Φασίστες
#21
Κάπως θα έπρεπε να σβήσει αυτή η συμπάθεια για τους αναρχικούς. Σημαντικό ρόλο σ'αυτό έπαιξε η υπόθεση της Μαρφίν και η επικοινωνιακή της εκμετάλλευση.

Προσωπικά βρισκόμουν στο σημείο που έγινε το ΦΟΝΙΚΟ λίγα λεπτά πριν, δίνοντας μάχη με τα ΜΑΤ μαζί με μια συνέλευση εργαζομένων. Αποχωρώντας προς την πλατεία Συντάγματος, στο σημείο είχαν μείνει ΜΟΝΟ οι ματατζήδες και δεν είχε πειραχτεί ακόμα η τράπεζα. Να μην τα πολυλογώ, η εκτίμησή μου είναι ότι πρόκειται για προβοκάτσια, μια εκδούλευση του παρακράτους που φώναζε προς την εξουσία "ειμαι κι εγώ εδώ, εμπιστευθείτε με".
Βέβαια η προβοκάτσια εκμεταλλεύτηκε τις ΔΙΚΕΣ μας πρακτικές, ενέργειες ανθρώπων που βρίσκονταν στη δική μας πλευρά του οδοφράγματος κι αυτό δεν το αρνούμαι. Από τη στιγμή που χάθηκαν ανθρώπινες ζωές μάλιστα απολογούμαι για την ευθύνη που μου αναλογεί.

Το γεγονός αυτό που στις συνειδήσεις μας δε μπορούσε να δικαιολογηθεί με τίποτα, ανέστειλε την έντονη δραστηριότητα του α/α κινήματος. Κι όταν λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια.

Οι μισάνθρωποι φασίστες εμφανίστηκαν σαν υπέρμαχοι της αξίας της ανθρώπινης ζωής, με κεράκια και λουλούδια έξω από τη Μαρφιν και το κίνημα που μπορούσε να τους τσακίσει παρακολουθούσε μουδιασμένο.

Debian, οι δικές μου σκέψεις και προβληματισμοί στην υπόθεση αυτή, είναι οι παρακάτω (θα ξεκινήσω με δύο άλλα παραδείγματα).

Λοιπόν, αν πας στη Σαντορίνη, στο σημείο που βυθίστηκε το Ση Ντάιαμοντ, οι Σαντοριναίοι θα σου πουν στην πλειοψηφία πως η πλοιοκτήτρια εταιρία φουντάρισε το πλοίο για να πάρει τις αποζημιώσεις που είχε ανάγκη. Μια κυρία, σαντορινιά, μου έδειχνε το σημείο, όταν είχα πάει στο νησί, και μου περιέγραφε πως ο πλοίαρχος το πήγαινε παράλληλα στην ακτή, και κοντά σε βράχια.
Και βεβαίως οι κάτοικοι είναι έξαλλοι, λόγω της υποθαλάσσιας ρύπανσης.

Επίσης, δεν είναι γνωστό τοις πάση, πως όταν ορισμένοι εφοπλιστές θέλουν να ξεφορτωθούν παλιό πετρελαιοφόρο το φουντάρουν για να πάρουν την ασφάλιση; Σου λέει, στο διαλυτήριο θα πάρουν τόσα, η ασφάλιση δίνει τόσα, τι συμφέρει; Λέει ο λαός, για να κάνει τον συνήγορο του διαβόλου.

Ακόμα, εγώ θυμάμαι τι έλεγαν οι Αθηναίοι όταν κάηκαν τα Μινιόν, Κατράντζος, Ατενέ, σε μία νύχτα, πρέπει να είχε γίνει το 1979; Λοιπόν, ΚΑΙ τα τρία μαγαζιά μαζί; Σύμπτωση πως το Μινιόν πήγαινε χάλια εκείνη την εποχή, και ήταν προ της πτώχευσης; Ας έλεγε η πολιτεία ότι ήθελε. Οι Αθηναίοι σου λέω τι έλεγαν; «Α στο διάολο ρε, πηγαίνανε χάλια, βρήκανε οι μάγκες τη λύση να τα ξεφορτωθούν».

