ΟΥΦ !
#21
Να σημειώσω ότι είμαι παλιός νέος στο Linux καθώς εποχές hack.gr ήξερα το backTrack αλλά το ήξερα σαν ένα εργαλείο για τσατσιές:barmy τότε δεν μπήκα στην κουλτούρα να το χρησιμοποιήσω σαν κύριο λειτουργικό όπως κάνω τώρα .


Εδώ ερχομέ εγώ ο μέσος ουγκαντινος που έχει δει περισσότερα επί του θέματος και προσπαθώ στην γειτονιά μου να διαδώσω το Linux σε ανθρώπους που δεν έχουν δει αυτά και άλλα πολλά που έχω δει εγώ και ΠΑΛΙ ΔΕΝ γίνετε .


Αν θέλουμε να είμαστε προσγειωμένοι, θα δούμε πως τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Εσύ, έχεις τον πόθο να έβαζες Linux σε κάποια άτομα της γειτονιάς όπως λες.

Μιλάμε δηλαδή για τον οικιακό χρήστη. Ο οικιακός δεν είναι εύκολο να αλλάξει, επειδή Win ξέρει από παλιά, Win συνεχίζει, έχει μάθει μερικές εφαρμογές που τις θεωρεί αναγκαίες. Συν να προσθέσουμε και τους παιχνιδάδες. Στο mobile τώρα, τα πράγματα αλλάζουν κάπως, επειδή ο mobile χρήστης (φορητού), δεν μπορεί να κινδυνεύει να κυκλοφορεί τον φορητό έξω με σπασμένη κόπια παραθυρική. Οπότε παίζει να βάλει Linux, με πρώτη επιλογή το Ubuntu.

Ένας λόγος που βλέπεις πως ο χρήστης δεν αλλάζει εύκολα, αν δεις από τα κινητά, είναι πως δεν σκέφτονται να αλλάξουν το Android με κάτι άλλο, όπως Ubuntu Mobile η Windows Mobile. Βλέπεις λοιπόν πως τα Windows δεν πιάσανε στον κόσμο της κινητής, λόγω πρώην καθιέρωσης του Android.

Φίλοι μου, για να είχαμε μια αξιόλογη διάδοση του Linux στην Ελλάδα, θα έπρεπε να είναι το κράτος αποφασισμένο, και να μπει μπροσταρο-κριός. Να περάσει τον δημόσιο τομέα σε Linux μηχανογράφηση, την τοπική αυτοδιοίκηση σε Linux μηχανογράφηση, να ξεκινήσει σχέδιο κρατικής σχολής ανάπτυξης εφαρμογών Linux, να περάσει το Linux στην εκπαίδευση. Όπως περίπου κάνουν μερικές αποφασισμένες χώρες σαν την Κίνα με το Kylin.

Αυτό λοιπόν, δεν συνέβη, αφού ανανεώθηκε η σύμβαση κράτους και Μ/Σ, και οι εφαρμογές στις κρατικές υπηρεσίες εξακολουθούν να είναι παραθυρικές η οι πιο παλιές DOS.

Ακόμα, θα σας πω και το ξέρετε αυτό, πως στον κόσμο της πληροφορικής, τα πράγματα είναι σαν σε τεντωμένο σχοινί, και οι παραμικρές βλακείες πληρώνονται. Και πληρώνονται και ακριβά, και ανελέητα. Είδατε που οδηγήθηκε το Unity και ο Mir. Είδατε τον Power PC. Τα Vista, τα ΜΕ, και τώρα τα 10. Το Μ/Σ Surface.

Και υποπτεύομαι (χρηστικά) πως έχει γίνει αυτή τη στιγμή μια γκέλα στο Ubuntu 16.04, (χωρίς να μπορώ να το αποδείξω), διότι διαβάζω πως κάποιοι ;;;; χρήστες και μηχανήματα με τη νέα έκδοση αντιμετωπίζουν Slow Down και κάποια bugs. Δηλαδή, δεν νοείται το bug με το USB stick στην Ubuntu 16.04 !

Προσωπικά αναγκάστηκα να βγάλω το λειτουργικό, επειδή η δυνατότητα μεταφοράς αρχείων μέσω USB stick είναι τελείως απαραίτητη σε εμένα. Δεν μπορώ να παίζω με την δουλειά μου και να παθαίνω πανικό. Μπορεί ένας έμπειρος χρήστης να ήξερε να διορθώσει το πρόβλημα, εγώ όμως δεν ξέρω. Συνεπώς θα περιμένω την επόμενη έκδοση της διανομής, και βλέπουμε.

Το σημείο που θέλω να τονίσω είναι πως δεν είναι καιρός για λάθη. Είδατε και η Μ/Σ με τα 10, πως τώρα τους φεύγει ο τσαμπουκάς, και χαμηλώσανε τους τόνους.

Πρωτοβουλίες ιδιωτών για Linux σε σχολείο, σε κέντρο εκπαίδευσης, σε σύλλογο, και τέτοια, είναι μεν καλοδεχούμενες και χρήσιμες, αλλά δεν νομίζω πως είναι αρκετές.

Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Το θέμα ήταν να μην γινόντουσαν βλακείες, λέγε Canonical, Steam, Ubuntu Mobile. Ας ελπίσουμε πως δεν θα συνεχιστούν, γιατί οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι στον χώρο των υπολογιστών.
  Απάντηση
#22
To Gaming με έχει σημαδέψει και παρόλο που μετά την μετά Linux εποχή Δεν παίζω πια παιχνίδια αν και έχω πολλά στο λογαριασμό μου στο steam , έχω και Steam δεύτερο στο Linux με Cs Go & Left 4 Dead 2 ..

