alias για το sudo kate
#1
Επειδή έχουμε ζήτημα με το άνοιγμα του dolphin ως υπερχρήστες ψάχνω λύσεις για να αποκαταστήσω τη συνήθη μου καθημερινότητα.
Βασικά δεν έχω δοκιμάσει το krusader λόγω κολλήματός μου να τα κάνει όλα ο dolphin που μου αρέσει.
Ευτυχώς μπορείς να ανοίξεις ένα αρχείο στο /etc ας πούμε, να το αλλάξεις και να πατήσεις αποθήκευση και τότε σου ζητάει απλά τον κωδικό και τελειώνεις τη δουλειά σου μια χαρά. (Το θέμα είναι ότι θέλω να επικολλήσω στο /usr/bin ας πούμε ένα εκτελέσιμο.
Αλλά και γι αυτό βρήκα λύση. Φτιάχνω ένα φάκελο στο home μου και τον βάζω στο PATH.)

Λοιπόν έχω κάνει ένα alias
Κώδικας:
alias rkate='SUDO_EDITOR=kate sudoedit'

 
και έδωσα και

Κώδικας:
source ~/.bashrc


Με αυτόν τον τρόπο ανοίγω αρχεία συστήματος όπως με sudo kate.
Όταν πληκτρολογώ τα πρώτα γράμματα με το TAB δεν συμπληρώνει. ΟΚ βλακεία που το περίμενα, θα πρέπει να είναι στο
Επίσης την εντολή SUDO_EDITOR=kate sudoedit μπορώ να την βάλω στο μενού του dolphin;
  Απάντηση
#2
Ποτέ και για κανένα λόγο δε θα πειράζεις τίποτα στο /usr/bin. Αν προσπαθείς να εγκαταστήσεις κάτι που είναι σωστό, θα πάει μόνο του εκεί που πρέπει να πάει. Αν, αντίθετα, ακολουθείς την κάθε μ... που διαβάζεις στο internet, θα σου μείνει το PC στο χέρι.

Επίσης το Kate δεν έχει καμία δουλειά με την επικόλληση. Είτε επεξεργάζεσαι αυτό που θέλεις και κατά την αποθήκευση θα σου ζητήσει κωδικό είτε φτιάχνεις ένα νέο αρχείο, γράφεις ό,τι θέλεις και μετά το μεταφέρεις με

Κώδικας:
sudo cp /to/arxeio /o/fakelos/pou/paei

Ή καλύτερα πάρε το συνημμένο που βάζω και ρίξ' το στο $HOME/.local/share/kservices5/ServiceMenus/. Θα έχεις μετά ένα μενού για root αντιγραφή/μετακίνηση/διαγραφή.


Συνημμένα Αρχεία
.desktop   rootactions.desktop (Μέγεθος: 837 bytes / Λήψεις: 17)
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#3
Συμφωνώ με αυτό που λες. Όχι δεν βλέπω από το ίντερνετ ότι κάνω στο PC. Δικές μου ιδέες. Βασικά με τους υπερπλοηγητές πείραζα στα γρήγορα κανένα grub.cfg (εντάξει ξέρω. Αλλά έχω πολλά λειτουργικά, με τς φωτογραφίες μας στην επιλογή μενού και παρακάμπτω τα /etc/default και ανανεώσεις, γιατί γράφει ένα καινούργιο cfg που δεν θα είναι όπως θέλω. Βασικά μπαίνει ένα καινούργιος πυρήνας 
στη Σούσι ας πούμε (της μικρής) αλλά στο MBR είναι γραμμένος ο grub του mint (της μαμάς). Ε άνοιγα τον Υπέρντόλφιν και πήγαινα
σε κείνο το partition του μιντ κι απλά άλλαζα το 15.26 σε 15.28 ας πούμε και τέλος.
Στο /usr/bin μόνο το xwinwrap είχα επικολλήσει. Αντί να το εγκαθιστώ έχω το bin του και δουλεύει παντού. Απλά δεν έχω εμπεδώσει τη φάση του PATH και θα μπορούσα να φτιάξω αυτό που είπα, που τελικά το έφτιαξα και τώρα το ξέρω.
Κάτι άλλο που πείραζα ήταν τα αρχεία του motion γιατί έβαζα και δεύτερη κάμερα κι όταν έπιανε κίνηση εκτελούσα μια εντολή που του όριζα. Αυτά ε;iναι στο /etc.

Τώρα ΟΚ με κειμενογράφους. Με το σκριπτάκι σου μπορώ τώρα και να σβήνω και να αντιγράφω (ακριβώς για να μην το κάνω με κονσόλα είναι το θέμα)

Μια χαρά δουλεύει αυτό που μου δωσες.

Πάλι σ' ευχαριστώ  Peng_hura
  Απάντηση
#4
Αν έχεις έτοιμο binary, κανονικά τρέχει από οπουδήποτε το βάλεις. Αλλά για να μην πειράζεις τις «συστημικές» τοποθεσίες, οτιδήποτε δεν εγκαθιστάς μέσω του package manager βάζε το στο /usr/local/bin. Δε χρειάζεται ούτε να πειράξεις το PATH ούτε τίποτα.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Alias για κρύψιμο και κλείδωμα φακέλων [Linux] constantinos 0 843 15.04.2013 21:47
Τελευταία Ανάρτηση: constantinos

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)