H Arch Anywhere πέθανε. Ζήτω η Anarchy Linux!
#21
asinoro, post: 28498, member: 1760 είπε κι ελάλησε:The revolution starts here - Η επανάσταση αρχίζει εδώ, πολύ antisystemdikos μου φαίνεται με άλφα σύμβολο. Ως συνήθως ο χρόνος θα δείξει.
εσυ εισαι ο τελευταιος που μπορει να μιλαει για διανομες. ο ΜΧ αχταρμας σου, δεν ειναι debian ουτε με εγχειρηση αλλαγης φυλου :D:pEek. «ΜΧ16 - debian8», λεει... βγαλτο αποκει το debian... χθες... πηραν απλα και μονο τα backports του debian, και αυτοματα εγιναν debian;

και κατι ακομα. αφου σε αρεσει τοσο να λες οτι εχεις «debian», γιατι δεν βαζεις DEBIAN?... α! αστο! το debian εχει systemd, και εσυ βγαζεις χιονιστρες στις μασχαλες, μονο που ακους για systemd :D:pEek (το ΜΧ «debian» σου δεν εχει systemd... αρα νιξ debian... ουπς!... :D:p )
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#22
DarkGoth, post: 28499, member: 1051 είπε κι ελάλησε:εσυ εισαι ο τελευταιος που μπορει να μιλαει για διανομες. ο ΜΧ αχταρμας σου, δεν ειναι debian ουτε με εγχειρηση αλλαγης φυλου :D:pEek. «ΜΧ16 - debian8», λεει... βγαλτο αποκει το debian... χθες... πηραν απλα και μονο τα backports του debian, και αυτοματα εγιναν debian;

και κατι ακομα. αφου σε αρεσει τοσο να λες οτι εχεις «debian», γιατι δεν βαζεις DEBIAN?... α! αστο! το debian εχει systemd, και εσυ βγαζεις χιονιστρες στις μασχαλες, μονο που ακους για systemd :D:pEek (το ΜΧ «debian» σου δεν εχει systemd... αρα νιξ debian... ουπς!... :D:p )

Ρε συ DarkGoth, μιλάς για το ΜΧ τόσο απαξιωτικά όταν εσύ ο ίδιος το έχεις κάνει το Debian σου αχταρμά ξηλώνοντας το ένα, πασαλείφοντας το άλλο, αυτό δεν είναι Debian αλλά ντράκστερ.
Αυτό όμως που δεν μπορείς να ξηλώσεις είναι το systemd γιατί χωρίς αυτό δεν φορτώνει το gnome ή να συνδέεσαι στο διαδίκτυο κλπ.
Και στο θέμα μας, λες να είναι εμπορικό τρικ, βλέποντας την άνοδο των Debian διανομών MX Linux, antiX, να θέλουν και στο Arch να παρουσιάσουν την δικιά τους έκδοση χωρίς systemd, κάνοντας και κάποιον θόρυβο για να έχει απήχηση; Και πάλι θα δούμε.
  Απάντηση
#23
DarkGoth, post: 28490, member: 1051 είπε κι ελάλησε:το sparky, δεν ειναι και αυτο ενα debian και μισο; αποσο ξερω, ειναι το ιδιο debian με καποια προσθετα, που ομως «πατανε» πανω σε λειτουργιες που ηδη το debian εχει μεσα του. ουσιαστικα «debian-με-προσαρμογες» δεν ειναι; το ιδιο λογοτυπο προφανως δεν ειναι δυνατον να χρησιμοποιηθει, γιατι δεν το βγαζει η ομαδα του debian, ουτε το υποστηριζει. αλλα ενω το debian λεγεται απλα debian, δεν θα μπορουσε το sparky να ονομαστει «debian home edition» π.χ. ;