Κεραυνέ, είναι η ηλικία. Και εγώ τώρα δυσκολεύομαι να ξαναμπώ στα παιχνίδια, λόγω του ηλικιακού και ψυχολογικού. Θα πρέπει ένα game να είναι πολύ καλό για να με τραβήξει. Προσπάθησα πάλι το SimCity 2013, αλλά δεν αντέχει η κάρτα γραφικών μου. To Crysis 3 το είχα εγκαταλείψει λίγο πριν το τελειώσω. Νομίζω τους πιο μεγάλους τους τραβάνε και τα Adventures.

Απλά οι windows Gamers ανανεώνουν συνέχεια τον εξοπλισμό τους για να σηκώνει τα νέα παιχνίδια , κάτι που έκανα και εγώ για χρόνια. Αγοράζουν εξοπλισμούς το οτιδήποτε ώστε να τούς δώσει το πλεονέκτημα έναντι άλλων.

Μμμ... όχι εγώ Κεραυνέ δεν το έκανα. Με την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών που είχα κατέβαζα παιχνίδια της ιπποδύναμης της κάρτας μου, δηλαδή αρκετών χρόνων πριν. Ας πούμε έπαιζα τα παλιότερα Call of Duty. Είναι πολλά κάθε φορά τα παιχνίδια της τάδε παλιοσειράς, που είναι ικανά να σε απασχολήσουν πολύ καιρό. Εγώ έπαιζα σαν Stand Alone παίκτης. Αν άλλαζα κάρτα, έπαιρνα νεότερα παιχνίδια.

Ποντίκια είχα ακριβά , τώρα έχω ένα με 10 ευρώ και πληκτρολόγιο ένα της αδερφής μου από τα παλιά που ήταν στην σχολή της και κάνω την δουλειά μου μια χαρουλα .

Όχι, εγώ δεν έπαιρνα ποτέ ειδικό εξοπλισμό. Είχα δει έναν τύπο κάποτε με τιμονιέρες, πεταλιέρες, κόκπιτ αεροπλάνου και έτσι.

Δεν είχα ποτέ σοβαρό κώλυμα με παιχνίδια ( εκτός το Half Life 2 )

Σε στυλ FPS, υπάρχουν μερικά εξαιρετικά που είχα παίξει. Δεν ήταν μόνο μπαμ μπουμ, είχαν καλή υπόθεση και γρίφους. Μπορείς να δεις ας πούμε το Alien για Linux (Steam), που είχα κάνει άρθρο. Αν είχα τον εξοπλισμό, θα το έπαιζα. Είναι στα πρώτα υπ' όψιν.


Καταρχήν για να στο διευκρινίσω και αυτό στο multiplayer ΚΆΘΕ λογαριασμός είναι μοναδικός , υπάρχουν και τα Free to Play όπως είναι το world of Tanks που παίζει με wine στο Linux . Πειρατικά το παιχνίδι ΔΕΝ μπορείς να το έχεις ένα αυτό .


Δεύτερων για τα Cheats κλέβουν κατά κόρον οι πιτσιρικάδες στα περισσότερα παιχνίδια Κυρίως όταν είναι ανώνυμοι παίχτες .


Στις οργανωμένες κοινότητες Gamers το Cheat ισοδυναμεί με θάνατο από την κοινότητα .

Ως Admin κλίθηκα κάποτε σε μια επιτροπή αγόνων να εξετάσω έναν παίχτη που λεγαν ότι έκλεβε .Σε Πανελλήνιο Ελληνικό Πρωτάθλημα . Αφού εξετάσαμε τα Videos και τα Game data είδαμε ότι ο παίχτης αυτός όντος έκλεβε .
Το αποτέλεσμα ήταν η αποπομπή του από την κοινότητα με 2 χρόνια ban , αυτός ο παίχτης άλλαξε κοινότητες άλλα παιχνίδια δεν επέστρεψε ΠΌΤΕ πίσω στην κοινότητα και δεν το ν δέχθηκε ΚΑΝΕΙΣ πίσω.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στης κοινότητες ΕΆΝ πιαστείς να κλέβεις , χανεσε και είναι απαγορευμένο δια ροπάλου .

Α, μάλιστα τόσο αυστηρά, δεν χαρίζουν κάστανα. Κοίτα καλά κάνουν, διότι Multiplayer με cheats, δεν έχει νόημα. Αν θέλεις Single Player βάζεις God Mode.

Φυσικά και οι ετεριες οι ίδιες έχουν anti cheats για την δουλειά αυτήν .

Μάλιστα.
  Απάντηση
#23
παντως οτι παιρνω το χρησιμοποιω μεχρι να ψοφησει, και να μην μπορω να το φτιαξω. αν μπορω να το φτιαξω, το φτιαχνω και συνεχιζω να το χρησιμοποιω. πριν κανα μηνα ας πουμε με ψοφησε η webcam, γιατι κοπηκε (αγνωστο πως) ενα καλωδιακι. την ανοιξα εκοψα το καλωδιο της εντελως και το ξανασυνδεσα κανονικα οπως ηταν. την εχω και λειτουργει μια χαρα. μπορει να παρω κατι λιγο πιο ακριβο, αλλα θα το κρατησω μεχρι τερμα. π.χ. το μηχανημα που εχω εδω το βασικο συστημα, το ειχα παρει πριν 10 χρονια καπου 2000 ευρω. και το εχω ακομα και κανω τα παντα χωρις να εχω κανενα απολυτως προβλημα. γιατι να παρω αλλο αφου αυτο με καλυπτει πληρως, με ισως καποιες φτηνοαλλαγες; π.χ.

Και εγώ δεν είμαι καθόλου υπέρ των συχνών αναβαθμίσεων. Προσπαθώ να κρατώ το υλικό όσα περισσότερα χρόνια μπορώ, η τσοντάρω κάτι επάνω. Έχω μια μητρική 775, λέω αν μπορέσω να πάρω έναν μεταχειρισμένο Core 2 Quad να τον κολλήσω, και να φτιάξω σύστημα με μια αξιοπρεπή κάρτα γραφικών.

