ΟΥΦ !
#31
Στο mint κατα τη γνώμη μου η "χρυσή" έκδοση ήταν η Maya (13) ενώ στο ubuntu η 10.10.
Στο debian τώρα, η πιο σταθερή είναι μακράν η jessie. H stretch είναι πιο γρήγορη αλλά με πολλές ελλείψεις. Ευτυχώς, απ'όσο βλέπω, η testing version (buster) βαδίζει στα χνάρια της jessie.

Στα windows θα μπορούσα να ανεχτώ μόνο τα xp 64 τροποποιημένα. Το MacOSX κατα τη γνώμη μου είναι μάπα. Το trueOS το ξεπερνά κατα πολύ. Η μόνη έκδοση που άξιζε (όχι για τα λεφτά της αλλά σε σχέση με τις υπόλοιπες) ήταν η έκδοση 8 MacOS (χωρίς X), κι αυτό επειδή είχε να αντιμετωπίσει το πολύ καλό για την εποχή του BeOS (σημερινό Haicu) σαν ανταγωνιστή.

Στα unix, παραμένω πιστός στο Irix 6.5, το καλύτερο workstation λειτουργικό ever.

Σε αρχάριους χρήστες που ξέρω ότι δε θα ψαχτούν ποτέ, ούτε καν να το αναβαθμίσουν, εγκαθιστώ την jessie με τα sparky scripts, την πρώτη σταθερή sparky (που δε διανεμήθηκε ποτέ δημόσια). Οσον αφορά τους servers, και πάλι την jessie εγκαθιστώ. Είναι τόσο σταθερή που θα την έστελνα σε τροχιά με κλειστά μάτια.
Σε gamers θα εγκαθιστούσα το sparky gameover (testing based) και σε αρχάριους που ξέρω ότι θα το σκαλίσουν, το debian stable (stretch) ή το sparky stable.

Για portable προς το παρόν προκρίνω το porteus. Καλό το slax σε debian αλλά ακόμα δεν είναι αρκετά χρηστικό.
Πιστεύω πάντως ότι για portable προσφέρεται η arch. Οχι μονο επειδή είναι ελαφριά και γρήγορη διανομή, αλλά και για το ότι ανταποκρίνεται σωστά στις όποιες customιές κάνει ο χρήστης. Είναι περίεργο που δεν έχει επιχειρήσει κανείς να φτιάξει μια portable διανομή arch based.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#32
debianass, post: 28638, member: 1803 είπε κι ελάλησε:Στο mint κατα τη γνώμη μου η "χρυσή" έκδοση ήταν η Maya (13) ενώ στο ubuntu η 10.10.
Στο debian τώρα, η πιο σταθερή είναι μακράν η jessie. H stretch είναι πιο γρήγορη αλλά με πολλές ελλείψεις. Ευτυχώς, απ'όσο βλέπω, η testing version (buster) βαδίζει στα χνάρια της jessie.

Στα windows θα μπορούσα να ανεχτώ μόνο τα xp 64 τροποποιημένα. Το MacOSX κατα τη γνώμη μου είναι μάπα. Το trueOS το ξεπερνά κατα πολύ. Η μόνη έκδοση που άξιζε (όχι για τα λεφτά της αλλά σε σχέση με τις υπόλοιπες) ήταν η έκδοση 8 MacOS (χωρίς X), κι αυτό επειδή είχε να αντιμετωπίσει το πολύ καλό για την εποχή του BeOS (σημερινό Haicu) σαν ανταγωνιστή.

Στα unix, παραμένω πιστός στο Irix 4.5, το καλύτερο workstation λειτουργικό ever.

