Αφήστε ήσυχο τον Χρήστο Ριγανά
#1
[αναδημοσίευση από την FB page «η αλήθεια για την Κάνναβη»]

Για πολλοστή φορά συνελήφθη ο Χρήστος Ριγανάς για καλλιέργεια φυτών Κάνναβης, λίγες μόνο ημέρες αφότου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσημα την νομιμοποίηση της Κάνναβης για φαρμακευτική χρήση στην Ελλάδα.
Ο Χρήστος Ριγανάς διαγνώστηκε με τον ιό του AIDS το 1995 και από τότε δεν έχει νοσήσει, κρατώντας τον ιό σε καταστολή ΜΟΝΟ με την Κάνναβη. Δεν καλλιεργεί τα φυτά του κρυφά, συνήθως τα καλλιεργεί στην αυλή του σπιτιού του, σχεδόν σε κοινή θέα.

[Εικόνα: OKyYsyo.jpg]

Ο Χρήστος Ριγανάς, ο οποίος έχει δηλώσει ένορκα σε κάθε ανακριτή από τον οποίο έχει περάσει ότι καλλιεργεί Κάνναβη στο σπίτι του για να έχει την υγεία του, που ποτέ δεν το έκανε κρυφά, έχει υποστεί του κόσμου τις διώξεις, τις δίκες και τις φυλακίσεις όλα αυτά τα χρόνια, μόνο επειδή καλλιεργεί μόνος του το φάρμακό του,
Παράθεση:για να αποφύγω το εμπόριο και τους κινδύνους
όπως ο ίδιος δηλώνει.
Όμως η δήλωσή του:
Παράθεση:ξέρεις πόσοι θα χάσουν ένα αξιοσέβαστο μεροκάματο, αν και εφόσον ο καθένας από εμάς μπορεί να βάλει δυο δενδρύλλια στη βεράντα του για προσωπική χρήση;
μάλλον δεν αρέσει καθόλου σε ορισμένους «μεροκαματιάρηδες».

Η σύλληψη αυτή, στην χρονική στιγμή που έγινε, μόνο σκόπιμη και προκλητική μπορεί να θεωρηθεί. Σαν να μας λένε ευθέως:
Παράθεση:Κάνναβη ε; νααα!!!
και δείχνει περίτρανα την κατάσταση-μπάχαλο που εξακολουθεί να επικρατεί στην Ελλάδα γύρω από το ζήτημα της Κάνναβης.
Ο πρωθυπουργός να ανακοινώνει νομιμοποίηση και οι δικαστικές και διωκτικές αρχές να συλλαμβάνουν την επόμενη μέρα ασθενείς και να τους κατάσχουν το ΦΑΡΜΑΚΟ τους.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι:
Παράθεση:τόσο οι αστυνομικοί όσο και η αναπληρώτρια εισαγγελέας που βρέθηκαν στο σημείο δεν δέχονταν αρχικά να αναλάβουν την ευθύνη της καταστροφής του φαρμάκου μέσω του ξεριζώματος των δέντρων, τελικά την ευθύνη ανέλαβε ο προϊστάμενος της Δίωξης.
όπως είπε ο Χρήστος Ριγανάς.

Το ότι ο Χρήστος Ριγανάς έχει αφεθεί ήδη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους δεν μας λέει απολύτως τίποτα, είναι κάτι που το ξέραμε από την πρώτη στιγμή αφού αυτό του κάνουν σχεδόν πάντα.

Αυτό που εμείς ζητούμε είναι να αφήσουν επιτέλους αυτόν τον άνθρωπο ήσυχο και, προπαντός, να πάψουν να καταστρέφουν το φάρμακο ενός αρρώστου για να μας δείξουν πόσο καλοί κυνηγοί είναι.
Αν θέλουν καλές και χοντρές συλλήψεις, ξέρουν πολύ καλά που και πως μπορούν να τις κάνουν.

[Εικόνα: dyvowUH.png]

ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΡΙΓΑΝΑ
ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
  Απάντηση
#2
Διαφωνώ με το σκεπτικό. Κι επειδή είναι και ζήτημα πολιτικής, δεν πρέπει να βγαίνει έτσι προς τα έξω. Δεν είναι φάρμακο, δεν το έχει ως φάρμακο επίσημα η ιατρική και δεν ωφελεί να αναδείξεις το "κακό" που κάνει η εκάστοτε εξουσία "να καταστρέφει φάρμακα".
Είναι ψυχοδιεγερτικό και γουστάρουν κάτι εκατομμύρια άνθρωποι να το πίνουν. Απλά πράγματα. Διεκδικείς τη νομιμοποίησή του
  Απάντηση
#3
Πράος, post: 27879, member: 1459 είπε κι ελάλησε:Διαφωνώ με το σκεπτικό. Κι επειδή είναι και ζήτημα πολιτικής, δεν πρέπει να βγαίνει έτσι προς τα έξω. Δεν είναι φάρμακο, δεν το έχει ως φάρμακο επίσημα η ιατρική και δεν ωφελεί να αναδείξεις το "κακό" που κάνει η εκάστοτε εξουσία "να καταστρέφει φάρμακα".
Είναι ψυχοδιεγερτικό και γουστάρουν κάτι εκατομμύρια άνθρωποι να το πίνουν. Απλά πράγματα. Διεκδικείς τη νομιμοποίησή του
Φυσικά και έχουν αποδειχτεί οι θεραπευτικές του ιδιότητες σε αρκετά θέματα (μην γράφω κατεβατά, searchit). Και γι' αυτόν τον λόγο δημιουργούνται τα σκευάσματα.
Και εκεί ακριβώς είναι το θέμα. Στα σκευάσματα, διότι θα αποφέρουν τεράστια έσοδα στις φαρμακευτικές και σε μια αλυσίδα αλληλεπιδρώντων.
Η κάνναβις, ΔΕΝ είναι ναρκωτικό. Η δαιμονοποίηση και ποινικοποίηση του μέσα στα χρόνια, εξυπηρετεί μια ακόμα αλυσίδα συμφερόντων και στο ίδιο το νομικό / κατασταλτικό σύστημα.
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#4
Πράε, η κάνναβη (ή τα παράγωγά της) είναι φάρμακο επίσημα για την ιατρική, απλά δεν είναι εγκεκριμένη σε όλες τις χώρες. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με τις θεραπευτικές ιδιότητες που αποδεδειγμένα έχει αλλά με τη μούχλα στον εγκέφαλο ορισμένων ανθρώπων και φυσικά με τα συμφέροντα.

Επιτρέποντας σε κάποιον να καλλιεργεί τα δικά του δεντράκια (τα οποία μπορεί άνετα να ελέγχει το κράτος, που τόσο κόπτεται για το θέμα) χάνουν έσοδα οι φαρμακοβιομηχανίες αλλά και το ίδιο το κράτος. Αντίθετα, επιτρέποντας την προμήθεια σκευασμάτων μόνο, αποκτά έσοδα το κράτος και ο εκάστοτε κατασκευαστής, ενώ θα μπορεί να ισχυριστεί ότι τη «νομιμοποίησε». Επίσης, αναγκάζεται ο ασθενής (ή αυτός που γουστάρει να «την πίνει») να χρησιμοποιήσει αυτό το σκεύασμα, που φυσικά θα είναι συνθετικό -όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες- και άρα θα βάλει στον οργανισμό του πρόσθετες χημικές ουσίες.

Η συγκεκριμένη δημοσίευση όμως αναδεικνύει το ότι οι «Αρχές» παρενοχλούν συστηματικά έναν άνθρωπο ο οποίος αποδεδειγμένα χρησιμοποιεί την κάνναβη ως φάρμακο, αποδεδειγμένα δεν κάνει εμπόριο (δεν ξέρω αν γνωρίζεις το θέμα αλλά τον έχουν ξεψαχνίσει άπειρες φορές), δεν προσπαθεί καν να κρύψει ότι καλλιεργεί και δεν έχει προκαλέσει ποτέ πρόβλημα σε κανέναν. Πάνε κάθε τόσο, τον πρήζουν, δεν καταδικάζεται ποτέ γιατί δεν κάνει κάτι κακό και ξανά απ' την αρχή.