σημερα χρειαστηκε να αλλαξω ενα ανεμιστηρακι που ειχε κολλησει και ετριζε. και τελικα αφου εβαλα το καινουριο, καταφερα να αποσυναρμολογησω το παλιο και να το φτιαξω :angyαλλα κρατησα το παλιο στην ακρη. θα παρω μια φτηνη βαση, και θα το βαλω και αυτο καπου μεσα στο κουτι :rolleyes: ,

Εντάξει υπερβολές, καλύτερα μην επιδιορθώνεις ανεμιστήρι γιατί μπορεί να μείνει σύξυλο και να σου ανέβει η θερμοκρασία, η να σου κάνει βραχυκύκλωμα και να προκληθεί πρόβλημα, να σου καεί module του τροφοδοτικού και εγώ δεν ξέρω τι. Μην ρισκάρεις.

και πλεον θα εχω ΜΟΝΟ 7 ανεμιστηρια εκειμεσα (με 3 σκληρους και 7 ανεμιστηρια θα νομιζουν στη γειτονια οτι απογειωνεται ΑΡΕΟπλανο :D )

Βασικά μπορείς να αφαιρέσεις τα μπροστινά, αν έχεις, που μπάζουν αέρα στο κουτί, ΑΝ αν έχεις καλά πίσω ανεμιστήρια (που βγάζουν). Τα πίσω, αν είναι καλά, κάνουν κενό αέρος στο κουτί, οπότε η είσοδος αέρα είναι εξασφαλισμένη, δεν είναι ανάγκη να την πουσάρεις. Εκτός αν ανεμιστήρι μπασίματος, είναι φάτσα στην κάρτα γραφικών (πλάι του κουτιού).

Για μένα:

1 καλός πίσω (120 mm) που βγάζει αέρα έξω.

1 καλός στην ψήκτρα της CPU (120 mm).

1 στην κάρτα γραφικών, καλός.

1 του τροφοδοτικού (120 mm).

Αν ο του τροφοδοτικού είναι στην κάτω όψη, προσοχή να μην έχεις χαλί, γιατί θα εμποδίζει τον αέρα να βγει. Σε τέτοια περίπτωση το τροφοδοτικό δεν μπαίνει σε άνω θέση του κουτιού, γιατί πουσάρει θερμό αέρα μέσα στο κουτί.

Εμένα με τα παραπάνω, και με μεγάλη ψήκτρα CPU, το κουτί ήτανε πάγος!

Υπ όψιν: Πολύ περισσότερο παίζει το μέγεθος ψήκτρας (και οι πολλοί απαγωγοί χάλκινοι αγωγοί), παρά πολύστροφος turbo ανεμιστήρας.
  Απάντηση
#24
Χάρης, post: 28622, member: 1144 είπε κι ελάλησε:Εντάξει υπερβολές, καλύτερα μην επιδιορθώνεις ανεμιστήρι γιατί μπορεί να μείνει σύξυλο και να σου ανέβει η θερμοκρασία, η να σου κάνει βραχυκύκλωμα και να προκληθεί πρόβλημα, να σου καεί module του τροφοδοτικού και εγώ δεν ξέρω τι. Μην ρισκάρεις.

δεν ειχε καει. αν ειχε καει σιγα μην το εφτιαχνα. θα το πεταγα με τη μια. απο τα χρονια ειχε γινει σαν πισσα το λαδι που ειχε στον αξονα (τοσα χρονια, ειχε ξεραθει το λαδι, ειχε περασει και σκονη, και ειχε γινει σαν μουργκα). οποτε ηταν λες και γυριζε μεσα σε λασπη. το «αποσυναρμολογησα», (που σιγα την αποσυναρμολογηγη. τα φτερα κρατιουνται με μαγνητη πανω στο σωμα, λιγο τα σπρωχνεις και βγαινουν), καθαρισα τη μουργκα και την πισσα απο τον αξονα, εβαλα μια-δυο σταγονες συνθετικο, το ξανακουμπωσα και γυρναει μια χαρα τωρα... καινουριο ξαναγινε...

Χάρης, post: 28622, member: 1144 είπε κι ελάλησε:Βασικά μπορείς να αφαιρέσεις τα μπροστινά, αν έχεις, που μπάζουν αέρα στο κουτί, ΑΝ αν έχεις καλά πίσω ανεμιστήρια (που βγάζουν). Τα πίσω, αν είναι καλά, κάνουν κενό αέρος στο κουτί, οπότε η είσοδος αέρα είναι εξασφαλισμένη, δεν είναι ανάγκη να την πουσάρεις. Εκτός αν ανεμιστήρι μπασίματος, είναι φάτσα στην κάρτα γραφικών (πλάι του κουτιού).

Για μένα:

1 καλός πίσω (120 mm) που βγάζει αέρα έξω.

1 καλός στην ψήκτρα της CPU (120 mm).

1 στην κάρτα γραφικών, καλός.

1 του τροφοδοτικού (120 mm).

Αν ο του τροφοδοτικού είναι στην κάτω όψη, προσοχή να μην έχεις χαλί, γιατί θα εμποδίζει τον αέρα να βγει. Σε τέτοια περίπτωση το τροφοδοτικό δεν μπαίνει σε άνω θέση του κουτιού, γιατί πουσάρει θερμό αέρα μέσα στο κουτί.

Εμένα με τα παραπάνω, και με μεγάλη ψήκτρα CPU, το κουτί ήτανε πάγος!

Υπ όψιν: Πολύ περισσότερο παίζει το μέγεθος ψήκτρας (και οι πολλοί απαγωγοί χάλκινοι αγωγοί), παρά πολύστροφος turbo ανεμιστήρας.