debianass, απο θεμα καινοτομιων σημερα, οντως ειναι μαπες και τα μακ και τα παντζουρια, γιατι πλεον δεν προσφερουν κατι καινοτομο και ξεχωριστο για οτι πληρωνεις (καποτε ηταν κατι καινοτομο και εντυπωσιακο, τωρα οχι). απο θεμα λειτουργικοτητας ομως, οτι δηλαδη μπορεις να κανεις τη δουλεια σου, χωρις να διαλυονται καθε 15" δεν ειναι και ασχημα. το μακ ειναι διασημο για την αξιοπιστια και σταθεροτητα του. μπορει να ειναι κλειστοφοβικο και περιοριστικο, αλλα ειναι σταθερο για αυτα που κανει. το ιδιο και τα παντζουρια κυριως ΧΡ και 7. το android και το chromeOs απο την αλλη, οντως ειναι μαπες απο καθε αποψη. αυτα ουτε καινοτομια ειναι, ουτε καλη και αξιοπιστη λειτουργικοτητα δεν εχουν. αυτα δεν ειναι καν πληρη και ολοκληρωμενα λειτουργικα συστηματα. πετσοκομμενα, ελλειπη, προβληματικα, ασταθη, ακομα και σε πραγματικο hardware. δειγμα «λειτουργικου» συστηματος.
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#33
Κι όμως, υπάρχουν καλές εναλλακτικές για το (σεξιστικής ονομασίας) android. Εννοώ custom android που τρέχουν σε συγκεκριμένες συσκευές και διανέμονται από το xda-developers. Φαίνεται περίεργο αλλά οι άνθρωποι κάνουν πολύ καλή δουλειά με pached kernels και εναλλακτικούς launchers που δίνουν επιπλέον σταθερότητα. Γενικά πάντως το android είναι όπως το λές, ατελές και ασταθές.
Εχω βρει πάντως πολύ καλές εναλλακτικές για τις παλιατσούρες-smartphones που χρησιμοποιώ. Εννοείται ότι το google android είναι εντελώς GTP.

Υ.Γ. Μας πήρανε χαμπάρι! Τις προάλλες έφτιαχνα το ποδήλατο ενός κοριτσιού και η μάνα του (που με ξέρει) της έλεγε "αυτός θα σου περάσει linux στο ποδήλατο" :lolx
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#34
αυτα ουτε καινοτομια ειναι, ουτε καλη και αξιοπιστη λειτουργικοτητα δεν εχουν. αυτα δεν ειναι καν πληρη και ολοκληρωμενα λειτουργικα συστηματα. πετσοκομμενα, ελλειπη, προβληματικα, ασταθη, ακομα και σε πραγματικο hardware. δειγμα «λειτουργικου» συστηματος.

Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Μπορεί το Linux να είναι επίπεδα ανώτερο, και στις λειτουργίες, και στην γραμμή εντολών, και σε όλα αυτά που κάνει, όμως υπάρχουνε μερικά θέματα που μετράνε πολύ στον απλό χρήστη.

Θα σου πω ένα παράδειγμα. Ξέρω κάποια άτομα χρήστες. Δημοσιογράφους, γραφίστες, και παρεμφερή. Λοιπόν αυτοί, έχουν σπουδάσει σε σεμινάρια το Word, για να κάνουν την δουλειά τους επί τούτου.

Επιμένω σε αυτό, διότι όπως ξέρεις Libre Office βρίσκεις και σε Windows. Έλα όμως που οι τύποι πληρώσανε και κάνανε εκπαίδευση σε Word. Μάλιστα, μετά από πολλά χρόνια χρήσης του Office 2003, δεν τους έπαιρνε άλλο, και πήγανε τώρα και κάνανε σεμινάριο στο Office 2007. Μια εποχή που βρισκόμαστε στο Office 2016 έτσι; Και αυτό (το 2016), δεν το θέλουν, γιατί τώρα ξέρουν το 2007, και πιθανόν να το χρησιμοποιούν ως το 2020!

Και εκεί, θέλουν ας πούμε όταν διαβάζουν ένα pdf, για να κάνουν μετάφραση, η δεν ξέρω τι, εργασία πάνω σε αυτό, να βλέπουν πολύ καλά τις γραμματοσειρές. Πολλοί φοράνε γυαλιά. Δεν μπορούν λοιπόν να ανεχτούν να δουλεύουν σε μηχάνημα όπου δεν βλέπουν και δεν χειρίζονται καλά τα pdf.

Τα pdf είναι φορμά της Adobe. Χειρίζονται πολύ καλά σε περιβάλλον Windows, όπου οι γραμματοσειρές είναι πολύ καλές, το ρολάρισμα των ηλεκτρονικών βιβλίων άψογο, και το Word δουλεύει όπως πρέπει. Το λέω, διότι σύγκρινε εσύ ανάγνωση pdf σε κανένα Fedora, ας πούμε, όπου βλέπεις πως δεν είναι καθαρό όσο πρέπει το κείμενο. Μην σου πω πρέπει να έχεις εφαρμογή χειρισμού που να μπορεί να βάζει κίτρινο μαρκαδόρο κειμένου και λοιπά, (σε Linux υπάρχει αυτό, δεν θυμάμαι πως τη λένε αλλά την είχα βρει, α θυμήθηκα Ocular).

