Ο Γουίνυ το αρκουδάκι "τρομοκράτης" για την Κινεζική κυβέρνηση
#1
Σίγουρα η κινέζικη εξουσία δεν πρωτοπορεί στην εφαρμογή του αδιανόητου. Τόσο στις ευρωπαικές όσο και στις αμερικανικές χώρες γινόμαστε πολύ συχνά μάρτυρες τραγελαφικών νόμων που απαγορεύουν π.χ. την καλλιέργεια φυτών, την ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσιους χώρους και ιστοχώρους, την ποινικοποίηση "παστίτσιων" και άλλα πολλά γελοία και αναξιοπρεπή κατορθώματα από πλευράς της.
Το νέο κατόρθωμα ωστόσο της κινεζικής κυβέρνησης προκαλεί αίσθηση. Ο "τρομοκράτης" αυτή τη φορά δεν είναι άλλος από το συμπαθέστατο αρκουδάκι Γουίνυ, γνωστό όχι μόνο στους μικρούς αλλά και στους μεγαλύτερους αφού η μυθοπλασία του μετράει αρκετά χρόνια.
Οι μανδαρίνοι του Πεκίνου δεν έχουν αιτιολογήσει επαρκώς την απόφασή τους να απαγορεύσουν την ταινία "Κρίστοφερ Ρόμπιν" με ήρωα τον Γουίνυ. Μια ματιά όμως στο κινέζικο διαδίκτυο αρκεί για να καταλάβουμε το γελοίο της υπόθεσης.

Όπως συνέβαινε με τις γελοιογραφίες των πραξικοπηματιών της 21 Απριλίου που ποινικοποιούνταν στη χώρα μας επειδή εξευτέλιζαν τους χουντικούς, έτσι και στην Κίνα η μορφή του Γουίνυ έχει επιστρατευτεί για να καταδείξει τη γελοιότητα του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπινγκ.
Εκατοντάδες μιμίδια σαν τα παρακάτω κυκλοφορούν στα μπλογκς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας παρομοιάζοντας το Κινέζο πρόεδρο με το "χαζό αρκουδάκι" Γουίνυ.

[Εικόνα: 2400.jpg?w=300&q=55&auto=format&usm=12&f...ee5642d937]
Εδώ που τα λέμε η ομοιότητα είναι εμφανής

[Εικόνα: TIGGER_2590531b-1.jpg]
Ο Γουίνυ και ο Τίγρης!!

[Εικόνα: 9117c37f_1c9b_4451_9cb0_4ab425b7420e.jpg]
Ο Γουίνυ με τον πάντα μελαγχολικό γαιδαράκο Γκαρή!


Όσο γελοίο κι αν μας φαίνεται, οι παραπάνω εικόνες (και πολλές άλλες) διώκονται δια ροπάλου από το κινεζικό διαδίκτυο ενώ οι δημοσιευτές τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες αν εντοπιστούν.
Για τους παραπάνω λόγους το συμπαθές αρκουδάκι έχει γίνει σύμβολο αντίστασης για τους κινέζους. Και το σημαντικότερο, ξεσκεπάζει τη γελοιότητα όσων μας κυβερνούν, στην Κίνα και παντού!

[Εικόνα: Pooh.jpg]
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση
#2
Σημείωση γιατί δεν έχω προλάβει να γράψω τα κατεβατά της βοήθειας: όποια εικόνα δεν είναι https δε θα εμφανίζεται. Ευνόητο το γιατί. Επίσης καλό θα ήταν να μην κάνετε hotlink εικόνες από άλλες ιστοσελίδες. Αν κάτι είναι σημαντικό να παραμείνει, προσθέστε το ως συνημμένο. Αν δεν είναι σημαντικό, θα βρούμε μια-δυο ασφαλείς υπηρεσίες για να ανεβαίνουν εκεί.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#3
(08.08.2018 18:17)Soulrain είπε κι ελάλησε: Σημείωση γιατί δεν έχω προλάβει να γράψω τα κατεβατά της βοήθειας: όποια εικόνα δεν είναι https δε θα εμφανίζεται. Ευνόητο το γιατί. Επίσης καλό θα ήταν να μην κάνετε hotlink εικόνες από άλλες ιστοσελίδες. Αν κάτι είναι σημαντικό να παραμείνει, προσθέστε το ως συνημμένο. Αν δεν είναι σημαντικό, θα βρούμε μια-δυο ασφαλείς υπηρεσίες για να ανεβαίνουν εκεί.

OK, πληροφοριακά τα ανέβασα στο https://el.imgbb.com/
СМЕРТЬ НАСИПЬИКАМ ТРУДЯШИХСЯ
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Η τουρκική κυβέρνηση μπλόκαρε την πρόσβαση στο Tor matthew 3 1.319 30.12.2016 16:53
Τελευταία Ανάρτηση: mikeius666p
  Mια διαρροή για την ελληνική κυβέρνηση [που δεν καταλάβαμε] Maria Afentouli 0 1.346 03.08.2015 00:10
Τελευταία Ανάρτηση: Maria Afentouli

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)