αν δεις και αυτους ασχολουνται πολυ με αυτα, που εχουν και υδροψυξεις, και τετοια καφρικα, θα δεις τι λενε. περα απο το μεγεθος της ψυκτρας που οντως εχει πολυ μεγαλη σημασια, ΟΧΙ αρνητικη πιεση. γιατι η αρνητικη πιεση τραβαει αερα απο παντου μεσα στο κουτι (απο το παραμικρο ανοιγμα που θα βρει, θα τραβηξει και σκονες μαζι με τον αερα), και γεμιζει ΠΑΝΤΟΥ σκονες. και κοβει και παρα πολυ η ταχυτητα ροης του αερα (τα ανεμιστηρια εχουν φτιαχτει για να σπρωχνουν αερα, οχι να τραβανε. το βλεπεις ευκολα και απο τον τροπο που καμπυλωνουν τα φτερα). και οντως το εχω προσεξει αυτο. καποτε στην αρχη, ειχα το ενα κατα μεσα (το μπροστα 12 εκατοστων), το αλλο πισω (επισης 12 εκατοστων) κατα εξω, και του τροφοδοτικου επισης κατα εξω (14 εκατοστα αυτο). μετα απο καναδυο μηνες ηταν γεματο με σκονη ΠΑΝΤΟΥ. οταν λεμε παντου, δεν μπορεις να φανταστεις. αρουρια ολοκληρα, αναμεσα στους σκληρους, πανω στις πλακετες, ακομα και πισω απο τη μητρικη (ναι, ΠΙΣΩ). τωρα εχω τα 2 ανεμιστηρια κατα μεσα και του τροφοδοτικου εχει παραμεινει κατα εξω (το τροφοδοτικο στο δικο μου κουτι μπαινει στο πανω μερος, τραβαει αερα απο το κατω μερος του και τον βγαζει εξω απο το κωλι του). τωρα το καθαριζω καπου καθε 3-6 μηνες και παλι δεν πιανει κατι το ιδιαιτερο. καμια σκονιτσα καπου-καπου, κανα χνουδακι, και αυτα πιο πολυ κολλημενα στα πλεγματα των ανεμιστηριων, η, πεσμενα στον πατο του κουτιου. απο θερμοκρασιες; ιδου:...
[Εικόνα: Untitled.gif]και αυτο τωρα ειναι με τον γκοτζιλλα ανοιχτο που εως πριν λιγο εβλεπα για κανα διωρο fullhd βιντεακια, και με τον εξομοιωτη ανοιχτο απο το πρωι να δοκιμαζω μαλακιες (π.χ. το μεσημερι ξηλωσα τα gnome settings. αφου αλλωστε χωρις gnome-session δεν φορτωνουν, οποτε πηγαν στα μαυρα τα ψαρια)
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#25
αν δεις και αυτους ασχολουνται πολυ με αυτα, που εχουν και υδροψυξεις, και τετοια καφρικα, θα δεις τι λενε.

Η υδρόψυξη είναι ένας μύθος, και όπως πολύ σωστά λες καφριλίκι. Η αερόψυξη με τις μοντέρνες ψήκτρες σε καλύπτει πλήρως, ακόμα και με i7 σε μεγάλο φορτίο, μια Noctua NH-D14 η παρεμφερής Prolimatech Megahalems, η Thermalright Silver Arrow, τελος πάντων μια καλή γιγαντοψήκτρα θα σε καλύψει.

Όσον αφορά την GPU, μπορεί κάποιος να εφαρμόσει μια Prolimatech MK-26, η -MK 13, η παρεμφερή γιγαντοψήκτρα.

Μεγάλη σημασία παίζει η καλή θερμοαγώγιμη πάστα.

Δυστυχώς τα έχουν τα λεφτά τους, όχι σαν υλικό, αλλά επειδή ξέρουν πως ο PCάς τις έχει άμεση ανάγκη και θα τις πάρει, και εκεί χτυπάνε. Μπορεί όμως κάποιος να ακολουθήσει λύση με μικρότερη ψήκτρα στυλ μαργαρίτα ας πούμε, αν και στις μαργαρίτες, και σε όσες έχουν ενσωματωμένο ανεμιστήρα, αν αυτός χαλάσει, βγαίνει off όλη η ψήκτρα.

περα απο το μεγεθος της ψυκτρας που οντως εχει πολυ μεγαλη σημασια,

Ναι έχει. Προσοχή θέλει επίσης να μην σπάσει κανείς τον επεξεργαστή η την μητρική.

ΟΧΙ αρνητικη πιεση. γιατι η αρνητικη πιεση τραβαει αερα απο παντου μεσα στο κουτι (απο το παραμικρο ανοιγμα που θα βρει, θα τραβηξει και σκονες μαζι με τον αερα), και γεμιζει ΠΑΝΤΟΥ σκονες. και κοβει και παρα πολυ η ταχυτητα ροης του αερα

Κοίτα, αυτό παίζει. Έχω δοκιμάσει και τα δύο. Στην πρώτη περίπτωση είχα ανεμιστήρα πίσω, και καθόλου μπροστά. Οπότε είχα υποπίεση στο κουτί, και τράβαγε ελεύθερα από τις οπές. Σκόνη, όχι τόσο πολύ.

Στην δεύτερη περίπτωση, χωρίς υποπίεση. Είχα έναν πίσω, που έδιωχνε αέρα, και έναν μπροστά που έμπαζε. Οπότε είχα σταθερή ροή, και όχι υποπίεση. Εκεί είχα περισσότερη σκόνη.

Κανονικά, αν οι μπροστινοί έχουν φίλτρα, δεν θα έχεις σκόνη, διότι δεν έχεις υποπίεση, και ο αέρας ροής είναι φιλτραρισμένος από τους μπροστινούς. Ρόλο παίζει και τι γίνεται στο δωμάτιο. Εγώ που καπνίζω ας πούμε, δεν είναι απλά σκόνη, είναι και κιτρινίλα κολλητική.