Κάνε το πολύ απλό. Μη στέκεσαι σε αυτά που λέω εγώ ή ο Κωνσταντίνος παραπάνω. Ψάξε τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει η κάνναβη. Ψάξε και τις βλαπτικές. Και μετά δες ποιες από τις δύο μπορούν να στηριχτούν με έρευνες οι οποίες να είναι αποδεκτές από την επιστημονική κοινότητα. Θα εκπλαγείς.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#5
Σήμερα το πρωί έπινα καφέ με φίλο σχεδόν εβδομηντάχρονο και παπάς.
Ιδεολογικά, πολιτικά, κοινωνικά καμία σχέση με εμάς, και μέσα στην συζήτηση
μου λέει:αν το χασίσι το πουλάγανε στα περίπτερα δεν θα υπήρχε "εμπόριο",
αλλά τα συμφέροντα που υπάρχουν τα βολεύει.Ο κόσμος πιστεύω ξυπνάει
σιγά-σιγά.Τώρα αν αφορά την διασκέδαση κάποιον η την θεραπεία πρέπει να
υπάρχει και κάποιος έλεγχος υγιεινής του προϊόντος,πιστεύω να γίνομε αντιληπτός.
Από πια ηλικία επιτρέπεται η χρήση,δοσολογία,ενδειξης,αντενδειξης,παρενέργειες,
αλληλοεπιδράσεις με άλλα φάρμακα.
«Αγαπώ αυτό που είσαι και όχι εκείνο που ήθελε ο εγωισμός μου να είσαι»…
  Απάντηση
#6
Παράθεση:Ψάξε τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει η κάνναβη. Ψάξε και τις βλαπτικές. Και μετά δες ποιες από τις δύο μπορούν να στηριχτούν με έρευνες οι οποίες να είναι αποδεκτές από την επιστημονική κοινότητα. Θα εκπλαγείς.Όχι όχι δεν θα το κάνω. Ξέρω ήδη ένα σωρό ιδιότητες της ουσίας στο επίπεδο της θεραπευτικής. Δεν ξέρω πως αποδεικνύονται γιατί δεν διάβασα πορίσματα ερευνών, δεν μου χρειάζεται να το κάνω. Απλά αποδέχομαι τις ανακοινώσεις των επιστημόνων και είμαι σίγουρος για όλες τις θεραπευτικές ιδιότητες.
Δεν είπα ότι είναι ναρκωτικό, είπα ότι είναι ψυχοδιεγερτικό (το ναρκωτικό το εντάσσω στα κακά πράγματα).
Στο νήμα τώρα εδώ απλά με τα δεδομένα που είχα στο μυαλό μου διαφώνησα στη προσέγγιση. Όμως στα δεδομένα που λέω υπάρχει και η άγνοιά μου επί του συγκεκριμένου ανθρώπου και του ζητήματός του. Πιστεύω ότι θα ήταν ανορθόδοξο να ισχυριστείς ότι το θες για τη θεραπεία σου ενώ ως μέθοδο δεν στην έχει πει νόμιμα κάποιος γιατρός ώστε να πατήσεις νομικά.

Οπότε εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι ιδιαίτερο. Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η γνωστή τακτική του σπασίματος του τσαμπουκά που επιχειρούν υπηρεσίες της ασφάλειας (δεκαετίες τώρα το βλέπουμε κατά καιρούς). Κάποιον ακτιβιστή που κάποτε κατηγορήθηκε και για "τρομοκράτης", ο άνθρωπος να έχει φτάσει 50-60 χρονών, να μην έχει αλλάξει ιδεολογικό προσανατολισμό και γι αυτό κάθε τόσο να μπαίνουν στο διαμέρισμα που μένει, να τον παρακολουθούν (ξέροντας ότι δεν πρόκειται να βρουν κάτι μεμπτό) να φορτώνουν κανένα δικαστήριο κάθε 2-5-10 χρόνια, να αθωώνεται και τον άλλο μήνα πάλι να παρενοχλούν. Είτε αποσκοπούν στον ίδιο τον άνθρωπο είτε θέλουν να δώσουν υλικό σε κανάλια ή να δικαιολογήσουν υπηρεσίες και έξοδα πάντως είναι γνωστές οι ανήθικες μέθοδοι.
Αυτός ο Χρήστος τώρα έκανε κάτι ωραίο. Δηλαδή φρόντισε να αποδεικνύει διαρκώς και να είναι ικανός κάθε στιγμή να το αποδεικνύει ότι δεν κάνει διακίνηση. Οπότε αυτό είναι και αγώνας να περάσει κάτι στην κοινωνία.
Καλά κάνει λοιπόν και στηρίζουμε τις προσπάθειές του.

