ΟΥΦ !
debianass, post: 28854, member: 1803 είπε κι ελάλησε:Ασφαλώς είναι επιχείρημα οι συνήθειες κάθε ζώου στο περιβάλλον του.
Οι συνήθειες βεβαίως και είναι. Το να λες όμως ότι κάποιο είδος δε σκαρφαλώνει επειδή δεν υπάρχει δέντρο στο περιβάλλον του, δεν είναι. Αυτό εννοούσα. Πώς να σκαρφαλώσει αφού δεν υπάρχει δέντρο; Μετάφερέ το όμως σε μέρος με δέντρα και θα δεις ότι σκαρφαλώνει.

Όλα τα είδη έχουμε ιδιότητες που μπορεί πλέον να μη μας είναι άμεσα χρήσιμες ή να έχουν εξασθενίσει αλλά παραμένουν. Ας πούμε, οι γατούλες έχουν το συνήθειο να χώνονται σε κουτιά. Αν βάλεις ένα μεγάλο κουτί σε χώρο όπου βολτάρουν λιοντάρια, θα δεις ότι κάποια στιγμή κάποιο θα πάει να χωθεί. Είναι trait που το μοιράζονται όλα τα αιλουροειδή και δεν έχει εξηγηθεί πλήρως το γιατί συμβαίνει.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
Απλά μιλούσαμε για τις συνήθειες των ζώων σε σχέση με το περιβάλλον τους, τουλάχιστον σε ότι με αφορά:
debianass, post: 28834, member: 1803 είπε κι ελάλησε:Σε κάθε περιοχή τα άγρια ζώα έχουν τις συνήθειές τους. Ακολουθούν μια ρουτίνα την οποία θα πρέπει να αποκωδικοποιήσεις και να αξιοποιήσεις με τρόπο ώστε να μην επηρρεάσεις την υπάρχουσα ισορροπία αλλά και να μη γίνει η διαβίωσή σου αφόρητη. Μάθε τις συνήθειες των ζώων και θα βρείς εύκολα τον τρόπο αντιμετώπισης τους χωρίς δηλητήρια και καταστροφικές παρεμβάσεις. Οι ινδιάνοι λένε "αυτό που ξεχωρίζει το θήραμα από τον κυνηγό είναι η προβλεψιμότητα".

Οι συνήθειες κάθε είδους αλλάζουν ανάλογα με το περιβάλλον. Αλλιώς συμπεριφέρεται το μεγάλο πάντα στα δάση ζαχαροκάλαμου κι αλλιώς στην αιχμαλωσία.

Οι γάτες πράγματι έχουν αυτή τη συνήθεια, είχα ένα γάτο που του άρεσε να μπαίνει μέσα σε σακούλες και να τις ξεσκίζει με τα πίσω πόδια του. Πιστεύω ότι είναι το ένστικτο της εύρεσης φωλιάς.
Αντίστοιχα ο άνθρωπος για παράδειγμα έχει τάσεις υπνηλίας όταν κάνει κρύο, πράγμα που παραπέμπει στα θηλαστικά που πέφτουν σε χειμερία νάρκη.
Μια ξεχασμένη δυνατότητα που μπορεί να αξιοποιηθεί στα διαστημικά ταξίδια: https://phys.org/news/2017-06-human-hibe...paceflight
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
Τώρα θα διαφωνήσουμε για να διαφωνήσουμε αλλά το
Παράθεση:Όχι, δε σκαρφαλώνουν σε δέντρα όλα τα αιλουροειδή
είναι απόλυτη δήλωση που διαψεύδεται από την πραγματικότητα. Όπως επίσης και το
Παράθεση:Η επαπειλούμενη λεοπάρδαλη του χιονιού (έχουν μείνει ελάχιστες στο ανατολικό Νεπάλ) δε σκαρφαλώνει ποτέ σε δέντρα, αφού στο υψόμετρο που ζει φυτρώνουν μόνο θάμνοι.
πάλι περιέχει απόλυτη δήλωση («ποτέ») και δεν ενισχύει το επιχείρημα ότι δε σκαρφαλώνουν όλα τα αιλουροειδή αλλά απλά είναι διαπίστωση ότι στο φυσικό βιότοπο της λεοπάρδαλης του χιονιού δεν υπάρχουν δέντρα. Οι συνήθειες δεν είναι τίποτα άλλο παρά προσαρμογή στο περιβάλλον. Τα traits όμως υπάρχουν ανεξαρτήτως των συνηθειών. Αν τη βάλεις σε χώρο με δέντρα, θα σκαρφαλώσει γιατί έχει αυτό το trait. Αν δεν υπάρχουν δέντρα, δε μπορείς να διαπιστώσεις πώς αλληλεπιδρά με αυτά (αφού δεν υπάρχουν) και βέβαια δεν προκύπτει το συμπέρασμα ότι δε σκαρφαλώνει. Αν είχαμε μεταφέρει κάποιο αιλουροειδές σε χώρο με δέντρα και παρατηρούσαμε ότι δε σκαρφαλώνει ποτέ, αυτό θα αποδείκνυε ότι πράγματι δε σκαρφαλώνουν όλα τα αιλουροειδή. Έχει παρατηρηθεί το ακριβώς αντίθετο όμως. Μέχρι και οι ύαινες που είναι μεν γενετικά πιο κοντά στα αιλουροειδή αλλά έχουν περισσότερες συνήθειες κυνοειδών, σκαρφαλώνουν.