Δεν είναι πάντα πρόσθετα. Στην έκδοση minimal CLI για παράδειγμα ο pavroo έχει αφαιρέσει πακέτα (προσθέτοντας άλλα) για να το ελαφρύνει (γι αυτό είναι ελαφρύτερο από το ίδιο το debian), ενώ η διανομή έρχεται με τον "sparky kernel" του οποίου η μεταγλώττιση, paches κλπ γίνεται από την ομάδα ανάπτυξης του sparky και όχι του debian. Αυτό τυπικά (και ουσιαστικά) σε βγάζει εκτός διανομής debian. Ανα πάσα στιγμή ωστόσο μπορεί κανείς να αφαιρέσει τα sparky πακέτα, να κάνει dist-upgrade και να το μετατρέψει σε καθαρό debian με τον kernel των αποθετηρίων. Σε σχέση με άλλες παραδιανομές του debian, το sparky χαρακτηρίζεται από την προσήλωση στη συμβατότητα με τη βασική του διανομή, το debian. Ανάλογη πολιτική ακολουθεί και το crunchbang. Όσο ήταν σε testing η stretch για παράδειγμα, το sparky φρόντιζε να καλύπτει τις αστάθειες του debian, τουλάχιστον όσες είχαν σχέση με τον kernel. Το ίδιο ισχύει και με την παρούσα testing στην οποία βασίζεται. Γι αυτό το λόγο η δημοτικότητα του sparky όσο περνάει ο καιρός αυξάνεται. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι υπερκάλυψε τις οικονομικές του ανάγκες, κυρίως για το server, από δωρεές χρηστών και μόνο (https://sparkylinux.org/thanks-a-lot-for-your-support/) χωρίς να εμπλέκονται ιδιωτικές εταιρίες όπως π.χ. στην GRML.
Επίσης, το sparky διανέμεται σε διάφορες editions, πέρα του home edition (ΜΑΤΕ, LXDE, XFCE). Υπάρχει η minimal (GUI και CLI), η resque (με εργαλεία συντήρησης/επαναφοράς συστήματος) και η gameover (παιχνιδιάρικη).
Είναι ουσιαστικά μια διανομή που μεταφέρει την εμπειρία χρήσης του debian αλλά δεν είναι το ίδιο το debian.
Εδώ που τα λέμε, γενικότερα οι διανομές linux αυτό είναι. Οπως εσύ προσαρμόζεις το debian στις ανάγκες σου έτσι και οι κοινότητες των παραδιανομών. Για τους νέους χρήστες είναι ένας μπούσουλας που τους δείχνει μια (από τις πολλές) κατευθύνσεις που μπορούν να κινηθούν, για τους πιο έμπειρους ένα σημείο αναφοράς που μπορούν να συγκρίνουν με τις δικές τους customιές.
Ιδιαίτερα το arch που φημίζεται για την προσαρμοστικότητά του, ουσιαστικά παρέχει στον καθένα τη δυνατότητα να φτιάξει μια δική του "διανομή", είτε τη διανέμει είτε όχι.

Υ.Γ. Η σχέση debian-sparky είναι διαλεκτική. Αφενός πολλοί χρήστες του sparky περνούν σε debian αλλά και αντίστροφα, πολλοί χρήστες debian προτείνουν και χρησιμοποιούν sparky για τις εξειδικευμένες ανάγκες τους. Δυστυχώς, δε μπορούμε να πούμε ακόμα ότι το sparky προορίζεται για εντελώς αρχάριους χρήστες όπως οι ubuntu-based διανομές. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο, έχει να κάνει με την προσήλωση στην βασική του διανομή. Η πρόσφατη stable έκδοση του sparky πάντως κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#24
asinoro, post: 28500, member: 1760 είπε κι ελάλησε:Και στο θέμα μας, λες να είναι εμπορικό τρικ, βλέποντας την άνοδο των Debian διανομών MX Linux, antiX, να θέλουν και στο Arch να παρουσιάσουν την δικιά τους έκδοση χωρίς systemd, κάνοντας και κάποιον θόρυβο για να έχει απήχηση; Και πάλι θα δούμε.
Μ' αρέσει που τόσα σχόλια παραπάνω συζητούσαμε για το αν έχει νόημα να εφαρμόζονται τα trademarks κι αν οι χρήστες μπερδεύουν τις διανομές και χαμπάρι δεν πήρες. Χαίρομαι όμως γιατί επιβεβαιώνεις όσα είπα.

Το Arch υποστηρίζει ένα και μόνο init εδώ και κάμποσα χρόνια και αυτό είναι το systemd. Γιατί; Γιατί, σε αντίθεση με άλλους, οι προγραμματιστές του γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται και δεν είναι δεινόσαυροι.

Η «έκδοση» στην οποία αναφέρεσαι είναι απλά ένα install script, δεν το φτιάχνουν οι προγραμματιστές του Arch, δεν έχει επίσημη υποστήριξη από το Arch και δεν εγκαθιστά άλλο init.