Διότι μην μου πεις, και κανένας κάτοικος Αθήνας δεν έλεγε πως «αναρχικοί έκαψαν το Μινιόν, Κατράντζο και Ατενέ». Άσε που τότε δεν υπήρχαν κιόλας αναρχικοί! Ήταν τα χρόνια προς το τέλος της δικτατορίας, θυμάστε;

Και ερωτώ, αφού πήγαινε χάλια η Μάρφιν, και ήτανε φούσκα, ποιος αποκλείει στην σκέψη του πολίτη ότι οι ιδιοκτήτες…

Άσε και το άλλο. Ξέρουμε με τα γεγονότα πτώχευσης της Κύπρου με το Eurogroup, πως οι ρώσοι μεγιστάνες του πλούτου που είχαν τα λεφτά τους στην Κύπρο, και στην Μάρφιν Κύπρου, είχαν εξοργιστεί, και ακόμα και σε άρθρα εφημερίδων έγραφαν πως η Μόσχα έγινε έξαλλη. Και δεν εννοούμε την επίσημη πολιτική θέση της Μόσχας, αλλά την ανεπίσημη. Εξάλλου, οι ρώσοι δεν βοήθησαν με δηλώσεις στο Eurogroup, πράγμα που έδειχνε τον θυμό τους.

Αν λοιπόν οι ρώσοι μεγιστάνες του πλούτου, όπως σκέπτομαι, έχουν σίγουρες διασυνδέσεις με την ρωσική μαφία, τότε αποκλείετε το γεγονός της αντεκδίκησης των Ρώσων εκατομμυριούχων στη Μαρφίν; Στο στυλ, «Χάσαμε τα λεφτά μας στην Κύπρο, έτσι είστε, τώρα θα δείτε».

Όχι, σαν σκεπτόμενος πολίτης δεν θα καταπιώ το χάπι του «οι αναρχικοί κάψαν τη Μαρφίν» τόσο εύκολα, διότι οι αναρχικοί σαν άνθρωποι και σαν κίνημα, δεν στρέφονται κατά της ανθρώπινης ζωής. Είναι σαν την GreenPeaceκαι τους οικολόγους. Πόσα δικαστήρια, πόσα κυνηγητά έκαναν κυβερνήσεις στη GreenPeace; Πολλά.

Δεν ξέρω για το παρακράτος που λέτε, αυτά τα αντιλαμβάνομαι σαν διαπλεκόμενες μυστικές υπηρεσίες. Εγώ σαν πολίτης, ξέρω πως η Μαρφίν ήτο προ της πτωχεύσεως, και αυτό μου λέει κάτι.


Εσάς;
  Απάντηση
#22
Η εξέγερση -όπως κάθε εξέγερση- είχε ημερομηνία λήξης. Έτσι συμβαίνει πάντα με τις εξεγέρσεις, είτε μετασχηματίζονται σε επαναστάσεις είτε καταστέλλονται. Η εξέγερση αυτή κατεστάλη, όχι από τους μπάτσους αλλά από τα ΜΜΕ και την ακατάσχετη πλιατσικολογία.

Ναι, και εγώ αυτό είχα παρατηρήσει διαβάζοντας εφημερίδες και άρθρα, ήταν γεμάτα ειρωνικά σχόλια για τους αγανακτισμένους, και σκοπό είχαν να προκαλέσουν απέχθεια και ενοχές. Άλλο αν οι ενοχές αυτές είχαν βάση (ας πούμε ο Soul σε άλλη συζήτηση πιστεύει πως το "μαζί τα φάγαμε" ισχύει).

Άλλωστε δεν υπήρχε κάποια πολιτική δύναμη ικανή να μετασχηματίσει την οργή σε πρόταγμα και την εξέγερση σε επανάσταση.

Υπήρχαν λόγοι, νομίζω πως η ρήση "μαζί τα φάγαμε" βρήκε έδαφος και έπιασε. Και εσύ δεν πισετεύεις πω στην Έψιλον Έψιλον είχαν επιστρατευθεί επιστήμονες, κοινωνιολόγοι, επικοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, ως πληρωμένοι για να παρουσιάσουν λύσεις που θα εξέτρεπαν και θα έσβηναν τις αντιδράσεις; Μάλλον. Λεφτά έχουν πολλά, προσέλαβαν επιστήμονες πιστεύω.

Όντως δεν υπήρχε τότε πολιτική δύναμη για να ηγηθεί μιας αντίδρασης δυναμικά. Κάτι πήγαινε να κάνει η Αλέκα τότε με το "μην πληρώνετε τα χαράτσια" αλλά ούτε και σε αυτό ο κόσμος ακολούθησε. Το θέμα ήταν πως αν δεν πλήρωνες θα σου κοβόταν το ρεύμα. Ήταν ένας εκβιασμός.

Ακολούθησε η "αντιεξέγερση" όπως την ονομάσαμε, όπου η εξουσία εξοπλίστηκε νομοθετικά και επικοινωνιακά απέναντι στο ενδεχόμενο της εξεγερτικής εκτροπής.

Βράστα κι' άστα.