Για τις γάτες και τα κουτιά, άλλοι λένε ότι το κάνουν χρησιμοποιώντας το κουτί για κάλυψη (ακόμα κι όταν δεν κυνηγούν) κι άλλοι γιατί αισθάνονται πιο ασφαλείς σε περιορισμένο χώρο. Δεν έχει αποδειχθεί τίποτα από τα παραπάνω όμως. Μπορεί απλά να τους αρέσει. Χώνονται γενικά. Ίσως είναι από εκείνα τα «ανεξήγητα» χαρακτηριστικά, όπως το εγκεφαλικό που παθαίνουν (έτσι το λέω εγώ, δεν είναι πραγματικά εγκεφαλικό) οι κατοικίδιες γάτες και σηκώνονται ξαφνικά στα δύο πόδια, με όψη και βάδισμα σαν να τις χτύπησε κεραυνός.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
Μια συνάντηση ενός αμερικανικού αγριόγατου (bobcat - το αντίστοιχο του λύγκα) με ένα μυοκάστορα.
Το τρωκτικό δε φαίνεται να φοβάται καθόλου το θηρευτή ο οποίος μετά από λίγο αποχωρεί:
Εδώ ένας κύκνος προσπαθεί να απομακρύνει τους μυοκάστορες από τα μικρά του. Εννοείται ότι μιλάμε απλά για εκφοβισμό, ο κύκνος δεν είναι σε θέση να βλάψει πραγματικά τα τρωκτικά:
Κι εδώ ένα ρεπορτάζ από την εμφάνιση του μυοκάστορα στη Δράμα. Οπως αναφέρεται στο τέλος, οι μυοκάστορες μπορούν να ενταχθούν στο οικοσύστημα και να αποσυμφορήσουν παραποτάμιες περιοχές από τις καλαμιές, εφόσον ο πληθυσμός τους ρυθμίζεται από τους αντίστοιχους θηρευτές. Οι μυοκάστορες τρώνε τις ρίζες των καλαμιών αλλά και των καλαμποκιών προκαλώντας ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες. Υπόψην ότι σε πολλά πλάνα εμφανίζεται ένας κάστορας (και όχι μυοκάστορας) με τα μικρά του.