Στα υπόλοιπα που λες, είναι άλλο το τι κάνει ο κάθε χρήστης τοπικά στο μηχάνημά του κι άλλο τι κάνει η διανομή. Υπάρχει «έκδοση» του Debian χωρίς το systemd. Λέγεται Devuan και είναι πλήρες fork, γιατί αυτός είναι ο μόνος σωστός τρόπος. Τα υπόλοιπα είναι ανέκδοτο.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#25
asinoro, post: 28500, member: 1760 είπε κι ελάλησε:Ρε συ DarkGoth, μιλάς για το ΜΧ τόσο απαξιωτικά όταν εσύ ο ίδιος το έχεις κάνει το Debian σου αχταρμά ξηλώνοντας το ένα, πασαλείφοντας το άλλο, αυτό δεν είναι Debian αλλά ντράκστερ.
Αυτό όμως που δεν μπορείς να ξηλώσεις είναι το systemd γιατί χωρίς αυτό δεν φορτώνει το gnome ή να συνδέεσαι στο διαδίκτυο κλπ.
Και στο θέμα μας, λες να είναι εμπορικό τρικ, βλέποντας την άνοδο των Debian διανομών MX Linux, antiX, να θέλουν και στο Arch να παρουσιάσουν την δικιά τους έκδοση χωρίς systemd, κάνοντας και κάποιον θόρυβο για να έχει απήχηση; Και πάλι θα δούμε.
δεν μπορω να ξηλωσω το systemd... και να μπορουσα να το κανω, ποιος σε ειπε οτι θελω να το ξηλωσω;... ναι, το εχω ξεσκισει το debian στις μοντες... και;... πεταξα κατι μαλακιτσες που δεν τις χρειαζομανε, για να μην με τρωνε χωρο, και εκανα καποιες προσαρμογες για να το φτιαξω πιο βολικο για'μενα. δεν πασαλειψα τιποτα, ουτε περασα ασχετα, εκτος debian. δεν το εχω κανει σουπα, με λιγο απ'ολα

το «gnome»; ποιο gnome; ολοκληρο το gnome-session, η, το gnome-shell, γυμνο; το gnome-session τρεχει κανονικα και χωρις systemd (το ειχα βαλει και στο ΜΧ αν θυμασαι, απο εκεινα τα βιντεακια). αν τρεχει το gnome-session, γιατι να μην τρεχει και το gnome-shell; ναι, μπορει να μην δουλευει ο network manager χωρις systemd, αλλα χ3$τ#κ@. περναω τις ρυθμισεις χειροκινητα στο /etc/network/interfaces

ανοδο των debian διανομων; ποιες debian διανομες; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ debian διανομη το ΜΧ, οταν τα κανει ολα αντιθετα απο το debian. επειδη πηρε μια backport πηγη απο το debian, εγινε αυτοματα debian; ειμαστε σοβαροι τωρα; οσο για την «ανοδο» των μη-systemd διανομων ειναι σχετικο. σε μερικα χρονακια θα το δουμε, που θα εχουν παραιτηθει απο τον προγραμματισμο οι τελευταιοι κολλημενοι sysv δεινοσαυροι.

debianass, post: 28501, member: 1803 είπε κι ελάλησε:Δεν είναι πάντα πρόσθετα. Στην έκδοση minimal CLI για παράδειγμα ο pavroo έχει αφαιρέσει πακέτα (προσθέτοντας άλλα) για να το ελαφρύνει (γι αυτό είναι ελαφρύτερο από το ίδιο το debian), ενώ η διανομή έρχεται με τον "sparky kernel" του οποίου η μεταγλώττιση, paches κλπ γίνεται από την ομάδα ανάπτυξης του sparky και όχι του debian. Αυτό τυπικά (και ουσιαστικά) σε βγάζει εκτός διανομής debian. Ανα πάσα στιγμή ωστόσο μπορεί κανείς να αφαιρέσει τα sparky πακέτα, να κάνει dist-upgrade και να το μετατρέψει σε καθαρό debian με τον kernel των αποθετηρίων. Σε σχέση με άλλες παραδιανομές του debian, το sparky χαρακτηρίζεται από την προσήλωση στη συμβατότητα με τη βασική του διανομή, το debian. Ανάλογη πολιτική ακολουθεί και το crunchbang. Όσο ήταν σε testing η stretch για παράδειγμα, το sparky φρόντιζε να καλύπτει τις αστάθειες του debian, τουλάχιστον όσες είχαν σχέση με τον kernel. Το ίδιο ισχύει και με την παρούσα testing στην οποία βασίζεται. Γι αυτό το λόγο η δημοτικότητα του sparky όσο περνάει ο καιρός αυξάνεται. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι υπερκάλυψε τις οικονομικές του ανάγκες, κυρίως για το server, από δωρεές χρηστών και μόνο (https://sparkylinux.org/thanks-a-lot-for-your-support/) χωρίς να εμπλέκονται ιδιωτικές εταιρίες όπως π.χ. στην GRML.
Επίσης, το sparky διανέμεται σε διάφορες editions, πέρα του home edition (ΜΑΤΕ, LXDE, XFCE). Υπάρχει η minimal (GUI και CLI), η resque (με εργαλεία συντήρησης/επαναφοράς συστήματος) και η gameover (παιχνιδιάρικη).
Είναι ουσιαστικά μια διανομή που μεταφέρει την εμπειρία χρήσης του debian αλλά δεν είναι το ίδιο το debian.
Εδώ που τα λέμε, γενικότερα οι διανομές linux αυτό είναι. Οπως εσύ προσαρμόζεις το debian στις ανάγκες σου έτσι και οι κοινότητες των παραδιανομών. Για τους νέους χρήστες είναι ένας μπούσουλας που τους δείχνει μια (από τις πολλές) κατευθύνσεις που μπορούν να κινηθούν, για τους πιο έμπειρους ένα σημείο αναφοράς που μπορούν να συγκρίνουν με τις δικές τους customιές.
Ιδιαίτερα το arch που φημίζεται για την προσαρμοστικότητά του, ουσιαστικά παρέχει στον καθένα τη δυνατότητα να φτιάξει μια δική του "διανομή", είτε τη διανέμει είτε όχι.

