Η επαναλειτουργία του site 2.0
#41
Τα τύπου Φα και αντί Φα, τα πληρώσαμε με έναν εμφύλιο, και τα πράσινα και μπλε καφενεία. Απλά οι Έλληνες κάνουν κάποιες πολιτικές επιλογές μπας και αλλάξει αυτή η ομιχλώδης κατάσταση, αλλά ότι και να επιλέξουν το αποτέλεσμα είναι τζίφος. Η επόμενη επιλογή είναι να μην ψηφίσουν τίποτα και η επόμενη της ζούγκλας και του χάους, όπου θα ακολουθήσει ο πόλεμος.

Το τελευταίο είναι το πιο πιθανό σενάριο, μιας και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αυτό συμβαίνει, διότι βρισκόμαστε σε γεωπολιτικές αλλαγές, όπου τα κυρίαρχα μέρη αγωνίζονται στο ποιος θα επικρατήσει.
  Απάντηση
#42
Χάρης, post: 28919, member: 1144 είπε κι ελάλησε:Εχω στο νού μου τους αφορισμούς του στυλ "καταδικάζουμε τη βία απ'όπου κι αν προέρχεται". Ε όχι, δεν είναι ίδια η βία του βιαστή με τη βία που ασκεί το θύμα βιασμού ότεν δεχτεί επίθεση. Το λέω σαν παράδειγμα, υπάρχουν χιλιάδες τέτοια. Το ίδιο ισχύει και με την τεχνολογία. Δεν είναι πάντα κόλαση όπως δεν είναι πάντα παράδεισος. Εξαρτάται από άλλους παράγοντες. Αν την απογυμνώσουμε από αυτούς δε μένει τίποτα.

Ναι, κατάλαβα τι θέλεις να πεις. Λοιπόν για να το κουβεντιάσουμε να ξετυλίξουμε λίγο το κουβάρι.

Για να δούμε τι είναι ένα βίαιο γεγονός, τι χαρακτηριστικά έχει;

Ένα βίαιο γεγονός, συμβαίνει συνήθως σε σε μικρό χρονικό διάστημα. Δηλαδή αν ας πούμε σκάσει ο θερμοσίφωνας, μπουμ, αυτό γίνεται σε μισό δευτερόλεπτο. Αν δυο αμάξια συγκρουστούν στον δρόμο, αν ένα αμάξι πατήσει κάποιον, αυτό γίνεται σε δευτερόλεπτα. Δεύτερο σημείο είναι πως στο βίαιο γεγονός ασκούνται μεγάλες δυνάμεις της φυσικής. Δυνάμεις, που δεν ασκούνται συνήθως σε ηρεμία. Ένα τρίτο ίσως χαρακτηριστικό, είναι πως στο βίαιο γεγονός έχουμε αλλοιώσεις στην ύλη. Τι άλλο θα μπορούσαμε να πούμε;

Εγώ το βλέπω πως η βία, έχει διάφορες μορφές. Λέμε ας πούμε, σχολική βία, ενδοοικογενειακή βία, σωματική βία, ψυχική βία, μηχανική βία, κοινωνική βία.

Μπορείς να πεις ας πούμε "πρέπει να ασκήσω βία σε αυτή τη βίδα της μητρικής πλακέτας, αλλιώς θα κρέμεται η πλακέτα" η "ο ανεμιστήρας του PC κάνει βεβιασμένη ψύξη".

Σε έμβια όντα, βία είναι όταν γίνεται γεγονός παρά τη θέληση του όντος. Για παράδειγμα, έχουμε εμείς στο καταφύγιο ένα άρρωστο γατί, το οποίο θα ξεκινήσουμε κύκλο αντιβίωσης. Λόγω της ασθένειας, και επειδή είναι βαριά, δεν μυρίζει και δεν τρώει. Συνεπώς δεν μπορούμε να βάλουμε αντιβίωση μέσω του φαγητού, και έτσι οι δύο πρώτες μέρες της αντιβίωσης γίνονται διά της βίας. Δηλαδή παίρνεις την δόση του, με φαγάκι και του την σπρώχνεις στο στόμα, και αν είναι ζόρικο θα φας και τις γρατσουνιές σου. Στη συνέχεια, το ζώο αναρρώνει, τρώει, και οι επόμενες δόσεις είναι χωρίς βία.

Η η μαμά στην αρχή της σχολικής χρονιάς, ξυπνάει τον μικρό με την βία, και τον πάει σχολείο, η τον μπανιαρίζει πάλι με την βία. Σιγά μην θέλει ο μπόμπιρας στην αρχή να ξυπνάει χαράματα και να πηγαίνει σχολείο. Μετά, είναι η συνήθεια, και σταματά η βία.

Τώρα δεν λέμε για την "φωλιά του κούκου" και τη "νοσοκόμα να μου χώνει την κοκτέλα μες στο στόμα" που λέγανε οι Βαβυλώνα. Άλλο εκεί.


Το ερωτηματικό, είναι α "βία για το καλό μου" ίσον δημιουργική βία, ενώ "βία για το κακό μου" δηλαδή ληστεία, απαγωγή, οτιδήποτε, ίσον εγκληματική βία.

Ιστορικά δηλαδή, όταν είχαμε ανατροπές με βία, ας πούμε την αντίσταση στην κατοχή, εκεί δηλαδή ήταν αποδεκτή η βία να σκότωνε ένας έλληνας έναν ναζί. Στην ελληνική επανάσταση ας πούμε στην άλωση της Τριπολιτσάς, είναι ιστορικά αποδεκτή η βία το ότι οι έλληνες έφαγαν τους τούρκους.