Μετά, άντε να του στείλουνε αυτουνού κείμενο Word, με τίποτα πίνακες σε e-mail, και να πάει να το ανοίξει με Libre Office, όπου δεν θα δει ακριβώς τον πίνακα όπως θα τον έβλεπε σε Word (μην μου πεις κάτι, το έχω κάνει πειραματικά και ξέρω).

Ο τύπος λοιπόν, εκτός αν είναι πολύ προχωρημένο άτομο, δεν θα κάτσει να βάλει Linux για να δυσκολέψει τη ζωή του. Εδώ, έχω δει άτομα που έκαναν login σε Windows με άλλο λογαριασμό, δεν είδαν τα εικονίδια τους όπως τα είχαν φυλάξει και έπαθαν πανικό.
Η μια τύπισσα που της ήρθε με το ζόρι το Upgrade των 10, ξύπνησε με 10 στο PC της και έπαιρνε πανικόβλητη τηλέφωνο τεχνικό PC να της επαναφέρει τα 7, γιατί δεν ήξερε πως να δουλέψει, χάθηκε, και έπρεπε να βγάλει δουλειές άμεσα.

Επιπλέον, μην ξεχνάς πως λειτουργίες όπως flash με YT, ναι μεν έχουν φτιάξει κατά πολύ σε Linux, όμως λόγω καλύτερων οδηγών γραφικών σε Win, στην ίδια επεξεργαστική ιπποδύναμη υπάρχει περίπτωση να παίζουν πιο ομαλά, ακόμα και να βλέπεις μικρές διαφορές σε web browser, με καλύτερες κάπως επιδόσεις σε περιβάλλον Windows.

Αυτό, οφείλεται βασικά (πιστεύω), στους οδηγούς υλικού, όπου οι εταιρίες κρατούν κλειστά τα χαρακτηριστικά των chips και δεν τα δίνουν ελεύθερα για να φτιαχτούν οδηγοί ανοικτού λογισμικού. Αν φτιάχνονται μερικοί, ίσως πέφτει και μια δόση reverse engineering από τον χώρο των Win, όσον αφορά τη γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου. Δεν λέω βέβαια πως αυτό είναι καθεστώς, και σε Linux οι οδηγοί υλικού δεν είναι τέτζερης και καπάκι όπως στα Win, όπου βεβαίως μια εταιρία που βγάζει ένα τσιπάκι, βγάζει άμεσα οδηγούς υλικού για Win και Mac, αλλιώς τι θα το κάνει το τσιπάκι;

Μερικά θέματα λεπτομέρειας παίζουν ρόλο στον χρήστη που τα χρειάζεται. Αν είχες διαβάσει για παράδειγμα την συζήτηση που κάναμε για τις γραμματοσειρές οθόνης με τον Soul, αν θυμάσαι και παρατηρήσεις και εσύ, σε Ubuntu και παράγωγες, είναι πιο ευανάγνωστες οι γραμματοσειρές σε επεξεργαστές κειμένου, από ότι σε Fedora, Open SUSE και λοιπές. Ο Soul, το εξήγησε αυτό, πως υπάρχει συμφωνία στις μεγάλες διανομές, όσον αφορά τις γραμματοσειρές. Όμως να, ακόμα ένας λόγος που χρήστης θα προτιμήσει το Ubuntu σαν διανομή, λόγω καλύτερης αναγνωσιμότητας γραμματοσειρών οθόνης στους επεξεργαστές κειμένου.

Άσχετο, σου βρήκα και το νέο game σου:

  Απάντηση
#35
το android ομως, το βλεπεις και εσυ σε "live hardware" τι γινεται. δεν χρειαζεται να εχεις εξομοιωτες. βλεπεις ποσο ανασφαλες ειναι με μολυσμενα apps, με κολληματα, με λαγκαρισματα, memory leaks, (γεμιζει η μνημη με αχρηστα μεχρι που κολλαει εντελως και θελει hard reboot με βγαλσιμο τη μπαταρια) ακομα και σε πολυ καλα κινητα. οταν εχω ακριβως τα ιδια προβληματα και στο κανονικο κινητο, προφανως δεν ειναι θεμα του εξομοιωτη.