Υ.Γ. Η σχέση debian-sparky είναι διαλεκτική. Αφενός πολλοί χρήστες του sparky περνούν σε debian αλλά και αντίστροφα, πολλοί χρήστες debian προτείνουν και χρησιμοποιούν sparky για τις εξειδικευμένες ανάγκες τους. Δυστυχώς, δε μπορούμε να πούμε ακόμα ότι το sparky προορίζεται για εντελώς αρχάριους χρήστες όπως οι ubuntu-based διανομές. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο, έχει να κάνει με την προσήλωση στην βασική του διανομή. Η πρόσφατη stable έκδοση του sparky πάντως κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

α, το sparky εχει και διαφορετικο πυρηνα απο το debian; αυτο δεν το ηξερα, νομιζω οτι περιεχει τον default του debian. περα απο τα κλασσικα γραφικα, το live cd του debian ειναι νομιζω commandline. αλλα το debian οντως δεν εχει ουτε rescue εκδοση, ουτε gamer εκδοση. το crunchbang υπαρχει ακομα; ειχα την εντυπωση οτι καπου ειχα δει, οτι το ειχαν παρατησει. αυτο ειχε βγει περιπου την εποχη που ειχαν γινει και τις μοδας τα νετμπουκακια νομιζω; η, λαθος κανω;
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#26
Ναι, ακόμα κι αν το sparky χρησιμοποιεί ίδια έκδοση kernel με το debian (π.χ. στη stable), ενσωματώνει τις δικές του διορθωτικές προσαρμογές. Υπάρχει πάντως scriptάκι στο Aptus που αναλαμβάνει την αποκατάσταση του "debian kernel" με λίγα clicks. Το ίδιο script παρέχει επιλογές αναβάθμισης σε "sparky kernel" ή σε liquorix. Βέβαια το ίδιο συμβαίνει και με τα debian backports που παρέχονται από το ίδιο το debian.

Δεν κάνεις λάθος, το crunchbang διέκοψε την ανάπτυξή του το Φλεβάρη του '15.
Ωστόσο συνεχίζεται η ανάπτυξη του fork crunchbank plus, βασισμένο σε debian stretch με kernel 4.9 και GTK3.22: https://crunchbangplusplus.org/
Υπάρχει επίσης η διανομή archbang βασισμένη σε arch (επίσης με arch στον τίτλο και λογότυπο που μοιαζει με του arch): https://bbs.archbang.org/

Να πω εδώ ότι το sparky με καλύπτει σε επίπεδο workstation αλλά όταν μιλάμε για server εγκαθιστώ πάντα καθαρό debian και πάνω σ'αυτό κάνω τις όποιες custom-ιές μου.
Να προσθέσω επίσης ότι ειδικά σε επίπεδο server βρίσκω το systemd ιδιαίτερα εύχρηστο και αξιόπιστο, αφού πολλές φορές χρειάζεται να εκκινώ/επανεκκινώ/τερματίζω κάποιες παρασκηνιακές υπηρεσίες (daemons) χωρίς να επανεκκινήσω το server. Θεωρώ ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση το systemd κάνει τη δουλειά πιο καθαρά απ'ότι το init.

