H Arch Anywhere πέθανε. Ζήτω η Anarchy Linux!
#11
debianass, post: 28486, member: 1803 είπε κι ελάλησε:Ε λοιπόν κατα τη γνώμη μου, όταν ένας χρήστης δεν κάνει τον κόπο να διαβάσει ορισμένα βασικά, να ρωτήσει σε κάποιο φόρουμ και να δοκιμάσει σε εξομοιωτή κάποιο OS πριν το εγκαταστήσει στο μηχάνημά του και κρίνει μόνο από 2 λέξεις της ονομασίας, τότε δεν είναι άξιος λόγου.
Θα εκπλαγείς με το πόσο συχνά συμβαίνει αυτό. Εγώ θα το επεκτείνω και θα πω ότι, όταν ένας χρήστης θέλει να έχει το Arch αλλά με «αυτόματη εγκατάσταση» και πλήρως σεταρισμένο από default, τότε δεν είναι άξιος για το Arch. Ο χρήστης όμως θίγεται, γιατί σε κανέναν δεν αρέσει να του επισημαίνουν τις αδυναμίες του και λέει το γνωστό «ααα, στο Arch είναι ελιτιστές». Άρα λογικά είναι ελιτιστές και στο Gentoo ή το LFS και δεν έχουν καν binaries.

Δεν υπάρχει θέμα ματαιοδοξίας. Δεν υπάρχει καν ζήτημα. Ο ίδιος ο δημιουργός του Arch Anywhere είπε απλά ότι του επεσήμαναν πιθανή παραβίαση του trademark, το οποίο λογικά έγινε μέσω email. Αυτό ήταν όλο. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με το Artix π.χ., που είχε το motto «Your Arch, your init» και το άλλαξε σε «Your Linux, your init». Και από τις παράγωγες που αναφέρονται στο wiki (και δυο-τρεις που δεν αναφέρονται), κατά καιρούς αφαιρείται όποια κρίνεται ότι παραβιάζει το trademark. Οι υπόλοιπες όμως αναφέρονται και αυτό δηλώνει ότι έχουν την αποδοχή του Arch και λειτουργεί έμμεσα και ως διαφήμιση.

Αν ήταν ματαιοδοξία ή κάτι τέτοιο, θα μπορούσε κάλλιστα να μη γίνεται πουθενά λόγος για άλλες διανομές ή να μην είχε δημιουργηθεί ποτέ το wiki (και άλλα projects που υποβοηθούνται από χρήστες/προγραμματιστές του Arch) και να κρατάνε τη γνώση για πάρτη τους, για να φαίνονται «σπουδαίοι».

Αντίθετα, στην πολιτική επί των trademarks αναφέρεται και αυτό:
Παράθεση:We recognise and encourage the concept of a "remix." Remixes are derived versions of Arch Linux, and it is intended that any software and hardware certifications will apply to a Remix. Therefore the changes from official Arch Linux products must be minimal to be permitted to use the Trademarks. These changes can include configuration changes through the existing Arch Linux configuration management tools, changes to artwork and graphical themes and some variance in package selection. In general, a Remix can have applications from the Arch Linux archives added, or default applications removed, but removing or changing any infrastructure components (e.g., shared libraries or desktop components) will result in changes too large for the resulting product to be called by a Trademark. Note that if the nature of the product's divergence from Arch Linux changes, the Remix naming and Trademark use may no longer apply
Ενθαρρύνουμε σου λέει τα remix και μπορούν άνετα να χρησιμοποιούν τα trademarks, αρκεί να μην αλλοιώσουν σημαντικά το Arch. Ειδάλλως θα πρέπει να διαφοροποιηθούν.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#12
Anarchy Linux, εάν είναι να τιμήσει την ονομασία, τότε δεν είναι μακρυά από το να επιλέξει και το systemd free, κάτι που ο anticapitalista στο antiX 17 το έχει καταφέρει περίφημα. Έτσι κι αλλιώς αναρχία και αντικαπιταλισμός δεν είναι μακρινές έννοιες.
  Απάντηση
#13
asinoro, post: 28489, member: 1760 είπε κι ελάλησε:Anarchy Linux, εάν είναι να τιμήσει την ονομασία, τότε δεν είναι μακρυά από το να επιλέξει και το systemd free, κάτι που ο anticapitalista στο antiX 17 το έχει καταφέρει περίφημα. Έτσι κι αλλιώς αναρχία και αντικαπιταλισμός δεν είναι μακρινές έννοιες.