Υ.Γ. @Soulrain Fails: μου θύμισες αυτό το ανέκδοτο.
Από τα γατιά που είχα κατά καιρούς, κατάλαβα ότι το καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα. Υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά ανα ράτσα, π.χ. το νιαούρισμα της σιαμέζας γάτας διαφέρει από των άλλων, αλλά και πάλι, κάθε σιαμέζα έχει το δικό της χαρακτήρα.
Σε σχέση με τα σκυλιά οι γάτες είναι πάντα πιο ανεξάρτητες και πιο μοναχικές. Είναι κάτι φυσιολογικό αφού τα σκυλιά είναι αγελαία θηλαστικά, που θεωρούν κι εμάς μέλη της αγέλης τους, έτσι αναπτύσσουν κοινωνική/συλλογική συνείδηση και συμπεριφορά. Οι γάτες αντίθετα δε σχηματίζουν αγέλες και πολλές φορές (ιδίως τα αρσενικά) βλέπουν ανταγωνιστικά η μια την άλλη, ακόμα κι όταν πρόκειται για τα παιδιά τους. Πάντως και οι γάτες έχουν συλλογικά ένστικτα, έχω παρακολουθήσει ολόκληρη "τελετή" από γάτες πάνω από το πτώμα μιας από αυτες που έπεσε θύμα τροχαίου. Πραγματικός θρήνος που δε με άφησε ασυγκίνητο.
Το λάθος που κάνουμε εμείς οι άνθρωποι είναι να προσδίδουμε ανθρώπινα χαρακτηριστικά στα ζώα και να προσπαθούμε να τα αξιολογήσουμε σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια. Έτσι ακούμε ότι τα σκυλιά είναι "υποτακτικά" και οι γάτες "αντιεξουσιαστικές". Τα ζώα δεν είναι ούτε υποτακτικά ούτε εξουσιαστικά. Είτε είναι ικανά να επιβιώσουν μέσα από τα ένστικτα και την ευφυία τους είτε δεν είναι, εξαιτίας πολλές φορές της συναναστροφής με τον άνθρωπο που τα θεωρεί κτήμα του και τους συμπεριφέρεται σαν να επρόκειτω για παιχνίδια.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
Μόλις πριν λίγες μέρες άκουσα για επίθεση αγριόγατας σε κοπάδι προβάτων στον Ταύγετο Λακωνίας.

Ρε παιδιά συγνώμη αλλά το αποκλείω. Πρόκειται για ένα μικρό ζώο, σε σχέση με το πρόβατο. Τώρα αυτό, είναι σαν να μου λες για επίθεση κούγκαρ. Η αγριόγατα Ελλάδος είναι σε μέγεθος περίπου σαν την Νορβηγικού Δάσους. Δεν έχει νόημα να επιτεθεί σε πρόβατο, το στόμα της άντε να υποθέσεις πως είναι δύο, δυόμιση φορές της οικιακής. Πως να δαγκώσει ένα πρόβατο, μόνο το μαλλί του προβάτου θα της γέμιζε το στόμα, και δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο. Άλλο ο λύκος, ο λύκος έχει μεγάλο στόμα, και μπορεί να δαγκώσει ένα πρόβατο. Πέρα από αυτά, η αγριόγατα είναι φοβιτσιάρα για να έκανε τέτοια επίθεση.

Είχαν προηγηθεί αρκετές επιθέσεις στα γύρω κοτέτσια, τις οποίες αρχικά απέδωσαν σε αλεπούδες. Ομως έχει βασικές διαφορές η επίθεση της αλεπούς από της αγριόγατας.

Εντάξει, μπορώ να δεχτώ για το κοτέτσι αλλά οι χωρικοί ας μην βγάζουν έτσι έτσι συμπέρασμα. Μπορεί να ήτανε νυφίτσα.

Η αγριόγατα δεν καταστρώνει τόσο πολύπλοκα σχέδια. Αρπάζει μια κότα από το λαιμό και την καταβροχθίζει ζωντανή.

Υπερβολές τώρα, νυφίτσες είναι, μην τα ρίχνουμε στην αγριόγατα τόσο εύκολα.

Δες: γγγ τελεία gpeppas τελεία gr/thireftes/kunavia/nftsa
  Απάντηση
Άλλο σκαρφαλώνει κι άλλο είναι δεντρόβιο.

Ακριβώς.

Δεν είπα ότι όλα τα αιλουροειδή είναι δεντρόβια αλλά ότι όλα σκαρφαλώνουν.

Θα συμφωνήσω.

Και η κατοικίδια γάτα δεν είναι δεντρόβια αλλά σκαρφαλώνει από δέντρο μέχρι τις κουρτίνες του σπιτιού.

Μόνο στις κουρτίνες; Μέχρι στο αιρ κοντίσιον, εμένα δε με έχουν κάνει δέντρο. Δεν τολμάω να γυρίσω την πλάτη στο ψυγείο η στο νιπτήρα, και αλλού, τσούπ ανεβαίνουν πάνω μου. Μου έχουν ξηλωθεί πολλά πουλόβερ, αλλά τους το συγχωρώ. Απλώς όταν βγαίνω γυμνός από το μπάνιο προσέχω πολύ, τους λέω "μην τολμήσεις", γιατί υποθέτω δεν ξέρουν να κάνουν διαχωρισμό "με ρούχο", "χωρίς ρούχο". Με φανέλα ανεβαίνουν, αλλά μου μπαίνουν τα νυχάκια τους.