Υ.Γ. Μια επίσης ενδιαφέρουσα εφαρμογή του systemd είναι η ανίχνευση καθυστερήσεων κατα την εκκίνηση. Με την εντολή systemd-analyze μπορείς να δεις πόσο χρόνο σου παίρνει να εκκινήσει ενώ με την systemd-analyze blame βρίσκεις το χρόνο που παίρνει για κάθε υπηρεσία. Ετσι μπορείς να εμβαθύνεις περισσότερο και να εντοπίσεις που καθυστερεί ώστε να το διορθώσεις ή να αφαιρέσεις τυχόν χρονοβόρες διαδικασίες που δε σου χρειάζονται.
Αυτά τα αναφέρω προκειμένου να πάρει έναν πιο ουσιαστικό χαρακτήρα αυτή η διαμάχη περί του systemd και να ξεφύγει από τα πλαίσια του δογματισμού. Άλλωστε σε ότι με αφορά, δεν είχα σχηματίσει γνώμη πριν πληροφορηθώ και αρχίσω να το χρησιμοποιώ (συνειδητά, αφού ούτως ή άλλως έρχεται με το debian).
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#27
debianass, post: 28504, member: 1803 είπε κι ελάλησε:Δεν κάνεις λάθος, το crunchbang διέκοψε την ανάπτυξή του το Φλεβάρη του '15.
Ωστόσο συνεχίζεται η ανάπτυξη του fork crunchbank plus, βασισμένο σε debian stretch με kernel 4.9 και GTK3.22: https://crunchbangplusplus.org/
Υπάρχει επίσης η διανομή archbang βασισμένη σε arch (επίσης με arch στον τίτλο και λογότυπο που μοιαζει με του arch): https://bbs.archbang.org/
Και το BunsenLabs (Debian-based) αλλά δε θυμάμαι ποιο από τα δύο είχε προκρίνει ο corenominal, και το ArchLabs αντίστοιχα. Το ArchBang φυτοζωεί βασικά, ο τίτλος όμως δεν είναι πρόβλημα. Το logo είναι, όπως και του ArchLabs, όπου επίσης ο τίτλος δεν είναι πρόβλημα.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#28
Πάντως να πω ότι σε επίπεδο server, από τη jessie κι εδώ, δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με το systemd. Παλιότερα υπήρχαν κάποια προβλήματα που πλέον έχουν λυθεί. Αντίθετα, έχω εντοπίσει αρκετά προβλήματα με τη samba, σε βαθμό να την καταργήσω και να χρησιμοποιώ nfs και ftp για τα διαμοιραζόμενά μου. Σε παλαιότερες εκδόσεις debian δεν είχα παρατηρήσει τόσα προβλήματα (με τη samba). Σε ένα box με debian squeeze (6.0) arm-based η samba πετάει και τη χρησιμοποιώ κανονικά.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#29
debianass, post: 28504, member: 1803 είπε κι ελάλησε:Ναι, ακόμα κι αν το sparky χρησιμοποιεί ίδια έκδοση kernel με το debian (π.χ. στη stable), ενσωματώνει τις δικές του διορθωτικές προσαρμογές. Υπάρχει πάντως scriptάκι στο Aptus που αναλαμβάνει την αποκατάσταση του "debian kernel" με λίγα clicks. Το ίδιο script παρέχει επιλογές αναβάθμισης σε "sparky kernel" ή σε liquorix. Βέβαια το ίδιο συμβαίνει και με τα debian backports που παρέχονται από το ίδιο το debian.

Δεν κάνεις λάθος, το crunchbang διέκοψε την ανάπτυξή του το Φλεβάρη του '15.
Ωστόσο συνεχίζεται η ανάπτυξη του fork crunchbank plus, βασισμένο σε debian stretch με kernel 4.9 και GTK3.22: https://crunchbangplusplus.org/
Υπάρχει επίσης η διανομή archbang βασισμένη σε arch (επίσης με arch στον τίτλο και λογότυπο που μοιαζει με του arch): https://bbs.archbang.org/

Να πω εδώ ότι το sparky με καλύπτει σε επίπεδο workstation αλλά όταν μιλάμε για server εγκαθιστώ πάντα καθαρό debian και πάνω σ'αυτό κάνω τις όποιες custom-ιές μου.
Να προσθέσω επίσης ότι ειδικά σε επίπεδο server βρίσκω το systemd ιδιαίτερα εύχρηστο και αξιόπιστο, αφού πολλές φορές χρειάζεται να εκκινώ/επανεκκινώ/τερματίζω κάποιες παρασκηνιακές υπηρεσίες (daemons) χωρίς να επανεκκινήσω το server. Θεωρώ ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση το systemd κάνει τη δουλειά πιο καθαρά απ'ότι το init.

Υ.Γ. Μια επίσης ενδιαφέρουσα εφαρμογή του systemd είναι η ανίχνευση καθυστερήσεων κατα την εκκίνηση. Με την εντολή systemd-analyze μπορείς να δεις πόσο χρόνο σου παίρνει να εκκινήσει ενώ με την systemd-analyze blame βρίσκεις το χρόνο που παίρνει για κάθε υπηρεσία. Ετσι μπορείς να εμβαθύνεις περισσότερο και να εντοπίσεις που καθυστερεί ώστε να το διορθώσεις ή να αφαιρέσεις τυχόν χρονοβόρες διαδικασίες που δε σου χρειάζονται.
Αυτά τα αναφέρω προκειμένου να πάρει έναν πιο ουσιαστικό χαρακτήρα αυτή η διαμάχη περί του systemd και να ξεφύγει από τα πλαίσια του δογματισμού. Άλλωστε σε ότι με αφορά, δεν είχα σχηματίσει γνώμη πριν πληροφορηθώ και αρχίσω να το χρησιμοποιώ (συνειδητά, αφού ούτως ή άλλως έρχεται με το debian).