Βέβαια και πάλι κάπου αμφιβάλλω για τη θέση μας και γενικά για το τη θέση πρέπει να έχεις ή μάλλον πως θα την στηρίξεις.
Το θέμα πρέπει να περάσει από την πρώτη μέχρι την τελευταία γιαγιά. Το δικαίωμά σου να την πίνεις δεν θα στο στηρίξει κανείς γιατί είμαστε σε ανταγωνιστική και κομπλεξική κοινωνία. και είναι σημαντικότερο ζήτημα από αυτό του Ριγανά γιατί γι αυτόν είναι θέμα υγείας και μπορούν να κάνουν τροπολογία και να του βρουν λύση ή να δικαιώσουν την πρακτική του έτσι για να έχουν να λένε.
Τι γίνεται όμως για τους εκατομμύρια άλλους που θέλουν απλώς να πίνουν;
Αναγκαστικά παρασύρονται κι αυτοί να συζητούν, τα οφέλη, "επιστημονικά". και βλέπεις ένα σωρό μαλάκες στο ίντερνετ να σου λένε "Αυτό είναι αντιεπιστημονικό" ή "φέρε μου το paper να δούμε"! Ψωνισμένα μαλακιστήρια που δεν ξέρουν ότι άλλο είναι μία επιστημονική παρουσίαση, άλλο ένα επιστημονικό συμβούλιο και άλλο μία κουβέντα για κοινωνικά θέματα.
Ανώφελο για μένα να προσπαθείς να σταθείς σε μία εικόνα που έχει περάσει να φαίνεται ως η πρέπουσα, με όρους και μαλακίες.

Τέλος πάντων, το θέμα μου ήταν πως προσεγγίζουμε και πως στηρίζουμε θέματα και απόψεις. Θεωρήστε το και οφτόπικ.

Μπράβο στον Χρήστο και καλή δύναμη στον άνθρωπο.
  Απάντηση
#7
Τα πάντα είναι θέμα δικαιοσύνης και ισορροπίας, π.χ, πίνεις, στέλνεις μηνύματα στο κινητό, οδηγείς και προξενείς ατύχημα; Μια, δύο, και σου πήραν το δίπλωμα.
Προξενείς θανατηφόρο ατύχημα ή προξενείς ανεπανόρθωτη βλάβη; Δίπλωμα οδήγησης τέλος και εργάζεσαι για το υπόλοιπο της ζωής σου, να αποκαταστήσεις όσο αυτό είναι δυνατό, τον παθόντα ή την οικογένεια του παθόντος.
Μια, δυο τέτοιες περιπτώσεις να συμβούν και θα δεις θα οδηγεί ανεύθυνα μετά ο άλλος;
Τα πάντα στην ζωή μας πρέπει να είναι δίκαια, αυστηρά αλλά δίκαια, αλλιώς γινόμαστε χειρότεροι από τα ζώα.
Εάν το δικαιϊκό σύστημα είναι για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων ενάντια των πολλών, η κοινωνία που τα ανέχεται θα καταρρεύσει έτσι κι αλλιώς. Πάντα αυτό γινόταν και πάντα αυτό θα γίνεται.

Στην Ολλανδία η χρήση με μέτρο της κάνναβης για προσωπική χρήση είναι ελεύθερη, ενέργεια που αποδείχθηκε πολύ επιτυχημένη.
  Απάντηση
#8
Πολλοί νομίζω ότι περίμεναν να νομιμοποιηθεί η χρήση της με τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Απάντηση
#9
Πράος, post: 27937, member: 1459 είπε κι ελάλησε:Πολλοί νομίζω ότι περίμεναν να νομιμοποιηθεί η χρήση της με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί ότι θα δούλευα 50 και, ώρες την εβδομάδα και θα μου κολλάνε 12 4ωρα ένσημα το περίμενε κανείς;
Άσχετο με το θέμα βέβαια.:)
«Αγαπώ αυτό που είσαι και όχι εκείνο που ήθελε ο εγωισμός μου να είσαι»…
  Απάντηση
#10
Αυτεξούσιος, post: 27939, member: 793 είπε κι ελάλησε:Γιατί ότι θα δούλευα 50 και, ώρες την εβδομάδα και θα μου κολλάνε 12 4ωρα ένσημα το περίμενε κανείς;
Άσχετο με το θέμα βέβαια.:)


Μωρέ καθόλου άσχετο δεν είναι. Μήπως όμως έπρεπε να το περιμένουμε; Μήπως η ψευδαίσθηση καλά κρατεί, ότι έχουμε κατακτήσει ένα επίπεδο πολιτισμού και ηθικής κι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να χαθεί;
Κοινωνικές κατακτήσεις σου λέει και βγαίνει σήμερα το ίδιο το σύστημα και σου παρέχει δικαίωμα στο διαφορετικό! Την ίδια σου κόβει το δικαίωμα στην ασφάλιση και στην ομαλή επιβίωση. Κι εμείς το δικαιώνουμε.
Αντί να θεωρούμε ότι είναι πάντα δική μας υπόθεση και πρέπει εμείς να διατηρούμε δικαιώματά μας, διατηρώντας βέβαια και σταθερό προσανατολισμό. Χαθήκαμε από το στόχο μας (κι ας μην ορίζεται εύκολα αυτός, άλλη κουβέντα) και μπερδευτήκαμε.
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)