως είναι ότι όλο το βάρος έχει πέσει στο blog, όπου το βασικό πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Το κουτάκι του forum πάντως δεν έφυγε από πρόθεση, απλά σταμάτησε να λειτουργεί η ροή των rss. Συν τοις άλλοις, έχει συζητηθεί και παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάβασης του forum σε άλλη πλατφόρμα, οπότε αν κάνουμε αλλαγές τώρα πιθανόν να πάνε χαμένες.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#62
Παρόλο που οργανωτικά αυτοπροσδιορίζομαι σαν "πλατφορμιστής", πέρα από αυτή την πλατφόρμα δεν εμπιστεύομαι καμιά άλλη. Οι ουσιαστικές λύσεις είναι πολύ πιο χρονοβόρες και επώδυνες από την ευκολία μιας πασπαρτού πλατφόρμας. Ας ελπίσουμε να μην αποδειχτεί ότι εκτός από ουσιαστικές είναι και μοναδικές.

Οι παραπάνω λύσεις είναι member-oriented. Δηλαδή μπορείς να δεις τα άρθρα που συμμετείχες ή συμμετείχε κάποιο μέλος. Αυτό που θα ήθελα είναι να μπορεί κανείς να βλέπει οτιδήποτε νέο δημοσιεύεται από οποιονδήποτε. Π.χ. μια τεχνική ερώτηση που απευθύνει ένα νέο μέλος που δεν το γνωρίζω. Για να το κάνει κανείς χρειάζεται 1' δουλειά (μετά από μερικές μέρες μελέτη της βάσης του SMF), οπότε ίσως πράγματι μπορεί να γίνει δύσκολο.

Τα νέα αλλαγής host με βρίσκουν σύμφωνο όπως ήταν αναμενόμενο -χωρίς να θέλω να επεκταθώ-, αλλά και αυτή η προσπάθεια χρειάζεται στήριξη για να προχωρήσει. Αν μη τι άλλο σεβασμό στη δουλειά όσων προσφέρουν ώστε να έχει κάποιο νόημα η προσφορά τους.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#63
Ο καθένας είναι ελεύθερος να χαρίσει την εμπιστοσύνη του όπου επιθυμεί νομίζω. Το osarena όμως ούτε ήταν ποτέ ούτε επιθυμεί να γίνει πλατφόρμα με την έννοια που ανέφερες.

Τα νέα μπορείς να τα βλέπεις με τον τρόπο που προανέφερα, τουλάχιστον για την ώρα. Επίσης, αν απαντήσεις σε κάποιο νήμα, μπαίνει αυτόματα στο μενού Forum -> Θέματα που Παρακολουθείτε. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και πατώντας «Συνδρομή στο Θέμα» πάνω δεξιά, όπως και να αποεπιλέξεις θέματα τα οποία δεν επιθυμείς να παρακολουθείς πια. Δυστυχώς, οι ενημερώσεις μέσω email δε δουλεύουν αλλά τα υπόλοιπα λειτουργούν κανονικά.

Δε μπορώ να ξέρω το μέλλον για να σου πω αν θα αλλάξει η πλατφόρμα του forum με βεβαιότητα. Αυτό που μπορώ να σου πω όμως είναι ότι, σε μια τέτοια περίπτωση, θα γίνει το καλύτερο δυνατό, τόσο για τη χρηστικότητα της όποιας νέας πλατφόρμας και το σεβασμό στα δικαιώματα των μελών, όσο και για την τεχνική πλευρά του όλου θέματος.

Αυτό το δεύτερο το αναφέρω γιατί συνηθίζεται σε διαδικτυακούς χώρους, ανεξαρτήτως είδους, να θέλουν όχι απλά να έχουν άποψη αλλά να καθορίζουν κατευθύνσεις οι συμμετέχοντες, είτε είναι σταθεροί σχολιαστές είτε είναι ο κάθε τυχόντας που περνάει για να πει τα δικά του. Καταλαβαίνεις ότι κάτι τέτοιο δε μπορεί να συμβεί, για λόγους που θεωρώ ότι είναι αυτονόητοι. Είναι πολύ εύκολο να λέμε τι θα θέλαμε να γίνει και να κάνουμε υποδείξεις όταν δεν είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε στην υλοποίηση και τη συντήρησή τους. Αυτά δεν αφορούν τα δικά σου σχόλια. Αντίθετα, κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη. Απλά τα ανέφερα για να μην υπάρξουν παρερμηνείες.