(τα ανεμιστηρια εχουν φτιαχτει για να σπρωχνουν αερα, οχι να τραβανε. το βλεπεις ευκολα και απο τον τροπο που καμπυλωνουν τα φτερα).

Όχι ακριβώς. Τα ανεμιστήρια, από την μία πλευρά τραβάνε, και από την άλλη σπρώχνουν. Ανάλογα με το τι θες να κάνεις εσύ, τοποθετείς το ανεμιστηράκι κατάλληλα. Δηλαδή, στην CPU ας πούμε, στην ψήκτρα πύργο, τοποθετείς έτσι ώστε να σπρώχνεις αέρα προς την ψήκτρα, πρός την πλευρά που είναι το πίσω μέρος του κουτιού. Έτσι, ο αέρας παίρνει δρόμο και αφού περάσει τα φύλλα της ψήκτρας, φεύγει από την πίσω του κουτιού.

Στην οριζόντια τώρα παίζει τι θα κάνεις. Αν η οριζόντια καπελώνει τις μνήμες, αν σπρώξεις αέρα, ο αέρας αυτός πάει στα φύλλα της ψήκτρας, και μετά σου βγαίνει θερμότερος πάνω στις μνήμες. Εκτός αν έχεις δυνατή ροή, οπότε δεν προλαβαίνει να θερμανθεί, και πάει σχετικά κρύος να φυσήξει και τις μνήμες.

Αν τον βάλεις να τραβάει, τότε, τραβάει αέρα από τις μνήμες, από τα φύλλα της ψήκτρας, και τον πετάει απάνω στον "ουρανό" για να φύγει. Δοκιμάζει κανείς και αποφασίζει το θα κάνει. Είχα κάνει δοκιμές και με δύο τρόπους.

Ο κανονικός είναι να φυσάς προς την ψήκτρα, έστω και αν βγάζεις λίγο θερμό προς τις μνήμες. Το να τραβάς είναι αντικανονικό.

και οντως το εχω προσεξει αυτο. καποτε στην αρχη, ειχα το ενα κατα μεσα (το μπροστα 12 εκατοστων), το αλλο πισω (επισης 12 εκατοστων) κατα εξω, και του τροφοδοτικου επισης κατα εξω (14 εκατοστα αυτο). μετα απο καναδυο μηνες ηταν γεματο με σκονη ΠΑΝΤΟΥ. οταν λεμε παντου, δεν μπορεις να φανταστεις. αρουρια ολοκληρα, αναμεσα στους σκληρους, πανω στις πλακετες, ακομα και πισω απο τη μητρικη (ναι, ΠΙΣΩ).

Εδώ είχες φτιάξει ροή χωρίς υποπίεση.

Σκόνη είχες διότι ο μπροστινός τραβάει από μπροστά κάτω, κοντά στο πάτωμα, όπου κυκλοφορεί σκόνη.

τωρα εχω τα 2 ανεμιστηρια κατα μεσα και του τροφοδοτικου εχει παραμεινει κατα εξω (το τροφοδοτικο στο δικο μου κουτι μπαινει στο πανω μερος, τραβαει αερα απο το κατω μερος του και τον βγαζει εξω απο το κωλι του). τωρα το καθαριζω καπου καθε 3-6 μηνες και παλι δεν πιανει κατι το ιδιαιτερο. καμια σκονιτσα καπου-καπου, κανα χνουδακι, και αυτα πιο πολυ κολλημενα στα πλεγματα των ανεμιστηριων, η, πεσμενα στον πατο του κουτιου.

Εδώ, έκανες κομμάτι περισσότερη πίεση, έμπαζες αέρα από μπροστά, αλλά δεν έβγαζες από πίσω, αυτό το ανέλαβε το τροφοδοτικό. Έτσι, φαντάζομαι πως περισσότερη σκόνη θα συγκεντρώνεται στο τροφοδοτικό.

απο θερμοκρασιες; ιδου:...

[Εικόνα: Untitled.gif]

αι αυτο τωρα ειναι με τον γκοτζιλλα ανοιχτο που εως πριν λιγο εβλεπα για κανα διωρο fullhd βιντεακια, και με τον εξομοιωτη ανοιχτο απο το πρωι να δοκιμαζω μαλακιες (π.χ. το μεσημερι ξηλωσα τα gnome settings. αφου αλλωστε χωρις gnome-session δεν φορτωνουν, οποτε πηγαν στα μαυρα τα ψαρια)

Καλά είναι. Εντάξει, ότι βολεύει τον καθένα.
  Απάντηση
#26
Win8 και 10 δεν τα βάζω ούτε στον εξομοιωτή. Εκεί έχω μόνο κάτι xp light (κάποια version με προεγκατεστημένο ιό, αλλάζεις ένα .dll για να τον πετάξεις), και win7. Ο μόνος λόγος που τα έχω είναι για να κάνω εγκατάσταση σε εφαρμογές και να τις μεταφέρω στο wineprefix στο wine.
Ολα όσα χρειάζομαι, και μιλάω για βαριές εφαρμογές, μου τρέχουν στο wine. Φυσικά αυτό σημαίνει ξενύχτια, αλλά τελικά αξίζει τον κόπο. Οι εφαρμογές τρέχουν σαφώς πιο γρήγορα κι αφού τα καταφέρω αποθηκεύω το wineprefix κάπου συμπιεσμένο για να μη χρειαστεί να το ξανακάνω. Στις πολύ δύσκολες περιπτώσεις χρειάζεται decompilation των εφαρμογών για να βρω τι στον @@@ ζητάνε, ποτέ όμως δε χρειάστηκε να κάνω compilation σε windows. Συνήθως με κάποια dummy αρχεία το πρόβλημα λύνεται. Παρεπιπτόντως, οι εφαρμογές windows ζητάνε κουφά πράγματα για ακατανόητους λόγους. Π.χ. μπορεί να ζητάνε το windows quicktime για να βρούν κάποιο dll που δε χρησιμοποιούν ΠΟΤΕ, απλά θέλουν να το βλέπουν και να το καμαρώνουν.