Άλλωστε είχε να εφαρμόσει τα μνημόνια που ζήσαμε αργότερα και η εξέγερση πήγε την εφαρμογή τους τουλάχιστο 2 χρόνια πίσω.

Ίσως ναι.
  Απάντηση
#23
itsok, post: 28937, member: 1880 είπε κι ελάλησε:ναι οι επιθεσεις σε τουρκοφωνους που ηθελαν να τους γκετοποιησουν οπως οι εβραιοι τους παλαιστινιους και το πραξικοπημα στο μακαριο που εγιναν απο τους χουντικους και τους κυπριους φασιστες, ηταν επειδη ο ιωαννιδης νομιζε οτι τα ειχε βρει με τους αμερικανους για να ριξουν το μακαριο και οτι η τουρκια δε θα επεμβει.
ο καραμανλης δε βρεθηκε προ τετελεσμενων, ειχε βαλει το χερακι του, σιγα μην εριχναν τη χουντα οι αμερικανοι χωρις να εχουν βρει τον αντικαταστατη του χεριου τους απο πριν. οταν λεμε οι αμερικανοι φροντισαν να μην επεμβει κανεις εννοουμε την παραπλανηση των χουντικων και το σαμποταζ στην καθυστερημενη αντιδραση του ελληνικου στρατου απο τους καραμανλικους. εγω εκει εχω καταληξει (και πολλοι αλλοι απο οτι φαινεται)

Δε μπορώ να πω ότι έχεις άδικο ούτε όμως και να συμφωνήσω. Σαν αγνωστικιστής αποδέχομαι μόνο όσα αποδεικνύονται και σαν χαοτικός υλιστής πιστεύω στο Ντάρμα, δηλαδή στην ευθύνη μου και στην ευθύνη του καθενός.
Τόσο ο Καραμανλής όσο και η χούντα με την ανοχή του κόσμου έκαναν όσα έκαναν. Ο Χίτλερ είχε πει σε μια ομιλία του "όσο μπορούσατε να με σταματήσατε δεν το κάνατε. Τώρα είναι αργά".

Ο Καστοριάδης έλεγε "κατηγορούμε τον καταπιεστή επειδή καταπιέζει και τον εκμεταλλευτή επειδή εκμεταλλεύεται. Θα έπρεπε μάλλον να κατηγορούμε εκείνους που δέχονται να τους καταπιέζουν κι εκείνους που δέχονται να τους εκμεταλλεύονται" (ελεύθερη απόδοση).
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#24
Το ευχάριστο είναι ότι η Ελληνική κοινωνία συνεχώς απομακρύνεται από όλες τις ανιαρές και ανούσιες αντιπαραθέσεις όπως Φα και αντιΦα, την ενδιαφέρει μόνο η ηρεμία της και ευημερία της κάτι που το τρέχων πολιτικό και ιδεολογικό σύστημα δεν της προσφέρει.

Κατά τα άλλα έχει βολευτεί στην μη αντίδραση γιατί σου λέει και να αντιδράσω έτσι πως τα έχουν κάνει το μόνο που θα πετύχω είναι να φάω το κεφάλι μου.
Οπότε σου λέει άστο να πάει όπως θέλει, αφού έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή θα καταρρεύσει μέσα στην δικιά του ανυπαρξία αυτό το σύστημα, όπου στο τέλος θα φαγωθούν μεταξύ τους και θα τελειώσουν μια και καλή.
Είναι η δύναμη της μη αντίδραση ή αλλιώς η θεωρία του ώριμου φρούτου που κάποια στιγμή θα πέσει από το δένδρο.

Η Ελληνική κοινωνία παρόλο που δεν έχει την εκπαίδευση άλλων ανεπτυγμένων κρατών, η σκληρή εμπειρία που έχει βιώσει την έχει ωριμάσει απίστευτα.
Την εποχή του smartphone, εμφυλιακά σενάρια δεν περνάνε και η Ελληνική κοινωνία όπως και άλλες θα στείλουν ιδεολογίες και συστήματα στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.
Κατά τα άλλα συνέχισε να λες τα δικά σου (debianass).
  Απάντηση
#25
@Χάρης
Ισχύει το ίδιο, δε μπορώ να καταλογίσω ευθύνες που δεν αποδεικνύονται. Οι ευθύνες της διοίκησης της τράπεζας είναι μεγάλες, αλλά δεν αποδεικνύεται ότι έβαλαν τη φωτιά μόνοι τους.