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι στο πλέγμα μπαλκονιού. Αν το σκαρφαλώσουν, η ξεγελαστούν από περιστέρι, η έντομα και πέσουν από όροφο. Δεν είναι όλες έξυπνες για να καταλάβουν. Γι' αυτό το λόγο προτιμούνται η σιδερένια πλέγματα με μεγάλα ορθογώνια, και στο τέλος με κλίση προς τα μέσα, έτσι ώστε να δυσκολεύονται. Αλλά πάλι χρειάζεται επίβλεψη.
  Απάντηση
Εξελικτικά πάντως, οι αγριόγατες αποτελούν απογόνους του σπαθοδόντη, της τίγρης με τα σπαθωτά δόντια,

Α, αυτό είναι ο μαχαιρόδοντας. Αυτό έζησε στην Ελλάδα ε, διάβασα. Έχουν βρεθεί απολιθώματα του.
  Απάντηση
Από τα γατιά που είχα κατά καιρούς, κατάλαβα ότι το καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα.

Αυτό είναι αλήθεια. Αν και μοιάζουν με την πρώτη ματιά, αν τα ζήσεις πιο ξεχωριστά θα διαπιστώσεις τις διαφορές στην συμπεριφορά, στα κολπάκια, στα χαιδέματα, στις φοβίες, αλλά και στα θέματα υγείας τους. Άλλο έχει ευαίσθητο στομαχάκι, άλλο εκείνο η ετούτο. Εμένα η μία έχει κάτι σαν αυτοάνοσο, που μου το παρουσιάζει τα Καλοκαίρια, κάνουμε σε 2 μήνες καλοκαιρινούς δύο ενέσεις κορτιζόνης, και την κρατάνε όλο τον χρόνο. Άλλα έχουν σάκχαρο, άλλα σε κάποια φάση μπορεί να βγάλουν πέτρα στο νεφρό, σαν και εμάς.

Αυτό για τον χαρακτήρα είναι αληθινό, όπως και στον σκύλο. Αν δηλαδή είχες μία γάτα η ένα σκύλο Α, και τον έχασες, πήρες μετά έναν σκύλο Β, η μία γάτα Β, ίδιας φυλής, θα δεις πως είναι δύο διαφορετικά ζώα. Αυτά που έζησες με το ζώο Α, δεν λέω τώρα για γεγονότα, αλλά για συμπεριφορές, δεν θα τα ζήσεις με το ζώο Β, θα ζήσεις όμως κάποια άλλα διαφορετικά, που αφήνουν μια άλλη εμπειρία.

Υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά ανα ράτσα, π.χ. το νιαούρισμα της σιαμέζας γάτας διαφέρει από των άλλων, αλλά και πάλι, κάθε σιαμέζα έχει το δικό της χαρακτήρα.

Ναι, είναι έτσι. Οι σιαμέζικες (για μένα), είναι κατά πολύ ανώτερες από τις κεραμιδόγατες, και πιο έξυπνες. Κάθε νιαούρισμα μιας γάτας διαφέρει εντελώς από μιας άλλης. Είναι τόσο ξεχωριστό, στον ήχο, και τον τρόπο, όπως οι φωνές των ανθρώπων. Καμία φωνή δεν είναι ίδια με την άλλη.

Σε σχέση με τα σκυλιά οι γάτες είναι πάντα πιο ανεξάρτητες και πιο μοναχικές.

Πράγματι, έχουν την περιοχή τους, και την οριοθετούν, δεν θέλουν άλλες μέσα στην δική τους περιοχή, όταν συμβιώνουν απλώς συμβιβάζονται, όχι πάντα όμως.

