2 Προβλήματα μετά από αναβάθμιση
#11
Κώδικας:
sudo update-initramfs -u
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-4.15.0-38-generic
Σαφής βελτίωση τώρα , βγάζει το
Κώδικας:
[      0,000000]  do_IRQ: 0.55 No irq handler for vector

αλλά δεν περιμένει , βγάζει το
Κώδικας:
/dev/sdb1:clean, 423475/7331040 files , 11917556/29304832 blocks
 και εκκινεί.


Μαζί με τις πολλαπλές προσωπικότητες στα εικονίδια πάνω δεξια έχει πρόβλημα και με τη λειτουργία του open as root στο δεξί κλικ.
  Απάντηση
#12
Χμμμ. Για κανε αυτό:
Κώδικας:
sudo apt-get update
sudo apt-get install xserver-xorg-video-intel
και μια επανεκκίνηση μετά και δες.


Στην περίπτωση που δεν πιάσει αυτό,, δες στο /etc/fstab
Πρέπει να έχει μια γραμμή που λέει: /dev/sda1
Στο τέλος της γραμμής, θα πρέπει να δεις ένα 1, ή 2. Άλλαξε το σε 0. Αυτό λέει στο σύστημα να μην τρέχει το fsck κάθε φορά που εκκινεί.

Ξεκαθαρίζω πως αυτά τα κάνεις με δική σου ευθυνη. Σε περίπτωση «βλάβης» διορθώνεται με ένα «live dvd, ωστόσο είναι μανούρα.
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#13
(25.10.2018 19:24)constantinos είπε κι ελάλησε: Χμμμ. Για κανε αυτό:
Κώδικας:
sudo apt-get update
sudo apt-get install xserver-xorg-video-intel
έβγαλε :
Κώδικας:
Ανάγνωση Λιστών Πακέτων... Ολοκληρώθηκε
Κατασκευή Δένδρου Εξαρτήσεων                  
Ανάγνωση περιγραφής της τρέχουσας κατάσταση... Ολοκληρώθηκε
xserver-xorg-video-intel is already the newest version (2:2.99.917+git20171229-1).
το xserver-xorg-video-intel έχει εγκατασταθεί με το χέρι
Το ακόλουθο πακέτο εγκαταστάθηκε αυτόματα και δεν χρειάζεται πλέον:
 gir1.2-geocodeglib-1.0
Χρησιμοποιήστε 'sudo apt autoremove' για να το διαγράψετε.
0 αναβαθμίστηκαν, 0 νέο εγκατεστημένα, 0 θα αφαιρεθούν και 31 δεν αναβαθμίζονται
υποθέτω πως δεν χρειάζεται να κάνω και επανεκκίνηση


το fstab είναι αυτό:

Κώδικας:
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
# / was on /dev/sdc1 during installation
UUID=bc4a3d93-3821-40c7-bbb2-5a966ae86c1a /               ext4    errors=remount-ro 0       1
# swap was on /dev/sda6 during installation
/dev/disk/by-uuid/c7b13c5c-bb73-4721-b015-8754b4868da5 /mnt/c7b13c5c-bb73-4721-b015-8754b4868da5 auto nosuid,nodev,nofail,x-gvfs-show 0 0
/dev/disk/by-uuid/387A3F506E3C9E2A /mnt/387A3F506E3C9E2A auto nosuid,nodev,nofail,x-gvfs-show 0 0
/dev/disk/by-uuid/4E8250B43BDEC8F4 /mnt/4E8250B43BDEC8F4 auto nosuid,nodev,nofail,x-gvfs-show 0 0
  Απάντηση
#14
Υποθέσεις μπορώ να κάνω μόνο.Έχει σχέση άραγε με αυτό το bug;