Όπως είπα βρισκόμουν εκεί λίγα λεπτά πριν το έγκλημα αλλά όχι τη στιγμή που κάηκε η τράπεζα. Το νέο το έμαθα ενώ βρισκόμουν στο Σύνταγμα και δεν το θεώρησα σημαντικό μέχρι που έμαθα για το θάνατο της Βιβής Ζούλια, του Νώντα Τσακάλη, της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και του 4ων μηνών εμβρύου της.

Η πορεία είχε συγκρουσιακά χαρακτηριστικά και ο κόσμος ήταν έξαλλος. Πρώτα περνούσαν τα σωματεία, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμια κλπ. Εγώ βρισκόμουν εκεί με μια συνέλευση εργαζομένων όπως είπα. Μετά από τα σωματεία ήταν κάτι φοιτητικοί σύλλογοι, μετά κάτι αριστεροί, ανταρσυες, μουλουδες και τέτοια. Από πίσω και σε αρκετή απόσταση βρισκόταν το αναρχικό μπλοκ που δεν πρόλαβε να περάσει γιατί έκλεισαν το δρόμο για τις πυροσβεστικές. Την ώρα της επίθεσης με μολότωφ πρέπει να περνούσαν τα αριστερά μπλοκ.

Δίπλα στην πορεία υπήρχαν ομάδες 2-3 παιδιών με μάσκες που έγραφαν συνθήματα. Περνώντας από τη Μαρφίν έγραψαν πάνω στη τζαμαρία "κάψτε με", πράγμα που έγραψαν και σε άλλες τράπεζες πριν. Εκείνη τη στιγμή βγήκε από στενό πίσω μας μια διμοιρία αγχωμένων ματατζήδων και πήγε να τους πιάσει δίπλα στην πορεία. Εκεί έχει ένα περίπτερο κι από πίσω είναι στενός ο χώρος. Τη στήσαμε λοιπόν 2 άτομα εκεί και λιανίζαμε τους ματατζήδες που δε μπορούσαν να εφορμήσουν ομαδικά. Από την άλλη πλευρά του περιπτέρου είχε αυτό το κάγκελο που δε μπορεί να πηδήσει ο ματατζής με τον εξοπλισμό, οπότε τους κρατούσαν άλλα 2 άτομα σχετικά εύκολα. Αυτή η σύγκρουση κράτησε το πολύ 1', οι ματατζήδες γύρισαν πίσω για να προσπαθήσουν να έρθουν από αλλού, κι εκεί φύγαμε και ξαναμπήκαμε στην πορεία. Τα παιδιά με τις μάσκες που έγραφαν έφυγαν στο Σύνταγμα και έγραφαν συνθήματα εκεί. Σε λίγο φτάσαμε κι εμείς και τους είδαμε. Σε κάποιο βίντεο που δείχνουν δήθεν τους δράστες, δείχνουν κάτι παιδιά με κουκούλες και μάσκες. Δε μπορώ να ξέρω αν ήταν οι συγκεκριμένοι, με κουκούλα και μάσκα μπορεί να κατέβει οποιοσδήποτε.
Οι ματατζήδες αμέσως μόλις φύγαμε επέστρεψαν και πέρασαν σε φκτ (φάλαγγα κατ'άνδρα) πίσω από το περίπτερο. Δεν ακολούθησαν την πορεία αλλά κάθησαν έξω από την τράπεζα, σαν να τη φυλούσαν.
Όπως φαίνεται αμέσως μετά έφυγαν. Μπορεί να είναι τυχαίο.

Απ'όσο είπαν οι υπάλληλοι που πρόλαβαν να φύγουν, η φωτιά είχε σβήσει και αρκετοί διαδηλωτές έσπαγαν τα τζάμια για να τους απεγκλωβίσουν. Εκτός των τριών όλοι οι υπόλοιποι βγήκαν. Ανάμεσα στους διαδηλωτές που βοήθησαν ήταν και άτομα με κουκούλα και μάσκες.
Αφού βγήκαν όσοι βγήκαν, κάποιος άδειασε ένα μπουκάλι με υγρό, προφανώς εύφλεκτο και η φωτιά ξαναφούντωσε. Τότε έγινε ότι έγινε.

Υπάρχει το ενδεχόμενο τα ίδια άτομα που έκαψαν την τράπεζα να βοήθησαν τους υπαλλήλους να βγούν για να την κάψουν αμέσως μετά χωρίς να σιγουρευτούν ότι βγήκαν όλοι. Υπάρχει και το ενδεχόμενο όλα να έγιναν βάσει σχεδίου. Εγώ πιστεύω το δεύτερο αλλά δε μπορώ να το αποδείξω με τα στοιχεία που έχω. Είναι προσωπική μου εκτίμηση.