το liquorix προσπαθησα καποια μερα προχθες να το περασω στο debian στον εξομοιωτη, αλλα κατι δεν καθοταν. εβαλα την πηγη του στο sources list, αλλα κατι κολλαγε και με εβγαζε σφαλμα. δεν θυμαμαι τωρα τι ελεγε, γιατι δεν το κρατησα, και δεν το συνεχισα. καποιο σφαλμα για το apt-get εβγαζε, και δεν εκανε ουτε καν apt-get update. μολις το εβγαλα απο το sources list, εξαφανιστηκε και το σφαλμα.

καλουλι ειναι το debian. εμενα και για workstation μια χαρα με βολεψε και δαυτο. σερβερ δεν εχω πλεον. ειχα οταν ειχα το ουμπουντου, αλλα το καταργησα οταν εβαλα το debian. μην φανταστεις κανα σερβερ τουρμπο, vnc, telnet, ψευτοNAS, τετοιες μαλακιτσες.

τωρα οσον αφορα το systemd, εγω το ξερω ποσο βολικο ειναι. στον αλλον τον ΧΡΗΣΤΗ πες τα. και εμεις αυτο λεμε εδω, αλλα ο ακατονομαστος παραμενει δογματικος μεχρι κοκκαλο. δεν τον βλεπεις βεβαια για να τον πεις το οτιδηποτε, αλλα εστω. θα ξεχασω τον χαμο με τα runlevels στο sysinit; που επρεπε να παλευεις με 7 runlevels και 2 διαφορετικα εργαλεια διαχειρησης (γιατι το καθενα αναγνωριζε διαφορετικα πραγματα), να πετυχεις να βαλεις το καθε service που ηθελες, στο σωστο runlevel, αλλιως γ@μ1οσ@ντ3 τα παντα:...
[Εικόνα: mamiountai_ta_panda.gif]
ΛΟΛ!... πηγα να βγαλω το screenshot και προσεξα οτι το screenshot tool δεν δουλευει. μαλλον το παραξεγυμνωσα το debian :D:pEek . η απο το πεταμα του xdg εγινε, η, απο το πεταμα του gnome-session (1278 πακετακια ολα'κι'ολα ειναι πλεον το συστημα). ουτε που με νοιαζει βεβαια. βγεζει και το gimp screenshots, χρησιμοποιω αυτο (που αυτο χρησιμοποιουσα παντα ετσι'κι'αλλιως τις περισσοτερες φορες).
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#30
Να σου πω την αλήθεια, μόνο μια φορά δοκίμασα liquorix για μια κάρτα ήχου που δεν την έβλεπε η alsa. Από το sparky-aptus εγκαταστάθηκε κανονικά, αλλά το aptus δεν έχει τίποτα περίεργο, απλά skriptάκια bash καλεί. Ούτε με liquorix την είδε. Δοκίμασα τελικά windows με τους drivers της μάνας της και διαπίστωσα ότι τάχε φτύσει το υλικό. Δεν ξέρω κανέναν να χρησιμοποιεί μόνιμα liquorix kernel. Συνήθως χρησιμεύει για να εντοπίσεις αν το υλικό σου ανταποκρίνεται σε κάποια kernel modules και μετά να τα ενσωματώσεις στον "κανονικό" σου kernel. Ο liquorix ενσωματώνει σχεδόν τα πάντα (όχι αυτά που τρώνε μπαμπού), δεν υπάρχει λόγος να κουβαλάς τόσα τσουμπλέκια που δε θα τα χρησιμοποιείς.
Η κουβέντα περί systemd καταντάει γραφική και κυρίως μη-παραγωγική. Αν είναι να την επαναφέρετε τουλάχιστον ας προσφέρει κάτι περισσότερο σε όσους τη διαβάζουν (χωρίς να θέλω να κάνω υποδείξεις σε κανέναν, απλά εκφέρω μια άποψη).

Ολόκληρο το sparky script για την εγκατάσταση του liquorix:
Κώδικας:
#!/bin/bash

# install-liquorix script lets you install the 3th party Liquorix Linux kernel
#
# Copyright 2015, 2016 Paweł "pavroo" Pijanowski <pavroo@onet.eu>
# Licensed under the GPLv2 license see /usr/share/common-licenses/GPL-2
# Created 2015/05/18
# Last update 2017/11/01