Βέβαια! Και εγώ είχα βγάλει πολλές φορές την μπαταρία από κολλήματα, άσε που μην σου πω πως έτρωγε και την μπαταρία σχετικά γρήγορα ;;;; Εκτός αν έπαιζε ρόλο το κινητό.

το macOS δεν εχω πει ποτε οτι ειναι μουφα. οτι το χαρακτηριζω σαν κλειστοφοβικο και περιοριστικο ναι (γιατι οντως ειναι σαν να το εχεις νοικιασει, οχι σαν να το εχεις αγορασει, αφου σε περιοριζει σε παρα πολλα σε θεμα customizing). αλλα οχι μουφα σαν λειτουργικο.

Α, μάλιστα. Α, εκεί είναι και ο περιορισμός του. Ίσως σαν το Unity θέλουν να περιορίσουν το απλό χρήστη από το να κάνει επεμβάσεις και να χαλάσει το σύστημα (μια δική τους φιλοσοφία σταθμού εργασίας).

και ηθελα να δοκιμασω και το μακ να εχω μια αποψη αλλα θελει σωνει και ντε απλ μηχανημα (να γιατι οταν τους κραζω σαν δηθεν).

Φτιάξε χάκιντος αν σου ξέμεινε κανένα δεύτερο PC με Intel, δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά για εσένα θα είναι παιχνιδάκι.

το κραξιμο το κανω σαν εταιρια που το παιζουν ανωτεριλα, και για τον τροπο που λειτουργουν (εκβιασμοι, μηνυσεις παντου, κλπ), οχι σαν λειτουργικο. τα παντζουρια το ιδιο. μπορει να εχουν θεμα με κατασκοπειες, παρακολουθησεις, κλπ τετοια στα 10 που ειναι αστα'να'παν, αλλα σαν λειτουργικο ειναι λειτουργικο.

Στο δικτυακό τόπο του OSX, ισχυρίζονται, με βιτρίνα και μεγάλα γράμματα ότι δεν κατασκοπεύει. Τώρα αν θέλει κανείς το πιστεύει. Μπορεί να κατασκοπεύει ο Safari, η δεν ξέρω τι. Κρατώ τις επιφυλάξεις μου.

μπορεις να κανεις τη δουλεια σου χωρις να διαλυεται καθε 15".

Μωρέ ξέρεις τι είναι, δεν είναι το OSX, είναι οι εφαρμογές. Δεν ξέρω πως στην ευχή τις εγκαθιστούν σε OSX, γιατί αναρωτιέμαι πέρα από το Apple Store, οι χακιντοσάδες τι κάνουνε, τις παίρνουνε από πάιρατ, και μετά, πρέπει να ξέρεις πως θα κάνεις εγκατάσταση. Πιθανόν αυτοί ξέρουν. Γενικά το OSX, έχει κάποιες καλές επεξεργασίας ήχου όπως Wavelab, Sound Forge, τέτοιες, που αυτές είναι σπουδαγμένες σε ηχολήπτες. Συνεπώς ένα studio ηχογράφησης θα τις έχει, και ξέρει πως όταν σε προσλαμβάνει σαν ηχολήπτη, εσύ ξέρεις να τις δουλεύεις αφού είναι το standard στον χώρο.

Πάντως πρόσεξε, είναι θέματα, όπως μου είχανε πει, που το λειτουργικό παίζει ρόλο, όπως τα μιλλισεκόντ στην επεξεργασία ήχου. Αν θυμάσαι από το άρθρο που είχα μεταφράσει, το Ubuntu Studio, εκεί είχανε βρει ειδική λύση για να πιάνεις τα τόσα μιλλισεκόντ στην διάρκεια μιας ηχογράφησης.