Σε συνελεύσεις που έγιναν αργότερα η συντριπτική πλειοψηφία του χώρου ήταν έξω φρενών. Ορισμένοι κρατούσαν πιο ήπια στάση, του τύπου "και αν το έκανε δικός μας δεν το ήθελε". Ένα αρκετά εριστικό παρεάκι διατύπωσε την αντίληψη ότι "οι τράπεζες καίγονται. Ας το ξέρουν να μην κάθονται μέσα". Τότε σηκώθηκε κάποιος και τους έβρισε, καθώς την ώρα της πορείας τους είδε σε καφετέρια στα Εξάρχεια να πίνουν καφέ.
Δεν υπήρξε κανείς να στηρίξει πολιτικά την ενέργεια, και πως να τη στηρίξει αφού ήταν έγκλημα.
Αυτά είδα, αυτά αποδεικνύονται, αυτά ξέρω. Από κει και πέρα όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.

Για τα μαγαζιά που κάηκαν το '79 υπήρξαν αναλήψεις ευθύνης. Εκτός από ένα από αυτά (τον Κατράτζο;) που όπως είπαν αυτόπτες το έκαψαν οι μπάτσοι ρίχνοντας μέσα καπνογόνο ή κάτι τέτοιο.

Όταν μιλάω για πολιτική δύναμη που μπορεί να μετασχηματίσει την εξέγερση σε επανάσταση, το ξεκαθαρίζω, δεν εννοώ κανένα πολιτικό κόμμα, καμιά πολιτική οργάνωση, καμιά πολιτική συλλογικότητα, αριστερή, αυτόνομη ή αναρχική. Μιλάω πάντα για κοινωνικές ομαδοποιήσεις που μπορεί να εμπεριέχουν τον καθένα/μια. Όπως π.χ. το γυναικείο κίνημα και το οικολογικό κίνημα στη Ροζάβα. Όπως η CNT (=Εθνική Συνομοσπονδία Εργατών) στην Ισπανική επανάσταση.

Μια ελπιδοφόρα προσπάθεια στην οποία συμμετείχα ήταν η κατάληψη ΓΣΕΕ που είχε απευθύνει ταξικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους-ανέργους-φοιτητές.
[Εικόνα: 0__0_yeqd7w2.jpg]

Δυστυχώς δεν προχώρησε.

Οι πολιτικές οργανώσεις (ΑΚ, ΕΕΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ-μλ κλπ) που συμμετείχαν στην εξέγερση κράτησαν σχετικά αξιοπρεπή στάση πλην του συριζα. Ενώ αρχικά συμμετείχαν συριζαίοι, μετά τα γύρισαν και έδιναν πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης. Η Αλέκα Παπαρήγα είχε πεί "ο σύριζα χαιδεύει τ'αυτιά των κουκουλοφόρων", οπότε είχε βγεί το ανέκδοτο:
-Γιατί οι κουκούλες μας έχουν τρύπες στ'αυτιά;
-Για να μας τα χαιδεύει ο συριζα.

Από τότε μπορούσες να καταλάβεις που θα πήγαινε με το συριζα.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#26
Το ευχάριστο είναι ότι η Ελληνική κοινωνία συνεχώς απομακρύνεται από όλες τις ανιαρές και ανούσιες αντιπαραθέσεις όπως Φα και αντιΦα, την ενδιαφέρει μόνο η ηρεμία της και ευημερία της κάτι που το τρέχων πολιτικό και ιδεολογικό σύστημα δεν της προσφέρει.

Κατά τα άλλα έχει βολευτεί στην μη αντίδραση γιατί σου λέει και να αντιδράσω έτσι πως τα έχουν κάνει το μόνο που θα πετύχω είναι να φάω το κεφάλι μου.

Ασύνορο πιστεύω πως μέχρι τώρα ναι, υπήρχαν ίσως και λόγοι, όπως ένα μέρος να είχε καταθέσεις η ιδιοκτησίες. Όμως, καθώς τα πράγματα στενεύουν, αν γίνει το πρώτο κούρεμα, αν λέω, και αν προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, τότε αυτά τα δύο ξεκινούν να θίγονται. Και εκεί πιστεύω πως αντιδράσεις θα υπάρξουν, δεν ξέρω με ποια μορφή.

Οπότε σου λέει άστο να πάει όπως θέλει, αφού έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή θα καταρρεύσει μέσα στην δικιά του ανυπαρξία αυτό το σύστημα, όπου στο τέλος θα φαγωθούν μεταξύ τους και θα τελειώσουν μια και καλή.