ελεος ρε ασινορ οχι παλι!... οχι παλι με το systemd!... τι σκορδοκαηλα ειναι αυτη με δαυτο;... αμαν!... τοσοι το εχουμε και δεν εχουμε πουθενα προβλημα. αν σε πω τις καφριλες που εχω κανει στο δικο μου συστημα, και δεν με εχει παρουσιαστει πουθενα προβλημα, θα μεινεις κοκκαλο. το τελευταιο που εκανα ηταν να απενεργοποιησω το gnome-session (χρησιμοποιω gnome). σηκωνω το gnome-shell μονο του γυμνο με το xinitrc καπως ετσι:

Κώδικας:
gnome-shell --replace

και αυτο ειναι το πιο λαιτ που εχω κανει σε δαυτο. το εχω ξεσκισει στις μοντες, απο πυρηνα μεχρι bootloader και γραφικο. ενα θα σε πω μονο. εχω αποσυμπιεσει τον πυρηνα και τον εχω πεταξει χυμα μεσα στον φακελο boot. σηκωνει αρκετα πιο γρηγορα γιατι δεν κανει πλεον αποσυμπιεση. αφου δεν με δημιουργησε αυτο προβληματα, τιποτα δεν προκειται να το κανει. κατα τα αλλα το systemd ειναι βλακειες και ασταθες, και τα @@ μου κουνιουνται

Soulrain Falls, post: 28482, member: 1313 είπε κι ελάλησε:Χρησιμοποιείς το Sparky. Είναι βασισμένο στο Debian αλλά δε μπορεί να ονομαστεί «Debian-με-προσαρμογές», ούτε και να χρησιμοποιεί το ίδιο λογότυπο, γιατί και το Debian έχει trademarks. Και ένας από τους λόγους που τα εφαρμόζει είναι «to prevent misuse of Debian trademarks that can confuse or mislead users with respect to Debian or its affiliates». Ακριβώς το ίδιο επιδιώκει και το Arch, δεν κάνει κάτι διαφορετικό. Απλά λέει ότι Arch είναι και μπορεί να ονομάζεται μόνο αυτό που φτιάχνουν οι προγραμματιστές του. Όπως άλλωστε ισχύει για όλες τις διανομές.

το sparky, δεν ειναι και αυτο ενα debian και μισο; αποσο ξερω, ειναι το ιδιο debian με καποια προσθετα, που ομως «πατανε» πανω σε λειτουργιες που ηδη το debian εχει μεσα του. ουσιαστικα «debian-με-προσαρμογες» δεν ειναι; το ιδιο λογοτυπο προφανως δεν ειναι δυνατον να χρησιμοποιηθει, γιατι δεν το βγαζει η ομαδα του debian, ουτε το υποστηριζει. αλλα ενω το debian λεγεται απλα debian, δεν θα μπορουσε το sparky να ονομαστει «debian home edition» π.χ. ;
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#14
Το systemd το αναφέρω λόγο της αλλαγής ονόματος της διανομής σε Anarchy και μιας και είναι εργαλείο του συστήματος, βλέπουμε προσπάθειες απομόνωσης του όπως στο antiX με πρωταγωνιστή τον anticapitalista.
Πως να το κάνουμε δεν μπορεί να συνυπάρχει το όνομα Anarchy με το systemd, είναι σαν να βάλεις στην κυβέρνηση το κίνημα των αναρχικών.
Εκτός και εάν εσκεμμένα επιλέγεται αυτό το όνομα ώστε να δημιουργήσει σύγχυση στο παγκόσμιο κίνημα των αναρχικών, εφόσον θα έχουν ένα εργαλείο που θα ελέγχει το λειτουργικό τους σύστημα αλλά θα αποκαλείται αναρχικό. Ωέοοο.............
  Απάντηση
#15
asinoro, post: 28492, member: 1760 είπε κι ελάλησε:Το systemd το αναφέρω λόγο της αλλαγής ονόματος της διανομής σε Anarchy και μιας και είναι εργαλείο του συστήματος, βλέπουμε προσπάθειες απομόνωσης του όπως στο antiX με πρωταγωνιστή τον anticapitalista.
Πως να το κάνουμε δεν μπορεί να συνυπάρχει το όνομα Anarchy με το systemd, είναι σαν να βάλεις στην κυβέρνηση το κίνημα των αναρχικών.
Εκτός και εάν εσκεμμένα επιλέγεται αυτό το όνομα ώστε να δημιουργήσει σύγχυση στο παγκόσμιο κίνημα των αναρχικών, εφόσον θα έχουν ένα εργαλείο που θα ελέγχει το λειτουργικό τους σύστημα αλλά θα αποκαλείται αναρχικό. Ωέοοο.............