Κοίτα, γενικά δεν θέλω να λιβανίζω ούτε το OSX, ούτε τα Win, απλώς το νήμα ξεκινά με την ιστορία του γιατί μερικοί χρήστες, δεν θέλουν να ακολουθήσουν την λύση Linux, αναρωτιέται ο Κεραυνός. Εδώ πάντως σε μηχανήματα που έχω δει DarkGoth, που μου είχαν πει για Win 7 πως ήθελαν, πήγα να βάλω τα 7 και μου έμενε υλικό μη αναγνωρισμένο (συνήθως κάρτα δικτύου, γραφικών και ήχου). Λοιπόν με διανομή Linux αναγνωρίζονταν όλα με μιας και δούλευαν κανονικά έτσι; Αναγνωρίζονταν όμως και με Win 8.1, πράγμα που τελικά μου προτίμησαν ορισμένοι παραθυρόβιοι.
  Απάντηση
#36
Χάρης, post: 28644, member: 1144 είπε κι ελάλησε:
DarkGoth είπε κι ελάλησε:αυτα ουτε καινοτομια ειναι, ουτε καλη και αξιοπιστη λειτουργικοτητα δεν εχουν. αυτα δεν ειναι καν πληρη και ολοκληρωμενα λειτουργικα συστηματα. πετσοκομμενα, ελλειπη, προβληματικα, ασταθη, ακομα και σε πραγματικο hardware. δειγμα «λειτουργικου» συστηματος.
Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Μπορεί το Linux να είναι επίπεδα ανώτερο, και στις λειτουργίες, και στην γραμμή εντολών, και σε όλα αυτά που κάνει, όμως υπάρχουνε μερικά θέματα που μετράνε πολύ στον απλό χρήστη.


χαρη, εννοειται οτι η ευχρηστια που εχουν πετυχει τα μακ και τα παντζουρια μετρανε στον απλο καθημερινο χρηστη. με τα προβληματα τους μεν, αλλα με την ευκολια που θελει ο απλος χρηστης. και αυτο εκμεταλλευονται και πουλανε αυτα, και εχουν εξελιχθει σε «μαφια» (π.χ. οδηγοι μονο για παντζουρια/μακ). αλλα με αυτο παραπανω (και οχι μονο αυτο, αλλα και γενικα) δεν αναφερθηκα στα παντζουρια και το μακ. αναφερθηκα αποκλειστικα στο chromeOS και το android. το android και το chromeOS, που με βλεπεις σκουπιδια να τα ανεβαζω σαβουρια να τα κατεβαζω, ειναι ακριβως αυτο. το android και το chromeOS τα εχω φαει στη μαπα και σε πραγματικο hardware και σε εξομοιωτες. εχω πολλους λογους που τα θεωρω πραγματικα σαβουρες και αχρηστα

οταν με βλεπεις που αποκαλω ετσι το chromeOS και το android, δεν το κανω ετσι επιπολαια, γιατι τα ιδια σκατα με τον εξομοιωτη ειναι και σε πραγματικο hardware. ειναι τα μονα «λειτουργικα» που ακομα και για να ολοκληρωθει σωστα μια εγκατασταση/update, πρεπει να κανεις ταμα στον ΚΘΟΥΛΟΥ μια πισινα με αιμα παρθενων θυσιασμενων στην πανσεληνο (ΛΟΛ, WTF???... :D:pEek ). δεν ειναι δυνατον να θεωρουνται σοβαρα λειτουργικα τα android/chromeOS, οταν χανουν κρισιμα τμηματα τους χωρις κανενα λογο (π.χ. bootloader), οταν καθιστανται εντελως ανικανα για οποιαδηποτε εργασια αν δεν εχουν ιντερνετς, η, οταν κολλανε τοσο πολυ (και παρα πολυ ευκολα και συχνα επισης) που πρεπει να βγαλεις τη μπαταρια για να τα επανεκκινησεις

Υ.Γ:... αυτο το παιχνιδι το ειχα ακουσει και απο καποιους παλιοτερα (πρεπει να εχει και αλλες ιστοριες λογικα). μια χαρα, απλα δεν εχω PS4 Eek:p
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#37
Παράθεση:Κοίτα, γενικά δεν θέλω να λιβανίζω ούτε το OSX, ούτε τα Win, απλώς το νήμα ξεκινά με την ιστορία του γιατί μερικοί χρήστες, δεν θέλουν να ακολουθήσουν την λύση Linux, αναρωτιέται ο Κεραυνός.

Έχω φίλο που είναι πολλά χρόνια με MacOS , Hackindos etc etc , μου λέει ότι δεν τα αλλάζει , είναι φωτογράφος και είναι μανιώδης οπαδός του MacOS.

Θεωρεί τις εφαρμογές windows , Linux παιδαριώδες για την δουλειά του και του αρέσει κιόλας σαν λειτουργικό δεν το αλλάζει με τίποτα στον κόσμο .