Είναι κάτι φυσιολογικό αφού τα σκυλιά είναι αγελαία θηλαστικά, που θεωρούν κι εμάς μέλη της αγέλης τους,

Η οικόσιτη δένεται πολύ με τον ιδιοκτήτη, όσον αφορά τις συνήθειες, δένεται με το σπίτι, δεν της αρέσουν οι αλλαγές. Το ιδανικό για το ζώο αυτό είναι εργένης η εργένισσα. Όταν υπάρχουν και άλλες γάτες στο σπίτι, αισθάνεσαι πως το δέσιμο είναι κάπως μικρότερο, επειδή κάνουν και παρέα μεταξύ τους. Όμως όταν λείπεις δεν έχουν μοναξιά. Παρόλα αυτά, καθεμία έχει τον δικό της τρόπο σχέσης μαζί σου.

Το λάθος που κάνουμε εμείς οι άνθρωποι είναι να προσδίδουμε ανθρώπινα χαρακτηριστικά στα ζώα και να προσπαθούμε να τα αξιολογήσουμε σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια. Έτσι ακούμε ότι τα σκυλιά είναι "υποτακτικά" και οι γάτες "αντιεξουσιαστικές".

Γενικά η γάτα αρέσκεται στο να κάνει αυτό που θέλει. Αν θέλεις να έρθει στα γόνατα σου για χάδια και ξαπλωτούρα, θα έρθει αλλά μόνο όταν το θέλει και εκείνη. Άλλες φορές σε τριγυρνάει για κάτι άλλο, πχ, να μπει μαζί σου στην κουβέρτα. Αν εσύ δεν υποκύψεις, τότε κλαίει έξω από το δωμάτιο μέχρι να της κάνεις το χατήρι, και αφού κάνετε τα χάδια σας, τότε μπορείς να την πας μέσα και να κοιμηθείς.
  Απάντηση
Έχω γνωρίσει κάποιους γατάτες και γατούδες στην Αθήνα, οι οποίοι μάλιστα έχουν κάνει κατάληψη σε ένα ακατοίκητο σπίτι και φιλοξενούν εκεί γάτες. Αστειευόμενοι την έχουν ονομάσει "γατάληψη".

Μήπως τότε γνωριστήκαμε και δεν το ξέρουμε, γιατί και εγώ στην γατάληψη φροντίζω, όχι τόσο συχνά, αλλά πάω. Μάλιστα οι γάτες μου από εκεί είναι υιοθετημένες. Μήπως είσαι ο κύριος που υιοθέτησε την λυκοσκυλίτσα Λίζα;

Πριν λίγο καιρό και με αφορμή κάποια γηπεδικά επεισόδια, εισέβαλαν στη γατάληψη [...] Οι γαταληψίες πάντως επέστρεψαν στην κατάληψη, την καθάρισαν, την έβαψαν και κουβάλησαν νέα στρώματα και κουβέρτες για τις γάτες.

Λοιπόν έγιναν αυτά όντως αλλά κάπως διαφορετικά. Και εμένα μου τα διηγήθηκαν οι άλλοι ζωόφιλοι. Η ιστορία είχε γίνει πριν αρκετό καιρό, ίσως και δύο χρόνια πίσω, δεν θυμάμαι ακριβώς. Γινόταν ένα παιχνίδι ΠΑΟ - ΠΑΟΚ, η ΠΑΟ - ΑΕΚ, τέλος πάντων, καταλαβαίνεις για τι μιλάμε. Είχε πολλά ΜΑΤ. Επειδή ήρθε ισοπαλία, οι βάζελοι εξαγριώθηκαν και ξεκίνησαν επεισόδια απ' έξω, με τους ΜΑΤατζήδες. Στη συνέχεια οχυρώθηκαν μέσα στη γατάληψη, όπου τους κυνήγησαν οι ματ, και τους πέταξαν δακρυγόνα μέσα στο καταφύγιο των αδέσποτων.