Οπότε, όπως συμπεραίνω, υπάρχουν μορφές βίας, και άλλες φορές η βία είναι αποδεκτή, άλλες όχι. Επίσης, μπορεί το βίαιο γεγονός να ερμηνευθεί κατά το δοκούν, αμφίπλευρα, και η κάθε πλευρά να το ερμηνεύσει κατά πως τη συμφέρει. :doubledown
  Απάντηση
#43
@Χάρης

Επειδή το παρόν νήμα το άνοιξαν οι οσαρενίτες για άλλους λόγους από το να αναπτυχθεί συζήτηση περί φασιστών και φασισμού, η καπηλεία του με το έτσι θέλω ενδεχομένως συνιστά φασιστική πρακτική την οποία δεν είμαι διατεθειμένος να ακολουθήσω, ούτε εσένα είναι αυτός ο σκοπός σου υποθέτω.
Οπότε άνοιξα ένα άλλο νήμα όπου μπορούμε να κουβεντιάσουμε ότι θέλουμε χωρίς να ενοχλούμε τους άλλους.
unrecoverable-link/Φασίστες.5807/
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#44
Επειδή το παρόν νήμα το άνοιξαν οι οσαρενίτες για άλλους λόγους από το να αναπτυχθεί συζήτηση περί φασιστών και φασισμού, η καπηλεία του με το έτσι θέλω ενδεχομένως συνιστά φασιστική πρακτική

Υπερβολές. :p Απλώς επεκτάθηκε η συζήτηση σε άλλους τομείς. :rolleyes: Είναι συχνό το φαινόμενο, και εύθυμο μάλιστα, αρκετά νήματα να φεύγουν από το αρχικό τους θέμα, και ενώ ξεκινάνε στη Λωζάνη, να καταλήγουν στην Κοζάνη. :)

την οποία δεν είμαι διατεθειμένος να ακολουθήσω, ούτε εσένα είναι αυτός ο σκοπός σου υποθέτω.

Ποτέ δεν ήταν αυτοσκοπός, να αλλάζουν θέματα τα νήματα, είναι κάτι όμως που συμβαίνει από μόνο του. :p

Οπότε άνοιξα ένα άλλο νήμα όπου μπορούμε να κουβεντιάσουμε ότι θέλουμε χωρίς να ενοχλούμε τους άλλους.

Εντάξει, θα έρθω για συζήτηση.
  Απάντηση
#45
Η επαναλειτουργία ενός ιστοχώρου, εκτός από τις υποδομές χρειάζεται να έχει και ένα στοχευμένο ακροατήριο.
Είναι όπως όταν κάνεις ανακαίνιση ενός καταστήματος, όπου στοχεύεις σε συγκεκριμένη πελατεία.
  Απάντηση
#46
asinoro, post: 29035, member: 1760 είπε κι ελάλησε:Η επαναλειτουργία ενός ιστοχώρου, εκτός από τις υποδομές χρειάζεται να έχει και ένα στοχευμένο ακροατήριο.
Είναι όπως όταν κάνεις ανακαίνιση ενός καταστήματος, όπου στοχεύεις σε συγκεκριμένη πελατεία.
οπως ηταν ολα αυτα τα χρονια, ετσι θα ειναι και με την καινουρια σελιδα. απλα εμφανιση και hosting θα αλλαξει. κατα τα αλλα θα ειναι οπως την ξεραμε
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#47
Eλειπε το oarena και λογο δουλειας ειχα καιρο να ασχοληθω με το Linuxακι..καιρος για νεα αρχη!!


Καλημερα σας και καλως ξαναβρεθηκαμε!!ενα μικρο bug στον chrome βλεπω στο forum λογικα css

δειτε [Εικόνα: kb7ls9]
Love Open source...Love ArchLinux...
[Εικόνα: archlinux-user.png]
  Απάντηση
#48
Καλημέρα εσύ, καλησπέρα εγώ. Θα βάλεις και καινούργια διανομή;

Λογικά CSS ήταν το bug και διορθώθηκε. Το παράλογο είναι ότι αγνοούνται επιδεικτικά τα standards και πρέπει να κάνουμε τούμπες για να ικανοποιήσουμε τις παραξενιές του κάθε browser.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#49
ρε κουναβια, βγηκαμε δημοσια και δεν με ειπατε τιποτα;  Peng_plotki

αντε, σε καλο να μας... μπει... (η σελιδα εννοω, τι αλλο θα εννοουσα; Flat_happy-7 )
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#50
(26.07.2018 17:30)Soulrain είπε κι ελάλησε: Καλημέρα εσύ, καλησπέρα εγώ. Θα βάλεις και καινούργια διανομή;

Λογικά CSS ήταν το bug και διορθώθηκε. Το παράλογο είναι ότι αγνοούνται επιδεικτικά τα standards και πρέπει να κάνουμε τούμπες για να ικανοποιήσουμε τις παραξενιές του κάθε browser.


Θα στησω ενα arch  VM σε pc του μαγαζιου μιας και δουλευω πολλες ωρες πλεον και δεν προλαβαινω να κατσω σπιτι για να ασχοληθω...

"Ευκολη" πλεον σχετικα διανομη για εμενα... :P
Love Open source...Love ArchLinux...
[Εικόνα: archlinux-user.png]
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Η επαναλειτουργία του site και η επιστροφή των χρηστών Χάρης 136 16.740 10.10.2017 20:46
Τελευταία Ανάρτηση: Πέτρος
  Μια προταση για το site johnny87 1 1.088 15.03.2012 01:04
Τελευταία Ανάρτηση: constantinos

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)