Εγώ από την άλλη βαμενος Gamer που πέρασε σε Linux και δεν παίζει ποια παιχνίδια η παίζω μισή ώρα στις 2 μέρες πλέον. .

Έχω όμως υπολογιστή που ακόμα σηκώνει γερά παιχνίδια .


Δυστυχώς το Gaming είναι ο μεγαλύτερος λόγος που δεν έχει κόσμο το Linux ....

Κοίταγα χτες από περιέργεια τής clans του World of Tanks ( παίζει και σε Linux με το wine )

Παίζουν πρωταθλήματα αγώνες και gather και μάλιστα με λίγα κλικ στα windows .

Κοίταγα που λέτε τις Ελληνικές σελίδες των Clans στο Wot και είδα από απλή πρέφα , μέχρι και απαιτήσεις για

Premium Tanks ( αγοράζεις με 50 ευρώ ) και premium account ( 10 ευρώ το μήνα ) . (Εαν θέλεις να συμμετέχεις στην clan θα έχεις τα παραπάνω λέγανε ).

Έχει ξεφύγει το Gaming Πάρα πολύ στα windows .

Κάποτε καιγόμουνα και εγώ , ας είναι καλά το Linux που με έφερε σε ένα ποιο ανθρώπινο πλαίσιο στον υπολογιστή μου .

ΕΚΕΊ που εμένα μου την έδωσε στα νεύρα είναι ότι εμφανίστηκαν καπιοι γνωστοί με υπολογιστές παρωχημένους και πολύ μικρής δυναμικότητας πλέον και να μην αποχοριζοντε αυτό ! ότι ξέρεις δεν θα μπορώ να παίζω παιχνίδια σε Linux !!!

Μα καλέ μου και ΤΏΡΑ δεν παίζεις παιχνίδια όπως είναι απλά θα τον βελτιώσεις με Linux και θα παίζεις και κάποια παιχνίδια .

Αντιμετώπισα επίσης και πολύ σκεπτικισμό και ωχ αδερφισμο , είμαι εγώ hacker για να βάλω Linux ? , ωχ μορ αδερφέ ασεμε που να τα μαθαίνω αυτά , δεν μπορώ να μάθω Linux και τέτοια , από υπολογιστές παρωχημένους που με το Linux θα αναστενωνταν .
  Απάντηση
#38
Keravnos2, post: 28649, member: 1823 είπε κι ελάλησε:Κάποτε καιγόμουνα και εγώ , ας είναι καλά το Linux που με έφερε σε ένα ποιο ανθρώπινο πλαίσιο στον υπολογιστή μου.
χμμμ... σχετικο... δεν γλιτωνεις τοσο ευκολα. γλιτωσες απο τα παιχνιδια, αλλα θα καεις με αλλα πραγματα, και πολυ χειροτερα ;) . και εγω με τα παντζουρια ημανε απλα ενας καλος χρηστης με «γνωσεις» και το κλασσικο παντζουραδικο καψιμο (προγραμματακια, γκατζετακια, μαλακιτσες). τωρα ομως με το λινουκς ειναι που εχω πραγματικα καρβουνιασει μεχρι κοκκαλο. μοντες, εξομοιωτες, προγραμματισμος, δοκιμες. αν μπορουσες καπως να δεις τις μοντες που εχω κανει στο debian και στον εξομοιωτη (οτι ο εξομοιωτης εχει καλυτερη αποδοση απο το βασικο μου συστημα, πραγματικα με ξεπερναει :D:p ), πραγματικα θα *ανατσουτσουριασεις* ολοκληρος

τα μακ δεν ειναι αδικα τα προτιμωμενα απο επαγγελματιες. σταθεροτατα για αυτο που κανουν, ετοιμα για χρηση με το που τα βγαζεις απο το κουτι, εχουν ετοιμη τεχνικη υποστηριξη, και απλα δουλευουν. ουτε να πειραζεις ρυθμισεις, ουτε να αναρωτιεσαι τι θα γινει αν χαλασει. και επειδη ολα τα απλ ειναι το ιδιο ακριβως πραγμα, ειναι και πολυ πιο ευκολο για την τεχνικη υποστηριξη τους. μπορει για εμας να ειναι λοβοτομημενα κλικ-κλικ-οκ, αλλα μια εταιρια π.χ. αυτο ακριβως θελει για να ειναι χρηστικο απο τον οποιονδηποτε, και να μπορουν ολοι να λειτουργουν το ιδιο πραγμα, χωρις να υπαρχουν θεματα με ασυμβατοτητες, διαφορετικες εκδοσεις, κλπ

