Που πάνε τα λειτουργικά συστήματα όταν «πεθαίνουν»;
#1
   

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα Windows και το macOS, ανακαλύπτοντας την τελευταία δεκαετία και το Linux, τα λειτουργικά συστήματα που υπάρχουν και έχουν αναπτυχθεί εδώ και 50 χρόνια είναι περισσότερα απ' όσα μπορείτε να φανταστείτε.
Ορισμένα εξ' αυτών εξακολουθούν να υπάρχουν και να αναπτύσσονται είτε από χόμπι και μεράκι, είτε για εκπαιδευτικούς σκοπούς, χωρίς να λείπουν και προτάσεις, όπως για παράδειγμά, αυτή του FreeBSD που προσπαθούν να παρουσιάσουν κάτι σαν εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα.

Όπως επίσης είναι ευνόητο, όλα αυτά τα 26 χρόνια ανάπτυξης του Linux έχουν παρουσιαστεί αναρίθμητες διανομές, αφήνοντας η κάθε μια το δικό της στίγμα. Άλλες γράψανε την δική τους ιστορία, άλλες περάσανε αδιάφορες και καλά κάνανε, άλλες αδικηθήκανε.

Τι έγιναν όμως όλες αυτές οι διανομές και τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα που υπήρξανε εδώ και τόσες δεκαετίες;

Ας πούμε, πως κατά κάποιον τρόπο «πεθάνανε» ακολουθώντας τον κύκλο τους όσο σύντομος ή μεγάλος και αν ήταν αυτός.
Για να μην περάσουν λοιπόν στην λήθη του χρόνου, δημιουργήθηκε ένα δικτυακό «μουσείο» για αυτά τα λειτουργικά συστήματα που τελειώσανε τον κύκλο τους.
Ένα μουσείο που κατά κύριο λόγο περιλαμβάνει UNIX based λειτουργικά συστήματα, BSD, DOS, Solaris και άλλες ανεξάρτητες τεχνολογίες και Linux διανομές, κατά κύριο λόγο OpenSource ή / και freeware και τέλος πάντων να έχουν μια άδεια χρήσης που να επιτρέπει τον διαμοιρασμό και την λήψη τους. Αυτό επειδή προτιμούνται αυτά τα οποία άσχετα αν η ανάπτυξή τους έχει σταματήσει χρόνια, να έχουν κάποιο ISO ή άλλη μορφή για download (κατά το δυνατόν πάντα).

Για το καθένα από αυτά, δίνει στοιχεία για το πότε ξεκίνησε και σταμάτησε, από ποιους δημιουργήθηκε και όποια άλλα τυχόν γνωστά στοιχεία υπάρχουν για την ιστορία του καθενός, συνοδευόμενο και από κάποιο screenshot του λειτουργικού, με όλα τα λειτουργικά είναι κατηγοριοποιημένα για πιο εύκολη ευρετηρίασή τους


Η ιστοσελίδα αυτή είναι το ArchiveOS και αξίζει να την επισκεφτείτε. Σίγουρα, θα εκπλαγείτε από το πόσα λειτουργικά συστήματα έχουν υπάρξει.

>>> η ιστοσελίδα του ArchiveOS.
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)