Εξαφανίστηκε το panel καθώς πάτησα το ημερολόγιο στο Linux Mint 18.1 σε mate
#51
Κοίτα, αν είναι να παίζεις με τις λέξεις και τις έννοιες, τουλάχιστον προσπάθησε να παραθέτεις εξαρχής τον εκάστοτε ορισμό που χρησιμοποιείς. Το κάνεις συχνά, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε να μιλάμε για διαφορετικά πράγματα.

Ο κύριος και πρωταρχικός ορισμός του φόβου είναι σαφέστατα αυτός με τον οποίο εσύ θεωρείς (γιατί; ) ότι δεν ταυτίζεται και ως τέτοιο τον μοιραζόμαστε σχεδόν όλα τα έμβια όντα. Υπάρχει και αυτό που λες αλλά αυτό αφενός μεν δεν είναι εγγενές στον άνθρωπο, αφετέρου δε χειραγωγεί επακριβώς το προϋπάρχον ένστικτο του φόβου και επιχειρεί να προκαλέσει ανάλογες αντιδράσεις. Σου μαθαίνουν να φοβάσαι κάτι που σου λένε ότι θα σε βλάψει, άρα σου προκαλούν την αίσθηση ότι αυτό το κάτι είναι επικίνδυνο για εσένα, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην εμφάνιση των ίδιων ψυχοσωματικών φαινομένων που ορίζουμε ως φόβο. Αν όμως βρεθείς σε κάποιο σοβαρό ατύχημα, αυτό που θα νιώσεις δε θα είναι κατακερματισμός της συνείδησης αλλά άμεση απειλή για τη ζωή σου. Τη βιολογική ζωή σου και τον ενδεχόμενο τερματισμό της. Ως εκ τούτου, η πλήρης απουσία φόβου είναι το μη φυσιολογικό. Σαφές;

Επίσης, κάνεις παλινδρόμηση από τη συλλογική συνείδηση στη συνείδηση γενικά. Και πάλι, το ένα είναι εγγενές στον άνθρωπο ενώ το άλλο όχι. Όσο για την «αντικειμενική» πραγματικότητα, αν υπάρχει, αν είναι άπειρη, πολλαπλή ή οτιδήποτε άλλο, δε μπορείς να το γνωρίζεις. Ξέρεις γιατί; Γιατί, ως άνθρωπος, εσύ και όλα όσα ενυπάρχουν σε εσένα είναι πεπερασμένα. Κάπου τερματίζουν. Κι έτσι, αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει κάτι άλλο πέρα από τα όριά σου/μας, το μόνο που θα κάνουμε βασικά θα είναι παράθεση πίστης, πεποιθήσεων και εικασιών. Τέλος, πώς είναι δυνατόν να ενσωματώσουμε την υποτιθέμενη αντικειμενική πραγματικότητα στον υποκειμενισμό μας, εφόσον είμαστε εξ' ορισμού υποκειμενικότητες και, αν αυτή υπάρχει, βρίσκεται έξω από τις αισθήσεις και την αντίληψή μας;
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#52
Η αντικειμενική πραγματικότητα δεν είναι πεποίθηση ή πίστη, είναι το ίδιο το πεδίο όπου εφαρμόζεται η επιστημονική γνωσεολογική μέθοδος. Η απειρία της είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη. Το αν θα δεχτεί κανείς την επιστημονική μέθοδο ναι, είναι ζήτημα πεποιθήσεων.
Οι αισθήσεις μας σύμφωνα πάντα με αυτή τη μέθοδο, είναι ικανές να αντιλαμβάνονται την αντικειμενική πραγματικότητα και τη σχέση της με την υποκειμενικότητά μας. Αν αυτή η σχέση εγκυμονεί κινδύνους, πάλι στην αντιληπτική μας ικανότητα υπάγεται. Ο φόβος δεν είναι αυτό το πράγμα -κατα τη γνώμη μου έστω, είναι αυτό που περιέγραψα παραπάνω. Μια στρεβλή δόμηση της συνείδησης.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#53
Θα μπορούσες να με παραπέμψεις σε κάποια τεκμηρίωση που να επιβεβαιώνει όσα ανέφερες, όπως επίσης και στην επιστημονική μέθοδο που τεκμηρίωσε την απειρότητα; Επιστημονική γνωσιολογική μέθοδος δε γνωρίζω τι είναι. Ξέρω τη φράση (άνευ του «επιστημονική») και παραλλαγές της αλλά συνήθως πάει πακέτο με την επιστημολογία και χρησιμοποιείται σε μη επιστημονικά θέματα. Γνωρίζω επίσης τι είναι η Γνωσιολογία, που κι αυτή δεν είναι επιστήμη.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#54
Το ξεχειλώσαμε. :angy
Ας ασχοληθούμε με κάτι άλλο.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#55
Soz που μπαίνω σφήνα στο άσχετο θέμα, απλά ήθελα να εφιστήσω την προσοχή σας σε ένα νεοεμφανιζόμενο DE που βασίζεται στο GNOME 3 και φαίνεται απείρως καλύτερο από το unity. Πρόκειται για το Manokwari desktop https://manokwari.blankonlinux.or.id/
το οποίο έρχεται με τη διανομή BlackOn Linux https://www.blankonlinux.or.id/
Το είδα να τρέχει αλλά δεν το δοκίμασα σε βαθμό να γράψω κάτι ενδιαφέρον, ίσως το κάνω όταν βρώ χρόνο. Παρατήρησα όμως ότι έχει HTML5 frontend, πράγμα που ίσως ενδιαφέρει χρήστες gnome 3 σε debian (100% συμβατός ο κώδικας) που αρέσκονται να βυσσοδομούν στο desktop τους.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#56
Όσον αφορά το DE καθεαυτό, κατά 90% είναι ίδιο με το Deepin. Θα αποφύγω τα σχόλια για τη νέα μόδα με τη χρήση web τεχνολογιών στα DEs και θα περιοριστώ στο ότι, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι καλύτερο από το Unity σε αυτά που προσφέρει (και δε μου άρεσε ποτέ το Unity γενικά).
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#57
Πολύ πιθανό, θα το δοκιμάσω πάντως. Μέχρι πρόσφατα το web χρησιμοποιούσε desktop τεχνικές και layouts. Γιστί όχι και το αντίστροφο; Άλλωστε το gnome 3 (και όχι μόνο) χρησιμοποιεί ήδη css classes.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#58
Θεωρώ πως η βασική διαφωνία έγκειται στο «κατάλληλο εργαλείο για την κατάλληλη δουλειά». Interface μπορείς να φτιάξεις με ένα σωρό τρόπους, δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να το κάνεις. Έπειτα, υπάρχει και η (όχι εντελώς αβάσιμη) άποψη ότι οι νεότερες γενιές προγραμματιστών δε διαθέτουν τις απαιτούμενες ικανότητες αλλά πέφτουν στα βαθιά, με αποτέλεσμα να επιλέγουν τις ευκολότερες λύσεις. Και φυσικά, η προαιώνια διαμάχη μεταξύ web και native developer.