Αυτό που προτείνεις είναι θέμα χρηστικότητας και προσωπικά συμφωνώ ότι θα τη βελτιώσει. Υπάρχουν όμως κάμποσα προβλήματα που έχουν προτεραιότητα κι έτσι δε μπορώ να σου υποσχεθώ τίποτα. Μπορεί να είναι εύκολο να γίνει αλλά αύριο να βγει εκτός ολόκληρο το osarena, οπότε δε θα έχει νόημα. Αν καταφέρουμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση, εδώ είμαστε να συζητήσουμε για πρόσθετα χαρακτηριστικά.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#64
Εννοείται ότι δεν έχει σχέση το site με την εν λόγω πλατφόρμα, απλά λογοπαίζω με την έννοια της πλατφόρμας την οποία εμπιστεύομαι πολιτικά αλλά όχι τεχνικά (με τις διαφορετικές της έννοιες). Δεν υπάρχει λόγος να επιχειρηματολογήσω πιστεύω, τα βλέπετε στην πράξη.

Υ.Γ. Υπάρχουν και τα γνωστά παπούτσια "πλατφόρμες", με λιγότερα προβλήματα -ελπίζω- από το drupal. Προσωπικά θα προτιμούσα να σκαρφαλώσω στο Ζα (βουνό της Νάξου) με παπούτσι-πλατφόρμα παρά να ασχοληθώ με το drupal.
[Εικόνα: es5690-l52-3-migato-ginaikeia-platforma-...378041E586]
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#65
να ρωτήσω κάτι άσχετο debianass, εσύ είσαι ο σαμουράι στην εικόνα από κάτω (και καλά); αντίσταση στην εξουσία τέτοια φάση;
Manjaro xfce 64
  Απάντηση
#66
debianass, post: 27929, member: 1803 είπε κι ελάλησε:Προσωπικά θα προτιμούσα να σκαρφαλώσω στο Ζα (βουνό της Νάξου) με παπούτσι-πλατφόρμα παρά να ασχοληθώ με το drupal.
Πιστεύω το ίδιο θα προτιμούσαν όλοι όσοι έχουν τολμήσει να αγγίξουν το Drupal. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικό CMS αλλά ταυτόχρονα είναι μια κλασική περίπτωση όπου οι προγραμματιστές του αδιαφορούν για το UX. Αν είχε τη μισή έστω «ευκολία» του WordPress π.χ., θα το έσβηνε άνετα από το χάρτη. Είναι κρίμα που δε γίνεται καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#67
μια και το εφερε η κουβεντα... τι γνωμη εχετε για αυτο; https://monocms.com/el/
  Απάντηση
#68
itsok, post: 27933, member: 1880 είπε κι ελάλησε:μια και το εφερε η κουβεντα... τι γνωμη εχετε για αυτο; https://monocms.com/el/
Ενδιαφέρον, θα το εγκαταστήσω μόλις βρω χρόνο. Πάντως από τη δημοσίευση καταλαβαίνω ότι κρατάει τα δεδομένα σε αρχεία XML κι όχι σε βάση. Αυτό σημαίνει ότι δεν ενδείκνυται για μεγάλο όγκο δεδομένων, καθυστέρηση στην αναζήτηση κλπ. Τα δεδομένα σε XML χρησιμοποιήθηκαν σε flash sites (με μεγάλη επιτυχία) αλλά καθυστερούν αρκετά στην HTML5.

Μια ακόμα εναλλακτική στο wp (καλύτερο από το drupal αλλά με άπειρα θεματάκια κι αυτό) που χρησιμοποιεί κατα κόρο javascript είναι το Ghost https://ghost.org/. Το έχω δοκιμάσει/μελετήσει, είναι αρκετά κατανοητό αν ξέρεις καλά javascript αλλά δεσμεύει πόρους του επισκέπτη αντί του server (αναμενομενο αφού η js τρέχει client-side). Η λύση βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα, έτσι το έχω τροποποιήσει αρκετά εισάγοντας στη διαχείριση της βάσης (χρησιμοποιεί Maria -πρώην mysql) κάμποση php σε ορισμένες ιστοσελίδες.