WTF???... ποιο εργαλειο «κυβερνηση» βρε χρηστη του ελεους; τι σχεση εχει ο προγραμματισμος με την πολιτικη; τα εχεις κανει ολα κουβαρι. επισης οτιδηποτε υπαρχει στο λειτουργικο, μπορει να ελεγχει το οτιδηποτε. με το ιδιο σκεπτικο μπορεις να πεις και τον bootloader «κυβερνηση», αφου ουσιαστικα ελεγχει τη φορτωση ολοκληρου του λειτουργικου, απο τον πυρηνα, μεχρι το γραφικο (ελεγχει ακομα και τη φορτωση της «κυβερνησης-systemd»). αλλα δεν σε ειδα να ξηλωνεις τον «bootloader-κυβερνηση»...

...ξηλωσε και εσυ τον «bootloader- κυβερνηση», για να αντισταθεις στο σαπιο κατεστημενο... μπορεις... πετα τον!... πετα τον!... πετα τον!... (σε στυλ συνθηματος)
...σταματηστε τον ηλιθιο πλανητη να κατεβωpsek
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#16
Εχω μιλήσει κι αλλού για την αναβάθμιση του χρήστη. Οι απαιτήσεις που προβάλλει το arch στους χρήστες του πιστεύω πως στοχεύουν ακριβώς σ'αυτό. Ομως εδώ έχουμε μια διαφορετική διανομή, αδιάφορο αν είναι καλή ή κακή. Πιστεύω λοιπόν ότι η κοινότητα arch είδε την απειλή εκεί που δεν υπάρχει πραγματικά. Οπως παραδέχεσαι κι εσύ σαν arch-ίστας, αυτούς τους χρήστες που δεν είναι διατεθειμένοι να αναβαθμιστούν ΔΕΝ τους θέλει η διανομή. Ας πάνε λοιπόν στην arch-anywhere. Οχι μόνο δεν θα πλήξουν/αλλοιώσουν το χαρακτήρα του arch αλλά θα το απαλλάξουν από τη μη επιθυμητή παρουσία τους.
Εδώ που τα λέμε, το πρόβλημα προκύπτει από τη μετονομασία του σε "Anarchy Linux". Τουλάχιστον η προηγούμενη ονομασία είχε κάποια σχέση με το περιεχόμενο. Με την αναρχία τι σχέση έχει;
Μου θυμίζει λίγο ένα παλιό κομμάτι των Dead Kennedys'

Υ.Γ. Εννοείται ότι δε θα ζητήσει κανείς δικαιώματα για τη χρήση του ονόματος "Anarchy". Τόσο ο Σοφοκλής που την ανέφερε πρώτος ιστορικά όσο και ο Προυντόν που την ανέστησε πολιτικά είναι νεκροί. Απλά δεν πιστεύω ότι κανένας αναρχικός θα την επιλέξει λόγω ονομασίας.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#17
Δεν υπάρχει καμία απειλή. Το θέμα με τα trademarks είναι τυπικό και υφίσταται από καταβολής της διανομής. Δεν έγινε τώρα. Και αντίστοιχα, όταν είχε κυκλοφορήσει το Cinnarch λόγου χάρη (το παλιότερο Antergos), η ανακοίνωση έγινε στο forum του Arch, δεν την κατέβασε κανένας, δεν είχαν πρόβλημα που η ονομασία περιείχε το «arch» και το μόνο που είπαν ήταν "απλά όποιος ενδιαφέρεται για αυτή τη διανομή να μην περιμένει βοήθεια από εμάς εδώ". Στο ίδιο νήμα που παρέθεσες παραπάνω, θα δεις ότι στο τελευταίο σχόλιο κάποιος απαντάει σε εκείνον που είπε προληπτικά κάτι παρόμοιο και του λέει βασικά "αν αναλογιστούμε την ποσότητα των αναρτήσεων που έχετε να διαχειριστείτε οι moderators εξαιτίας της σύγχυσης, καταλαβαίνω γιατί το λες".