[Εικόνα: 4de9bf1d243ba.image.jpg]
Τους φτιάχνεις ένα dummy με περιεχόμενο βαριές βρισιές για την οικογένειά τους και μετά τρέχουν σαν τους γυμνούς συριζαίους στα λιβάδια.

[Εικόνα: Okarina-aus-Ton.png]
Σε όσους μου ζητάνε windows, τους αφηγούμαι την ιστορία ενός τρελού που έπαιζε οκαρίνα (είδος φλογέρας) τη 10ετία του '50 και του έριχναν οι περαστικοί δεκάρες. Αν του έριχναν καμιά δραχμή, αυτός τους την πέταγε πίσω και ζητούσε τις δεκάρες.
[Εικόνα: 854851ad188b9e25c507bc589bef5700.png]
Μετά τις περνούσε σε ένα κορδόνι κι έπαιζε για μήνες.

Αν δεν πιάσουν το νόημα ούτε τότε, τους παραπέμπω στη Λόλα (που τα κάνει όλα) να τους εγκαταστήσει windows, καθώς δεν έχω χρόνο για παιχνίδι με δεκάρες.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#27
debianass, και εγω που τα εβαλα, τι καταλαβα νομιζεις; Eek ισα-ισα απλα για να βασανισω τον εξομοιωτη. τα ανοιξα απο 3 φορες το καθενα, ετσι για να δω τι μαλακιτσες ειναι. και αφου ειδα οτι ειναι μαλακιτσες, ειδικα με αυτα που εκανε το σκατο10, που κατεβασε ενα φορτωμα σκουπιδαριο, ετσι γιατι ηθελε απο μονο του, χωρις να ενημερωσει χωρις τιποτα, τα φαγανε τα ψαρια

ειπα να τα δω ετσι απο περιεργεια (η περιεργεια σκοτωσε τη γατα), μονο και μονο επειδη εχω χωρο και δεν θα με ελειπε ιδιαιτερα. αν ειχα μονο τους 2 40ρηδες σκληρους, σιγα μην κατεβαζα να εγκαθιστουσα τις μαλακιες. 40GB το λιγοτερο ηθελε το σκατο10. οποτε ολοκληρος ο 2ος σκληρος θα πηγαινε στα μαλακισμενα (τα snapshots του εξομοιωτη, θα τα εβαζα μην πω που)

debianass, post: 28627, member: 1803 είπε κι ελάλησε:Τους φτιάχνεις ένα dummy με περιεχόμενο βαριές βρισιές για την οικογένειά τους και μετά τρέχουν σαν τους γυμνούς συριζαίους στα λιβάδια.

ΛΟΛ!!!... :D:p
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#28
debianass, και εγω που τα εβαλα, τι καταλαβα νομιζεις; Eek ισα-ισα απλα για να βασανισω τον εξομοιωτη. τα ανοιξα απο 3 φορες το καθενα, ετσι για να δω τι μαλακιτσες ειναι. και αφου ειδα οτι ειναι μαλακιτσες, ειδικα με αυτα που εκανε το σκατο10, που κατεβασε ενα φορτωμα σκουπιδαριο, ετσι γιατι ηθελε απο μονο του, χωρις να ενημερωσει χωρις τιποτα, τα φαγανε τα ψαρια

ειπα να τα δω ετσι απο περιεργεια (η περιεργεια σκοτωσε τη γατα), μονο και μονο επειδη εχω χωρο και δεν θα με ελειπε ιδιαιτερα. αν ειχα μονο τους 2 40ρηδες σκληρους, σιγα μην κατεβαζα να εγκαθιστουσα τις μαλακιες. 40GB το λιγοτερο ηθελε το σκατο10. οποτε ολοκληρος ο 2ος σκληρος θα πηγαινε στα μαλακισμενα (τα snapshots του εξομοιωτη, θα τα εβαζα μην πω που)

Τα 10 είναι όντως άστα να πάνε. Διάβαζα σε ένα δικτυακό τόπο κάποιες κριτικές, και ήταν ένας αμερικανός τεχνικός υπολογιστών (service), που έλεγε πως πρώτη φορά τόσο πολλοί πελάτες του ζητούσαν downgrade από τα 10, πίσω στα 8.1 και κυρίως στα 7.

Όμως παρόμοια κατάσταση έχω αντιμετωπίσει και σε Linux διανομές, συγκεκριμένα σε Mint, Ubuntu και Zorin OS. Δηλαδή το Zorin OS 9, για μένα ήταν καλύτερο από το 12 σε επιδόσεις. Το ίδιο και σε Mint, ήταν φοβερό και παν γρήγορο το 9 Isadora. Στο Ubuntu καλύτερο ήταν το 14.04.

Κοιτάξτε, ας μην τα ισοπεδώνουμε, είναι σχετικά τα πράγματα, εσύ τώρα λες, μάπα το Mac OS X, μάπα το Chrome OS, μάπα τα Win. Εντάξει, δεν λέω πως δεν είναι τίποτα σπουδαίο, αλλά εκεί έξω υπάρχουν χρήστες που έχουνε βολευτεί. Γνωστός χακιντοσάς με κανάλι στο YT, εξυμνεί το Mac OS X και τη λύση χάκιντος. Διότι, και Unix οειδές είναι, και έχει και προγράμματα. Τώρα για το Apple Store, αν θες μην αγοράσεις τίποτα. Εμένα, ηχολήπτες μου έχουνε πει πως δουλεύουν και Mac, και Linux, και Windows. Μου εξήγησαν αναλυτικά, αλλά δεν θυμάμαι απέξω να στα πω. Είναι προγράμματα επεξεργασίας ήχου και επιδόσεις. Και δεν γίνονται όλα με Audacity.