# get default's locale file
DEFLOCDIR="/usr/share/sparky/sparky-aptus"
if [ "`cat /etc/default/locale | grep de_DE`" != "" ]; then
. $DEFLOCDIR/de
elif [ "`cat /etc/default/locale | grep el_GR`" != "" ]; then
. $DEFLOCDIR/el
elif [ "`cat /etc/default/locale | grep es_AR`" != "" ]; then
. $DEFLOCDIR/es
elif [ "`cat /etc/default/locale | grep fr_FR`" != "" ]; then
. $DEFLOCDIR/fr
elif [ "`cat /etc/default/locale | grep it_IT`" != "" ]; then
. $DEFLOCDIR/it
elif [ "`cat /etc/default/locale | grep ja_JP`" != "" ]; then
. $DEFLOCDIR/ja
elif [ "`cat /etc/default/locale | grep pl_PL`" != "" ]; then
. $DEFLOCDIR/pl
elif [ "`cat /etc/default/locale | grep pt_BR`" != "" ]; then
. $DEFLOCDIR/pt_BR
elif [ "`cat /etc/default/locale | grep pt_PT`" != "" ]; then
. $DEFLOCDIR/pt_PT
elif [ "`cat /etc/default/locale | grep ru_RU`" != "" ]; then
. $DEFLOCDIR/ru
else
. $DEFLOCDIR/en
fi

testroot="`whoami`"

if [ "$testroot" != "root" ]; then
    /usr/bin/remsu $0 &
fi

DIALOG="yad --window-icon=prefernces-other --width=450 --height=200 --center"
TITLE="--always-print-result --dialog-sep --image=preferences-other --title="
TEXT="--text="
MENU="--list --column=$LOCAL21 --column=$LOCAL22"
OKEXIT=" --button=Ok:0 --button=$LOCAL24:1"
MSGBOX="--button=Ok:0"
TITLETEXT="$LOCAL23"
ARCH=`uname -r | grep "amd64" | awk '{print $1}'`
TESTLIQ=`dpkg-query -l | grep linux-image-liquorix*`
if [ -f /opt/sparky/sparky-xterm ]; then
. /opt/sparky/sparky-xterm
else
SPARKYXTERM="x-terminal-emulator"
fi

# check is the Liquorix kernel installed already
if [ "$TESTLIQ" != "" ]; then
$DIALOG $TITLE"$TITLETEXT" $MSGBOX $TEXT"$LOCAL25"
exit 1
fi

# check connection
PINGTEST=$(ping -c 1 debian.org | grep [0-9])

if [ "$PINGTEST" = "" ]; then
    $DIALOG $TITLE"$TITLETEXT" $MSGBOX $TEXT"\n$LOCAL16"
    exit 1
fi

# check arm arch
ARCHARM="`uname -m | grep arm`"
if [ "$ARCHARM" != "" ]; then
    $DIALOG $TITLE"$TITLETEXT" $MSGBOX $TEXT"\n$LOCAL66"
    exit 1
fi

mainmenu () {
CHOICES=`$DIALOG $TITLE"$TITLETEXT" $OKEXIT $MENU $TEXT"$LOCAL26" \
NON_PAE "$LOCAL27" \
PAE "$LOCAL28" \
64 "$LOCAL29" \
Exit "$LOCAL30"`

if [ "$?" = "0" ]; then
CHOICE=`echo $CHOICES | cut -d "|" -f 1`
else
exit 0
fi

if [ "$CHOICE" = "NON_PAE" ]; then
nonpaemenu
elif [ "$CHOICE" = "PAE" ]; then
paemenu
elif [ "$CHOICE" = "64" ]; then
64menu
elif [ "$CHOICE" = "Exit" ]; then
exit 0
else
exit 0
fi
}

nonpaemenu () {
if [ "$ARCH" != "" ]; then
$DIALOG $TITLE"$TITLETEXT" $MSGBOX $TEXT"$LOCAL31"
mainmenu
fi

# check the Liquorix list
if [ ! -f /etc/apt/sources.list.d/liquorix.list ]; then
cat > /etc/apt/sources.list.d/liquorix.list <<FOO
# Liquorix kernel
deb https://liquorix.net/debian sid main
deb-src https://liquorix.net/debian sid main

FOO

# install Liquorix keyring
$SPARKYXTERM -e "apt-get update"
$SPARKYXTERM -e "apt-get install apt-transport-https -y --force-yes"
$SPARKYXTERM -e "apt-get update"
$SPARKYXTERM -e "apt-get install liquorix-keyring -y --force-yes"

else

rm -f /etc/apt/sources.list.d/liquorix.list

cat > /etc/apt/sources.list.d/liquorix.list <<FOO
# Liquorix kernel
deb https://liquorix.net/debian sid main
deb-src https://liquorix.net/debian sid main

FOO

$SPARKYXTERM -e "apt-get update"
$SPARKYXTERM -e "apt-get install apt-transport-https -y --force-yes"
$SPARKYXTERM -e "apt-get update"
$SPARKYXTERM -e "apt-get install liquorix-keyring -y --force-yes"

fi

# install i686 NON-PAE Liquorix kernel
$SPARKYXTERM -e "apt-get install linux-image-liquorix-686 linux-headers-liquorix-686 -y --force-yes"

