Καλησπέρα να ρωτήσω αν και πρέπει να είναι δύσκολο.
Το τελευταίο καιρό ασχολούμαι με τον υποτιτλισμό .
Μπήκα σε μια ομάδα υποτιτλισμού και υποτιτλίζουμε σειρές .
Σε γενικά πλαίσια αυτές οι υποτιτλίστηκες ομάδες ( Όλες ) , αντιμετωπίζουν το εξής πρόβλημα.
Τους αλλάζουν η σβήνουν τα Credits ( δηλαδή ποια ομάδα , ποίοι άνθρωποι και ποιο σίτε έκανε την μετάφραση ).
Υπάρχει κάποιος τρόπος να κλειδώνει το str ?
Να κλειδώνει αλλά να μπορεί ο θεατής να παρακολουθεί την ταινία.
Ξέρω ότι είναι ίσως λάθος μου να το ποστ άρω εδώ αλλά ίσως έχετε ακούσει κάτι ποιος ξέρει .
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας .
Θα σε απογοητεύσω αλλά δεν υπάρχει τρόπος. Είναι απλά αρχεία κειμένου και ο σκοπός τους είναι να διαμοιράζονται. Δε μπορείς να τους κάνεις κάτι ώστε να μη δέχονται επεξεργασία αλλά ταυτόχρονα να είναι αναγνώσιμα από τις εφαρμογές των τρίτων. Με δεδομένο επίσης ότι η δραστηριότητα είναι «παράνομη», δε μπορεί να υπάρξει και κάποιου είδους άδεια χρήσης.
Η εξαπάτηση είναι, δυστυχώς, μέσα στο παιχνίδι του ελεύθερου διαμοιρασμού και δε μπορεί να σταματήσει παρά μόνο αν υπάρχει υγιής κουλτούρα και αλληλοσεβασμός. Εδώ βλέπεις ότι ακόμα και από ιστοσελίδες που έχουν σαφείς και νομικά έγκυρους όρους χρήσης κλέβεται υλικό, στα .srt θα κολλήσουν;
Αυτό που κάνουν κάποιες ομάδες υποτιτλισμού ώστε να αναγνωρίζουν την αντιγραφή είναι να βάζουν σε τυχαία σημεία κάποιες λέξεις ή χαρακτήρες. Δε σταματάει την αντιγραφή όμως και είναι και ενοχλητικό για τους θεατές.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου , είπα να ρωτήσω ανθρώπους που ξερουν περισοτερα απο εμενα αλλα σε πιστευω , καλο βραδυ .
29.07.2018 04:33
(Αυτή η ανάρτηση τροποποιήθηκε τελευταία: 29.07.2018 04:39 από Soulrain.)
Στεγανογραφίας βρε, όχι στενογραφίας. Η στενογραφία είναι μέθοδος γρήγορης γραφής.
Έχω όμως την εντύπωση ότι ή εγώ δεν έχω καταλάβει τι θέλεις να κάνεις ή εσύ δεν έχεις καταλάβει τι κάνει αυτό που βρήκες. Θέλεις να μην αντιγράφουν τους υπότιλους που φτιάχνεις και να τους πλασάρουν για δικούς τους, σωστά; Πες ότι εγώ βρήκα ένα δικό σου .srt. Πώς θα με εμποδίσει αυτό που δείχνεις να το αντιγράψω; Copy-paste μπορώ να κάνω, οι θεατές δε θα βλέπουν το κρυφό σου μήνυμα και δε θα το δω ούτε κι εγώ. Που και να το έβλεπα δηλαδή, δε θα με συγκινούσε εφόσον έκλεψα ήδη τη δουλειά σου.
Η στεγανογραφία δεν είναι κάτι σαν watermark ή κάτι τέτοιο. Είναι απλά ένας τρόπος για να ανταλλάσσεις κρυφά μηνύματα.
Είναι πολύς κόπος για το τίποτα. Εγώ σε καταλαβαίνω αλλά για να αποδείξεις ότι είναι δική σου δουλειά, πρέπει να κάτσεις να φτιάξεις βίντεο όπου θα κατεβάζεις το κλεμμένο .srt και θα χρησιμοποιείς μετά το πρόγραμμα για να εμφανιστεί το κρυμμένο μήνυμα. Και όλο αυτό γιατί; Οι 9 στους 10, δυστυχώς, είναι μαζικοί καταναλωτές και δεν τους ενδιαφέρει καν ποιος έφτιαξε τους υπότιλους για να πεις ότι τουλάχιστον θα πάψουν να τους κατεβάζουν από ομάδες που κλέβουν.
Για να κάνω και λίγο το συνήγορο του διαβόλου, εσύ μεταφράζεις εξ ακοής;
Από τη στιγμή που διαθέτεις κάτι ελεύθερα, η κλοπή είναι μέσα στο παιχνίδι. Άσχημο μεν αλλά έτσι είναι. Αλλιώς θα έπρεπε να φτιάχνεις ζιπαρισμένα αρχεία και να σου ζητάνε όλοι κωδικό, αλλά αυτό δεν είναι «ελεύθερα». Άλλωστε, δεν το κάνεις για να γίνεις διάσημος, σωστά; Τώρα αν είσαι από εκείνους που φτιάχνουν υπότιτλους για να προσφέρουν υποτίθεται αλλά δέχονται και διαφημίσεις άμα λάχει, πάει αλλού το πράγμα.
Credits βάζετε για τους Αγγλικούς υπότιτλους; Το λέω γιατί πολλοί παραπονιούνται όπως εσύ αλλά δεν αναφέρουν καν αυτούς που έφτιαξαν το Αγγλικό πρωτότυπο.