Και για το GNOME Shell, δεν είναι λίγοι αυτοί που καταγράφουν ως μεγάλο μειονέκτημα τη χρήση JavaScript (κυρίως) και CSS.

Δεν ξέρω αν είναι ενδεικτικό για κάτι αλλά το Deepin, που ήταν επίσης σε HTML5 (και σερνόταν) θα πάει (ή πήγε ήδη; ) σε Qt.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#59
Του έριξα ένα πέρασμα. Δε θα γράψω τις εντυπώσεις μου για να μη σου χαλάσω τη μαγεία της διερεύνησης.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#60
soulrain το css χρησιμοποιοταν για τα themes στις παλιες εκδοσεις gnome 3. γιατι δεν κρατησανε τα κλασσικα xml του gnome 2, δεν το ξερω, αλλα τεσπα. τουλαχιστον τα css μπορουσες να τα τροποποιησεις αν ηθελες. τωρα οι νεες εκδοσεις του gnome, εχουν ηλιθια binary themes, οχι css (ετσι τα παιρνεις και αν σε αρεσει. δεν μπορεις να τροποποιησεις τιποτα).

και εγω μαζι σου, απορω, γιατι εχει επικρατησει αυτη η ηλιθια μοδα να χρησιμοποιουν παχυσαρκες, δυσκινητες, προβληματικες, και ανασφαλεις «web τεχνολογιες» στο γραφικο συστημα ενως λειτουργικου. τοσο ασχετοι ειναι ολοι, και επιλεγουν τις ευκολες αλλα τσαπατσουλικες «λυσεις»; ενα κακοβουλο σκριπτακι απο σελιδα να διαρευσει, σε εχει κανει «σπιτι».

το umatrix στον γκοτζιλλα που ειναι ολοκληρο σχεδιασμενο με αυτον τον ηλιθιο τροπο (εξ'ολοκληρου web based), καθε φορα που ανοιγα το μενου του, με εκανε περιεργα artifacts στο γραφικο ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, και το ποντικι συμπεριφεροταν επισης περιεργα (παταγα οπουδηποτε και δεν εκανε τιποτα. επρεπε πρωτα να κλεισω το μενου του και μετα μπορουσα να πατησω καπου, ενω γινοταν σαν «χερακι» σε ολο το γραφικο, ακομα και εκτος μηρυκαστικου). οσο και αν ηθελα να το κρατησω, το πεταξα (και αυτοματως ολα τα προβληματα εξαφανιστηκαν), γιατι αυτο δεν το λες καθολου ασφαλες... ΚΑΘΟΛΟΥ... γιατι αν ηταν κατι αλλο τυχαρπαστο, τωρα θα τον ειχα πιει.
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Νέα εποχή για το περιβάλλον εργασίας MATE debianass 20 4.466 05.12.2016 23:18
Τελευταία Ανάρτηση: debianass
  Aπορίες Linux mint 17.2 GrVagelis76 7 3.940 16.09.2015 17:45
Τελευταία Ανάρτηση: Maria Afentouli
  To Linux Mint γίνεται πολύχρωμο! Hellena 0 1.565 29.08.2014 20:03
Τελευταία Ανάρτηση: Hellena
  Πρόβλημα με themes σε linux mint 17 cinnamon BlacK_DrAgOn 5 1.053 23.06.2014 00:07
Τελευταία Ανάρτηση: Αυτεξούσιος
  Mate αλλαγη χρωματων εισοδου... georgezaf 8 1.487 11.08.2013 00:43
Τελευταία Ανάρτηση: georgezaf

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)