$DIALOG $TITLE"$TITLETEXT" $MSGBOX $TEXT"$LOCAL32"

exit 0

}

paemenu () {
if [ "$ARCH" != "" ]; then
$DIALOG $TITLE"$TITLETEXT" $MSGBOX $TEXT"$LOCAL14"
mainmenu
fi

# check the Liquorix list
if [ ! -f /etc/apt/sources.list.d/liquorix.list ]; then
cat > /etc/apt/sources.list.d/liquorix.list <<FOO
# Liquorix kernel
deb https://liquorix.net/debian sid main
deb-src https://liquorix.net/debian sid main

FOO

# install Liquorix keyring
$SPARKYXTERM -e "apt-get update"
$SPARKYXTERM -e "apt-get install apt-transport-https -y --force-yes"
$SPARKYXTERM -e "apt-get update"
$SPARKYXTERM -e "apt-get install liquorix-keyring -y --force-yes"

else

rm -f /etc/apt/sources.list.d/liquorix.list

cat > /etc/apt/sources.list.d/liquorix.list <<FOO
# Liquorix kernel
deb https://liquorix.net/debian sid main
deb-src https://liquorix.net/debian sid main

FOO

$SPARKYXTERM -e "apt-get update"
$SPARKYXTERM -e "apt-get install apt-transport-https -y --force-yes"
$SPARKYXTERM -e "apt-get update"
$SPARKYXTERM -e "apt-get install liquorix-keyring -y --force-yes"

fi

# install i686 PAE Liquorix kernel
$SPARKYXTERM -e "apt-get install linux-image-liquorix-686-pae linux-headers-liquorix-686-pae -y --force-yes"

$DIALOG $TITLE"$TITLETEXT" $MSGBOX $TEXT"$LOCAL32"

exit 0

}

64menu () {
if [ "$ARCH" = "" ]; then
$DIALOG $TITLE"$TITLETEXT" $MSGBOX $TEXT"$LOCAL33"
mainmenu
fi

# check the Liquorix list
if [ ! -f /etc/apt/sources.list.d/liquorix.list ]; then
cat > /etc/apt/sources.list.d/liquorix.list <<FOO
# Liquorix kernel
deb https://liquorix.net/debian sid main
deb-src https://liquorix.net/debian sid main

FOO

# install Liquorix keyring
$SPARKYXTERM -e "apt-get update"
$SPARKYXTERM -e "apt-get install apt-transport-https -y --force-yes"
$SPARKYXTERM -e "apt-get update"
$SPARKYXTERM -e "apt-get install liquorix-keyring -y --force-yes"

else

rm -f /etc/apt/sources.list.d/liquorix.list

cat > /etc/apt/sources.list.d/liquorix.list <<FOO
# Liquorix kernel
deb https://liquorix.net/debian sid main
deb-src https://liquorix.net/debian sid main

FOO

$SPARKYXTERM -e "apt-get update"
$SPARKYXTERM -e "apt-get install apt-transport-https -y --force-yes"
$SPARKYXTERM -e "apt-get update"
$SPARKYXTERM -e "apt-get install liquorix-keyring -y --force-yes"

fi

# install 64 bit Liquorix kernel
$SPARKYXTERM -e "apt-get install linux-image-liquorix-amd64 linux-headers-liquorix-amd64 -y --force-yes"

$DIALOG $TITLE"$TITLETEXT" $MSGBOX $TEXT"$LOCAL32"

exit 0

}

mainmenu

Υ.Γ. Πολύ γουστάρω τα δρακουλιάρικα desktops σου :)

Υ.Γ.2 Οπως θα παρατήρησες στο script, πλέον περιλαμβάνονται συνθήκες εγκατάστασης για συστήματα arm-based. Από τις αρχές του μήνα το sparky διανέμεται και σε arm εκδοχή, κυρίως για raspberies. Με τις υγείες μας :)
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Το Arch Linux εγκαταλείπει τα 32bits Soulrain 5 1.861 29.01.2017 21:18
Τελευταία Ανάρτηση: Pragma_linux
  Περί Arch Linux... διάφορες απορίες Ammer 288 30.306 22.09.2016 09:41
Τελευταία Ανάρτηση: nith1717
  Ερώτημα για architect-linux και Arch anywhere.... vriaeros 5 1.604 18.09.2016 00:33
Τελευταία Ανάρτηση: vriaeros
  Arch Linux Anywhere Keravnos2 1 1.221 02.06.2016 22:00
Τελευταία Ανάρτηση: Keravnos2
  Arch linux γιατί αξίζει να ασχοληθεί κάποιος mikeius666p 19 2.117 20.04.2016 17:10
Τελευταία Ανάρτηση: Anima Mundi

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)