Όχι μόνο το θα φαγωθούν μεταξύ τους, αλλά πλέον το σύστημα θα μπλοκάρει (System Shock 2 που λένε οι gamers).

Γιατί θα μπλοκάρει η αγορά εντελώς, δεν θα μπορεί πλέον αυτό το πράγμα να λειτουργήσει. Πιστεύεις εσύ πως αν φτάσει το ΔΝΤ / ΕΕ να επιβάλλει μισθούς των 300 Ε θα εξακολουθήσει να λειτουργεί η κοινωνία; Μα μόνο για το φαγητό, αν υπολογίσεις τρως δύο σουβλάκια το μεσημέρι και δύο το βράδυ, θες 10 Ε περίπου, άρα 10 * 30 ημέρες ίσον 300 Ε μόνο για να φας τυρόπιτες η σαντουιτσάκια. Και σε πόσον καιρό θα αρρωστήσεις από αυτή την διατροφή;

Είναι η δύναμη της μη αντίδραση ή αλλιώς η θεωρία του ώριμου φρούτου που κάποια στιγμή θα πέσει από το δένδρο.

Ασύνορο, ξέρεις τι φοβάμαι, μήπως μέχρι να πέσει το φρούτο, εμείς τα κακαρώσουμε; Λέω τώρα.

Η Ελληνική κοινωνία παρόλο που δεν έχει την εκπαίδευση άλλων ανεπτυγμένων κρατών, η σκληρή εμπειρία που έχει βιώσει την έχει ωριμάσει απίστευτα.

Καλά θα ήταν να είχε ωριμάσει την εποχή που σπρώχνονταν τα δάνεια...τέλος πάντων για να δούμε...

Την εποχή του smartphone, εμφυλιακά σενάρια δεν περνάνε και η Ελληνική κοινωνία όπως και άλλες θα στείλουν ιδεολογίες και συστήματα στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

...

Κατά τα άλλα συνέχισε να λες τα δικά σου (debianass).

Τα μηνύματα του Debian είναι ενημερωτικά από ιστορική άποψη.
  Απάντηση
#27
Μια ελπιδοφόρα προσπάθεια στην οποία συμμετείχα ήταν η κατάληψη ΓΣΕΕ που είχε απευθύνει ταξικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους-ανέργους-φοιτητές.
Δυστυχώς δεν προχώρησε.

Οι πολιτικές οργανώσεις (ΑΚ, ΕΕΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ-μλ κλπ) που συμμετείχαν στην εξέγερση κράτησαν σχετικά αξιοπρεπή στάση πλην του συριζα. Ενώ αρχικά συμμετείχαν συριζαίοι, μετά τα γύρισαν και έδιναν πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης. Η Αλέκα Παπαρήγα είχε πεί "ο σύριζα χαιδεύει τ'αυτιά των κουκουλοφόρων", οπότε είχε βγεί το ανέκδοτο:
-Γιατί οι κουκούλες μας έχουν τρύπες στ'αυτιά;
-Για να μας τα χαιδεύει ο συριζα.

Από τότε μπορούσες να καταλάβεις που θα πήγαινε με το συριζα.

Ρε Debian, το βασικό είναι για τον λαό, τον κόσμο που υποφέρει, το κοινωνικό αυτό μέρος που έχει πρόβλημα, να βρει έναν τρόπο αντίδρασης που θα φέρει ένα αποτέλεσμα. Αυτός ο τρόπος αντίδρασης, σκέφτεται ο κόσμος, να μην έχει επιπτώσεις στην προσωπική του ζωή. Να μπορεί να κάνει κάτι, χωρίς κίνδυνο.

Θα μου πεις, ξέρεις δε γίνεται, δεν γίνεται αντίδραση χωρίς ρίσκο. Όμως αν σκεφτείς πως υπάρχουν τρόποι:

1. Γενικευμένο μποϊκοτάζ καταναλωτικών προϊόντων. Τουλάχιστον όσων μπορούμε, βέβαια δεν έχει μείνει και καθόλου αγοραστική δύναμη, αλλά αν ο κόσμος το πετύχει, τότε δημιουργείται μια δύναμη πίεσης από τα κάτω. Είναι αλήθεια, πως ελεύθεροι επαγγελματίες θα κλονιστούν, μα είναι ένας βασικός τρόπος άμυνας για τον κόσμο.

2. Να μην αφήνουν χρήματα σε λογαριασμούς, για να ασκείται μια πίεση από τον λαό. Προσωπικά παίρνω τον χαμηλό μισθό, και τον ξοδεύω στα εντελώς βασικά. Απλώς δεν αφήνω τίποτα, κάτω από μερικά λεπτά.