Όσο για Chrome Book, όσο πατάτα και να είναι, εκεί βρίσκονται ένα σωρό Chrome Books, από ότι διαπίστωσα, και δυνατές μάρκες. Δεν μπορεί να είναι τόσο μπούφλες όλα. Εντάξει, κολλάς με την Google, αλλά σήμερα βρες πολλούς που δεν "γκουγκλάρουν" αλλά "ντακ ντακ γκο άρουν", η "μπιγκάρουν".

Τα ίδια ισχύουν και για Win, βλέπεις βασανίζονται, αλλά τα κρατάνε. Λέμε, δεν δούλεψαν με Linux διανομές, ε, μερικοί αν δουλέψουν μπορεί να μεταστραφούν, άλλοι όμως όχι, δεν θέλουν.

Θα ήθελα πάντως να ήξερα αν σε έπαιρναν στο PC Magazine να κάνεις reviews, και έγραφες άρθρα, α, έβαλα αυτό στον εξομοιωτή χάλια, έβαλα το άλλο α πα πα χάλια, έβαλα το τρίτο χάλια, βρε θα έτρωγες σούτι από το περιοδικό!
  Απάντηση
#29
Σε όσους μου ζητάνε windows, τους αφηγούμαι την ιστορία ενός τρελού που έπαιζε οκαρίνα (είδος φλογέρας) τη 10ετία του '50 και του έριχναν οι περαστικοί δεκάρες. Αν του έριχναν καμιά δραχμή, αυτός τους την πέταγε πίσω και ζητούσε τις δεκάρες.
[Εικόνα: 854851ad188b9e25c507bc589bef5700.png]

Λοιπόν τις δεκάρες και τις εικοσάρες τις είχα προλάβει ως παιδί. Κυκλοφορούσαν ακόμα και επί της Επταετίας, όμως δεν θυμάμαι αν είχαν επάνω το "Βασίλειο" γιατί είχε αποχωρήσει ο Κωνσταντίνος. Πάντως κυκλοφορούσαν. Η πεντάρα ήταν πολύ σπάνια, αλλά με τις δεκάρες κάτι έπαιρνες ας πούμε δύο δεκάρες ίσως έκανε ένα φακελλάκι πασατέμπος.

Στην Κύπρο είχα προλάβει ως παιδί πάλι, αντίστοιχα τα μιλίμια, τα γρόσια, τα σελίνια και τις λίρες.

Τα γρόσια βασικά ήταν νόμισμα της τουρκοκρατίας, και στην Ελλάδα, εκτός από την Κύπρο. Αλλά στην Κύπρο συνέχισαν. Λέγαν ας πούμε "ο αγάς μου έταξε τόσες λίρες και τόσα γρόσια". Συνήθως τα πέταγαν στους γάμους στη νύφη και στο γαμπρό.

Αντίθετα εδώ, αν πέταγες σε κάποιον δεκάρες, θεωρούνταν προσβολή.
  Απάντηση
#30
Χάρης, post: 28630, member: 1144 είπε κι ελάλησε:Τα 10 είναι όντως άστα να πάνε. Διάβαζα σε ένα δικτυακό τόπο κάποιες κριτικές, και ήταν ένας αμερικανός τεχνικός υπολογιστών (service), που έλεγε πως πρώτη φορά τόσο πολλοί πελάτες του ζητούσαν downgrade από τα 10, πίσω στα 8.1 και κυρίως στα 7.

Όμως παρόμοια κατάσταση έχω αντιμετωπίσει και σε Linux διανομές, συγκεκριμένα σε Mint, Ubuntu και Zorin OS. Δηλαδή το Zorin OS 9, για μένα ήταν καλύτερο από το 12 σε επιδόσεις. Το ίδιο και σε Mint, ήταν φοβερό και παν γρήγορο το 9 Isadora. Στο Ubuntu καλύτερο ήταν το 14.04.

Κοιτάξτε, ας μην τα ισοπεδώνουμε, είναι σχετικά τα πράγματα, εσύ τώρα λες, μάπα το Mac OS X, μάπα το Chrome OS, μάπα τα Win. Εντάξει, δεν λέω πως δεν είναι τίποτα σπουδαίο, αλλά εκεί έξω υπάρχουν χρήστες που έχουνε βολευτεί. Γνωστός χακιντοσάς με κανάλι στο YT, εξυμνεί το Mac OS X και τη λύση χάκιντος. Διότι, και Unix οειδές είναι, και έχει και προγράμματα. Τώρα για το Apple Store, αν θες μην αγοράσεις τίποτα. Εμένα, ηχολήπτες μου έχουνε πει πως δουλεύουν και Mac, και Linux, και Windows. Μου εξήγησαν αναλυτικά, αλλά δεν θυμάμαι απέξω να στα πω. Είναι προγράμματα επεξεργασίας ήχου και επιδόσεις. Και δεν γίνονται όλα με Audacity.

Όσο για Chrome Book, όσο πατάτα και να είναι, εκεί βρίσκονται ένα σωρό Chrome Books, από ότι διαπίστωσα, και δυνατές μάρκες. Δεν μπορεί να είναι τόσο μπούφλες όλα. Εντάξει, κολλάς με την Google, αλλά σήμερα βρες πολλούς που δεν "γκουγκλάρουν" αλλά "ντακ ντακ γκο άρουν", η "μπιγκάρουν".

Τα ίδια ισχύουν και για Win, βλέπεις βασανίζονται, αλλά τα κρατάνε. Λέμε, δεν δούλεψαν με Linux διανομές, ε, μερικοί αν δουλέψουν μπορεί να μεταστραφούν, άλλοι όμως όχι, δεν θέλουν.