Υ.Γ. Το ghost γενικότερα προσφέρεται για κάθε είδους custom-ιές και δεν έχει σημειωθεί ως τώρα παραβίαση ασφαλείας εξαιτίας του ghost (ενώ π.χ. είναι συχνά τα κενά ασφαλείας στο -συνήθως μη ενημερωμένο- wordpress*). Αυτό σημαίνει ότι ένας εξοικειωμένος με τον web προγραμματισμό διαχειριστης μπορεί να κάνει παπάδες ενώ ένας απλός χρήστης που περιμένει φιλικό interface θα βρεί ένα μάλλον λιτό τέτοιο που θα περιορίζει κατα πολύ τις δυνατότητές του σε σχέση με τα cms του συρμού (drupal, wp κλπ.). Θα συμφωνήσω λοιπόν ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικά "καλές πλατφόρμες και πάρε-πάρε" αλλά οι πιό κατάλληλες για τη χρήση και το διαχειριστή.
*Στα στατιστικά παραβίασης θα πρέπει πάντα να συνυπολογίζουμε και πόσο συχνά χρησιμοποιείται. Το wp είναι τρομερά συνηθισμένο, πράγμα που σημαίνει ότι αρκετοί κακόβουλοι προγραμματιστές ασχολούνται με την παραβίασή του προκειμένου να πετύχουν κάποιο ηχηρό defacement. Αντίθετα, το ghost ακόμα χρησιμοποιείται αρκετά φειδωλά, που σημαίνει και λιγότερη ενασχόληση από κακόβουλους.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#69
Εμένα το monocms μου κάνει κάτι παρόμοιο με τις αντίστοιχες λύσεις που υπάρχουν για δημιουργία static ιστοσελίδων, ήτοι λιτό και απέριττο αλλά όχι για πολλά πολλά. Επίσης, δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί αλλά το «χωρίς άδεια» διεθνώς ερμηνεύεται ως μη παραχώρηση κανενός δικαιώματος κι όχι ανάποδα, όπως θέλει ο δημιουργός του.

Από 'κει κι έπειτα, CMS υπάρχουν να φαν κι οι κότες. Το θέμα είναι τι θέλει να κάνει κανείς, πώς θέλει να το παρουσιάσει και τι όγκο δεδομένων έχει να διαχειριστεί. Και φυσικά, να μην είναι τρύπιο από ασφάλεια.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#70
Soulrain Falls, post: 27936, member: 1313 είπε κι ελάλησε:Από 'κει κι έπειτα, CMS υπάρχουν να φαν κι οι κότες. Το θέμα είναι τι θέλει να κάνει κανείς, πώς θέλει να το παρουσιάσει και τι όγκο δεδομένων έχει να διαχειριστεί. Και φυσικά, να μην είναι τρύπιο από ασφάλεια.


Η γνώμη μου είναι, και μάλιστα το είχα πει και την εποχή που έγινε η αλλαγή, πως το προηγούμενο πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπου Word Press που χρησιμοποιούσε το Αρένα, ήταν καλύτερο. Μπορεί να μην είχε καμπανάκια και σφυρίχτρες, και να μην έδειχνε τόσο μοντέρνος ο δικτυακός τόπος, όμως ήταν πολύ χρηστικό.

Αναφέρω πως είχες δυνατότητα να έβλεπες τα άρθρα με χρονολογική σειρά, βάζοντας ημερομηνίες, και έτσι για παράδειγμα είχα δει μερικά της ενάρξεως του site. Σύγκρινες τον τρόπο γραφής, και τις τάσεις της εποχής, με τα σημερινά δρώμενα. Ακόμα, μπορούσες να δεις τα άρθρα κατά αρθρογράφο, και έτσι εμένα που με ενδιαφέρει να βλέπω τα άρθρα που είχα κάνει για παιχνίδια του Steam, μου τα έβγαζε μαζεμένα.

Τώρα ήθελα να δω ας πούμε, γιατί στο Steam Client έχουν στην βιτρίνα παιχνίδια μάπες, και όχι εκείνες τις παιχνιδάρες που είχα κάνει review, καθώς έχω ένα άρθρο στα σκαριά. Επίσης, στο προηγούμενο, το Word Press, όταν έγραφες άρθρο, έμπαινε πολύ καλύτερα με το αυτόματο, χωρίς να χρειάζεται να παρέμβει ο admin και να το καταχωρήσει, ενώ το σύστημα με τα "πλακάκια" όπου στην πρώτη σελίδα έμπαιναν τα νέα άρθρα, έδινε μια πιο δυναμική κίνηση των άρθρων στη σελίδα.

Τώρα για το θέμα ασφάλειας, όταν ρε παιδί μου υπάρχει ένα back up schedule, και να σου χακέψουνε τον ιστότοπο, εντάξει επαναφέρεις το back up. Τώρα για να μην μπαίνουν και να παίρνουν τα δεδομένα και τα προσωπικά στοιχεία; Το καταλαβαίνω, αλλά μην το κάνουμε και εφμπιάι κιόλας. Ένας ιστότοπος για ΕΛ/ΛΑΚ είναι.

Εντάξει, αν χάλαγε η βάση δεδομένων και είχε άλλα προβλήματα, το δέχομαι, αλλά να το κάνεις για το security, και να μπεις σε άλλους μπελάδες...
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Η επαναλειτουργία του site 2.0 Soulrain 130 13.988 21.08.2018 14:10
Τελευταία Ανάρτηση: Maria Afentouli
  Μια προταση για το site johnny87 1 1.097 15.03.2012 01:04
Τελευταία Ανάρτηση: constantinos

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)