3. Γενική απεργία διαρκείας. Είναι ένα γεγονός που θα πιέσει.

4. Υπεύθυνη στάση στις εκλογές. Να συμμετάσχει ο κόσμος, και να επιλέξει λύσεις αυστηρά anti. Η γνώμη μου είναι τούτη, με αποχή, άκυρο, λευκό, συνεχίζεται η ιστορία αυτή με αναγωγή. Όμως, με υπεύθυνη anti ψήφο, ο λαός παίρνει ξανά τα πράγματα στα χέρια του.

Είναι αλήθεια και πως το ΚΚΕ, έχει κάπως, λίγο η πολύ, απογοητεύσει, στο σημείο που δεν φαίνεται αποφασισμένο να προτείνει και να στηρίξει την γενική απεργία διαρκείας, η το γενικό μποικοτάζ.

Εν πάση περιπτώσει οι σκέψεις μου είναι αυτές, σωστές, λανθασμένες, δεν ξέρω, κρίνετε και εσείς, πείτε γνώμη. Εκτός πλέον και αν ο λαός, ο κόσμος, το θέλει αυτό το σύστημα, θέλει δηλαδή την Έψιλον Έψιλον, και τους τοκογλύφους δανειστές, η θέλει διασωσμένες τις τράπεζες που κατάσχουν σπίτια, λογαριασμούς, και έσπρωχναν τα δάνεια με δόλο. Όπως και τις Ηνωμένες Πολιτείες τα στεγαστικά υψηλού ρίσκου. Αν ένα μεγάλο μέρος του λαού τα θέλει αυτά, τι να κάνεις, πας πάσο. Λες, εγώ είμαι φτωχομπινές, θα πεθάνω φτωχομπινές.

Ρε παιδιά, εγώ θυμάμαι το αναρχικό κίνημα από την δεκαετία 80, όλα αυτά, τα Εξάρχεια, τα βλέπαμε τότε στις ασπρόμαυρες τηλεοράσεις. Κάναν κάτι ουσιαστικό οι αγώνες αυτοί; Αφού θέριεψε το σύστημα, οι τοκογλύφοι, το ευρώ, η ευρωλιγουρία, τα χτισίματα των ακινήτων, τα δάνεια, οι μοδάτοι, οι τρέντυ, η βλακειάδα.

Τέλος πάντων, μάλλον είμαι ένας συμβιβασμένος και εγώ.
  Απάντηση
#28
@debianass
ο καραμανλης (ο οποιος ενας φιλοδοξος πολιτικος ηταν, που ειχε κερδισει συμπαθεια ως υπουργος δημοσιων εργων παλιοτερα) ειπε «η κυπρος κειται μακραν», δηλαδη τι παει να πει η κυπρος βρισκεται μακρια μας;
γιατι ο αραπακης και ο παπανικολαου εμειναν στις θεσεις τους;
οπως και να εχει μπορει ο καθενας να ψαχτει, κατι θα βρει
θα συμφωνησω με αυτο που ειπες πριν οτι οσο πιο εμπειρος στον επεκτατισμο ειναι καποιος τοσο πιο ιδανικους κομπραδορους και υποτακτικους βρισκει , αλλά για μενα αυτο το ρολο τον επαιξε ο καραμανλης οσον αφορα τους αμερικανους, οι χουντικοι ηταν οι χρησιμοι ηλιθιοι.
  Απάντηση
#29
@Χάρης

1. Σχετικά με τις απαντήσεις σου στο φορουμ, ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιείς το quote. Πατάς "Απάντηση" κάτω δεξιά και σου εμφανίζει στην απάντηση που θα στείλεις το κείμενο του συνομιλητή σου μέσα σε quote tags. Αν τώρα θέλεις να το σπάσεις σε αποσπάσματα, είναι εύκολο να το κάνεις με copy/paste και edit.
Η διαφορά είναι ότι οι χρήστες που έχουν επιλέξει να μη διαβάζουν τα κείμενα κάποιου άλλου χρήστη, με το quote δε θα τους εμφανίζονται και επιπλέον, ο χρήστης που απευθύνεσαι βλέπει στις ειδοποιήσεις του ότι έχεις κάνει quote το κείμενό του.