**ανατσουτσουριαζω= ανατριχιαζω ολοκληρος απο φρικη :p
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση
#39
Μη γελιέστε, οι πρώτοι υπολογιστές για σοβαρά γραφικά ήταν οι Silicon Graphics που έτρεχαν Irix, ένα unix-based λειτουργικό σύστημα. που παραδόξως, έπασχε στη δικτύωση και έριχνε βάρος στα γραφικά.
Εφαρμογές όπως το Photoshop και Illustrator (που αγόρασε αργότερα η adobe), το lightwave (η πρώτη επαγγελματική εφαρμογή 3D επεξεργασίας για multimedia) και πολλά ακόμα, γράφτηκαν για να τρέχουν στο Irix και έρχονταν ενσωματωμένες με το λειτουργικό, όπως π.χ. η "ζωγραφική" στα windows.
Η apple έριξε βάρος στα γραφικά προκειμένου να δημιουργήσει έναν οικονομικό ανταγωνιστή της Silicon. Όμως όσο αναπτύσσονταν οι silicon και το irix, τα mac ήταν μια κατάπτυστη δευτεράντζα που οι γραφίστες τη χρησιμοποιούσαν μόνο για φωτοσύνθεση (για να τυπώνουν κείμενο σε φιλμ). Οταν ένας silicon στοίχιζε 2-3 εκατομμύρια, το αντίστοιχο τελευταίο μοντέλο mac στοίχιζε 700.000 (σε δραχμές πάντα).
Σε σχέση με τα windows ήταν σαφώς ανώτερο το macOS, όπως αντίστοιχα στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.
Το unix ήταν εξαρχής ο "βασιλιάς" όπου υπήρχε. Στα γραφικά με το Irix και στο δικτυακό κομμάτι με το SCO unix. Μιλάμε πάντα για εμπορικά projects σε ένα περιβάλλον χαρωπού καπιταλισμού που ήθελε να πουλάει μούρη στο ανατολικό μπλοκ με διάφορες τεχνολογικές μοντερνιές.
Σ'αυτό το περιβάλλον αναπτύχθηκε το linux κοιτάζοντας πάντα στην κορυφή, δηλαδή στο unix, και όχι στις δευτεράντζες της apple και macindosh. Ξεκίνησε αρχικά σαν ένα minix που θέλει να γίνει SCO, ρίχνοντας βάρος δηλαδή στη δικτύωση, και έπεσε διάνα. Σε ένα pc των 250.000 δρχ (386, 486. αργότερα pentium) μπορούσε να τρέξει κανείς linux και να κινείται στο δίκτυο/διαδίκτυο σαν το ψάρι μέσα στο νερό. Την ίδια στιγμή τα windows 3.11 ανακάλυπταν το trumbet winshock και εμφανίζονταν δειλά στο δίκτυο ενώ η apple επωφελούταν από την αύξηση της έντυπης διαφήμισης. Όλο το παιχνίδι πλέον παιζόταν στη δικτύωση.
Η μόνη διαφορά του macOS με τα windows ήταν οι αλγόριθμοι μετατροπής χρωμάτων. Τα windows δυσκολεύονταν να διαχειριστούν τα χρώματα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ μέτριο σε σχέση με τα macintosh. Από την άλλη, τα windows έσπευδαν να υποστηρίξουν περισσότερα μηχανήματα ενώ τα mac περιορίζονταν στα του οίκου τους.