Μάλλον, τις  2 τελευταίες παραπάνω γραμμές θα τις διόρθωνα, μα πήγαινε στο gsettings με τον dconf-editor και βρες αυτό:

gsettings get org.gnome.desktop.media-handling automount

Αν είναι true η τιμή του στη διπλανή στήλη άλλαξε το σε false. Δηλαδή: gsettings set org.gnome.desktop.media-handling automount false
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#15
(27.10.2018 12:15)constantinos είπε κι ελάλησε: πήγαινε στο gsettings με τον dconf-editor και βρες αυτό:

gsettings get org.gnome.desktop.media-handling automount

Αν είναι true η τιμή του στη διπλανή στήλη άλλαξε το σε false. Δηλαδή: gsettings set org.gnome.desktop.media-handling automount false

εγκατέστησα τον dconf-editor αλλά όταν βρίσκω το gsettings δεν μου δίνεται η επιλογή να το ανοίξω με τον dconf-editor.
Μέσα από το μενού τον dconf-editor βρήκα το
gsettings get org.gnome.desktop.media-handling automount και εκεί μου παρουσιάστηκε όχι ως κείμενο αλλά ως καρτέλα με γραφικό περιβάλλον όπου δίπλα στο automount είχε επιλογή ναι/'όχι και από ναι το έκανα όχι. Μετά από μια επανεκκίνηση δεν είδα καμία διαφορά.
Βγάζει στην εκκίνηση:
Κώδικας:
[      0,000000]  do_IRQ: 0.55 No irq handler for vector
/dev/sdb1:clean, 423475/7331040 files , 11917556/29304832 blocks
  Απάντηση
#16
Δεν μπορώ να καταλάβω και δεν είμαι βέβαιος αν είναι bug ή οφείλεται σε δικό σου λάθος κατά την εγκατάσταση.

Εγκατέστησε πρώτα αυτό, κανε rebοot και δες:

Κώδικας:
apt install -t stretch-backports libdrm2 libdrm-amdgpu1

Αν όχι, άνοιξε το  /etc/default/grub

και δες αν υπάρχει αυτή η γραμμή και αν είναι έτσι:

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash pci=nomsi,noaer"

Αποθήκευσε και ενημέρωσε:


Κώδικας:
sudo update-grub

και ο Tux βοηθός.
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#17
Στο πρώτο πήρα αυτή την απάντηση :

Κώδικας:
sudo apt install -t stretch-backports libdrm2 libdrm-amdgpu1
[sudo] password for loukas:
Ανάγνωση Λιστών Πακέτων... Ολοκληρώθηκε
E: The value 'stretch-backports' is invalid for APT::Default-Release as such a release is not available in the sources
Με το δεύτερο δεν φαίνεται να άλλαξε κάτι....


Γενικά υπάρχουν διάφορες δυσλειτουργίες που δεν είναι και τόσο σοβαρές όπως έχει εξαφανιστεί από το δεξί κλικ η δημιουργία συντόμευσης...

αν δεν βγει άκρη θα ξαναγυρίσω σε καμια βδομάδα στα 16,04 και θα περιμένω το καλοκαίρι του 2020 (καλά να είμαστε ) να κάνω καθαρή εγκατάσταση στα τότε lts.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  αναβαθμιση kernel blackm76 78 7.897 14.03.2017 14:58
Τελευταία Ανάρτηση: blackm76
  Chromium αναβάθμιση nith1717 6 1.355 20.12.2016 19:21
Τελευταία Ανάρτηση: DarkGoth
  Lubuntu πρόβλημα μετα απο αναβαθμιση 14.04 σε 16.04 chrisinux 4 1.246 06.12.2016 17:30
Τελευταία Ανάρτηση: chrisinux
  Mint και Vlc προβλήματα tsallinia 1 805 10.05.2016 23:43
Τελευταία Ανάρτηση: Hellena
  Αναβάθμιση σε ubuntu 16.04 dirosis 4 1.080 24.04.2016 21:27
Τελευταία Ανάρτηση: dirosis

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)