2. Οι τρόποι αγώνα που προτείνεις (εκτός της γενικής απεργίας) ονομάζονται "πολιτική ανυπακοή", μια τακτική που είχε προταθεί από τον Henry David Thorreau. Αλλά ακόμα και η πολιτική ανυπακοή δεν είναι χωρίς ρίσκο. Αν π.χ. δεν πληρώσεις σήμερα τους λογαριασμούς σου, το τρομοκράτος θα δεσμεύσει το ΑΦΜ σου και δε θα μπορείς να κάνεις καμιά νόμιμη συναλλαγή που χρειάζεται ενημερότητα, όπως π.χ. να αγοράσεις ή να πουλήσεις κάποιο αυτοκίνητο ή κάποιο ακίνητο. Ακόμα κι αν θέλεις να κάνεις πολιτικό/θρησκευτικό γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης με την/τον σύντροφό σου, χρειάζεσαι φορολογική ενημερότητα. Επιπλέον μπορεί να σου δεσμεύσει τον τραπεζικό λογαριασμό και να σου αρπάξει όσα χρωστάς με ή χωρίς τη συναίνεσή σου.
Αυτό με τις εκλογές προυποθέτει ότι αποδέχεσαι την αντιπροσώπευση. Τι επιλογές έχει όποιος δεν αποδέχεται την αντιπροσώπευση και δεν εκχωρεί σε κανέναν το δικαίωμα να μιλά ή να δρα για λογαριασμό του; Μάλλον η... εκ-λογική "δημοκρατία" δεν έχει φτιαχτεί γι αυτόν. Έχει φτιαχτεί για όσους θέλουν να τάζουν λαγούς με πετραχείλια μέχρι να πάρουν το χρίσμα της αντιπροσώπευσης και κανείς να μην τους ελέγχει, όπως ακριβώς στη μοναρχία.Τι επιλογές έχει εκείνος που ποτέ δε ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την αντιπροσώπευση, με τους εκλογικούς νόμους, με την κοροιδία του κόσμου ότι δήθεν έχει λόγο στις εξελίξεις; Καμία θεσμική επιλογή. Επόμενο είναι να στρέφεται σε μη-θεσμικές λύσεις.
Επιπλέον, οι εκλογές απευθύνονται σε όσους εντοπίζουν το εκάστοτε πρόβλημα στην πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης. Τι γίνεται όμως εαν κάποιος το εντοπίζει, όχι σε πολιτικό αλλά σε πολιτειακό επίπεδο; Αν δηλαδή πιστεύει ότι δε μπορει να βρεθεί λύση μέσα στο παρόν πολιτικό σύστημα, μέσα σε κρατικό πλαίσιο, υπό την εξουσία κάποιου ή κάποιων;
Σ'αυτές τις περιπτώσεις καμιά από τις παραπάνω προτάσεις δε δίνει λύση.
Ακόμα και η γενική απεργία η οποία θα συμφωνήσω ότι μπορεί να πιέσει, δε θέτει πολιτειακό ζήτημα.

Τόσο η δικτατορία όσο και η δημοκρατία μπορούν να παρομοιαστούν με κάποιο κλουβί όπου κάποιος άλλος ορίζει τα όρια του τι μπορείς να κάνεις. Ο χώρος μέσα στο κλουβί της δημοκρατίας είναι μεγαλύτερος από αυτόν της δικτατορίας και έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις αν θα φας σκατά ή εμετούς. Στη δικτατορία μικρότερος και τρως υποχρεωτικά σκατά. Αυτή είναι η διαφορά.
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#30
debianass, post: 28977, member: 1803 είπε κι ελάλησε:@Χάρης

1. Σχετικά με τις απαντήσεις σου στο φορουμ, ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιείς το quote. Πατάς "Απάντηση" κάτω δεξιά και σου εμφανίζει στην απάντηση που θα στείλεις το κείμενο του συνομιλητή σου μέσα σε quote tags. Αν τώρα θέλεις να το σπάσεις σε αποσπάσματα, είναι εύκολο να το κάνεις με copy/paste και edit.
Η διαφορά είναι ότι οι χρήστες που έχουν επιλέξει να μη διαβάζουν τα κείμενα κάποιου άλλου χρήστη, με το quote δε θα τους εμφανίζονται και επιπλέον, ο χρήστης που απευθύνεσαι βλέπει στις ειδοποιήσεις του ότι έχεις κάνει quote το κείμενό του.
Πετάγομαι για να πω σχετικά με αυτό ότι στο καινούργιο forum ενδεχομένως να έχουμε και λειτουργία mention, η οποία θα εμφανίζει ειδοποίηση όταν αναφέρεται το όνομα κάποιου, ώστε να αξιοποιήσουμε και το «@username». Με την προϋπόθεση πάντα ότι θα δουλέψει σωστά στις δοκιμές.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Δικτυακή παρότρυνση από φασίστες για κάψιμο στρατοπέδου προσφύγ Hellena 4 2.097 05.03.2016 14:51
Τελευταία Ανάρτηση: orthologistis

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)