Ίσως σου φαίνεται περίεργο αλλά πραγματικά υπάρχει πρόβλημα με τα άτομα εκείνα που ανακάλυψαν την τάδε Arch-based διανομή και σπεύδουν στο forum. Και το πρόβλημα είναι διττό. Από τη μία, κάποιες διανομές δε διευκρινίζουν ότι "παιδιά, δεν έχουμε άμεση σχέση με το Arch και μην τους πρήζετε" κι από την άλλη, οι χρήστες αυτοί στην πλειονότητά τους δεν έχουν τις «απαιτούμενες» ικανότητες. Δεν τους διώχνουν όλους. Βοηθάνε κιόλας. Όταν όμως έχεις Arch και θέλεις να βοηθήσεις κάποιον που ήρθε στο χώρο σου (με τη θέλησή του), θα θεωρήσεις δεδομένο ότι γνωρίζει/έχει κάνει κάποια πράγματα και θα πας με βάση αυτό. Δε γίνεται π.χ. να κάτσεις να εξηγείς τι ειναι το bash και τι κάνει το comm -23 <(expac -l"\n" "%o" | sort -u) <(expac -l"\n" "%n\n%S" | sort -u). Ακόμα και το wiki, σε αρκετά σημεία είναι γραμμένο με αυτή τη λογική, ότι δηλαδή δε χρειάζεσαι επεξήγηση. Και μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν και ορισμένοι που λένε "μπορείς να ζητήσεις βοήθεια στο forum του Arch, αρκεί να μην τους πεις ότι χρησιμοποιείς Antergos" π.χ. Δεν είναι φουστιά αυτό το πράγμα;

Anarchy το ονόμασε αυτός γιατί (υποθέτω) περιέχει το «arch» και μπορεί να έχει «A» στο logo αλλά και γιατί αποφάσισε εσχάτως ότι την είδε επανάσταση, ενώ μέχρι πρότινος δεν είχε κανένα τέτοιο δείγμα.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#18
Τελευταία ανακάλυψα ότι εκτός της πασίγνωστης εντολής apt anarchism στο debian υπάρχει και η aur anarchism στο arch. Ισως κάπου εκεί να βρίσκει σύνδεση πέρα από το όνομα με την αναρχία.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#19
Πακέτο είναι το συγκεκριμένο και μάλιστα στο AUR είναι από το deb του Debian.

Αυτός όμως απλά παίζει με τις λέξεις.
[IMG]anarchy-linux.png[/IMG]
Βλέπεις ότι είναι στυλιζαρισμένο να ξεχωρίζει το «arch». Απλά έβαλε και λίγη επανάσταση για να μη φαίνεται ξεκάρφωτο. Δεν το έχει πάντως με τις ονομασίες, γιατί υπάρχει και αυτό, που ήταν επίσης παρόμοιο πράγμα (αν και παρατημένο πλέον).
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#20
The revolution starts here - Η επανάσταση αρχίζει εδώ, πολύ antisystemdikos μου φαίνεται με άλφα σύμβολο. Ως συνήθως ο χρόνος θα δείξει.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Το Arch Linux εγκαταλείπει τα 32bits Soulrain 5 1.869 29.01.2017 21:18
Τελευταία Ανάρτηση: Pragma_linux
  Περί Arch Linux... διάφορες απορίες Ammer 288 30.469 22.09.2016 09:41
Τελευταία Ανάρτηση: nith1717
  Ερώτημα για architect-linux και Arch anywhere.... vriaeros 5 1.610 18.09.2016 00:33
Τελευταία Ανάρτηση: vriaeros
  Arch Linux Anywhere Keravnos2 1 1.225 02.06.2016 22:00
Τελευταία Ανάρτηση: Keravnos2
  Arch linux γιατί αξίζει να ασχοληθεί κάποιος mikeius666p 19 2.127 20.04.2016 17:10
Τελευταία Ανάρτηση: Anima Mundi

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)