Θα ήθελα πάντως να ήξερα αν σε έπαιρναν στο PC Magazine να κάνεις reviews, και έγραφες άρθρα, α, έβαλα αυτό στον εξομοιωτή χάλια, έβαλα το άλλο α πα πα χάλια, έβαλα το τρίτο χάλια, βρε θα έτρωγες σούτι από το περιοδικό!

χαρη, το chromeOS ειναι ενας browser ουσαστικα. δεν εχει απολυτως τιποτα αλλο εγκατεστημενο. παιρνεις μονο εναν browser με μεγεθος ολοκληρου λειτουργικου. και δεν παιρνει καν κανονικα offline apps να εγκαταστησεις (οχι δεν παιρνει apps απο android). δεν ειναι καν ολοκληρωμενο λειτουργικο συστημα. χωρις ιντερνετς ειναι εντελως μη λειτουργικο γιατι δεν εχει τιποτα. αν αυτο δεν λεγεται μαπα, τοτε τι; ειτε σε κανονικο hardware ειτε σε εξομοιωτη, ειναι η ιδια μουφιτσα. για τα chromebooks δεν εχω αναφερει ποτε οτι ειναι μουφα. ισα-ισα που σε πολλα απο αυτα μπορεις να εγκαταστησεις και λινουκς, και να εχεις ενα καλο και φτηνο, ελαφρυ λαπτοπ. το android ομως, το βλεπεις και εσυ σε "live hardware" τι γινεται. δεν χρειαζεται να εχεις εξομοιωτες. βλεπεις ποσο ανασφαλες ειναι με μολυσμενα apps, με κολληματα, με λαγκαρισματα, memory leaks, (γεμιζει η μνημη με αχρηστα μεχρι που κολλαει εντελως και θελει hard reboot με βγαλσιμο τη μπαταρια) ακομα και σε πολυ καλα κινητα. οταν εχω ακριβως τα ιδια προβληματα και στο κανονικο κινητο, προφανως δεν ειναι θεμα του εξομοιωτη.

το macOS δεν εχω πει ποτε οτι ειναι μουφα. οτι το χαρακτηριζω σαν κλειστοφοβικο και περιοριστικο ναι (γιατι οντως ειναι σαν να το εχεις νοικιασει, οχι σαν να το εχεις αγορασει, αφου σε περιοριζει σε παρα πολλα σε θεμα customizing). αλλα οχι μουφα σαν λειτουργικο. και ηθελα να δοκιμασω και το μακ να εχω μια αποψη αλλα θελει σωνει και ντε απλ μηχανημα (να γιατι οταν τους κραζω σαν δηθεν). το κραξιμο το κανω σαν εταιρια που το παιζουν ανωτεριλα, και για τον τροπο που λειτουργουν (εκβιασμοι, μηνυσεις παντου, κλπ), οχι σαν λειτουργικο. τα παντζουρια το ιδιο. μπορει να εχουν θεμα με κατασκοπειες, παρακολουθησεις, κλπ τετοια στα 10 που ειναι αστα'να'παν, αλλα σαν λειτουργικο ειναι λειτουργικο. μπορεις να κανεις τη δουλεια σου χωρις να διαλυεται καθε 15". ειχα και τα 7 και τα 8 και τα 10 στον εξομοιωτη. μια χαρα γρηγορα δουλευαν ολα (εκτος των 10 που εχουν κανει ολες αυτες τι μαλακιες με τις παρακολουθησεις, κλπ), απλα επειδη δεν τα χρησιμοποιουσα ποτε και με πιανανε ποσο χωρο, τα πεταξα. αυτο μονο

ο εξομοιωτης τωρα, αν απλα τον εγκαταστησεις, εννοειται οτι δεν θα εχει αποδοση που θα πρεπει να εχει. θελει να τον ρυθμισεις κιολας, οχι απλα τον εβαλες και κλικ-κλικ-τελος. για να πιασει σωστη αποδοση, θελει πολλες ρυθμισεις και πολλες μοντες. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΝΤΕΣ. να φανταστεις οτι με τις μοντες που εχω κανει εγω, τρεχει γρηγοροτερα και καλυτερα και απο το βασικο μου λειτουργικο (εκκινηση βασικου σε 16". εκκινηση κλωνου σε εξομοιωτη 8"). τοσο καλη αποδοση τον εχω φτασει να εχει. αλλα εχω κανει επικες καφριλες για να το καταφερω αυτο. προφανως ο gamer και ο απλος χρηστης δεν θα τα κανει αυτα (και ουτε θα εχει και τις γνωσεις να τα κανει στις περισσοτερες περιπτωσεις). αλλα καποιος που ξερει και θα το κανει, θα εχει πληρη αποδοση, και δεν θα διακρινει καμια διαφορα. βεβαια οταν κατι ειναι μαπα και σε πραγματικο hardware ειναι μαπα και στον εξομοιωτη. οσο και να τον μονταρεις, οταν το android ειναι σκουπιδι, τι θα σε κανει και ο εξομοιωτης; δεν κανει θαυματα. οσες φορες εχω εγκαταστησει android, δεν εχει αντεξει βδομαδα ποτε. και χωρις να πειραζω τιποτα. ολα τα αλλα λειτουργικα που ειχα (ΟΛΑ ομως) αντεχανε μια χαρα οτι και αν εκανα, μεχρι φυσικα να τα διαγραψω, για να αφησω ελευθερο χωρο.

Υ.Γ:... και ποιος σε ειπε οτι θα πηγαινα να γραφω σε πληρωμενα διαφημιστικα περιοδικα τυπου pcmagazine κλπ; :D;) μονο τα «περιθωριακα» με αρεσουν, που γραφεις αυτο που θελεις να γραψεις και αυτο που πραγματικα χρειαζεται να γραψεις, οχι αυτο που σε πληρωνουν να γραψεις (που πολλες φορες μπορει να ειναι και παραπλανητικο, γιατι πληρωσανε οι ενδιαφερομενοι για «αρθρο-διαφημιση» τη σελιδα)
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)