Kodi και διάφορα σφάλματα
#1
Καλησπέρα! προσπαθώ να διαμορφώσω κατάλληλα το kodi 17.3 krypton ούτως ώστε να παίζει ταινίες με βάση το τελευταίο άρθρο της ιστοσελίδας cerebrux το οποίο και με διαφώτισε. Τα πρόσθετα υποτίθεται ότι ενημερώνονται αυτόματα και μου πετάει συνέχεια error update και δεν ξέρω ποια είναι η αιτία. Όταν ανοίγω την εφαρμογή covenant για να δω μια ταινία πατάω στην κατηγορία και κάμει μια ώρα να φορτώσει την λίστα ταινιών αλλά δεν μπορώ να ξέρω κάθε φορά αν θα δουλέψει. Και τέλος, όταν πατάω έξοδος για να βγω από το πρόγραμμα ενίοτε κολλάει και δεν κλείνει. Χαμός μιλάμε. Αλλά δεν πρόκειται να το παρατήσω διότι είναι υπέροχο προγραμμάτι. Μόνο αυτές τις μαλακιούλες να μη μου έκανε.
Κάτι άλλο, υπάρχει δυνατότητα συγχρονισμού από το pc στο android ή την smart tv;
Manjaro xfce 64
  Απάντηση
#2
To kodi έχει πίσω του ένα ιστορικό ανάπτυξης αρκετών χρόνων, και πάλι όμως είναι υπό διαμόρφωση. Ο χρήστης θα συναντήσει αρκετές δυσλειτουργίες στο ίδιο το λογισμικό. Άλλοτε μπορεί να τις παρακάμψει κι άλλοτε όχι. Όπως σε κάθε περίπτωση ανοιχτού λογισμικού, οι χρήστες μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξή του με διάφορους τρόπους. Είτε δωρίζοντας κάποιο χρηματικό ποσό, είτε συμμετέχοντας στην ανάπτυξη με κώδικα είτε προσφέροντας υποστήριξη στους νεότερους είτε αναφέροντας τις ασυμβατότητες και δυσλειτουργίες που συναντούν, έτσι ώστε να εντοπιστούν από τους developers και να επιλυθούν στις επόμενες εκδόσεις.
Στην περίπτωση του kodi αυτό μπορεί να γίνει στο forum υποστήριξης, στο https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=111

Επίσης, το kodi μπορεί να είναι καθόλα νόμιμο, τα πρόσθετα που περιέχουν όμως ταινίες με "πνευματικά δικαιώματα" είναι, ως γνωστό, παράνομα. Γι αυτό οι developers τα φιλοξενούν σε εξυπηρετητές που αποδέχονται ανώνυμη καταχώρηση, αλλά δεν είναι αρκετά ισχυροί ώστε να καλύπτουν τη ζήτηση των χρηστών. Το ίδιο ισχύει -κι ακόμα περισσότερο- για τις βάσεις δεδομένων των ταινιών που παρέχουν. Ενδέχεται λοιπόν να μην ανταποκρίνεται ο server από τον οποίο ενημερώνεται το λογισμικό ή η βάση δεδομένων των πρόσθετων για διάφορους λόγους που άπτονται του νομικού και ακολουθεί το τεχνικό.
Μπορεί π.χ. να έχει διαγραφεί ο λογαριασμός του πρόσθετου από το server επειδή του έχουν κάνει αναφορά για παράνομη χρήση οι εταιρίες και οι δικηγόροι τους ή τα κράτη. Μπορεί επίσης να αρνείται πρόσβαση λόγω αυξημένης κίνησης πληροφοριών, επειδή οι χρήστες kodi δεν είναι και λίγοι. Μπορεί επίσης να φιλοξενούνται σε server με περιορισμούς στο bandwidth και να έχει ξεπεράσει το μηνιαίο όριο.

Σε κάθε περίπτωση και από την πλευρά μας, αυτη του χρήστη, δε μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Απλά δοκιμάζουμε ξανά και ξανά μέχρι να ανταποκριθεί ο server ή να πάρουμε απόφαση ότι το πρόσθετο αυτό "απέθανε" και να ψάξουμε για κάποιο νεότερο.
Μια καλή ιδέα είναι να το δοκιμάζουμε τις ώρες που κοιμούνται οι αμερικάνοι. Δηλαδή αργά το πρωί μέχρι το απόγευμα-βράδυ. Μεγάλο μέρος των χρηστών προέρχεται από τις ΗΠΑ κι όταν κοιμούνται έχει λιγότερη κίνηση στους servers.
Επιπλέον, λόγω του παράνομου καθεστώτος, όταν δημοσιεύεται κάτι σε κοινή θέα, έχει περισσότερες πιθανότητες να εντοπιστεί από τους διωκτικούς μηχανισμούς και να αναγκαστεί σε τερματισμό της λειτουργίας του. Είναι προτιμότερο να ενημερωνόμαστε για τα νέα και λειτουργικά πρόσθετα από κλειστές κοινότητες-φόρα, εφόσον έχουμε πρόσβαση, οι οποίες συνήθως αποδέχονται μέλη μόνο με πρόσκληση υπάρχοντος μέλους για να αποφεύγουν όσο το δυνατό τους ρουφιάνους. Και πάλι όμως, είναι θέμα χρόνου να διαρρεύσουν και να κατασταλούν από τους προστάτες των "πνευματικών δικαιωμάτων".
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#3
Εντάξει, κατάλαβα. Χρησιμοποιώ το Subtitles gr για υπότιτλους. Συνήθως έβρισκα υπότιτλους που συγχρονίζονταν σωστά αλλά σε μία συγκεκριμένη ταινία όπως για παράδειγμα στη καινούργια the mummy όποιον υπότιτλο και να κατεβάσω οι υπότιτλοι εμφανίζονται καθυστερημένα. Μέχρι τώρα μπορούσα να βρω κατάλληλους αλλά στην συγκεκριμένη κάτι πάει στραβά. Παρακολουθώ ταινίες από το Elysium όχι από το Covenant διότι πολλές φορές η ποιότητα βίντεο δεν είναι HD.
Manjaro xfce 64
  Απάντηση
#4
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συγχρονίσεις χειροκίνητα τους υπότιτλους και να τους χρησιμοποιήσεις (το kodi αποδέχεται τη χρήση υποτίτλων από το δίσκο).
Κατεβάζεις τους υπότιτλους, τους συγχρονίζεις με μια εφαρμογή όπως το Aegisub (υπάρχει στα αποθετήρια των περισσοτέρων linux διανομών) και τους χρησιμοποιείς. Αν θες να βοηθήσεις κι άλλους, ανεβάζεις τους υπότιτλους στο subtitles.gr. Αλλωστε τους υπότιτλους που κατεβάζεις κάποιος τους έχει συγχρονίσει και ανεβάσει πριν από σένα.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Πως εγκαθιστούμε το «Node.js» και λύνουμε ακατανόητα σφάλματα για το mikeius666p 3 1.237 20.02.2017 02:47
Τελευταία Ανάρτηση: debianass
  Greek TV Kodi samantas5855 0 1.133 19.11.2016 18:44
Τελευταία Ανάρτηση: samantas5855
  msoffice Libreoffice διαφορά χρηστικότητας mikeius666p 10 1.253 13.10.2016 15:20
Τελευταία Ανάρτηση: mikeius666p
  Kodi premium κανάλια Rapt 9 21.386 11.11.2015 18:57
Τελευταία Ανάρτηση: Maria Afentouli

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)