Προφανώς οι βάζελοι για να εξουδετερώσουν τα δακρυγόνα άναψαν φωτιά. Από όλο τον σαματά, έπεσε η καγκελόπορτα, ο στύλος, και από τα δακρυγόνα ψόφησαν τρία η τέσσερα γατιά από ασφυξία, ενώ άλλα δύο, τρία, τον αριθμό δεν ξέρω ακριβώς, έπαθαν εγκαύματα στα μάτια, τη μύτη και το στόμα. Όταν έφυγαν όλοι, οι ζωόφιλοι βρήκαν γης μαδιάμ, μπουκάλια πεταμένα, γυαλιά, σπασμένα και τέλοςπάντων τα νεκρά ζώα και τα ζωντανά να βαριανασαίνουν. Τα τρία που επέζησαν ήταν για ημέρες με κολλύρια και αλοιφές. Από τότε, όταν επίκειται κάποιο σημαντικό παιχνίδι, πάει ένας ζωόφιλος για περιφρούρηση του καταφυγίου.
  Απάντηση
Εσύ τα ξέρεις καλύτερα λοιπόν, αφού συμμετέχεις. Δεν ήξερα ότι με το περιστατικό πέθαναν γάτες, απ'ότι μου είπαν κάτι παιδιά δεν κατάλαβα ότι υπήρξαν θύματα...
Δεν έχω υιοθετήσει εγώ τη σκυλίτσα, τα παιδιά τα γνώρισα στη Ζαίμη και πήγε η κουβέντα στη γατάληψη. Κι επειδή εκτιμώ κάποια παιδιά του ΠΑΟ (δεν ασχολούμαι με ποδοσφαιρικά αλλά γουστάρω οπαδούς που κυνηγούν φασίστες), μου ανέφεραν για τα επεισόδια.

Τα δεντρόβια και μη δεντρόβια αιλουροειδή τώρα, έχουν σημαντικές διαφορές. Είχα ένα πολωνέζο δεντρόβιο γάτο που έστηνε καρτέρι πάνω σε μια αμυγδαλιά στην αυλή κι έπιανε σπουργίτια στον αέρα. Οπως καταλαβαίνεις, έκανα τα αδύνατα-δυνατά να του κόψω αυτή τη συνήθεια αφού τον τάιζα ήδη ένα σκασμό φαγητό και δεν ήταν καθόλου απαραίτητο να την πληρώνουν τα σπουργίτια. Το μόνο που κατάφερα ήταν να μειώσω λίγο τη συχνότητα των "φόνων". Ο γάτος εξακολουθούσε πότε-πότε να πιάνει σπουργίτια και να μου τα φέρνει για να μου δείξει το κατόρθωμά του.
Ένας άλλος, μη-δεντρόβιος γάταρος χρώματος συλβέστρο που είχα, αντί για πουλιά μου έφερνε φίδια και σαύρες. Το μόνο πουλί που κατάφερε να πιάσει ήταν ένα ταλαίπωρο ορτύκι που είχε κρυφτεί μέσα σε ένα σωρό συρματόπλεγμα που είχαν φυτρώσει πάνω του βάτα. Στο συρματόπλεγμα δε μπορούσαν να τρυπώσουν κυνηγόσκυλα κι έτσι την είχε γλυτώσει. Ο γάτος όμως τρύπωσε και μου το έφερε ζωντανό, ευτυχώς για το ορτύκι, που το τάισα και σε λίγες μέρες είχε γίνει άρχοντας.

Αν παρακολουθήσεις λεοπάρδαλη θα δεις ότι κινείται με ταχύτητα πάνω σε πολύ λεπτά κλαδιά, σαν να κολυμπάει στον ωκεανό της ζούγκλας. Άλλα αιλουροειδή μπορεί να σκαρφαλώνουν αλλά μόνο τα δεντρόβια θεωρούν τα δέντρα σπίτι τους.


Δες για παράδειγμα λεοπαρδάλεις και λιοντάρια, που ως γνωστό μαλώνουν "σαν το σκύλο με τη γάτα":


Όσο για τις αγριόγατες, είναι διαπιστωμένο ότι επιτίθενται σε πρόβατα. Ο φουρόγατος στην Κρήτη έτσι πιάστηκε:
Παράθεση:Το άγριο γατί, παγιδεύτηκε στον Ομαλό. Ένας βοσκός έβρισκε τα πρόβατα του πνιγμένα και έστησε καρτέρι να δει τι συμβαίνει. Με τη βοήθεια του κυνηγού το έπιασαν δίχως να το τραυματίσουν και στη συνέχεια τον μετέφεραν σε κτηνίατρο στα Χανιά. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι πρόκειται για τον θρυλικό Κρητικό φουρόγατο.
σύμφωνα με "το ποντίκι".

Ενώ ο λύγκας είναι γνωστός θηρευτής προβάτων, ελαφιών κλπ οπλοφόρων ζώων.

Πιστεύω ότι οι βοσκοί σωστά αναγνώρισαν την επίθεση από αγριόγατα ή λύγκα.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)