Τα εμπορικά λειτουργικά συνήθως αναπτύσσονται ως εξής:
Ενας καλός προγραμματιστής φτιάχνει τον κορμό του λογισμικού. Αμέσως εμφανίζονται κάποια αρπακτικά που χτίζουν γύρω του μια "εταιρία", δηλαδή μια κομπίνα η οποία έχει σαν στόχο να εκμεταλλευτεί τον καλό προγραμματιστή και να γεμίσουν τις τσέπες τους ορισμένα λαμόγια.
Ο καλός προγραμματιστής που αρχικά αφοσιώθηκε στη δουλειά του επειδή γουστάριζε, βλέπει ότι το πράγμα αρχίζει να σαπίζει και τα παρατάει. Η ιδέα του ήταν καλή αλλά δεν είναι ολοκληρωμένη. Τα αρπακτικά προσλαμβάνουν ένα πλήθος προγραμματιστών με κριτήριο το πόσα ζητάνε και όχι το τι μπορούν να προσφέρουν. Αυτοί, είτε είναι καλοί είτε όχι, εξαναγκάζονται να δουλεύουν με όρους για τους οποίους ποτέ δε ρωτήθηκαν και δεν έχουν λόγο. Στην καλύτερη περίπτωση θα γεμίσουν το project με τσιρότα και μπαλώματα όπου υπάρχει εμφανές πρόβλημα, έτσι ώστε να τρέξει στον υπολογιστή του αφεντικού-αρπακτικού στην προκαθορισμένη dead line.

Από την άλλη, έχουμε το GNU/Linux όπου ο προγραμματιστής που τα παράτησε (από το προηγούμενο παράδειγμα) βρίσκει τους φιλους του online, το συζητάνε, βλέπουν ότι είναι καλή ιδέα και θα βοηθήσει πολύ κόσμο, και το υλοποιούν, στο βαθμό που αυτό έχει ανταπόκριση. Αν π.χ. το gimp κάποια στιγμή σταματήσει να υπάρχει (ή αν το οικειοποιηθεί η oracle που το συνηθίζει), αυτό θα σημαίνει ότι δεν είχε ανταπόκριση. Ότι δεν έδινε δωρεές ο κόσμος, δεν υπήρχε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα του, δεν δήλωναν διαθεσιμότητα νεοι προγραμματιστές για να βοηθήσουν. Δεν το συγκρίνω συνεπώς με τα παραπάνω. Τα παραπάνω είναι εκείνα που μας πασάρουν, το linux είναι εκείνο που δημιουργούμε οι ίδιοι και τελικά εκείνο που μας αξίζει.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#40
τα μακ δεν ειναι αδικα τα προτιμωμενα απο επαγγελματιες. σταθεροτατα για αυτο που κανουν, ετοιμα για χρηση με το που τα βγαζεις απο το κουτι, εχουν ετοιμη τεχνικη υποστηριξη, και απλα δουλευουν. ουτε να πειραζεις ρυθμισεις, ουτε να αναρωτιεσαι τι θα γινει αν χαλασει. και επειδη ολα τα απλ ειναι το ιδιο ακριβως πραγμα, ειναι και πολυ πιο ευκολο για την τεχνικη υποστηριξη τους. μπορει για εμας να ειναι λοβοτομημενα κλικ-κλικ-οκ, αλλα μια εταιρια π.χ. αυτο ακριβως θελει για να ειναι χρηστικο απο τον οποιονδηποτε, και να μπορουν ολοι να λειτουργουν το ιδιο πραγμα, χωρις να υπαρχουν θεματα με ασυμβατοτητες, διαφορετικες εκδοσεις, κλπ

Ρε παιδιά έχετε δει τις αφίσες της Μέντια Μάρκτ στις στάσεις των λεωφορείων, παρουσιάζουν ψυγεία, πλυντήρια, μίξερ, ηλεκτρικές σκούπες, τηλεοράσεις, και μαζί Notebooks με Windows 10 φάτσα.

Λοιπόν ξέρετε τι σκέφτομαι κάθε φορά που βλέπω αυτή την αφίσα; Πως τα Windows (10), έχουν γίνει πια καταναλωτικά ηλεκτρονικά, Consumer Electronics δηλαδή. Που τα σερβίρουν μαζί με οικιακές συσκευές.

Και εδώ, ρε παιδί μου και παλιός παραθυράς να ήσουνα (οι πιο πολλοί είμαστε), λες "πω πω που έφτασε η κατάντια". Ξέρεις, σε άλλα χρόνια, ακόμα και τα Windows (και οι υπολογιστές βέβαια), δεν ήταν για τον καθένα, ήταν για μερακλήδες, χομπίστες, φοιτητές, η επί τούτου πιτσιρικάδες. Θέλω να πω, δεν ήταν ούτε καταναλωτικά, ούτε για την νοικοκυρά, ούτε για τον κάθε καταναλωτή.

Δεν ξέρω, μια απογοήτευση και τίποτα άλλο. Μια απέχθεια.
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)